X

Margaritis Schinas spune că gestionarea pandemiei este un ‘miracol european’

gds. it

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, grecul Margaritis Schinas, a declarat că prin gestionarea din punct de vedere sanitar şi economic a pandemiei de coronavirus s-a înfăptuit „un miracol european” în care „s-au spulberat tabuuri” şi s-au făcut „progrese care în urmă cu doi ani erau de neconceput”, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Acest succes european merită explicat şi apărat”, a susţinut Schinas într-o conversaţie în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European cu mai multe mass media spaniole, între care şi agenţia de presă EFE.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

„Discursul principal în lunile ianuarie şi februarie din acest an” a fost că „Europa va da greş” şi că „nu existau vaccinuri”, a amintit vicepreşedintele executivului european. În schimb, „ne aflăm acum în luna septembrie şi avem peste 70% dintre europeni complet vaccinaţi şi 4,4 miliarde de doze asigurate pentru toată lumea”, a atras atenţia Schinas.

Înalta oficialitate europeană a subliniat totodată că „răspunsul european la pandemie include succesul certificatului verde COVID-19”, document care „a fost propus şi adoptat într-un timp-record de două luni şi datorită căruia am putut salva această fantastică vară europeană”.

În plus, Schinas a amintit că în aceste ultime luni Bruxellesul a pledat pentru consolidarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) şi că executivul european a propus miercuri crearea unei a treia agenţii „care ne va ajuta să ne pregătim pentru orice fel de pandemie”.

Bruxellesul doreşte ca această agenţie, care se va numi Autoritatea de Pregătire şi Răspuns în faţa Urgenţelor Sanitare (HERA, conform siglei în limba engleză – n.r.) şi care va avea un buget anual de un miliard de euro, să fie echivalentul european al BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), organismul federal care există în Statele Unite ale Americii. Schinas a amintit că noua agenţie se va numi HERA „la fel ca zeiţa Olimpului, soţia lui Zeus”.

În ceea ce priveşte răspunsul economic la criza generată de pandemie, Schinas s-a referit la mecanismul de redresare şi rezilienţă în valoare de 806,9 miliarde de euro aprobat în iulie 2020.

Este vorba despre „nişte sume care merg mult dincolo de Planul Marshall care a reconstruit Europa după cel de-al doilea Război Mondial”, a insistat el.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Pe fondul acestor succese, Schinas a combătut mesajele lansate în timpul pandemiei de presa anglo-saxonă, cu materiale de primă pagină precum cel publicat de revista The Economist, la 31 martie 2021, ilustrat cu o fotografie în care apărea o seringă cu steagul european rupt şi cu titlul „Ce-a mers prost?”.

„Cel mai bun răspuns pentru The Economist este că astăzi populaţia Europei este vaccinată în proporţie de 72%, în timp ce numai 66% dintre britanici şi 54% dintre americani sunt vaccinaţi”, a spus Schinas, care a sugerat că mesajele din presa britanică nu sunt decât „o încercare de a-i convinge” pe britanici că Brexitul a fost o decizie „îndreptăţită”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Banii și funcțiile(puterea) le-a luat mințile. Mint precum respiră. Schinan seeamănă mult ca nume su Sinan(Pașa). Iar pentru cei care nu cred asemanarea scrisă să privească la cea comportamentală, căci a minți înseamnă a fi nedrept.
    Numele de HERA, al unui idol(zeu) nu-i deloc întâmplător, ci vrea să arate că zeii(dracii- n.n) vor guverna lumea iar creștinii trebuie să se lepede de Hristos. Nici n-ar fi putut să-i dea vreun nume creștinesc din moment ce au în plan pecetluirea întregii lumi. Dar au uitat că în toate filmele, la final, învinge Binele, care este nimeni altul decât Dumnezeu. Astfel că aceasta cursă pregătită pentru noi li se va potrivi foarte bine lor, celor ce s-au lepădat de Dumnezeu. Sunt convins 100% de aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button