X

E o chestiune de zile: Rusia va anexa estul și sudul Ucrainei

ucraina donbas

ACTUALIZARE2:
Ministrul apararii rus Shoigu a facut acum cateva minute declaratii extrem de grave : el sustine ca nave militare NATO si ale USA sunt angajate in „‘activitati provocatoare” la adresa marinei militare ruse in Marea Neagra.

De asemenea el a declarat ca tarile NATO de la granitele de est ale Aliantei [Polonia, Romania] concentreaza trupe si echipament militar la frontierele de est]

De cealaltă parte, România, prin vocea ministrului de Externe, se arată revoltată în fața unei astfel de situații:

Nicio încercare de destabilizare la adresa partenerilor sau vecinilor noştri nu trebuie să treacă nepedepsită şi trebuie să facem uz de instrumentarul nostru democratic – o abordare strategică axată pe valori fundamentale, precum şi încurajarea implicării societăţii civile”, a menționat Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, la reuniunea Consiliului Guvernator al CoD

ACTUALIZARE: Dedesuptul lipsei de reactie a NATO fata de mobilizarea uriasa militara a Rusiei

Merkel a spus clar ca Germania nu este interesata de „sanctiunile” pe care Biden vrea sa le impuna Rusiei , „constructia conductei NordStream2 va continua impreuna cu partenerii rusi”.

Înțelegeți acum de ce Rusia nu isi face griji si a adus toata flota baltica in Marea Neagra? Germania nu are de gand sa participe la nici un conflict militar cu Rusia!
Fara Germania, cine ramane in NATO gata sa faca razboi cu rusii? Putin are jocurile facute si maine 21.04.2021 va face un anunt ce va modifica radical ce se intampla in Europa de Est!

Wall Street Journal publica acum 3h poze extrem de grave luate din satelit care arata cum in jurul avioanelor de atac din Crimeea militarii rusi incarca rachete si torpile de atac in mare graba…


Rusia va anexa militar estul, sudul Ucrainei și regiunea transnitreană. România și Rusia vor avea graniță terestră directă.

Acestă afirmație ar putea să devină o realitate în curând.

Atunci când Rusia făcea un joc similar înainte de anexarea Crimeii nimeni nu credea că așa ceva este posibil. La momentul de față interesul Rusiei față de teritoriile menționate mai sus este unul clar.

Rusia va înconjura practic Ucraina și va tăia accesul acestui stat la Marea Neagră.

Rusia va avea în curând peste 120.000 de militari la frontiera cu Ucraina, a declarat marţi ministrul ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unei conferinţe de presă online pentru jurnaliştii străini, lansând un apel la adoptarea de noi sancţiuni economice împotriva Moscovei.

„Militarii ruşi continuă să ajungă în imediata apropiere a frontierelor noastre în nord-est, în est şi în sud. În circa o săptămână, ar urma să ajungă la o forţă combinată de peste 120.000 de militari”, a declarat Kuleba în conferinţa de presă online.

„Asta nu înseamnă că nu vor mai trimite trupe dacă ajung la acest număr”, a spus Kuleba, avertizând că Moscova este imprevizibilă, deşi Ucraina nu-şi doreşte un conflict cu Rusia.

Serviciul Secret al Ucrainei a pus in stare de ALERTA MAXIMA toate fortele militare din toate regiunile Ucrainei sa fie gata de lupta in orice moment anunta Artem Dektyarenko purtatorul de cuvant al SBU pentru Ukrinform, agentia nationala de stiri a Ucrainei.

Populatiei i s-au distribuit pliante cu indicarea adaposturilor unde sa se refugieze in timpul bombardamentelor.

Jens Stoltenberg secretarul general NATO a chemat-o maine la HQ pe comisarul european pentru transporturi Adina-Ioana Vălean [ Romania] pentru a discuta logistica deplasarii trupelor NATO catre granitele de est ale UE.
Moscova a expulzat astazi doi diplomati bulgari ca raspuns al expulzarii de catre Bulgaria a doi diplomati rusi.
Ambasadorul USA la Moscova a parasit Rusia.

Rusia a continuat sa isi aduca navele militare in Marea Neagra astfel incat in acest moment aproape toata flota mondiala maritima a rusilor [ mai putin cea din Pacific] sunt in Marea Neagra.

Rusia a anunţat vineri „suspendarea” pe o perioadă de şase luni, între 24 aprilie şi 31 octombrie, „trecerea prin apele teritoriale ale Federaţiei Ruse pentru navele militare şi alte nave oficiale străine”.

Această suspendare vizează trei zone, dintre care una în largul Peninsulei Kerci, în apropierea strâmtorii cu acelaşi nume, care leagă Marea Neagră de Marea Azov şi care este de o importanţă crucială pentru exporturile de cereale sau oţel produse în Ucraina.

Statele Unite au denunţat luni „escaladarea neprovocată” pe care o reprezintă decizia rusă de a limita navigaţia navelor militare şi oficiale străine în trei zone din largul Peninsulei Crimeea, a indicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat, transmite AFP.

„Aceasta reprezintă o nouă escaladare neprovocată în actuala campanie desfăşurată de Moscova care urmăreşte slăbirea şi destabilizarea Ucrainei”, a spus Ned Price, subliniind „profunda îngrijorare” a Washingtonului, în timp ce importante trupe ruse au fost poziţionate la frontiera cu Ucraina.

Miniştrii de externe ai UE nu au arătat „apetit” pentru o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei, a declarat marţi şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba într-o conferinţă de presă online, fapt pe care l-a constatat după ce le-a cerut acestora luni să ia în considerare o astfel de măsură, relatează Agerpres.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

27 comentarii

  1. „Legat de Ucraina, dacă americanii o să îi convingă pe turci ca să îi ajute pe ucrainieni și ucrainenii vor merge să se lupte cu rușii. O profeție a unui Sfânt ucrainean, Iona al Odesei, spunea că: „Ucraina va avea trei sărbători Pascale diferite: un Paște al Slavei, un Paște al sângelui, și un Paște al foametei. Voi ce Paște credeți că vor avea anul acesta? [cineva în sala zice „al foametei”, altcineva „al sângelui”]. Eu nu știu ce vor avea, dar sigur al „Slavei”, nu va fi… un Sfânt ucrainean a prezis acest lucru: Starețul Ionas, care a fost „Paisie” al Ucrainei… Mai zicea: „o să ne învrăjbească străinii, o să ne certăm cu frații noștri ruși, va izbucni un război și o să vină armata rusă până la Kiev și bucuria ucrainenilor va fi atât de mare, că o să întâmpine mașinile blindate (tancurile) rușilor” și în acest mod se vor rezolva și problemele politice și ale bisericii din zonă și schisma, care ne-a pus să ne certăm. Atunci când i-am spus Patriarhului, că schisma are si legătură geopolitică, imediat a ieșit și a anunțat că: „schisma din Ucraina nu are legătură geopolitică”… Cum nu are?!

   De multe ori Dumnezeu, dacă vrea să rezolve probleme nerezolvabile de către oameni, îngăduie astfel de peripeții. Sau altfel zis: „chirurgiile lui Hristos”.

   Cum se rezolvă problema Ucrainei atât la nivel geopolitic cât și bisericesc?! Așa cum zice și Sfântul Cosma Etolianul: „de 99 de ori or să încerce să rezolve cu pixul și nu vor reuși”. Ce înseamnă cu pixul?! Înseamnă prin diplomație. Chiar dacă, 100 de țări discută de problema Ciprului, aceasta se va rezolva când kurzi vor face stat în Turcia. Ați auzit?! Poate mă întrebați: „o să facă Dumnezeu acest lucru pentru noi ciprioții ?!” Nu numai pentru noi, îi iubește și pe kurzi. Nu e păcat ca săracii kurzi să nu aibă un stat al lor?! Atâtea milioane de oameni să nu aibă libertate?! Libertatea este un dar de la Dumnezeu, așa ne vrea Dumnezeu: LIBERI. Deci, să nu stăm noi să vedem lucrurile geopolitice, ci să vedem pașii lui Dumnezeu în istorie…

   ÎNTREBĂRE:

   Întrebarea este, cum să ne raportăm noi la aceste întâmplări și nu întâmplările în sine?

   MITROPOLITUL MORFOU:

   Să îndreptăm lucrurile către sfințirea noastră, spre mântuirea noastră. Poruncile lui Hristos care sunt scrise în Sfânta Evanghelie să ne fie „SEMNE DE CIRCULAȚIE”, ca să nu se accidenteze mașină sufletului nostru…”ultima omilie a Mitrop.Neofit de Morfu…pe marturisireaortodoxa.ro

 1. Rusia nu a anexat Crimeea – asta este propaganda neo-marxista imbratista de apuseni.
  Este o mare greseala saa publicati asa ceva: Ucraina esye o facatura bolsevica unde sint rusi, maghiari. polonezi, romani, cehi, khazari, tigani, germani… cu o limba rusa ceva modificata dialectal ca s inventeze o identitate inexistenta.
  In cadrul URSS, Hrusciov a dat Ucrainei ne-independentre Crimeea ca sa usureze birocratia Rusie, nicdecum sa devina port pentru NATO.
  Rusii de acolo nu vor perversitatile marxismului cultural si – conform SI Constitutiei ucrainene s0au desprins prin vointa populara de amalgaml ucrainian.
  La fel si cei din Donbas – rusi ortodocsi, diferiti de cei din vest, papistasi, talmudist, sectanti.
  Nu e chestie de zile ca Ucraina e zero barat militar. Ca si Romania – carne de tun, pampersi pentru finantatorii lui Obama si Biden.

 2. Daca declaratia vine de la un ministru ucrainean, e clar; asta e pentru spalatii pe creier; Rusia nu va anexa nimic daca haholii nu o provoaca.

  1. In ce sens este Rusia provocata ? Si-a masat vre-un stat armata la granitele Rusiei ? Oare cine este spalat pe creier ? Acela care crede ca Rusia este provocata sau cel care vede clar cum Rusia se pregateste de invazie militara ?

  1. Să avem mare, mare grijă. Să nu uităm crimele comise de rușii bolșevici împotriva tuturor popoarelor Ortodoxe.

 3. Despre teritoriile furate de Ucraina Romaniei si oprimarea de tip nazist a populatiei romanesti de acolo mucles.Chiar toata presa romaneasca s-a vandut pe banii ticalosilor?

   1. nu le a furat..doar a profitat..bolsevicii majoritari in timpul si dupa „revolutie” erau de ale etnii..inclusiv Stalin (georgiano-evreu)

 4. Si in 1812, cand ne-au luat Basarabia, dar si in 1878, cand nu au respectat integritatea teritoriala a Romaniei, rusii erau teoretic condusi de ortodocsi, dar in fapt de niste hrapareti.
  Lenin era cat se poate de rus, iar Stalin nu era deloc evreu. Stalin a fost chiar elev de seminar ortodox la un moment dat.

  1. in 1812, Basarabia nu era a „noastra”- desii teritoriu romanesc istoric– ci sub suzeranitatea imperiului otoman(o parte) si hasburgic (alta parte). in fapt rusii au cules ce au semanat..invazia armatei napoleoniene in acelas an soldata cu juma de milion de morti (de partea rusa) si pierderea provizorie a Moscovei iara francezii si-au pierdut intreaga armata..ca sa fim obiectivi.

   1. Stimabile, sub suzeranitatea Imperiului Otoman era toata Moldova, nu doar Basarabia.
    Dar otomanii, spre deosebire de voi, nu ne-au deznationalizat. Acolo, ai vostri au cerut si primit Basarabia prin pacea de la Bucuresti din 1812.
    Dealtfel, nici in turc nu a ajuns la conducerea Moldovei, cum ati pus voi rusi in Basarabia.
    Cat dedpre Imperiul Habsburgic/Austriac, afla tovarase ca acela stapanea din 1775 Bucovina, nicidecum Basarabia. Si pe care nu a mai cerut-o dupa 1918.

    1. Impetiul Otoman s-a comportat mai omeneste cu romanii.
     Nu de acuma nu au romanii incredere in rusi, ci din secolul XIX. Desi insusi Petru cel Mare al vostru a recunoscut, prin tratatul de la Lutk din 1711 cu Dimitrie Cantemir, o Moldova intreaga si libera de influenta ruseasca.

 5. Cine știe, poate că România dodoloa(n)ță este chiar pe drum sau întârzie puțin! Cum Constantinopolul va fi redat grecilor, de ce nu va să renască și România mare?

  1. „Legat de Ucraina, dacă americanii o să îi convingă pe turci ca să îi ajute pe ucrainieni și ucrainenii vor merge să se lupte cu rușii. O profeție a unui Sfânt ucrainean, Iona al Odesei, spunea că: „Ucraina va avea trei sărbători Pascale diferite: un Paște al Slavei, un Paște al sângelui, și un Paște al foametei. Voi ce Paște credeți că vor avea anul acesta? [cineva în sala zice „al foametei”, altcineva „al sângelui”]. Eu nu știu ce vor avea, dar sigur al „Slavei”, nu va fi… un Sfânt ucrainean a prezis acest lucru: Starețul Ionas, care a fost „Paisie” al Ucrainei… Mai zicea: „o să ne învrăjbească străinii, o să ne certăm cu frații noștri ruși, va izbucni un război și o să vină armata rusă până la Kiev și bucuria ucrainenilor va fi atât de mare, că o să întâmpine mașinile blindate (tancurile) rușilor” și în acest mod se vor rezolva și problemele politice și ale bisericii din zonă și schisma, care ne-a pus să ne certăm. Atunci când i-am spus Patriarhului, că schisma are si legătură geopolitică, imediat a ieșit și a anunțat că: „schisma din Ucraina nu are legătură geopolitică”… Cum nu are?!

   De multe ori Dumnezeu, dacă vrea să rezolve probleme nerezolvabile de către oameni, îngăduie astfel de peripeții. Sau altfel zis: „chirurgiile lui Hristos”.

   Cum se rezolvă problema Ucrainei atât la nivel geopolitic cât și bisericesc?! Așa cum zice și Sfântul Cosma Etolianul: „de 99 de ori or să încerce să rezolve cu pixul și nu vor reuși”. Ce înseamnă cu pixul?! Înseamnă prin diplomație. Chiar dacă, 100 de țări discută de problema Ciprului, aceasta se va rezolva când kurzi vor face stat în Turcia. Ați auzit?! Poate mă întrebați: „o să facă Dumnezeu acest lucru pentru noi ciprioții ?!” Nu numai pentru noi, îi iubește și pe kurzi. Nu e păcat ca săracii kurzi să nu aibă un stat al lor?! Atâtea milioane de oameni să nu aibă libertate?! Libertatea este un dar de la Dumnezeu, așa ne vrea Dumnezeu: LIBERI. Deci, să nu stăm noi să vedem lucrurile geopolitice, ci să vedem pașii lui Dumnezeu în istorie…

   ÎNTREBĂRE:

   Întrebarea este, cum să ne raportăm noi la aceste întâmplări și nu întâmplările în sine?

   MITROPOLITUL MORFOU:

   Să îndreptăm lucrurile către sfințirea noastră, spre mântuirea noastră. Poruncile lui Hristos care sunt scrise în Sfânta Evanghelie să ne fie „SEMNE DE CIRCULAȚIE”, ca să nu se accidenteze mașină sufletului nostru…”ultima omilie a Mitrop.Neofit de Morfu…pe marturisireaortodoxa.ro

   1. eu sper sa fie impartit acest stat bolsevic si talharesc cu teritorii furate numit „ukraina” intre polonezi (Galitia-Lvov) romani (Bucovina-Bugeac) si rusi (Kiev pana in donbass)

 6. ucraina nu are un neam,nu are un suflet,nu are o credinta adevarata,este doar o zona tampon a rusiei.un camp de lupta la margine si cam atat. Daca vorbim de” mama rusie”atunci vorbim despre cel m-ai las si fara scrupule dintre imperii(sau popoare)din istorie,toata gloria lor a fost un lung sir de intrigi si tradari. Un imperiu care nu are Dumnezeu si care ar calca pe cadavre chiar si ortodocse pentru interesele lor. Nu v-a amagiti!sunt reversul aceleiasi monezi globaliste ,si tot iredentismul maghiar tot din lasul imperiu este hranit(divide et impera) este ce au reusit s-a retina si ei la scoala,dar cum spuneam,s-au cum spuneau bunicii nostrii(niet cultura!)este posibil ca intr-o dimineata s-a n-e trezim cu ei in gradina s-au in cel m-ai fericit caz fara dobrogea!Asta facand parte din testamentul lor tampit de a e libera Tarigradul! p.s.din cate stiu rusii au adus niste barcute din marea caspica si nu din baltica! p.s.2 Doamna Stela cu tot respectul rugamintea mea fierbinte este s-a va rugati in Sf. Biserica sau in taina la dumneavoastra acasa si nu pe comentariile unui site!

 7. Referitor la kurzi …nu au dorit un stat cand au fost intrebati ,au masacrat armeni,cand au fost intrebati si nu cred in nimic deoarece sunt atei deci nu au nevoie”saracii” s-a aiva propria lor tara.

 8. Nu vã îngrijorați,un rãzboi puternic nu va încep din această zonă;sunt puține țãri care s ar lua la trântă directã cu Rusia;iar în acest moment nu există un interes puternic din partea vreunei țãri pentru a interveni decisiv pentru Ucraina;nici măcar America nu va face treaba asta!așa că Rusia,dacă și a propus sã anexeze o parte din Ucraina,nu va avea o opoziție fermã;doar șicanãri.

 9. …intre timp, la noi era nevoie de un scandal politic ptr a se abate atentia de la miliardele date din nou, de Parlament, ptr achizitii militare de la Uncle Sam (de unde din alta parte), in timp ce de la Sanatate se taie la greu, se urla incontinuu ca nu mai sunt paturi la ATI, ca spitalele nu mai fac fata si alte asemenea minciuni gogonate, iar oamenii sunt omorati pe capete prin spitale sau de cei care ar trebui sa-i apare, ma refer la politie (mai bine zis militie) …ia cititi aici:

  https://inpolitics.ro/update-banii-ati-s-au-taiat-parlamentul-discuta-azi-achizitii-militare-secrete-de-miliarde_18448623.html

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/reactia-lui-derek-chauvin-in-momentul-in-care-judecatorul-citeste-verdictul-juratilor-1503007

 10. Rusii se vor opri la Nipru. Asa-zisii ucraineni sunt vlahi slavizati cu forta in decursul sutelor chiar miilor de ani, asa cum si covarsitoarea parte dintre unguri a fost maghiarizata fortat in istoria de doar 1000 de ani a Ungariei. Cand au venit maghiarii si kazarii la 900 A.D., in Panonia erau vlahii urmasi ai gepizilor si ostrogotilor lui Teodoric cel Mare, iar atat gepizii cat si ostrogotii au fost geți, mai precis masageți, descinși din spita lui Maș si a lui Gheter, fiii lui Aram fiul lui Sem cel din Biblie. Da, istoria umanitatii incepe cu Cartea Facerii din sfanta Scriptura, nu cu asa-zisa Epoca Sclavagista inventata de criptocomunistii de pe peste tot, ma vechi sau mai noi.

 11. Crimea este partea daruita de catre cazacii stapini ai tinutului Reginei Ecaterina cea Mare. Rusii nu vor decat tinutul istoric care le apartine de drept. Asa cum noi trebuie sa avem Basarabia inapoi. Diferenta dintre noi si rusi este ca rusii refuza sa fie slugi, iar noi am acceptat sa ne facem praf armata si suntem obedienti globalistilor. Nu sunt un fan Rusia dar nici nu pot sa nu vad adevarul. Rusia este una dintre putinele tari care lupta impotriva elitelor 1%. de asta sunt si toti pusi pe rusi. Rusia, Ungaria si Polonia, Belarus sunt tarile care l-au aruncat pe soros si fundatiile lui ca pe o masea stricata. aici este buba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button