X

Pașaport de sănătate digital, fără de care nu poți călători, finanțat de Bill Gates. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu de la USR, militează pentru un astfel de pașaport

vaccinare antigripala

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Companii importante, organizații din domeniul sănătăţii și organizații nonprofit au anunțat joi dimineață că lucrează împreună pentru a crea un pașaport digital de vaccinare, în așteptarea momentului în care oamenii vor trebui să dovedească statutul lor de persoană imunizată, transmite Business Insider. 

Iniţiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații, inclusiv Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo, dezvoltă standarde tehnice pentru a verifica dacă cineva și-a făcut vaccinul, se arată într-un comunicat. Tehnologia va ajuta la depistarea  persoanelor care pretind în mod fals că sunt imune la virusul mortal, se mai arată în comunicat.

VIC a transmis că persoanele fără smartphone-uri ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra au fost vaccinaţi. Companiile aeriene precum Virgin Atlantic, United Airlines, Swiss International Air Lines, Lufthansa și JetBlue au declarat în decembrie că vor începe să solicite un permis de sănătate digital ca dovadă a faptului că pasagerii nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Paşaportul  a fost creat de unul dintre membrii VIC, The Commons Project, și este conceput pentru a verifica testele negative COVID-19 ca standard internațional.

„Scopul inițiativei de acreditare a vaccinării este de a împuternici persoanele cu acces digital la dosarele lor de vaccinare, astfel încât să poată utiliza instrumente precum CommonPass pentru a reveni în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”, a spus Paul Meyer, CEO al The Commons Project Foundation, o organizație non-profit din Geneva care este membru al VIC.

“Pentru o anumită perioadă de timp, majoritatea dintre noi va trebui să demonstreze fie testarea negativă a COVID-19, fie o stare de vaccinare actualizată pentru a face rutina normală a vieții noastre”, a spus dr. Brad Perkins, șeful ofițer medical la Commons Project Foundation, pentru New York Times .

Asta se va întâmpla, a adăugat dr. Perkins, „fie că urci într-un avion și mergi într-o altă țară, fie că mergi la muncă, la școală, la magazin alimentar, la concerte live sau evenimente sportive”.

VIDEO Vlad Voiculescu militează pentru un pașaport de vaccin: ‘În momentul acesta există limitări în străinătate’

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că ar prefera ca autoritățile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”. E lavertizează că vor fi state care vor condiționa primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID19, relatează Mediafax.

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport… Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, spune Vlad Voiculescu la TVR.

El dă ca exemplu de limitare certificarea unie testări la intrarea într-o țară.

”Nu poți să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Existîă anumite state care pot impune restricții. Nu cred că se întâmplă aici”, conchide ministrul Sănătății.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Astăzi ,citind sinaxarul zilei15 Ian,pe Doxologia, am rămas blocat de ce am citit:. Sf.Antonie cautandu- l pe Sf.Pavel întâlnește 2 fiare : prima jumătate om jumătate cal – un centaur care, printr- un semn ii arata drumul pe care sa apuce .Puțin mai târziu întâlnește alta fiară jumătate om jumătate țap – un satir care ,la fel ,ii arata pe unde sa o ia. Despre satir ,povestitorul( care pare fi Sf.Antonie,), spune că sunt fiare care au existat cu adevărat ,caci și in vremea împăratului Constantin a fost prinsă una și dusă la Constantinopol și a fost văzută de toți. Ce vreau sa spun: niciun moment nu se lasă să se înțeleagă că cele două fiare sunt draci,ci niște creaturi care au existat in vechimea nu prea îndepărtată. Citiți va rog,și dacă puteți comentați ..Mulțumesc!

    1. Cauta pe net si citeste Hronograful lui Chedrinos;inafara cronicii zilelor din inceputuri ale omenirii, explica originea mutantilor: uriasi, satiri, centauri, hermafroditi etc

    2. acolo mai zice ca acele fiinte au fugit de oameni in pustie si ca si printre ei erau unii care credeau in Dumnezeu. Mai mult ce poti sa spui. Si eu am ramas surprins. CUm au aparut e un mister.

      1. Părintele Cleopa a explicat cum au apărut. Cineva a scris acum doi ani pe acest site așa: “Despre maimute a spus ca la Turnul Babel au fost doua pedespe: unii din cei de acolo l-au sfidat pe fata pe Dumnezeu, altii insa au mers dupa ei de frica. Primii au fost pedepsiti prin faptul ca au degenerat, unii din ei in maimute, altii in alte feluri de fapturi. Cei de-al doilea au fost pedepsiti numai prin amestecarea limbilor. Le stia Dumnezeu pe toate. In acea degradare oribila au aparut multe fiinte care apar in mitologie, cum ar fi centaurii (jumatate om, jumatate cal), satirii (jumatate oameni, jumatate tapi, cu coarne si copite), ciclopii cu un singur ochi, alti oameni au ramas cu capul intors la spate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button