X

Vaccinarea obligatorie este impusă în tot mai multe țări

Respinsă inițial de toate guvernele, vaccinarea anti-Covid obligatorie începe să se transforme dintr-o dezbatere controversată în realitate.

Obligațiile de vaccinare pentru anumite categorii profesionale s-au înmulțit peste tot în lume în timpul verii.

În Franța, lucrătorii din casele de bătrâni, pompierii și asistenții la domiciu trebuie să se vaccineze din 15 septembrie, potrivit AFP.

În Grecia, vaccinarea a devenit obligatorie pentru personalul de îngrijire medicală.

În Italia, un decret-lege din 25 mai obligă medicii și personalul sanitar să fie vaccinați, sub pedeapsa că nu mai pot practica în contact cu oamenii. Vaccinarea va deveni obligatorie pentru oricine lucrează în casele de  îngrijire din 10 octombrie.

În Marea Britanie, vaccinarea va fi obligatorie pentru aceeași categorie de angajați, începând cu 11 noiembrie. De asemenea, Londra a lansat o consultare publică cu privire la extinderea obligației de vaccinare la alte unități de sănătate.

În Statele Unite, președintele Joe Biden tocmai a impus vaccinarea pentru angajații federali și contractanții agențiilor federale, personalul căminelor de bătrâni care primesc subvenții și școlile aflate sub control federal.

În Canada, guvernul a anunțat la mijlocul lunii august că 300.000 de oficiali federali vor fi obligați să fie vaccinați, precum și toți călătorii care urcă într-un tren, avion sau navă.

În Australia, lucrătorii la azil vor trebui să fi primit cel puțin o injecție până pe 17 septembrie.

Aceeași poveste într-o mână de țări africane. În Guineea Ecuatorială, vaccinarea este obligatorie din 20 iulie pentru anumite profesii, cum ar fi armata, personalul medical sau profesorii.

În Gambia, autoritățile au impus vaccinarea de la mijlocul lunii august lucrătorilor din turism. Mai recent, Zimbabwe a anunțat că va forța oficialii să demisioneze dacă nu vor fi vaccinați.

Companiile încep să o impună

Un număr tot mai mare de companii mari solicită angajaților lor să furnizeze dovezi că au fost vaccinați.

În SUA, asta au făcut CVS Pharmacy, Chevron, Disney și chiar banca Goldman Sachs –înainte ca Washingtonul să decidă, săptămâna trecută, să impună companiilor cu peste 100 de angajați un sistem de permise sanitare.

În Australia, compania aeriană Qantas îi obligă pe toți angajații să se vaccineze. Ar trebui  să primească ambele doze până în martie 2022.

Altele firme pe cale să urmeze exemplul, precum operatorii de telefonie Optus și Telstra.

Ținte locale

Există, de asemenea, multe cazuri de obligații de vaccinare la nivel local pentru anumite profesii, activități sau pentru accesul la anumite servicii.

De exemplu, la Moscova pentru angajații din sectorul serviciilor, la Los Angeles pentru elevii cu vârsta peste 12 ani sau în China pentru acces la spitale, școli sau mijloace de transport în comun.

În mai multe provincii canadiene, inclusiv Quebec, este obligatoriu să vă vaccinați pentru a merge la un bar, restaurant, teatru sau club sportiv.

Nu obligatoriu, dar aproape

În unele cazuri, vaccinarea nu este obligatorie, dar obligațiile sau restricțiile pentru cei nevaccinați sunt foarte descurajante. Arabia Saudită a anunțat la mijlocul lunii mai că vaccinarea va fi obligatorie din august pentru a intra în instituțiile guvernamentale și private și că numai angajații vaccinați vor avea voie să se întoarcă la locul de muncă.

În Italia, profesorii și  studenții nevaccinați trebuie să prezinte dovada dovada unui test Cvoid  negativ la fiecare două zile.

Începând cu luna februarie,vaccinul este imperativ și pentru  locuitorii celui mai mic stat din lume, Vatican, și angajații care lucrează acolo.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Fraților plecați în țări străine, e timpul să ne întoarcem in România, până mai putem. Canada e prima care trebuie părăsită căci din August nu mai poți zbura nevaccinat.
  Să ne aducem aminte de profeția Sfântului Arsenie Boca:

  Mulți vor pleca din România dar puțini se vor întoarce. Și când vor vrea să se întoarcă nu vor putea că România va fi înconjurată de un zid de foc.

  Concluzia e ca va veni o zi când vom VREA să ne întoarcem că așa de rău va fi înafara Romaniei.
  Doamne ajută!

  1. Cine are urechi de auzit să audă, căci eu îl cred pe Sfântul Ardealului. „Unul” merită cu prisosință aprecierile noastre pentru această poziție. Doamne ajută!

  2. Doamne ajuta ! Bine zici ,ca tragi acest semnal de ALARMA !?.
   Iata ce spunea intr/un interviu Par. Calciu Dumitreasca ,referitor la Diaspora = Se vor intoarce inapoi ,numai doua categorii de oameni = 1. Cei care au dor de tara si NU se simt bine pe meleagurile straine . 2 Si cei care l/au gasit pe Dumnezeu .

   Atat de puternic este DUHUL DIN APUS si din alte parti unde MATERIALISMUL ,intuneca mintea omului si al face sa uite de suflet si chiar ca , moartea este foarte aproape de el …
   Am cunoscut unul care lucra la IT. in Suedia si mi/a spus ca exista colegi care au cipuri in mana dreapta si i/am zis , bine dar ti/ai facut un plan sa te retragi in tara vazant acestea si ce mi/a spus tanarul de 40 /43 ani = inca NU ,caci sant bine cu munca ,la fel si sotia mea ,vezi castigul MARE DIN APUS ?. Si asa multi se obisnuiesc intre ei …. Dumnezeu ,sa ne lumineze pe toti romanii de pretutindeni ! /Situatia este f. grava ,in nepasare ,din pacate ?/

 2. Părintele Arsenie Boca nu a fost canonizat înca,chiar dacă este foarte îndrăgit de popor si a prorocit anumite lucruri nu este trecut in randul sfinților deocamdată!

   1. Un mare părinte duhovnic al zilelor noastre răspundea astfel la întrebarea de ce nu a fost canonizat încă parintele: ” Trebuie să fii VREDNIC sa il canonizezi pe Arsenie Boca!”

    1. În Sfântul Munte Athos, la Schitul Sf Andrei din Careia, am intalnit un monah grec a cărui soră s-a vindecat de cancer în urma unui pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie de la Prislop. Cuvântul acestui monah era acesta:” Nu va inteleg pe voi, românii! Aveti sfinți dar nu-i cinstiți!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button