X

Londra cere Bruxelles-ului să-şi ‘regândească’ planul privind negocierile post-Brexit asupra Gibraltarului

Guvernul de la Londra a cerut marţi Uniunii Europene să-şi ”regândească” planul publicat privind negocierile post-Brexit asupra Gibraltarului, estimând că respectivul plan subminează suveranitatea britanică asupra acestui teritoriu, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

În opinia Comisiei Europene, ideile cuprinse în proiectul de mandat de negociere ar avea un efect pozitiv asupra populaţiei care trăieşte şi munceşte de ambele părţi ale frontierei dintre Spania şi Gibraltar, menţinând în acelaşi timp integritatea pieţei comune a UE.

Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

În schimb, ministrul de externe britanic Dominic Raab consideră că acest plan intră în conflict cu acordul-cadru pe care Regatul Unit, Spania şi Gibraltarul l-au convenit în decembrie anul trecut – înaintea ieşirii efective a Regatului Unit din UE – pentru a garanta mobilitatea la frontieră şi libera circulaţie.

Planul european ”urmăreşte să submineze suveranitatea Regatului Unit asupra Gibraltarului şi nu poate fi o bază de negociere (…) Solicităm UE să-l regândească”, a indicat responsabilul britanic.

Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

Conform unui oficial de la Londra, unul din elementele sesizate în planul UE este că Spania va putea desfăşura controale la graniţe şi acţiuni de supraveghere în porturile, aeroporturile şi apele Gibraltarului. Or, conform acordului convenit în decembrie, acest rol ar trebui să revină agenţiei europene Frontex.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button