X

Românii se trezesc: 11.000 de persoane au renunțat la programările pentru vaccinarea cu ser AstraZeneca

It's Not Just The Anti-Vaxxers: Why Are So Many People Wary Of Covid-19 Vaccines?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Începând de joi seară şi până vineri, înaintea prânzului, 11. 000 de persoane au renunţat la programările făcute pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, în urma scandalului privind retragerea unor loturi după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienţi.

“Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 11.000 s-au retras. Asta înseamnă doar un procent de 5.5%”, au transmis reprezentanţii Comitetului de coordonare a vaccinării.

Cel puţin zece ţări europene au decis până acum să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca. Una dintre acestea este Italia, după ce au fost raportate în Sicilia decesele a doi bărbaţi care au fost recent vaccinaţi cu acest ser. Agenţia italiană pentru Medicamente (AIFA) a precizat anterior că suspendarea administrării acestui vaccin este o măsură “de precauţie”, adăugând că nu a fost stabilită nicio legătură între vaccin şi “evenimentele adverse grave” survenite ulterior.
România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia şi au fost folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, a anunţat joi seară Comitetul de coordonare a vaccinării.
Conform CNCAV, în ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menţionat, România a recepţionat prima tranşă de vaccin AZ de 81.600 doze în 7 februarie. Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi,Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui, arată hotnews.ro.
Restul de 4.257 de doze se regăsesc în centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava,Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

DECIZIILE LUATE CNCAV

1. Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului;
2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România;
3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Extrem de important ! Se fac miscari clare in directia folosirii militarilor ca aparat de represiune impotriva populatiei.
    https://www.activnews.ro/stiri/%E2%80%9ETERORISTII-anti-vaccin-si-anti-dictatura-sanitara-vor-fi-extirpati-LEGEA-POLITIEI-MILITARE-dezbatuta-ieri-la-MApN-permite-Armatei-sa-aresteze-civili-si-sa-actioneze-cu-glont-pe-teava-pentru-controlul-multimilor-care-nu-respecta-masurile-165694
    „Se profilează zorii dictaturii sanitar-militare – Legea Poliției Militare, o Lege cu paragrafe ilegale și anticonstituționale, care va anula drepturile și libertățile cetățenești și va pune civilii la cheremul cadrelor înarmate cu muniție de război.”

    1. de ce te agiti? cu o moarte toti suntem datori. conteaza insa cum te prinde moartea, in pocainta, linistit, marturisindu-L pe Hristos sau cazut in deznadejde, panicat, dezicandu-te de Mantuitor si Maica Domnului din cauza fricii? ca sa-ti dau un exemplu: cum au trecut la Domnul Sfintii inchisorilor desi au fost batuti, torturati groaznic, umiliti, injositi, chinuiti in toate felurile? Au trecut cu bucurie, calmi, senini, iertand inclusiv pe tortionarii lor, impacati cu ei si cu toata lumea! Cum a plecat din aceasta lume tortionarul Eugen Turcanu, principalul ucigas al detinutilor de la Pitesti? A plecat cu groaza, zvarcolindu-se, zbierand, urland, implorand mila, cu constiinta incarcata, atunci cand a fost executat. Post cu folos!

    2. Cred că în spatele acuzației de terorism a lui Florin Cîțu se află intenția de a folosi armata în vederea unui conflict sângeros. Să ne amintim de soldații străini din munți aduși în urmă cu un an!

  2. https://www.libertatea.ro/stiri/reportaj-la-un-centru-de-vaccinare-cu-astrazeneca-din-bucuresti-peste-50-de-oameni-lipsesc-de-la-imunizare-zilnic-altii-isi-incearca-norocul-fara-programare-3448703

    Înainte ca un lot al vaccinului AstraZeneca să fie retras de la utilizare, joi, 11 martie, la centrul de vaccinare de la etajul 1 din mall-ul Grand Arena din București, rămâneau zilnic peste 50 de locuri libere din 360 disponibile. Oameni care nu se prezentau la programarea făcută în platformă. La o zi după controversele legate de serul companiei anglo-suedeze, numărul persoanelor care au renunțat la imunizarea cu AstraZeneca a crescut considerabil. Vineri, 12 martie, la același centru din mall peste 400 de oameni renunțau la programare
    Citeşte întreaga ştire: REPORTAJ la un centru de vaccinare cu AstraZeneca din București. Înainte de suspendarea lotului, rămâneau libere 50 de locuri. A doua zi, „lumea s-a speriat de știri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button