X

Documentar despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Documentar rusesc despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință (23 aprilie / 6 mai), a cărui mână dreaptă se află la Mănăstirea Xenofont.|

De la minutul 2.50, un scurt cuvânt al arhimandritului Alexei, Starețul Mănăstirii Xenofont, Muntele Athos.

Pentru subtitrarea în limba română, dați click în bara de jos pe Subtitles/CC .

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Până la edictul de la Mediolan totul era bine. Sfinții până la sec 4 erau Sfinți cu adevărat, adică la martiriul lor se întâmplau minuni mari. După sec 4 s a modificat totul și a încetat Duhul Sfânt să lucreze din cauza trădării clerului și până în zilele noastre

    1. Cred că ai o impresie eronată. În țara aceasta au fost sfinții martiri voievozi Brâncoveni și cei din închisorile comuniste , mucenicia poate fi și sub formă fără sânge , vezi Preacuviosul Părinte Nichifor cel Lepros al Cretei. După secolele de început nu erau necesare minuni mari deoarece creștinismul ortodox era religie statală in toate țările din Estul Europei. Credința și minunile le permite PreaSf.Treime dacă este cazul să fie văzute de popor pentru întărire in credință. Deci nu are legătură cu clerul ci cu epoca și nevoințele celor Sfințiți. Puț

      1. Puțini sunt cei care i-au vazut pe Sfinții recenți că atunci când se rugau se ridicau de la pămânț și dim mâini ieșea lumina sfântă dumnezeiască, asa cum era la Cuvioasa Maria Egipteanca. Cei care au fost vazuti cu martori sunt Preacuviosul Nichfor Leprosul , iroschimonahul Nil Dorobanțu , Sf.Serafim de Sarov și mulți alții..

  2. DUHUL SFÂNT LUCREAZĂ PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VEACURILOR. SPUNE CLAR MÂNTUITORUL CĂ NICI PORȚILE IADULUI NU VOR DĂRÂMA SFÂNTA BISERICĂ ORTODOXĂ. ÎN PLUS CONTEAZĂ CA INIMA SĂ FIE RIDICATĂ LA CER ÎN TIMPUL RUGĂCIUNII, ACESTA ESTE SCOPUL, NU DESPRINDEREA TRUPULUI DE PĂMÂNT. DOAMNE AJUTĂ.

    1. Nu se spune bisericà ortodoxà ci,Biserica,cu b mare si accentuat,deoarece este o singura Biserica!Asa este corect si la Crez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button