X

[VIDEO] Atena, un butoi cu pulbere! Grecii s-au săturat de restricții și abuzurile Poliției

Capitala Greciei, Atena, a devenit un butoi cu pulbere, iar la această oră au loc lupte de stradă între cetățenii și Poliție. Grecii s-au revoltat după ce polițiștii au bătut o familie care a ieșit să se plimbe în parc în weekend, aceasta fiind scânteia care a declanșat o revoltă generală împotriva guvernului.

Un ofițer de poliție a fost rănit în timpul ciocnirilor cu protestatarii. Conform informațiilor inițiale, ofițerul ar fi fost lovit în gât cu o rachetă sau cu o piatră. Unii dintre colegii săi au format un cerc în jurul lui pentru a-l proteja până când a sosit ambulanța pentru a-l transfera la spital.

Potrivit radiodifuzorului de stat ERT, grecii au aruncat cu cocteiluri Molotov împotriva forțelor de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Mai multe mașini parcate au fost avariate, în timp ce filmările postate pe rețelele de socializare arătau coșurile de gunoi incendiate.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. https://youtube.com/watch?v=8mjZvBlrTQY

  Ciocniri cu forțele de ordine, la un protest din Grecia împotriva brutalității poliției

  Haos pe străzile Atenei. Aproximativ 5.000 de oameni protestau împotriva brutalității poliției, iar demonstrațiile au scăpat de sub control. Mânia cetățenilor a izbucnit în urma acestui clip video, care a devenit viral duminică. Clipul arată cum un polițist bate un bărbat cu bastonul, în timpul unei patrule a poliției cu scopul de a verifica respectarea restricțiilor.
  Protestele au izbucnit marți seară, când protestatarii au dat foc la buncăre și au aruncat cu pietre și cocktailuri molotov înspre o secție de poliție. Un polițist a fost rănit grav la cap după ce a fost bătut de protestatari. Alți doi polițiști au fost răniți. Aceste acte de violență au fost condamnate de primul-ministru grec: ”Imaginile triste ale violenței, pe care le-am văzut cu toții în Atena, nu trebuie să se repete. Faptul că un cetățean (un tânăr polițist) s-a aflat în pericol trebuie să constituie un apel de trezire”.
  Poliția a operat 10 arestări. Protestul vine după luni de tensiuni în rândul populației, datorită câtorva cazuri intens mediatizate privind o ”presupusă” brutalitate a poliției față de studenți și protestele de stânga. Procurorii au demarat o anchetă privind incidentul de duminică. Poliția a demarat, de asemenea, și o anchetă internă.

 2. https://youtube.com/watch?v=dLJvDByKuKE

  Grecia – Un marș împotriva brutalității poliției devine violent

  Atenție – Imagini care vă pot afecta emoțional.
  În Atena au izbucnit ciocniri cu forțele de ordine, în timpul unui marș împotriva ”presupusei” brutalități a poliției. Protestatarii au atacat poliția cu cocktailuri molotov și bâte, rănind grav un polițist. Marșul către secția de poliție din Nea Syrmi a urmat unui incident în timpul unei acțiuni a poliției de verificare a respectării restricțiilor. Incidentul, capturat duminică pe video, arată cum un polițist bate un bărbat cu bastonul în timp ce îl arestează.
  Poliția susține că forțele de ordine au fost atacate de cetățeni care protestau contra faptului că poliția dădea amenzi. Incidentul a generat scandal în toată Grecia, iar autoritățile au ordonat o investigație. Presa locală a afirmat că zeci de oameni au atacat un polițist aflat pe motocicletă, folosind pietre și bâte. Premierul grec Kiriakos Mitsotakis a făcut apel la calm, afirmând că ”mânia oarbă nu duce nicăieri”. ”Imaginile triste ale violenței, pe care le-am văzut astă seară în Grecia, nu trebuie să se mai repete. Iar faptul că viața unuia din concetățenii noștri (un tânăr polițist) a fost în pericol ar trebui să fie un apel de trezire. În astfel de momente, auto-controlul și calmul trebuie să prevaleze asupra mâniei. Și mă adresez în special tinerilor noștri”.
  Poliția a tras cu grenade lacrimogene, pentru a dispersa grupurile izolate care s-au desprins din coloana principală a marșului. Nici un polițist nu și-a dat demisia după incidentul de duminică, iar din ce în ce mai multe voci cer să fie suspendați din funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button