X

Statul New Jersey, SUA, adaugă genul „X” pe permisele de conducere și alte acte de identitate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noul model de permis de conducere, oferit de Comisia de stat pentru autovehicule, arată opțiunea de gen „X”.

New Jersey se alătură acum celor 19 state și Washington, DC, pentru a permite un identificator de gen „X” pe permisele de conducere și alte acte.

Opțiunea de gen suplimentară a fost pusă oficial la dispoziție pentru a se conforma cu o parte din legislația adoptată în 2018 pentru a permite rezidenților să își schimbe mai ușor identificarea de gen, a anunțat luni Comisia pentru vehicule din New Jersey (MVC).

Noul identificator „X” de sex va indica faptul că sexul unei persoane nu este specificat, un pas important pentru cei care se identifică ca nebinari sau pentru cineva care nu se identifică ca bărbat sau femeie. Departamentul a menționat că marcatorul „X” poate fi utilizat și de rezidenții care nu doresc ca sexul lor să fie specificat pe licența lor sau pe alt act de identitate.

Schimbarea a fost inițial planificată pentru sfârșitul anului 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei, a spus comisia.

Massachusetts oferă acum o opțiune de licență de conducător auto nonbinară
Massachusetts oferă acum o opțiune de permis de conducere nonbinar

“Diversitatea și incluziunea sunt valori esențiale pentru New Jersey și pentru noi toți”, a declarat administratorul șef al agenției, Sue Fulton, într-un comunicat. „Știm că această nouă opțiune va avea un impact profund pentru mulți rezidenți, deoarece accesul la resurse și capacitatea de a trăi și de a lucra liber depind atât de des de a avea documentație care să reflecte corect identitatea dvs.”

Mișcarea vine după ce mai multe state au modificat în ultimii ani legislația pentru a permite mai mulți identificatori de gen în documentele de stat, conform politicilor LGBTQ din Statele Unite.

Liderul organizației LGBTQ Garden State Equality a mulțumit oficialilor de stat că „au făcut încă un pas pentru a îmbunătăți viața LGBTQ + New Jerseyanilor”.

„Această opțiune le va permite New Jersey-ilor, în special persoanelor non-binare și intersexuale, să se bucure de un drept pe care mulți dintre noi îl considerăm de la sine înțeles – având un ID care reflectă cu exactitate cine suntem”, a spus Christian Fuscarino într-o declarație.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button