X

Europenii au înghițit minciuna: schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent (Eurobarometru)

Potrivit noului sondaj Eurobarometru publicat luni, 5 iulie, europenii cred că schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent, potrivit agerpres.

Mai mult de 9 din 10 respondenţi consideră că schimbările climatice sunt o problemă gravă (93%), iar aproape 8 din 10 (78%) – că este o problemă foarte gravă. Atunci când li s-a cerut să spună care este problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent la scară planetară, peste un sfert (29%) dintre respondenţi au indicat fie schimbările climatice (18%), fie deteriorarea mediului natural (7%), fie problemele de sănătate legate de poluare (4%)

Putin aprobă noua Strategie de Securitate Naţională a Rusiei

În ceea ce priveşte politicile care pot fi adoptate pentru a remedia această problemă, 9 din 10 europeni (90%) sunt de părere că emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui reduse la minimum, iar celelalte tipuri de emisii ar trebui compensate astfel încât Europa să poată deveni neutră din punct de vedere al climei până în 2050. Aproape 9 din 10 europeni (87%) consideră că este important ca UE să stabilească ţinte ambiţioase în ceea ce priveşte sporirea utilizării energiei din surse regenerabile şi acelaşi procent crede că e important ca UE să acorde sprijin ţărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice.

„În ciuda pandemiei şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă europenii, susţinerea publică pentru întreprinderea de acţiuni în domeniul climei este în continuare la cote înalte. Europenii îşi dau seama de riscurile pe termen lung pe care le reprezintă criza climatică şi a biodiversităţii şi aşteaptă acţiuni concrete în acest sens din partea industriei, a guvernelor şi a Uniunii Europene. Cifrele din sondajul Eurobarometru constituie un apel la acţiune lansat politicienilor şi întreprinderilor. Pentru Comisia Europeană, ele reprezintă un stimulent suplimentar de a definitiva pachetul legislativ privind ajustarea obiectivului de reducere a emisiilor la 55% („Pregătiţi pentru 55″), pachet pe care îl vom prezenta spre sfârşitul lunii şi graţie căruia avem încredere că vom putea atinge obiectivele climatice pe care ni le-am propus”, a declarat vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, Frans Timmermans.

Majoritatea cetăţenilor UE (64%) iau deja, la nivel individual, măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice şi fac în mod conştient alegeri durabile în viaţa lor de zi de zi. La întrebarea „cine trebuie să ia măsuri pentru a combate schimbările climatice”, cetăţenii au subliniat necesitatea întreprinderii unor reforme structurale care să acompanieze acţiunile individuale şi au invocat în acest sens responsabilitatea guvernelor naţionale (63%), a întreprinderilor şi a industriei (58%) şi a UE (57%). Peste 8 din 10 europeni (81%) sunt de acord că energiile curate ar trebui să beneficieze de un sprijin financiar public sporit, chiar dacă acest lucru conduce la o reducere a subvenţiilor pentru combustibilii fosili. Trei sferturi din europeni (75%) consideră că investiţiile în redresarea economică ar trebui să fie direcţionate în principal către noua economie verde.

Există un consens evident în rândul acestora că luarea de măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice oferă oportunităţi atât cetăţenilor UE, cât şi economiei UE. Aproape 8 din 10 europeni (78%) împărtăşesc opinia că acţiunile climatice vor fi un motor al inovării, iar graţie inovării, întreprinderile europene vor fi mai competitive. Aproape 8 din 10 europeni (78%) sunt de părere că promovarea expertizei UE în domeniul tehnologiilor curate în relaţia cu ţările din afara UE poate contribui la crearea de noi locuri de muncă în UE. Şapte din 10 europeni (70%) consideră că reducerea importurilor de combustibili fosili poate aduce beneficii economice UE. Peste 7 din 10 europeni (74%) sunt de acord că daunele cauzate de schimbările climatice sunt însoţite de costuri mult mai mari decât investiţiile de care este nevoie pentru tranziţia verde.

Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani

La sondajul Eurobarometru special 513 privind schimbările climatice au participat 26.669 de cetăţeni din diferite categorii sociale şi demografice, din toate cele 27 de state membre ale UE. Sondajul s-a desfăşurat în perioada 15 martie-14 aprilie 2021. De fiecare dată când a fost posibil, s-au derulat interviuri faţă în faţă, însă unii respondenţi au răspuns la întrebări online, date fiind restricţiile legate de pandemia de COVID-19.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. Dupa programele de indobitocire in masa, folosite de-a lungul zecilor de ani in scolile de pretutindeni, era clar ca se va ajunge la situatia in care elita va putea cu usurinta sa impuna multimii orice ineptie.
  Marea masa n-a fost in stare sa vada ca cei care ne spun povestile privind modificarea climei datorita omului sint tot cei care ne spun ca barbatii pot naste.
  Mein Geschenk für Klima-Alarmisten
  https://www.youtube.com/watch?v=md5VxWpyyZs

  Are traducere automata. Lumea este extrem de usor de pacalit!

 2. Chiar daca in unele parti ale lumii exista probleme climatice, acestea sunt cauzate in cea mai mare parte de chemtrails, de tehnologia haarp si de incendii intentionate. Cand se vor opri acestea si clima se va regla.

 3. Ipocrizie cat cuprinde.Romanii participa si ei la combaterea incalzirii globale.Masini cu motoarele in mers pretutindeni unde stationeaza ,gunoaie aruncate aiurea pe unde calatoresc ,la munte ,la mare,in lacuri si rauri cand nu sunt aruncate de-a dreprul pe geamul masinii in mers,centrale termice le combustibili solizi unde isi ard pet-urile si incaltamintea din plastic cu o inconstienta demna de o cauza mai buna.As vrea sa stiu cati sustinatori si ingrijorati vor mai ramane in acel sondaj daca ar fi obligati sa lase masina pesonala acasa si sa mearga cu transportul in comun,ar primi apa si energie electrica cateva ore pe zi sau ar fi obligati sa plateasca amenzi consistente pentru aruncarea si abandonarea gunoaielor pe unde le vine.Ce ar spune acesti sustinatori daca prin reorganizarea turismului,mare poluator si consumator de resurse, ar fi obligati sa plece in concediu odata la trei ani,sa spunem.Mai sunteti ingrijorati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!