X

Maria Grapini cere Comisiei Europene să ajute cu bani România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Eurodeputata Maria Grapini (PPU, social-liberal) a transmis o scrisoare deschisă preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul gravelor inundaţii care au afectat mai multe state membre ale UE, inclusiv România, solicitând Comisiei Europene să acorde, cât mai curând posibil, ajutor financiar României prin Fondul de solidaritate al UE, conform unui comunicat de presă transmis vineri, potrivit agerpres. 

„Sper să luaţi în considerare această solicitare şi să ţineţi cont de România atunci când veţi acorda ajutoare financiare statelor membre afectate de inundaţii”, a punctat europarlamentarul umanist, care a precizat că aceste fonduri sunt necesare pentru a ajuta, de urgenţă, familiile din regiunile grav afectate de inundaţii din România.

Citeşte şi: Italia impune un permis de sănătate OBLIGATORIU

În ultimele săptămâni, România, dar şi alte state membre ale UE, precum Belgia, Germania, Olanda, au fost afectate de ploi abundente care au provocat inundaţii, fiind distruse drumuri, poduri, şcolile, case şi culturi agricole.

”România a suferit pagube materiale uriaşe dar şi, din păcate, pierderi de vieţi omeneşti. Numărul persoanelor strămutate, cu locuinţe total distruse, este mare şi, din păcate, există persoane dispărute şi chiar decedate. Pericolul nu a trecut deoarece meteorologii anunţă, în continuare, ploi abundente”, se spune în scrisoare.

Vezi şi: POTOP în China: O localitate înconjurată de ape a fost evacuată – VIDEO

Deşi este încă dificil să se estimeze amploarea completă a acestui dezastru, este esenţial să acţionăm rapid şi să sprijinim aceste regiuni cu ajutor financiar. Solidaritatea europeană este imperios necesară, mai ales în aceste momente dificile, notează eurodeputata.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button