X

APOSTAZIE! Calinic al Argeșului nu exclude “reforma” botezului: “Se va analiza practica scufundării pruncilor la botez”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Calinic, arhiepiscopul Argeşului, a declarat în exclusivitate pentru adevarul. ro, după decesul unui bebeluş la botez, că va fi luată „hotărârea cea mai potrivită pentru evitarea nedoritelor accidente”.

Întrebat dacă ar trebui interzisă scufundarea bebeluşilor la botez, ÎPS Calinic ne-a declarat: „Cred că în viitor se va analiza practica scufundării pruncilor la botez şi se va lua hotărârea cea mai potrivită întru respectarea rânduielii şi evitarea cu grijă a nedoritelor accidente”.

Am dorit să aflăm de la arhiepiscopul Calinic şi dacă are nevoie Biserica Ortodoxă Română de mai multă empatie şi de mai puţin bigotism. Iar răspunsul său a fost unul diplomat: „Vorbiţi de «empatie» din belşug şi mai puţin «bigotism» sau chiar de niciun fel! Toate sunt vindecabile în viaţă! Important este să ne întrebăm, de fiecare dată şi în orice situaţie am fi: «Ce ar face Iisus Hristos, în situaţia apărută, în viaţă noastră de toate zilele?»”

Citiți și: [VIDEO] ÎPS Teodosie despre cazul bebelușului de la Suceava: Botezul copilului cu fața în sus… cea mai nepotrivită poziție. Eu botez numai în apă rece. Canonul nu se poate schimba!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Vor sa schimbe DOGMELE ortodoxe asta e problema!
    Vor sa se foloseasca de acest caz izolat(suspect) si sa faca presiuni asupra BOR ca sa schimbe dogmele.
    Deja au “umblat” la impartasanie, acum vor sa loveasca in sfantul botez. E NUMAI manevra masoneriei infiltrata in BOR.

  2. …eu zic ca ce a zis Calinic e un lucru bun. De ce ? Ptr ca se demasca singuri cei care sunt de-a dreapta si cei care sunt de-a stanga…acum le cad mastile (cele adevarate, nu astea anticovrig) si ii vedem si noi cat sunt de “goi” duhovniceste si de fapt la cine slujesc ei…cu siguranta vor urma si altii… “Nu te mira de cel ce cade, sa te miri de cel ce sta inca in picioare”…

  3. Masonii fac tot posibilul să distrugă Biserica lui Iisus;dar tâmpiții nu știu,sau nu vor să accepte că așa ceva este imposibil

  4. Botezul ortodox este Una dintre marile Taine ale Lui Dumnezeu. Botezul nu este proprietatea IPS Calinic ori a altcuiva! Așadar nimeni nu poate să modifice această Taină. Biserica Ortodoxă are ierarhi pentru a păstra Tainele Bisericii, nu pentru a le modifica! Este paranoia să se creadă cineva STĂPÂN peste Sfintele Taine!

    Iar creștinii ar trebui să mai renunțe la petrcerile lumești organizate cu ocazia Botezului. Dacă vezi că nu se simte bine copilul, modifici data Botezului și gata! Prioritatea nu este alegerea localului, ci nașterea întru Hristos a unui om! Cine nu și-a făcut o reformă interioară pentru a deveni un ortodox adevărat nu ar trebui să-și boteze nici copiii, că tot degeaba îi botează! Oricum nu-i va învăța să trăiască ortodox dacă nici el nu este un ortodox practicant.

    Am văzut și eu părinți care cred că datoria nașului este doar pe plan material. S-a terminat petrecerea, nașul a plecat acasă și se mai întâlnesc la vreo onomastică organizată tot lumește și cam atât. Iar copilul? Cine-l duce la împărtășit? Cine-l învață să se roage? Cine-l ajută să deprindă virtuțile creștinești și să respecte poruncile evanghelice? Cred că preoții ar trebui să-i verifice mai atent pe părinții și pe nașii care se pregătesc să boteze un copil. Niște cateheze sunt necesare.

    Botezul ortodox trebuie repus în demnitatea lui printr-o raportare corectă a creștinilor față de această Taină! Dacă în fața unui împărat lumesc mergem cu sfială, atunci și în fața Împăratului Ceresc mergem cu evlavie. Dacă știm că Duhul Sfânt S-a sălășluit în cel botezat, avem grijă să-L păstrăm cât mai mult, nu să-L alungăm prin petreceri lumești ori prin îndepărtarea rapidă a Sfântului Mir etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button