X

Parlamentul European a adoptat două fonduri pentru politicile de azil şi protecţie a frontierelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri două fonduri pentru politicile de azil şi protecţie a frontierelor, care însumează 16,12 miliarde euro pentru perioada 2021-2027, indică un comunicat publicat pe site-ul legislativului european, potrivit agerpres.

Fondurile vor contribui la gestionarea fluxurilor de migranţi, la integrarea cetăţenilor unor ţări-terţe şi la îmbunătăţirea managementului frontierelor.

Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ucis pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

Fondul pentru integrare, migraţie şi azil (AMIF), în valoare de 9,88 miliarde euro pentru perioada 2021-2027, va consolida politica comună privind azilul, va dezvolta migraţia legală în concordanţă cu nevoile statelor membre şi va contribui la combaterea migraţiei ilegale.

La cererea PE, banii ar trebui să servească şi la încurajarea statelor membre să-şi împartă mai echitabil responsabilitatea găzduirii de refugiaţi şi solicitanţi de azil.

Cu un buget de 6,24 miliarde euro pentru cei şapte ani, Fondul pentru management integrat al frontierelor (IBMF) este menit să ajute la consolidarea managementului frontierelor externe ale Uniunii Europene, cu asigurarea respectării drepturilor fundamentale. IBMF va contribui şi la o politică armonizată comună în domeniul vizelor şi introduce măsuri de protecţie pentru persoanele vulnerabile care sosesc în Europa, în special copii neînsoţiţi.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

”Pentru ca solidaritatea să se afle în inima politicii europene privind migraţia şi azilul, avem nevoie de resurse suplimentare pentru a o susţine. Decizia de astăzi garantează că UE investeşte nu numai în consolidarea sistemului de azil, ci şi în împărţirea între statele membre a presiunii migraţiei”, a declarat raportoarea PE în acest dosar, eurodeputata slovenă Tanja Fajon.

După aprobare, regulamentele vor fi publicate în Jurnalul oficial al UE, urmând a se aplica retroactiv de la 1 ianuarie 2021.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button