X

Negarea Holocaustului: prima persoană condamnată din România, Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în SRI

Pe când o lege pentru condamnarea negării "Holocaustului Roșu" - cel comunist, cel condus de sioniștii evrei?

Facebook ne-a blocat posibilitatea de a distribui articolele pe pagina OrtodoxINFO. Vă rugăm să distribuiți articolele noastre apăsând AICI.

Image result for negare holocaust

Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informaţii, a fost condamnat, joi, de Judecătoria Sectorului 3 la un an şi o lună de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru infracţiunea de negare a Holocaustului.

Potrivit minutei deciziei, Vasile Zărnescu a fost condamnat la 6 luni pentru fapta din 28 aprilie 2013, respectiv publicarea articolului intitulat “Falsitatea noţiunii de holocaustolog” pe site-ul www.altermedia.info, la 9 luni închisoare pentru articolul ”Înşelătoria secolului XX” din data de 11 februarie 2014 şi la 6 luni închisoare pentru cartea “Sabin Orcan Suporter”, publicată la editura Tempus Bucureşti, expusă spre vânzare la librăria Eminescu din Bucureşti în data de 24 noiembrie 2017.

Potrivit RFI, Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informații, a publicat în 2016 cartea ”Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de ‘bani de holocaust’ ”. Lansarea cărții, care fusese programată pe 8 aprilie 2016 la Librăria Mihai Eminescu, a fost contramandată.

″În temeiul art. 38 al. 1 rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod. pen. contopeşte pedepsele aplicate, astfel că stabileşte în sarcina inculpatului Vasile Zărnescu pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 închisoare, reprezentând 1/3 din cumulul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul având de executat pedeapsa de 1 an şi o lună închisoare”, se arată în minută.

Instanţa a stabilit totodată amânarea aplicării pedepsei închisorii cu un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, Zărnescu urmând să respecte o serie de măsuri de supraveghere. Instanţa i-a atras atenţia acestuia că, în cazul nerespectării măsurilor şi obligaţiilor impuse şi al săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se poate dispune revocarea amânării aplicării pedepsei.

Muraru: Un mesaj foarte puternic al justiției

„Prima condamnare în România pentru negarea Holocaustului este un mesaj foarte puternic al justiției, un îndemn ferm la respectarea legii, este o probă pe care justiția o trece, în sfârșit, după ce numeroase astfel de cazuri, investigate de parchete, s-au finalizat fără rezultat. Este, în același timp, un semnal de alarmă important către instituțiile statului, că fenomenul antisemitismului este prezent și că acesta trebuie combătut cu fermitate, cu toate instrumentele instituționale existente”, a declarat Alexandru Muraru reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și a Xenofobie.

Solutia instanței pe scurt:
 • În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 Cod. proc. pen. rap. la art. 83 Cod. pen., stabile?te pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului ZĂRNESCU VASILE(…), pentru săvârșirea infracţiunii de negare a holocaustului, prev. de art. 6 alin. 1 din O.U.G. 31/2002, cu aplic. art. 5 din Codul penal(fapta din 28.04.2013, site www.altermedia.info, articol intitulat „Falsitatea noţiunii de holocaustolog”).
 • În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 Cod. proc. pen. rap. la art. 83 Cod. pen., stabile?te pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului ZĂRNESCU VASILE, pentru săvârșirea infracţiunii de negare a holocaustului, prev. de art. 6 alin. 1 din O.U.G. 31/2002, cu aplic. art. 5 din Codul penal(fapta din data de 11.02.2014, site www.altermedia.info, articol intitulat „Înşelătoria secolului XX”).
 • În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 Cod. proc. pen. rap. la art. 83 Cod. pen., stabile?te pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului ZĂRNESCU VASILE, pentru săvârșirea infracţiunii de negare a holocaustului, prev. de art. 6 alin. 1 din O.U.G. 31/2002, cu aplic. art. 5 din Codul penal(fapta din 24.11.2017, cartea intitulată „Sabin Orcan Suporter”, publicată la editura Tempus Bucureşti, expusă spre vânzare la librăria Eminescu din mun. Bucureşti).
 • În temeiul art. 38 alin. 2 Cod. Pen, constată că infracţiunile au fost săvâr?ite în concurs real. În temeiul art. 38 al. 1 rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod. pen. contopeşte cele două pedepse aplicate, astfel că stabileşte în sarcina inculpatului ZĂRNESCU VASILE, pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 închisoare, reprezentând 1/3 din cumulul celorlalte pedeapse stabilite, în final inculpatul având de executat pedeapsa de 1 an şi o lună închisoare. În baza art. 83 alin. 1 Cod. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 alin.1 Cod penal, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 • În baza art. 85 alin. 1 Cod. pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d. să comunice schimbarea locului de muncă; e. să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 • În baza art. 86 alin. 1 din Cod. pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) – e) din Cod penal se comunică de către inculpat Serviciului de Probaţiune Bucureşti. În baza art. 404 alin. 3 Cod. proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra faptului că, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi al săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se poate dispune revocarea amânării aplicării pedepsei. Ia act că persoana vătămată Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel, cu sediul în …, nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În baza art. 274 alin. 1 Cod. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei penale. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 04.02.2021. Document: Hotarâre 62/2021 04.02.2021
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

18 comentarii

  1. Ediția primă, din 2014, laconică, o puteți descărca de aici: https://www.scribd.com/document/411270991/Col-Vasile-Zarnescu-Holocaustul-Gogorita-Diabolica.
   Ediția a doua, din 2015, de 808 pagini, pentru care m-au reclamat jidanii, o puteți lua de la mine, după ce promesc niște sponsorizări ca să mai trag un supliment de tiraj. Dar instanța de la Judecătoria Sect. 3 nu s-a pronunțat aspura cărții, cum minte articolul care a preluat falsulrile lui Petru Clei și ale Sabinei Fati, ci pentru niște articole de trei pagini, în total, publicate în 2014.

 1. Deci daca nu crezi in holocaust faci inchisoare. Cu parere de rau, din acest moment, Romania nu mai exista, decat scriptic. Sa fim iertati ca n-am fost in stare sa aparam aceasta tara. Dumnezeu sa aiba mila de noi fiindca n-am stiut sa-i apreciem darul de a ne naste in aceste locuri.

 2. Pai iata ce semnifica cuvantul ‘holocaust’ din punct de vedere numerologic:

  HOLOCAUST = 6666

  (1×8)+(2×70)+(3×30)+(4×70)+(5×20)+(6×1)+(7X6)+(8×300)+(9×400) = 8+140+90+280+100+6+42+2400+3600 = 6666

  Kabbalistic system: A = 1, B = 2, C = 20, D = 4, E = 5, F = 80, G = 3, H = 8, I = 10, J = 10, K = 20, L = 30, M = 40, N = 50, O = 70, P = 80, Q = 100, R = 200, S = 300, T = 400, U = 6, V = 6, X = 60, Y = 10, Z = 7

  Ce coincidenta! Asta apropos si de „faimoasa” lege H.R. 6666 din SUA…
  „COVID-19 Testing, Reaching, And Contacting Everyone (TRACE) Act”, care astfel vorbeste de la sine…

 3. Lobby-ul evreiesc a cerut comunității pro-viață să nu mai folosească sintagma „holocaustul celor nenăscuți”. Dumnealor consideră că acest … , nu știu cum să-l numesc, nu este comparabil cu nimic altceva. Nici cu genocidul armenilor, nici cu cel al vietnamezilor în timpul regimului lui Pol-Pot, nici, evident, cu uciderea a sute de milioane de prunci nenăscuți.

  Să ne înțelegem. Și dacă ar fi fost omorât un singur om, indiferent de naționalitate, tot crimă ar fi fost. Unul singur, nu 100 sau 1000.

  1. Însă unii afirmă că au fost 6 milioane de evrei uciși. Dacă mâine „descoperă” că au fost 10 milioane, avem voie să-i contrazicem sau măcar să punem întrebări? Care este rostul acestor „statistici” și al repetării la nesfârșit a acestor idei? Cumva culpabilizarea la nesfârșit a unor popoare?

   Statistica oficială afirmă că în Germania erau în 1933 circa 500.000 de evrei:

   https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/germany-jewish-population-in-1933

   În altă ordine de idei utilizarea termenului „holocaust” mi se pare blasfemiatoare. „Holocaust” înseamnă „incinerare completă” sau „ardere-de-tot” termen folosit în Vechiul Testament pentru anumite jertfe. Ce să înțelegem din folosirea acestui termen în contextul celui de-al doilea război mondial. Că naziștii ar fi adus un fel de jertfe?

   1. ….cum ramane cu anti romanismul in Romania ????? vai de noi, inghitim toate ineptiile altora si de noi si viitorul copiilor nostri nu ne pasa, mul prea muuuuulta lasitate!!! pe undeva ne meritam soarta !!!

 4. De holocaustul romanilor ucisi in Moldova de catre rusi si evrei nu mai vorbeste nimeni. Dar daca lor le zice cineva ceva, vezi Doamne antisemitism. Au murit peste 50000 de romani ucizi de catre acestia, in saptamanile de dupa invadarea Moldovei de catre rusi. Si noi avem arhive, adevarul o sa iasa la iveala incet incet.

 5. Se va aduna atata ura in poporul acesta, fatza de acesti slugoi ai jidovilor din Justitia si Serviciile antinationale, care-si condamna proprii conationali la ordinele „taiatilor imprejur”, incat, in caz de razboi, revolutie, lovitura de stat sau cataclisme naturale, cand acesti tradatori isi vor pierde puterea si privilegiile, o sa-i vaneze si o sa-i linseze lumea pe unde o sa-i prinda, iar cei care vor asista la masacre vor spune: bine le-ati facut, caci pt Iude nu trebuie sa existe mila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings