X

[VIDEO] Se întâmplă deja: Intrare pe baza de certificat de vaccinare în mall-uri și teatre, în Israel

Israel| Accesul în teatre și mall-uri se va face doar pe baza certificatului de vaccinare, valabil șase luni de la rapel

Hezi Levy, directorul general al Ministerului Sănătății israelian, a declarat într-un interviu pentru unul dintre posturile de televiziune israeliene că „dacă totul merge bine”, mall-urile și teatrele vor fi redeschise. Cu o clarificare importantă: „accesul va fi permis doar celor care dețin un pașaport verde”.

Documentul este, de fapt, un certificat de vaccinare îmbunătățit, în formă digitală sau nu – pentru cei care nu sunt familiarizați cu instrumentele digitale.

Pașaportul ar trebui să intre în circulație pe 23 februarie, dată care marchează și o nouă etapă în relaxarea restricțiilor. Israelul a ajuns la un acord cu Cipru, permițându-le cetățenilor care au fost vaccinați împotriva coronavirusului să călătorească fără restricții între cele două țări, de îndată ce zborurile vor fi reluate. Cu condiția de a deține, pe lângă pașaportul tradițional, permisul de vaccinare.

Cod QR

Pașaportul cu cod QR, emis de Ministerul Sănătății, va fi disponibil în cinci limbi – ebraică, arabă, rusă, amharică și engleză. În plus față de numele, numărul cărții de identitate, numărul de telefon și e-mailul titularului, documentul va furniza mai multe informații despre sănătate: data vaccinării și data expirării (la șase luni după a doua doză), data contaminării cu SARS-Cov-2 (dacă este cazul) și rezultatul testelor anti-Covid, dacă au fost efectuate în ultimele 48 de ore.

Încurajarea vaccinării

De îndată ce proiectul a fost prezentat Comisiei juridice parlamentare la începutul lunii ianuarie, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat răspicat: pașaportul este „modul nostru de a încuraja tot mai mulți oameni să fie vaccinați”. „Un obiectiv care rămâne relevant pentru a-i convinge pe cei care sunt mai puțin dornici să fie vaccinați. Guvernul intenționează să modifice legea în așa fel încât angajatorii să poată solicita angajaților un „pașaport verde”. Acest lucru ar putea fi implementat în companii, dar și în școli.

Reacții negative pe rețelele de socializare

Proiectul de lege provoacă o serie de reacții negative pe rețelele de socializare, dar este compatibil cu legislația israeliană și permite Ministerului Sănătății să impună vaccinarea tuturor și să aplice sancțiuni dure, până la pedeapsa cu închisoarea. „În zilele noastre, acest tip de politică ar putea fi considerat […] un atac prea sever împotriva libertăților”, susține Barak Medina, profesor de drept public la Universitatea Ebraică din Ierusalim, pentru Jerusalem Post. Deși este puțin probabil ca vaccinarea să fie declarată obligatorie, „pașaportul verde” este un mijloc indirect de a obține același rezultat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

15 comentarii

 1. …nu e de mirare ce se intampla in Israel. A fost poporul ales de Dumnezeu in mijlocul caruia a venit Mesia dar ei nu L-au cunoscut…acum este poporul ales de satana unde se va inscauna antihrist, iar acestuia i se vor inchina. si un sfat ptr romanii de acolo: plecati cat mai aveti timp caci nu peste multa vreme veti vrea sa plecati si nu veti mai putea.

 2. Eu nu înțeleg de ce se tot opun evreii ăștia la vaccin și la alte chestii. Dacă vor să îl întâlnească pe Mesia al lor (Antihrist) e clar că trebuie să se pregătească. Vaccinul ăsta este printre primele etape.

  1. Bravo Stefan, mesajul tau este un tunet in seara asta.

   Cel mai bun indiciu ca vaccinul are legatura cu antihrist, este faptul ca tara cu cea mai mare rata de vaccinare este Israelul.

  2. NU uitati ca mai sunt in Israel si evrei crestini ortodocsi, care se pare ca vor fi pur si simplu exterminati si acest lucru se doreste si cu românii crestini ortodocsi din România, adica cu noi toti!
   Umbrela ecumenismului intuneca mintile patriarhului si arhiereii nostri se tem sa marturiseasca in public ca NU exista covid si sa fie impotriva vaccinarii obligatorii : este lepādare de HRISTOS!
   Sunt multe de spus : oricum CINEVA cu coarne se grabeste tare.
   Sa vedem ce va mai urma!
   NU va vaccinati!

   DOAMNE AJUTĀ!

  3. …pai tocmai, ca nu se opun, in Israel e cel mai mare procentaj de vaccinati si numarul continua sa creasca…de opus poate se opune o minoritate insignifianta care va fi rapid spulberata (crestini ortodocsi, poate musulmani, si probabil inca cativa de-ai lor carora nu le-a intunecat satana mintile). deci marea majoritate au facut acolo hora unirii cu vaccinul, e consens national (ca sa-l citez pe tov Ion Ilici Iliescu)…

  4. …pai tocmai, ca nu se opun. Israelul are cel mai mare procentaj de vaccinati din lume si numarul continua sa creasca. Daca se opune cineva pe acolo, probabil este o mica minoritate (scuzati pleonasmul) formata eventual din crestini ortodocsi, posibil niscaiva musulmani si unii de-ai lor care nu au inca mintile intunecate. Dar cu siguranta vor fi fortati sa accepte si ei (ceva de genul: vaccinated or die)…deci la ei e hora unirii cu vaccinul…

  5. NUL ASTEAPTA ATIT EVREII CIT, JIDO MASONII., CEI CU PALARIE NEAGRA TOTI SUNT DIN SEMINTIA LUI DAN(BLESTEMATA DE DUMNEZEU), PE ANTIHRIST IL CRESC EI DEMULT ARE APROXIMATIV 19 20 DE ANI, EVREII CARE SE INTORC LA OPRTODOXIE DUMNEZEU LE INTOARCE ALEGEREA, ADICA CA FIIND ALESI

 3. E clar ca, autoritatile israeliene au ajuns sa aiba niste apucaturi, mai naziste decat cele ale insusi nazistilor! Practic, statul Israel se transforma intr-un urias Lagar de concentrare!

 4. In Marea Britanie vor să impună certificat de vaccinare pt supermarket și mall.
  Ei s au vaccinat in proporție de 25%adica 15milioane s au vaccinat ,populația fiind de peste 60milioane.
  In Israel s au vaccinat peste 40%,cu cât procentul celor care se vaccineaza creste se vor impune restricții de călătorie ,de a merge la market…in Romania a procentul celor vaccinati este de 2%..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button