X

Comisia Europeană consideră că alegerile din Rusia s-au desfăşurat într-o ‘atmosferă de intimidare’

yarko74.ru

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alegerile parlamentare desfăşurate de vineri până duminică în Rusia au fost ”libere şi corecte”, a apreciat luni Kremlinul, în timp ce observatorii şi opoziţia manifestă îngrijorări majore privind fraude electorale, inclusiv cu votul electronic, iar Comisia Europeană consideră că acest scrutin s-a desfăşurat într-o ”atmosferă de intimidare”, relatează agenţiile DPA şi EFE, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat agenţiei Interfax că în evaluarea preşedinţiei ruse alegerile au fost ”destul de pozitive”.

Citeşte şi: Incendiu puternic într-o tabără de migranţi din Grecia – Black News

Dar observatori ai organizaţiei Golos au inventariat mii de nereguli la nivel naţional în timpul scrutinului, iar echipa opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi vorbeşte despre ”cele mai murdare” alegeri din ultimii ani.

Pe de altă parte, Peskov s-a arătat optimist cu privire la rezultatele obţinute de partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită. ”Partidul a avut obiectivul de a-şi apăra poziţia de lider. Acest obiectiv a fost cu siguranţă îndeplinit”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Rusia Unită a obţinut 49,76 % din voturi, potrivit rezultatelor după verificarea buletinelor din 85% din birourile electorale. Urmează comuniştii din KPRF, cu 19,61%, naţionaliştii de la LDPR (7,53%), centriştii de la Rusia Justă (7,34%) şi o formaţiune nou venită, partidul Oameni noi (5,31%). În urma acestui rezultat, partidul Rusia Unită îşi va menţine o majoritate de două treimi în Duma de Stat.

În acest timp, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat la Bruxelles că ”ceea ce am văzut în cazul Rusiei în ultimele zile este că aceste alegeri au avut loc într-o atmosferă de intimidare a vocilor critice şi independente”.

Totuşi, acest purtător de cuvânt comunitar, Peter Stano, a evitat să precizeze dacă executivul comunitar va recunoaşte rezultatul scrutinului din Rusia, întrucât, explică el, aceasta este o competenţă a statelor membre ale UE, care iau propriile decizii.

Citeşte şi: Avion militar PRĂBUŞIT peste casele din Texas – Black News

Germania s-a declarat şi ea preocupată de informaţiile venite din partea unor observatori independenţi şi politicieni ruşi de opoziţie despre presupuse neregularităţi la alegerile legislative din Rusia. ”Acuzaţiile trebuie luate în serios şi clarificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert.

Guvernul german, adaugă Seibert, mai este preocupat de faptul că ”presiunea în creştere asupra opoziţiei şi societăţii civile” înaintea alegerilor ”a condus la o pierdere a diversităţii sociale şi participării democratice”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Satanistii europeni au stat cu destu-n gura la furtul astronomic din SUA asteptand sa fie instalat schizofrenicul dement robinette.
    Nu e treaba nimanui din “afara” cum se organizeaza si se desfasoara procesul electoral al altei tari.Nu-ti convine, nu recunosti… cu toate consecintele unei astfel de pozitii.
    Problema reala e a lor, e ca aceasta adunatura = comisie neo-comunista nu are nici o calitate sa se pronunte.

    1. @ Gheorghe
      Acum, în condițiile date, ai dreptate. Dar când s-a intervenit în ’64 de au fost eliberați toți deținuții politici, atunci n-ar fi fost valabile cuvintele(ideile) pe care le exprimi acum. Așadar intervenția este bună(dreaptă) când vine de sus. În momentul de față nu vine de sus, ci de la cei care au pactizat cu cel viclean. Nu se cade să te aștepți la dreptate din partea celui nedrept(viclean), în speță de la ue. Și copiii mici, de grădiniță, dacă-i întrebi, tot așa vor răspunde. Și totuși sunt mulți români care nu sesizează acest adevăr. De aceea a venit peste noi această ispită numită Covid-19, ca să-i trezească din somnul cel de moarte pe ignoranți și pe farisei. Iar eu cred că-i va trezi fără doar și poate.
      Conchidem: Gheorghe, ai dreptate când spui ceea ce spui despre ue. Dar să nu te încrezi încă în împăratul cel evlavios al rușilor, căci eu cred că încă nu e cazul. Acela va avea o cu totul altă înfățisare; fiind drept, nu va da înapoi la cerința românilor de a ne restitui toate câte ne-au luat cu japca. Atunci când va face aceste lucruri îl vei recunoaște că el este. Acum nici nu avem curajul să punem pe hârtie o astfel de cerință, căci ia foc dl. Putin, iar noi în secunda doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button