X

Instanță din Bruxelles: Obligativitatea purtării măștii în public este neconstituțională. Care este motivația?

Judecătorul a declarat că o astfel de constrângere trebuie reglementată prin LEGE, nu prin ordin de ministru

Police feeling the pressure as pandemic tensions rise | The Bulletin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Instanța de poliție din Bruxelles a pronunțat o hotărâre pe 12 ianuarie prin care a achitat un bărbat anchetat pentru că nu purta mască, a declarat joi avocatul său. Judecătorul și-a justificat decizia prin observația că purtarea obligatorie a unei măști în spațiul public este neconstituțională. Ministrul de interne, Annelies Verlinden, a declarat că a atacat decizia.

Instanța a reamintit că cele două articole de lege referitoare la securitatea publică, pe care se bazează decretul ministerial din 30 iunie 2020, prin care a fost stabilită contravenția, sunt excepții de la principiul liberei circulații.

Judecătorul a recunoscut că situația actuală de sănătate justifică o restricție a libertății de circulație și impunerea anumitor măsuri. El a considerat însă că acestea trebuie să se bazeze pe baze juridice – totuși legiuitorul nu a dat o lege pentru a autoriza măsurile restrictive luate de diferiți miniștri de la începutul crizei – și că acestea trebuie să fie compatibile cu celelalte drepturi în vigoare.

Infracțiunea se bazează pe un decret ministerial

„Mai precis în ceea ce privește purtarea unei măști, este clar că ministrul reglementează diferite situații într-un mod identic, și anume cazurile în care oamenii se regăsesc singuri pe stradă sau, dimpotrivă, într-o zonă comercială în compania mai multor concetățeni, situații diferite tratate identic constituie o încălcare a principiilor egalității și nediscriminării” , a conchis judecătorul.

Pe 9 august, cetățeanul acuzat a fost găsit la Abatoarele Anderlecht fără a purta o mască pe gură. Infracțiunea se bazează pe decretul ministerial din 30 iunie 2020, care impune populației numeroase măsuri care restricționează drastic libertățile individuale, în încercarea de a încetini epidemia de coronavirus.

Ministrul de Interne a reacționat, subliniind că „decizia ministerială, care este baza legală pentru aplicarea măsurilor corona, a rămas. Hotărârile pronunțate de Consiliul de Stat în ultimele luni confirmă, de asemenea, bazele legale pe care se bazează măsurile decretului ministerial”. Prin urmare acuzarea a făcut apel împotriva deciziei pronunțate la 12 ianuarie de instanța de poliție din Bruxelles.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. 07.07.2020 – Instanță din germania anulează restricțiile dintr-o fabrică:
    https://bbc.com/news/world-europe-53319435

    16.10.2020 – Instanță din Berlin suspendă restricțiile privind restaurantele:
    https://dw.com/en/germany-berlin-court-suspends-bar-and-restaurant-curfew/a-55306096

    09.11.2020 – Judecătoria din Dusseldorf (Germania) anulează restricția privind purtatul măștilor în acel oraș:
    https://courthousenews.com/court-tears-up-mask-rule-in-germanys-dusseldorf/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button