X

Germania aprobă ca alternativă la vaccin, tratamentul administrat lui Donald Trump

Germania, prima ţară din UE care va folosi tratamentul experimental anti-COVID administrat lui Donald Trump

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va folosi acelaşi tratament experimental anti-COVID administrat fostului preşedinte american Donald Trump, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, citează The Guardian.

Supranumit „cocktail monoclonal cu anticorpi”, acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat că dozele vor fi trimise spitalelor universitare săptămâna viitoare, notează sursa citată.

„Funcţionează că vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a precizat Spahn.

Donald Trump, care a fost spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Fostul preşedinte a spus apoi că medicamentul a făcut „o treabă fantastică”.

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat o terapie similară, transmite News.ro.

Noul tratament este o combinaţie sau „cocktail” a doi anticorpi realizaţi în laborator. Ei se ataşează pe diverse părţi ale proteinei-ţepuşă a virusului, denaturându-i structura.

Numărul noilor cazuri de contaminare înregistrat astăzi în Germania este de 12.257, iar cel al deceselor asociate, de 349. Astfel, totalul infecţiilor a depăşit 2,13 milioane şi cel al deceselor este de 51.870, potrivit Robert Koch Institute.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Nu trebuie să mai acceptăm nimic din ce dă medicina. Având în vedere tehnologiile de acum, nu poți avea încredere.

  1. Suta la sută e un vaccin mascat! Unde mai baga si pe Trump la inaintare, ca daca si.a facut el si s.a facut bine…, sa vezi cati se vor insela si.l vor face și ei! Eu sint de parere ca e aceeasi Marie dar cu alta palarie! Mare atentie!!!!!!!

 2. Ce este REGN-COV2 al Regeneron? Drogul Covid experimental dat lui Trump

  marți 6 octombrie 2020

  Președintelui Trump i s-a administrat un tratament artificial cu anticorpi REGN-COV2.

  Medicamentul experimental pentru coronavirus dat lui Donald Trump este „foarte promițător” și „foarte puternic”, a spus un medic britanic implicat într-un proces al drogului.

  Președintelui Trump i s-a administrat vineri, la Casa Albă, un tratament cu anticorpi artificiali REGN-COV2, dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

  Domnului Trump i s-a administrat medicamentul alături de Remdesivir, un tratament antiviral care s-a dovedit că ajută unii pacienți cu coronavirus să se refacă mai repede, precum și zincul, vitamina D, un antiacid numit famotidină, melatonină și aspirină.

  Ce este REGN-COV2 și cum funcționează?

  REGN-COV2 este alcătuit din doi anticorpi monoclonali (REGN10933 și REGN10987), care sunt făcuți de om să acționeze ca anticorpi umani în sistemul imunitar.

  A fost testat mai întâi pe șoareci care au fost modificați genetic pentru a avea un sistem imunitar uman, înainte de a fi testat pe 275 de persoane, dintre care 40% au fost clasificați ca obezi.

  Cocktailul cu anticorpi funcționează prin legarea la o proteină de pe suprafața virusului, oprindu-se să se atașeze de celule și să se replice, permițând în același timp sistemului imunitar să atace virusul.

  Regeneron s-a legat de gigantul farmaceutic Roche pentru a crește oferta globală de REGN-COV2 dacă se dovedește eficientă.

  https://www.itv.com/news/2020-10-03/what-is-regenerons-regn-cov2-the-experimental-covid-drug-given-to-trump

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button