X

VIDEO George Simion vrea astăzi să treacă Prutul. Frații din Republica Moldova îl vor întâmpina la vamă

ACTUALIZARE:George Simion, blocat la granița cu Republica Moldova, cere autorităților române să intervină

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, nu este lăsat să intre în Republica Moldova în baza unei interdicții pe care a primit-o în 2018 pentru „activitatea de luptă pentru reîntregire națională”, spune politicianul. Măsura este valabilă cinci ani și expiră în 2023.

În acest moment, Simion se află la vama Leușeni și solicită Ministerului Afacerilor Externe din România să intervină și să solicite autorităților de la Chișinău să-i permite accesul, în baza pașaportului diplomatic pe care îl deține în calitate de parlamentar.

Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău, fiind invitat să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, decedat vineri.


George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, va merge în Republica Moldova duminică, 14 martie. Acesta dorește să participe la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Liderul AUR va fi întâmpinat la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, la ora 15,00, de mai mulți unioniști cu drapele tricolor.

George Simion este în continuare interzis în Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani în toamna anului 2018.

În dimineața zilei de 1 octombrie 2018, George Simion a anunțat că va încerca să treacă frontiera Albița-Leușeni, după ce, pe 28 august a primit interdicţia de a intra în Republica Moldova pentru 30 de zile. De aceea, când vameșii din R. Moldova l-au lăsat să treacă hotarul, liderul unionist s-a bucurat enorm. S-a îndreptat spre Chișinău, menționând că nu va sta mai mult de câteva ore, deoarece are niște chestiuni urgente de rezolvat la București. Seara, George Simion a moderat o emisiune la 10TV.

După aceasta, liderul unionist a pornit spre Vama Leușeni. Pe strd. Calea Ieșilor din Chișinău, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, a observat o mașină de poliție cu girofar, care i-a făcut semn să oprească. Atunci, niște bărbați în negru l-au scos pe Simion din mașină și l-au băgat în automobilul lor. Ajunși la vamă, aceștia l-au predat polițiștilor de frontieră. Acolo, George Simion a aflat că a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de cinci ani. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută și astăzi de noul regim de la Chișinău.

În prezent, George Simion conduce partidul AUR, care la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a obținut 10% dintre voturile românilor, fiind a patra formațiune din Parlament, după PNL, PSD și USR.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button