X

‘Poate răspunde penal’ dacă îndrăznește să interzică prezența la slujba de Înviere. Un avocat îl AVERTIZEAZĂ pe Vlad Voiculescu

Inquam Vlad Voiculescu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocatul Radu Zidaru îl atenționează pe Vlad Voiculescu că riscă să răspundă penal, dacă va restricționa, în acest an, prezența credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere. Reacția avocatului vine în contextul în care Andrei Baciu, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a sugerat, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria, că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

„Nu trebuie uitat că anul trecut, predecesorul domnului Vlad Voiculescu a emis două ordine comune, prin intermediul cărora a îngrădit, în mod nelegal, accesul credincioșilor la Împărtășanie și în Biserici . Actualmente, pentru emiterea celor două acte administrative, ex-ministrul sănătății, domnul Nelu Tătaru, poate răspunde penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu [cf. art. 297 alin. (2) C. pen.] , a precizat Radu Zidaru.

De asemenea, el a mai afirmat că: „în contextul apropierii sărbătorilor pascale, actualul ministru are ocazia să se raporteze diametral opus la libertatea religioasă, în sensul respectării ei [cf. art. 2 alin. (2) din Legea nr. 489/2006]. Într-un stat democratic, conduitele interdictive reprezintă manifestări de ordin totalitar, iar ministrul Sănătății, respectând libertatea religioasă, respectă, în esență, pe credincioși și cultele religioase recunoscute de lege”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. DOMNUL sa va ajute ,d le avocat, si poate se mai gaseste cineva sa,ne apere de viperele politice. Domnul sa va răsplăteascăși sa va ocroteasca.???

  2. Stati voi linistiti….va fi slujba de Inviere astfel incat sa se termine la ora 21, astfel incat la 22.00 toata lumea sa fie in casa? Presedintele a anuntat astazi ca se prelungeste starea de alerta (cu aceasta modificare – interdictia de circulatie noaptea sa fie intre 22-05, in loc de 23-05); asadar, doar si cu interdictiile locale, fara nimic in plus, nu va fi posibila participarea la slujba de Inviere (si cred ca e clar ca nu se va schimba nimic pana la Paste), nu va fi nevoie ca Vlad Voiculescu sa scoata nici un cuvant in plus…domnul avocat isi face doar reclama….

    1. Vom ieși toți pe străzi să cântăm din toți rărunchii Hristos a Înviat!Credința înseamnă curaj!Doar nu o să ne împuște ca la revoluție!

    2. De la 10 seara, conform programului Iohanist… SARS-aila iese pe stazi si oamenii trebuie “protejati”!
      Pe la 5 dimineata se suna “retragerea” la cazarma si gata – pleaca “cel rau”…
      Tara (nu doar condusa dar si foarte populata) de tampiti …. intr-o lume schizofrenica…!
      PLUMB pe fruntea lor si rani pe gat ca la cei torturati in spitale!
      “Ei” nu mai tin cont de lege, asa ca nici noi nu trebuie sa o mai respectam – asta e exemplul dat de Iohanis, de Guvern si de cei care aplica ordinele lor infame.

  3. „Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
    Nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
    Ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
    Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

  4. De parcă până acum,de mai bine de un an de când ține mascarada asta, a răspuns cineva penal;și au murit oameni,foarte mulți oameni;și vor mai muri…

    1. BINE PUNCTAT!

      Cu toate ca pana acum s-au incalcat legi peste legi (ganditi-va ca in primele luni nici nu putea fi declarata legal pandemie pt ca nu se incadra in legea de atunci avand in vedere nr extrem de mic de cazuri raportat la ceea ce ar tb sa fie o pandemie in adevaratul sens) NIMENI nu a fost pus sub acuzare. Dar sa mai fie si condamnat. Cetatenii si-au luat-o cu sutele de mii dar cei care au incalcat Constitutia si nenumarate legi n-au patit nimic. Asta-i realitatea.

      Intre timp s-au mai “asezat” si legile (multumim din suflet psd fara de care nu s-ar fi putut face asta (abia in decembrie si-au pierdut majoritatea) dar inca se mai savarsesc abuzuri pentru ca avem o Constitutie relativ normala. Mai sunt cativa care mai tin cont de ea dar numarul si puterea lor scade de la zi la zi. Odata ce vor schimba Avocatul Poporului incalcarile constitutionale vor fi la ordina zilei pentru ca nimeni nu le va mai sesiza.

      Asa ca guristi agitati care spun ca vor face si vor drege … Metentionati sia lasi? Daca chiar sunt bine intentionati si pusi pe treaba n-au decat sa lupte pentru sanctionarea silniciilor prin incalcarea legilor din trecut pentru ca numai asa ii poate cuminti pe cei care intentioneaza sa le faca in viitor. Stiind ca este posibil sa dea socoteala cumva vor fi mult mai retinuti in savarsirea faradelegilor.

      Iar chestia asta ca vom fi mii si milioane care vorr merge la biserica indiferent de restrictii … ar fi de tot hazul daca n-ar fi de plans. Noi nu suntem in stare sa mergem fara botnita pe strada cu toate ca nu riscam decat o amarata de amenda ce poate fi usor contestata daramite sa mai facem pe eroii in noaptea de Inviere. Vitejia virtuala n-are legatura cu vitejia reala. Si eu mi-am promis de cateva mii de ori ca de maine ma las de fumat … iar marmota invelea ciocolata.

      Daca nu recunoastem sincer in fata lui Dumnezeu ca suntem niste caricaturi care-si spun pretentios oameni si nu cerem mila si ajutor cu cea mai adanca pocainta si smerenie n-avem nici o sansa. Simplu.

  5. ”Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă,
    Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
    Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,
    Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
    Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!”

    1. ”Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,” ăsta-i un vers nociv. Nici nu trebuia să-l mai pui. Dumnezeu să-l ierte pe Eminescu. Aveți și voi grijă ce citați din poeziile lui.

    2. … ei lasa, ca nu-i chiar asa…
      Ia vezi cum e cu greierele si furnica, … si nu numai.
      Nu toti vor sa iasa din… “mizerie” – mai bine sa descrii ce crezi ca e aia; in roomaneste ca am vazut ca esti foarte preocupat si in engleza… e ce spun statisticile jidanite, ce promoveaza multiculturalismul…?
      Exemplificare cu elemente din realitate, nu vorbe.

  6. Preotii ar trebui sa-i lege cu blestem pe toti cei care au in minte sa opreasca poporul de a merge la biserica in general, nu mai spun de Pasti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button