X

Bolșevicul Putin a scris într-un articol că România ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă retorica sovietică în ceea ce privește istoria României, afirmând că țara noastră ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918, în timpul realizării Marii Uniri.

Vladimir Putin a făcut aceste alegații false într-un articol publicat pe siteul oficial al președinției ruse despre Ucraina.

„În 1939, URSS a recâștigat teritoriile confiscate de Polonia. O mare parte dintre acestea au devenit componente ale Ucrainei sovietice. În 1940, Republica Socialistă Ucraineană a încorporat o parte a Basarabiei, care fusese ocupată de către România încă din 1918, ca și Nordul Bucovinei”, a scris președintele Rusiei în articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și a ucrainenilor”.

De remarcat este că președintele Rusiei reia exact termenii ultimatumului sovietic din 26 iunie 1940 adresat României.

Acolo, comuniștii scriau că „În anul 1918 România folosindu-se de slăbiciunea militară a Rusiei a desfăcut de la Uniunea Sovietică (Rusia) o parte din teritoriul ei, Basarabia, călcând prin aceasta unitatea seculară a Basarabiei, populată în principal cu ucraineni, cu Republica sovietică ucraineană.
Uniunea sovietică nu s-a împăcat niciodată cu faptul luării cu forța a Basarabiei, ceea ce guvernul sovietic a declarat nu o singură dată și deschis în fața întregii lumi”.

Basarabia și Bucovina  au votat, în 1918, unirea cu Regatul României în deplină respectare a normelor democratice ale vremii, după ce fuseseră smulse din trupul Moldovei de către Rusia țaristă și Imperiul

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button