X

[VIDEO] IPS Teodosie reacționează față de aberațiile spuse de Calinic al Argeșului în legătură cu rânduiala Botezului și față de tăierea cu 90% a fondurilor de la culte

Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a scandalizat credincioșii ortodocși, când a decis să le interzică preoților fără experiență să mai boteze singuri, ci doar în prezența unui coleg cu experiență. Ierarhul argeșean a uimit și teologii când a afirmat că Taina Sfântului Botez trebuie modificată.

”Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, a mai declarat Calinic, care, se pare, că va avea probleme în ședința Sfântului Sinod, ce urmează săptămâna viitoare.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că, pentru spusele sale despre cum să se săvârșească Botezul, ÎPS Calinic va da socoteală în fața Sfântului Sinod.

”Nu îl împărtășesc nicidecum (n.r. dacă este de acord cu ce a spus ÎPS Calinic), sunt luate superficial. La Sinod vom avea discuții cu toții, pentru că nu poate să treacă aceste afirmații superficiale care contrazic Sfintele Canoane, nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod! Imposibil! Botezul rămâne să-l săvârșim după toată regula canonică.”, a precizat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Totodată, ierarhul de la malul mării a vorbit și despre recomandările pe care Avocatul Poporului le-a făcut despre săvârșirea Tainei Sfântului Botez.

”Avocatul Poporului nu are treabă cu canoanele Bisericii.”, a spus ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, la Radio Dobrogea, că este nefiresc să se taie bani de la culte și a punctat ce se urmărește, de fapt, printr-o subfinanțare a cultelor religioase.

”Nu știm, deocamdată sunt zvonuri. Orice e posibil! Ce să vedem? Un lucru nefiresc, asta pot să spun, pentru că Biserica are o misiune foarte importantă. Cum să tai pe cei care fac această misiune, ca să țină poporul în demnitate, cu conștiință trează, cum tocmai aceasta? Noi avem și o explicație foarte limpede. Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza. Sunt țările din Apus care dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decât dau creștinii ortodocși la noi în țară. Noi ne legăm de asta. Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica. Foarte rău, acelea (n.r. reparații la clădirile cultelor) nu trebuie întreținute?”, a spus ierarhul tomitan.

Înaltpreasfințitul Teodosie a abordat și subiectul întâlnirii de la Palatul Patriarhiei dintre Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și președintele Klaus Iohannis.

„Este firească întâlnirea, nu ni s-a comunicat ce au vorbit. O să aflăm mai în amănunt.”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Mi amintesc de Înalt Preasfintitul Teodosie, la Slujbele Sfântului Dimitrie, de la Catedrala Mitropolitană din București! Câtă Dăruire, Ce Trăire!!..imi dădeau lacrimile când slujea Înalt Preasfintia Sa!!. Mă bucur că il aud, cu Sfaturi Duhovnicesti, dar Tare mi e dor să îl văd propovaduind în Dealul Mitropoliei!

  2. Dragi bucureșteni, de vârste mai mari sau mai mici, vă amintiți Slujbele de Ziua Sfântului Dimitrie, cu Prezența Înalt Preasfintitului Teodosie?!… N oi fi singura..

  3. Va rog din suflet, rugati-va putin pentru tatal prietenei mele, care in acest moment se afla in operatie foarte complicata pe inima si nu stim ce va urma.
    Orice rugaciune cat de mica ar fi ea, ne-ar ajuta enorm. Multumesc mult
    Dumnezeu sa va binecuvanteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button