X

Muzeul Holocaustului – imperativ național. Cel al Comunismului mai poate aștepta! Sioniștilor, la noi nu a fost Holocaust!

Clădirea atribuită Muzeului Holocaustului, pe Calea Victoriei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis este foarte supărat. Dar nu pentru criza energetică, generatoare a unei acute crize economice in România. Și nici pentru instabilitatea politică creată în plină criză sanitară. Iohannis e deranjat de faptul că nu se urgentează realizarea Muzeului Holocaustului! Aceasta fiind o problemă fundamentală a românilor în pragul celei mai costisitoare ierni din ultimii 30 de ani.

Într-un mesaj public, Iohannis a apreciat ca ”inacceptabilă” blocarea construirii Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului, arătând că ”proiectul a acumulat întârzieri și că este blocat în mod nejustificat”. Președintele cere guvernului ”să facă pași serioși”, adăugând că ”este imperativ să avem această instituție cât mai repede posibil”. Ați reținut, da? Este IMPERATIV să avem Muzeul Holocaustului cât mai repede posibil!

Concursul de soluții pentru construirea muzeului a fost câștigat la începutul acestui an, dar licitația nu a fost încă lansată. Guvernul a inclus proiectul în PNRR, urmând să fie finanțat din fonduri europene. Dar Alexandru Florian, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, se pare ca si-a pierdut răbdarea, declarând, pentru G4Media.ro, că există o întârziere de 6 luni la semnarea contractului de proiectare cu asocierea de firme care a câștigat concursul. ”Sursa blocajului este absența resursei financiare care să permită încheierea contractului”. Mai exact, este vorba de o sumă de 4,7 mil lei care trebuiau din ianuarie să fie în bugetul institutului, conform declarațiilor lui Florian.

Dacă guvernul Cîțu, avându-l responsabil cu memoria Holocaustului și combaterea antisemitismului pe Alexandru Muraru, geamănul proaspătului ambasador SUA și fost consilier prezdențial, Andrei Muraru, nu a virat uriașa sumă în conturile Institutului Elie Wiesel, nu poate exista decât o singură cauză: acutul deficit bugetar cu care guvernul s-a confruntat în ultima vreme. Să nu uităm că, de doi ani încoace, guvernele Orban și Cîțu au contractat împrumuturi care, însumate, echivalează cu acelea făcute de predecesorii lor în ultimii 15 ani.

Așadar, ne împrumutăm masiv, îndatorându-ne urmașii, pentru ca statul să-și poată onora obligațiile elementare față de cetățenii săi. Și, în atare situație, Institutul Elie Wiesel bate din picior, cerând neîntârziat cele 4,7 milioane pentru Muzeul Holocaustului, accesând inclusiv curelele de transmisie către șeful statului, care declară acest proiect ca imperativ al momentului. Holocaustologii nu se întreabă însă dacă statul are de unde să le dea acești bani. Mai ales că suntem în pragul unei ierni care va spolia buzunarele românilor, date fiind creșterile de prețuri la energie, iar spitalele sunt depășite de presiunea cauzată de actuala criză sanitară. Întâmplă-se ce s-o întâmpla cu România, pot să și crape românii. Muzeul Holocaustului să se facă, acesta e imperativul momentului!

Despre un muzeu al comunismului, mai precis al crimelor regimului comunist, sau – de ce nu – al rezistenței anticomuniste, unice în Europa de Est ca amploare și durată, Președintele nu are nimic de spus. Tărăgănarea, sau mai bine spus blocarea, sabotarea prin orice mijloace a acestui demers, propus până acum prin mai multe proiecte legislative îngropate, pe rând, de Parlament, sub pretextul lipsei posibilităților bugetare, nu îl supără câtuși de puțin pe Klaus Iohannis. Nu îl deranjează nici blocarea, la toate nivelurile, de aproape un deceniu, a proiectului Memorialului Rezistenței și Represiunii de la Fortul 13 Jilava, unde refuzul oricărei intervenții a forurilor abilitate determină zi de zi o deteriorare accelerată și îngreunarea accesului celor interesați.

Președintele Iohannis, la unison cu Alexandru Florian, pune problema de parcă, în Decembrie 1989, în România s-ar fi încheiat 45 de ani de regim nazist, nu comunist. Este flagrant dezechilibrul în demersurile de recuperare și perpetuare a memoriei celor 4 ani de regim antonescian, în raport cu cele patru decenii și jumătate de regim comunist, responsabil de sute de mii de asasinate și de distrugerea destinelor altor sute de mii de prizonieri politici și familiilor lor. În România se pompează resurse bugetare cu nemiluita în valorificarea muzeală a Holocaustului, în timp ce pentru un muzeu al victimelor represiunii comuniste niciodată nu sunt bani. În România, există în Guvern un „Reprezentant Special pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei”, în persoana holocaustologului Alexandru Muraru, dar președintele AFDPR este azvârlit din funcția de subsecretar de stat pentru problemele luptătorilor anticomuniști, fără cea mai mică considerație. În România, Institutul Holocaustului este subordonat direct primului ministru, în timp ce, la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului, este aruncat în stradă, cu tot cu arhiva sa, însuși fondatorul acelei instituții.

Rădăcina acestei anomalii se regăsește în însăși politica memoricidă promovată agresiv de statul român, acaparat de o clică politică a cărei strategie externă se întemeiază exclusiv pe satisfacerea, fără discernământ și fără obiecții, a tuturor hachițelor corect-politice ale establishmentului european și celui de peste Ocean, ambele dominate de o stângă politică impregnată de morbul marxismului de rit troțkist. Ca exemplu, impunerea Legii 217 din 2015 (antilegionară), a indus în breasla istoricilor, și în general a oamenilor de cultură, o inhibiție față de subiectul Rezistenței din România comunistă. Motivul? Realitatea incontestabilă a faptului că peste 50% din deținuții politici ai regimului comunist au fost legionari sau membrii ai Frățiilor de Cruce, iar rezistența armată din munți a fost dominată net de legionari, așa cum a certificat și Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului de sub egida Academiei Române, într-un document oficial. Oricum am da-o, atunci când abordezi Rezistența anticomunistă din România, te lovești de legionari. Iar specialiștii preferă să evite subiectul, conștienți că și-ar putea atrage reacția agresivă a promotorilor corectitudinii politice, riscându-și statutul profesional. De aceea, nimeni în România nu se va apuca de un proiect muzeal dedicat Rezistenței.

Acesta a fost motivul pentru care Fundația Ion Gavrilă Ogoranu a decis să înființeze, la București, Muzeul Rezistenței, ca proiect al societății civile, singura care mai poate asuma acest demers fără compromisuri în ceea ce privește abordarea onestă, deontologică, fără cenzură și fără amputări, a fenomenului luptei anticomuniste românești. De altfel, unul dintre întemeietorii acestei fundații, fostul deținut politic Constantin Iulian, a propus pentru prima oară conceptul de Muzeu al Rezistenței în 1993, făcând atunci și primii pași în sensul realizării sale. Spațiul pus la dispoziție îeste chiar sediul fundației, construit în 1999-2000 de foștii deținuți politici.

Cred că replicile cele mai eficiente la nesimțirea cu care autoritățile statului român tratează memoria Rezistenței în România, sunt tocmai realizările concrete ale societății civile anticomuniste, inițiativele și proiectele de ordin memorial, cultural, nu în ultimul rând juridic și legislativ. Trăim într-o țară în care nu a putut avea loc un proces al Comunismului și unde exponenții acestui regim și ai instituțiilor sale represive au continuat și continuă să ocupe funcții la toate nivelurile. O țară în care, cu excepția a doi executanți nevolnici, toți marii criminali ai Securității au murit liniștiți, în huzur, și au fost înmormântați cu onoruri de stat.

Ei bine, într-o astfel de țară, singurul mod în care se mai poate face ceva pentru însănășirea societății, este educarea tinerelor generații în spiritul asumării Memoriei și ororilor trecutului. Iar pentru asta, toate vestigiile luptei anticomuniste trebuie adunate, conservate și expuse într-o concepție muzeală adecvată. Muzeul Rezistenței ar putea fi unul din punctele de unde se poate începe însănătoșirea societății românești, prin cunoașterea și asumarea trecutului totalitar și luptei de eliberare, prea puțin cunoscute, la trei decenii de la Revoluția din Decembrie 1989.

NOTĂ: Muzeul Rezistenței este tot mai aproape de a deveni o realitate. Susțineți acest proiect, făcând o donație în contul IBAN: RO48RNCB0090120742810001, BCR – Sucursala Lipscani, beneficiar – Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, CIF 28081579, cu mențiunea “contribuție pentru Muzeul Rezistenței”. Pentru orice detalii: Tel 0722749249, e-mail: [email protected].

„Mai devreme sau mai târziu, orice jertfă nu este zadarnică.” Ion Gavrilă Ogoranu

Citiți și: În România nu a fost Holocaust! Pogromul de la Iași este un fals, dovedit istoric. Masacrul de la abatorul din București – o escrocherie a ocultei sioniste

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Acest filozof francez a spus un adevãr de te îngrozeste! Étiénne de la Boétie, 1530-1563, a spus urmãtoarele: “Un tiran care nu lasã cetãteanul sã aibã drept la nimic; nici proprietate, nici familie, nici femeie, nici copii si nici nu îi dã omului dreptul cã sã trãiascã , exploteazã, bate, tortura si face tot tipul de crime, ce fel de om este acest tiran? El nu este niciun Hércules nici Samson si in multe cazuri este feminin. Nu este tare. Sclavul este mai rãu ca o curvã pentru cã rabdã tãcut tot tipul de tiranie! Când douã, trei sau patru persoane nu fac nimic impotriva unul care le exploteazã si le subjugã, incã se poate crede cã le lipsete curaj. Dar cãnd milioane de persoane suporta jugul fará a se revolta, atunci este de intrebat: Unde este forta vointei si dignitatea umana?! Ce rusine, ce fricã si ce lasitate cãnd milioane de persoane accept pasiv sã facã totul cea ce un unic tiran determina sã facã! Ce rusine sã vezi fricã atitor lasi si fricosi care fac cea ce tiranul le zice!

  Evreul Dr. Roger Dommergue Polacco de Menasce(1923-2013), professor evreu de psicopatologie dela universitatea de Sorbonne si membru din echipã de naturopatia la facultatea de medicina din Paris. Este si director la Institutul Alexis Carrel din Paris. In vara anului 1989, a dat un interviu jurnalistului spaniol Pedro Varella, unde declara urmãtorul: “Sunt eu um jidan, permitem sã transmit si la ai mei acest interviu. Am scris deja intrun loc, cã nu existe chestiunea judaica, insã exista o problema ne rezolvatã care se chiamã stupiditate goi! Goi sunt ne-jidani. Ajunge numai sã vezi cu ce plãcere voi “goiymi” vã bãgati in uniforma stupiditãti internationale, zisã “blue jeans Levi´s”! Un goi ar trebui sã facã pentru ai sãi, ce fac eu pentru ai mei. Sã ne explice cum voi “goiymi” (ne-jidani), faceti partea voastrã la funesta activitate judaica. Afinal, fará colaborarea voastrã de “goiymi”, cum pot sã faca jidani din tot ce fac?(!!!) Voi “goiymi” acceptati pasiv consecintele fatale al influentei judaice.(!!!) Adauga se la toate acestea si insuficientã mintalã de adepti inconstienti ce iam gãsit in Lojile Masonice! Nemti pentru uni se par de o ingenuitate congênita. Iar pentru alti, de o cumplicitate conscientã si asa se fac mai respingãtori decãt jidani mei! Observati cupula dirigentã din República Federal Germana, cu presedintele lor in frunte ca un trãdãtor fanatic spiritual si moral contra poporul lui! Contemplati totalul orror cômic spetácolul alegerilor americane unde candidati nu au altceva de fãcut decãt servilism inconditionat al cauzei judaice! Se intrec in lingãi jidanilor numai cã sã castige alegerile!!!

  Azi in Europa si USA, nu întilnesti un unic jidan sau jidancã cãsãtoriti cu negri, tigani, chinezi, arabi sau alte rase! Numai timpiti de europeni se bastardizeazã cu toate rasele si pentru asta vom fi distrusi de strãini care navãlesc peste noi, iar Europa va fi (deja este!!!) plinã de muzeuri “holocau$tice”! Asa este si cu “Johanisul nostru”, îi tremurã c….de fircã, cãci Florian, Veiner, Vexler si alti “holocau$tologi” îl faz “neamt nazist”!

 2. **Mărturisirea cutremuratoare a unui Preot-Călugăr care a făcut greșeala să se vaccineze**
  ? ⚠️Video pe facebook la adresa (dati click aici) : https://www.facebook.com/marian.cristian.50596013/videos/223015103145659/?sfnsn=wa

  ⚠️ Acest videoclip DESPRE MARTURISIREA UNUI PREOT-CALUGAR (DIN GRECIA) CARE A FACUT GRESEALA SA SE VACCINEZE (tradus din engleza cu coloana sonora in greaca) a fost cenzurat pe youtube foarte rapid in cateva zile! Se pare ca youtube cenzureaza in prostie. Vechiul cont youtube mi-a fost blocat momentan si nici macar de pe alte conturi nu ma mai lasa sa-l incarc deloc.
  Adevarului nu trebuie sa i se puna pumnul in gura!
  ⚠️ Diavolul nu suporta adevarul, nu vrea ca oamenii sa afle capcana pe care el a pregatit-o omenirii (se chinuie sa insele, sa ia cu el cat mai multe suflete in iad)!
  Luptati cu sistemul (cu cenzura) si distribuiti si inclusiv descarcati o copie pe calculator/telefon!
  DOAMNE AJUTA!
  Citez:
  ?⚠️ În acest clip video Părintele Savvas (din Grecia) ne prezintă o mărturisire personală a unui Preot-Călugăr care a făcut cumplita greșeală să se vaccineze (și ce mărturisește, ce a urmat este cutremurator [luați aminte că era doar prima doza de vaccin (nu făcuse mai multe doze și după asta NICI N-A MAI FĂCUT ALTE DOZE) Preotul-Călugar care a dat mărturia ne descrie suferința și decăderea sa în plan duhovnicesc). Pe lângă acestă mărturie Părintele Savvas ne prezintă și alte dovezi și mărturii cutremurătoare legate de vaccin! Urmăriți cu atenție clipul video până la sfârșit (are aproape 24 de minute).
  ? Înainte de a ne vorbi Părintele Savvas, eu, traducătorul, vă voi prezenta în prima parte a clipului video PROFEȚIA „Sfântului Paisie Aghioritul” pe care poate nu o știți cu toții:Sfântul Paisie Aghioritul (Sfânt făcător de minuni și contemporan cu noi) ne-a avertizat cu aproximativ 30 de ani în urmă despre ceea ce trăim astăzi, astfel:
  ? ⚠️ „Acum a mai apărut și o boală pentru care deja au descoperit vaccinul. Vaccinarea va fi obligatorie, iar, odată cu vaccinul, omului i se va implanta și cip-ul.„
  ? ⚠️ Să vă feriți de vaccin. Să nu ne lăsăm înșelați!
  Trimiteți și altora această mărturie (distribuiți mai departe)!
  Dumnezeu să ne apere! Doamne ajută!

 3. După ce se va construi Muzeul crimelor regimului comunist, sau Muzeul rezistentei, mai discutam de alte muzee! Iar ca sursa de finantare, se pot cere circa 4,7 milioane de lei….

 4. Ca de obicei, slugoiul autist de la Cotroceni sare la interval, pupand poala stapanilor, atunci cand e vorba de Holocash-ul evreilor! Pt ca adevaratul Holocaust al oamenilor din toata Lumea are loc chiar in zilele de azi, cand Cyclon B a fost inlocuit la scara mult mai mare de catre bestiile criminale care ii conduc, cu injectiile mortale numite impropriu, vaccinuri!

 5. Faceti asta si vom fi salvati. S-a gandit cineva dintre fetele bisericesti de ce sotii Ceausescu au fost ucisi in Ziua Sfanta a Nasterii Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hirstos??? Si ei dar si alte mii de tineri in Postul Craciunului si in cel 3 zile ce Sfanta Sarbatoare??? Daca nu stiti de ce, rugati-va sa aflati??? Si dupa ce aflati de ce trebuia sa se verse sange de roman nevinovat sa va rugati la Sfanta Treime, Sfanta Fecioara Maria, Sfanta Parascheva si Sfantul Ciprina ca sa va invete ce trebuie sa faceti pentru a scoate Sfanta Noastra Romanie la Lumina. E foarte serioasa intrebarea si odata raspunsul primit de la Cel de Sus sa treceti in cel mai mare secret ca prin ceea ce Divinitatea va va indica, sa reusiti in a limpezi apele in Sfanta Noastra Romanie. Vorbesc foarte serios si va cer sa faceti acest lucru nu ca sa ma aflu in treaba. Ci pentru ca trebuie, Asa sa va Ajute Sfantul Dumnezeu, Mangaitorul si Duhul Adevarului sa scoateti Sfanta Noastra Romanie la Lumina.

 6. Cum ocupi si distrugi Romania fara sa tragi tu, Soros nici macar un singur glont??? Scopul: Cumpararea datoriei externe a Romaniei cand Datoria Externa va fi scoasa la vanzare pe Piata de Capital Internationala. Pas. 1 Dechizi in avans, cu 7-10 ani inainte de Dec.89, Organizatii Neguvernamentale in Romania. 2 Prin capul de pod facut in Romania comunista cumperi o parte a sefilor si sefutilor Securitatii si MAI. Organizezi si cu ajutorul CIA, Mossadului, MI5.. lovitura de palat a Securitatii mascata de revolta populara a oamenilor scosi in strada de propaganda abil facuta de Securitate la posturile de radio si televiziune. 3. Securistii il impusca pe Ceausescu. 4. Dupa caderea regimul comunist, infiintezi masiv cat mai multe ONG pe care tu le finantezi din greu pentru pregatirea politrucilor sorosisti ce vor ocupa incet, incet posturile cheie din legistativ, executiv, justie si mai ales mass-media din Romania. Investind aprox. 500 milioane de dolari in acesti 30 de ani scursi din Dec. 89 si pana astazi. 5. Politrucii tai sorosisti se infiltreaza la greu in posturile cheie din structurile puterii de stat: Prezidentia, Guvern, SRI, STS, SPP, DNA, ICCJ, DIICOT, MAI, MAN si partidele de dreapta dar mai ales in mass-media romaneasca. Politrucii sorosisti odata infiltrati incep o vanatoare continua impotriva tuturor politicienilor si oamenii de afaceri romani care sunt patrioti. Prin deschiderea unor dosare politice si-i arunca in inchisoare. 6. Incepi sa distrugi credinta ortodoxa a romanilor si obiceiurile stramosesti prin propagarea masiva a ideilor LGBT in Romania cu ajutorul ONG tale. 7. Prin propaganda si actiunile stradale purtate de cetatenii scosi la ordin in strada de catre SRI si mass-media romaneasca inflamezi populatia impotriva partidelor de stanga si liderii acestora cu tenta nationalista. 8. Falsifici alegerile, concomitent cu aruncarea in inchisoare a liderului PSD, pe Liviu Drgnea. 9. Formezi mai apoi, dupa ce opozitia de stanga a fost decapitata un guvern de dreapta. Guvern de dreapta, PNL+USR-PLUS+UDNR care va trece rapid la imprumutarea masiva in numele Romaniei a zecilor si zecilor de miliarde de euro astfel incat Datoria Externa a Romaniei sa depaseasca cu mult Produsul Intern Brut al tarii. 10. Intrand in incapacitate de plata, guvernul de dreapta, condus de ca Catu, scoate Datoria Externa a Romaniei la vanzare pe Piata de Capital Internationala. 11. Si atunci cumparati voi, tu Soros si gasca ta de speculanti, aceasta datorie. 12. Devenind stapani pe Datoria Externa a Romaniei, incepeti si scoateti la vanzare bucati din Romania una cate una. Cand v-ti recuperat investitia cu varf si indesat, Romania la fina va disparea de pe harta. Rezultatul acestei operatiuni!!! Soros cu o investitie pe 40 de ani facuta in Romania, in valoare de 500 de mii de dolari, va castiga la final mii de miliarde de dolari prin cumparea si vanzarea mai apoi a Romania bucata cu bucata. Asa ca romani dormiti linistiti Soros si acolitii lui vegheaza ca voi sa fiti transformati in sclavi. Si cand va veti trezi din adormire, veti constata c-ati ramas si fara tara. Ps. Lovitura de stat din Romania a fost organizata pentru a distruge si a dezmembra Romania. Ps. Astept un comentariu din partea d-voastra la postarea mea. Problema este mult mai grava deoarece Sfanta Noastra Romanie a fost supusa mai intai unui atac psihotronic pentru ca toate astea sa se intample. Ca sa iasa la lumina tara asta trebuie anihilat acest atac psihotronic. Aici e marea intrebare, daca cineva cu dragoste de tara specialist in razboiul psihotronic cunoaste solutia de anihilare ca s-o puna in practica??? Ps. Dava nu sunteti de acord cu cele scrise de mine, ceea ce nu cred va rog sa cititi aceasta postare incaodata dupa ce spuneti de 9 ori Tatal Mostru. Toate cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button