X

15 Martie – Zi de Doliu Național. Trădătorii de la guvernare au dat zi liberă, de ziua HUNgurilor de pretutindeni

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După nenumărate compromisuri materiale făcute în favoarea UDMR de-a lungul a 30 de ani, actualul parlament, cu mici excepții, cedează și memoria martirilor uciși de hoardele maghiare.

Parlamentul României nu va lucra luni, 15 martie. Solicitarea a venit din partea grupurilor parlamentare ale UDMR și a fost agreată de liderii grupurilor parlamentare PNL și USR. 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni, zi în care în județele Covasna și Harghita angajații din instituțiile publice conduse de membri UDMR primesc nelegal o zi liberă.

Coaliția PNL-USR-UDMR, cu acordul tacit al PSD, supun Parlamentul României unei umilințe supreme: senatorii și deputații nu vor lucra în plenul celor două Camere ale Parlamentului în data de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit programului de lucru aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaților, postat pe pagina de internet a instituției, pentru săptămâna viitoare, luni, 15 martie, deputații vor avea „Activitate în cadrul grupurilor parlamentare” în timp ce senatorii vor avea „Activități în circumscripțiile electorale”. Asta deși în mod curent în ziua de luni ambele camere ale Parlamentului au activitate în plen.

Cei care au solicitat ca Parlamentul să nu lucreze în plen în data de 15 martie au fost parlamentarii UDMR, care vor merge în circumscripții pentru a marca Ziua maghiarilor de pretutindeni, zi națională în Ungaria.

„Închiderea” Parlamentului României de ziua națională a Ungariei reprezintă o umilință supremă la adresa națiunii române. În loc să marcheze așa cum se cuvine memoria zecilor de mii de români masacrați în Transilvania după 15 martie 1848 doar pentru că și-au dorit să trăiască liberi, liderii PNL, USR și PSD au preferat să facă pe plac UDMR, adică Ungariei, și au „închis” Parlamentul. În 2017, spre exemplu, când 15 martie a picat într-o zi de miercuri, deputații au lucrat în comisiile parlamentare. În 2016 la fel, tot activitate în comisiile parlamentare. În anii 2004, 2005 și în 2006 Camera Deputaților a lucrat chiar în plen în data de 15 martie.

În ziua de 15 martie 1848 poporul român s-a confruntat cu uciderea de către trupele maghiare a peste 40 de mii de români, devastarea și incendierea a peste 300 de sate românești, arderea completă a 71 de biserici ortodoxe și greco-catolice, jefuirea a 715 de biserici ortodoxe și greco-catolice.

Unul din scopurile revoluției maghiare a fost cuprins în Punctul 12 al programului revoluționar, care prevedea anexarea Transilvaniei la Ungaria, în pofida faptului că românii, lipsiți despotic de drepturi și libertăți elementare, constituiau majoritatea populației din Transilvania.

Cu toate acestea coaliția majoritară a decis să suspende activitatea în plen a celor două Camere ale Parlamentului pentru ziua de 15 martie 2021, având ca motiv ziua națională a Ungariei. Parlamentul României a decis, în legislatura anterioară 2016-2020, respingerea inițiativei UDMR ca ziua națională a Ungariei să fie declarată drept sărbătoare a comunității maghiare din România.

Decizia liderilor majorității guvernamentale din Parlamentul României sfidează suferința și jertfa românilor din Transilvania sub ocupație austro-ungară și nesocotește memoria acestor eroi jertfiți pe altarul cauzei naționale. Această decizie umilește Parlamentul ca for reprezentativ suprem al națiunii noastre și se constituie ca gest provocator îndreptat contra sentimentelor patriotice și a demnității naționale a românilor.

Pe 15 martie, noi, românii, comemorăm uciderea eroilor noștri de către trupele revoluționare maghiare. Un grup de lideri și parlamentari ai AUR va organiza o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol din București. De asemenea, organizațiile teritoriale ale Alianței pentru Unirea Românilor se vor îngriji de organizarea de slujbe religioase de pomenire a eroilor români de la 1848 în bisericile ortodoxe și greco-catolice din țară.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Din pacate pt noi,  dupa ’89, Romania nu mai este un stat romanesc(adica nu mai apartine romanilor), fiind confiscat de o mafie formata in mare masura din slugoi, alogeni si Iude ale neamului, si care l-au pus la discretia totala a unor interese straine , oculte si demonice. Articolul 1 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” a devenit astazi o formulare de tot rasul-amar pt noi, romanii.  Pt a respecta realitatea , Articolul 1 din Constitutie ar trebui reformulat astfel:” România este o Colonie securist-masonica  antinaţionala, cu trupe americane de ocupatie si migranti relocati aici, fara drepturi in politica interna si cea externa, iar de cand cu Plandemia,  si fara drepturi cetatenesti,  unitara in hotie si coruptie , faramitata pe zone de interese, de minoritati nationale si sexuale.” Vai de capul nostru ca neam! 

    1. Dumnezeu iti da da’ nu-ti baga in traista…
      Avem tot ce ne trebuie.
      Da’ romanu’-a stat acasa si i-a lasat pe ticalosii cei mai mari sa preia TOATA puterea, ca votu’ e pentru cei fraieri, nu-i asa? Doar cei “rai” se duc sa voteze – asta a fost sfatul iresponsabil…
      Daca nu ai gloante, folosesti ce ai – votul.
      Si parul.

      Nu pica de sus nimic daca nu facem si noi ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button