X

Autoritățile nevoite să confirme: imunitatea românilor a învins pandemia

Valeriu Gheorghiță și-a adus aminte că este, totuși, medic

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, colonelul Valeriu Gheorghiță, a recunoscut public că în România imunitatea colectivă s-a produs deja.  Acesta a confirmat informațiile deja apărute în ziarul Național, care arătau că, în afara celor 4 milioane de vaccinați, mai există alte 5 milioane de persoane imunizate natural.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România a avut până acum cel puțin 5 milioane de persoane care au contactat virusul Covid, au admis autoritățile. Adăugate la cele 4 milioane de persoane vaccinate și raportat la o populație reală de aproximativ 15 milioane, având în vedere că avem 5 milioane de români plecați peste granițe, rezultă o imunitate de peste 60%. Fapt care înseamnă că pandemia s-a încheiat.

”Vorbim de peste un milion de cazuri de infecție SARS-CoV-2 raportate la nivel național. Probabil că în mod real sunt de cel puțin 2 până la 5 ori mai multe. Deci, dacă am lua de două ori mai multe cazuri, ar însemna cel puțin 2 milioane de persoane care au trecut prin infecție și care au un grad de imunitate, la care adăugăm deja 4 milioane de persoane vaccinate. În situația aceasta, deja vedem că vorbim de circa 6 milioane de persoane, mai mult sau mai puțin, care au un anumit grad de imunitate, or din acest punct de vedere, ajungem la circa 35-40% rată de imunitate”, a declarat dr.Valeriu Gheorghiță, care a preferat să ia în calcul aproximarea minimă, reducând, astfel, impactul recunoașterii oficiale. Declarația însă rămâne explozivă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând se recunoaște clar că pandemia s-a sfârșit, iar în al doilea rând, la fel de important, se recunoaște faptul că cei imunizați natural sunt cel puțin la fel de imuni ca cei imunizați prin vaccinare. Lucruri care vor trebui să schimbe cât mai urgent optica autorităților privitoare la discriminarea aberantă dintre vaccinați și cei care au trecut prin boală. Mai ales că, potrivit specialiștilor din domeniul medical, dacă imunitatea prin vaccinare durează de la 6 luni până la 8 luni, imunitatea naturală rezistă o viață.

S-au prăbușit cifrele

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată doar 618 cazuri noi de Covid, care menține trendul descendent din ultimele săptămâni. În secțiile ATI mai sunt încă 663 de persoane la nivel național, iar în spitale numărul internaților a ajuns la 4.137. Totodată, rata de incidență a cazurilor pe județe în ultimele 14 zile a scăzut la sub 1 la mie, în afara județelor Alba, cu 1,12, Cluj, cu 1,11, și Prahova, cu 1,01. Datele arată că aproape toate spitalele Covid și suport Covid sunt goale, însă autoritățile nu dau niciun semn că ar permite ca zecile de mii de paturi să fie utilizate pentru internarea bolnavilor care suferă de alte afecțiuni. Probabil scopul guvernanților este să împiedice în continuare accesul la tratamente și la intervenții chirurgicale, blocând locurile la secțiile de Terapie Intensivă. La începutul lunii aprilie, fostul ministru Vlad Voiculescu a decis să mai aloce pentru Covid 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de Terapie Intensivă la Institutul Fundeni, 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută la Institutul Oncologic București, 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de ATI la Spitalul Gerota, 16 paturi cu oxigen la Spitalul Colțea. În plus, a fost crescut și numărul de paturi la Spitalul Pantelimon și la Victor Babeș din Capitală.

S-au resemnat cu vaccinarea în masă

Scăderea abruptă a numărului de cazuri a provocat și o reducere a românilor care vor să se vaccineze, astfel că Guvernul a renunțat la ideea fixă de a avea 5 milioane de imunizați până la 1 iunie. „E predicția asumată de campania de vaccinare. Însă, dacă mă uit la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni, mă refer strict la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza 1, predicția ne arată că e puțin probabil să atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 31 mai”, a afirmat dr. Valeriu Gheorghiță.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button