X

DIN NOU: Miliția a dat buzna peste IPS Teodosie, care oficia înmormântarea unui preot

ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii

ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii. Arhiepiscopul Tomisului şi un sobor de preoţi au fost surprinşi fără mască în timp ce oficiau o slujbă de înmormântare în biserica din Castelu.
De menţionat este faptul că interiorul lăcașului de cult se aflau peste 50 de persoane, iar în exterior alte aproximativ o sută.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au anunțat că după ceremonie vor da amenzi.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie. După ce instanța i-a respins două cereri în acest sens, ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, „într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

ÎPS Teodosie, decizie de ultim moment în scandaul pelerinajului. A cerut ca toţi preoţii să fie detaşaţi la Mănăstirea Sf Andrei

ÎPS Teodosie cheamă toţi preoţii din judeţul Constanţa la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, solicitând totodată ca toate bisericile să rămână deschise pe 30 noiembrie pentru rugăciune individuală.

Arhiepiscopul Tomisului a trimis o adresă către toate protoieriile  din judeţul Constanţa în care anunţă că preoţii sunt delegaţi în interes profesional să oficieze Sfânta Liturghie la Mănăsitrea Peştera Sfântului Apostol Andrei pe data de 30 noiembrie.

“În contextul pandemiei actuale, precum şi al carantinei instituite în judeţul Constanţa, pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei creştinătorul românilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât următoarele: în data de 30 noiembrie 2020, toţi preoţii din Eparhia Tomisului, personal clerical şi monahal, sunt delegaţi în interes profesional să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa; bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare şi rugăciune individuală”, se arată în documentul Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, dar instanţa a respins această cerere.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Abuzurile polițieiAnti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Cică ”au fost surprinși fără mască”. Păi parca așa erau reglementările, că slujitorii nu trebuie să poartă mască în timp ce slujesc.

 2. Cum sa-si puna botnitza pe fatza, un preot care savarseste Sfanta Liturghie sau orice alta slujba ortodoxa, bai Garcioilor? Astia sunt atat de retardati si grobieni, incat fac de ras fiinta umana! Oricum, sunt cu muult inferiori din toate punctele de vedere, decat militienii din vremea lui Ceasca! Practic, singurul lucru care ii deosebeste de clanurile de infractori, este uniforma!

 3. Desigur ca IPS TEODOSIE trebuie sa slujeasca fara masca! SA NU O POARTE NICI IN AER LIBER!

  ATENTIE la avocata cu tupeu Sosoaca ! Tipa nu e de incredere si e evident ca este manevrata din spate de trolii de serviciu din AUR in pluton cu fostul presedinte Base’. Avocata Sosoaca, va mai compromite si alte capete bisericesti, pentru ca sa castige atentia asupra ei, la ordinul cui o manipuleaza din spate.

  IPS Teodosie, care desi este si el ecumenist, totusi este cel mai rebel dintre arhiereii ecumenisti si doreste a merge pe o linie mai buna, desi este un paradox. Totusi, IPS TEODOSIE, dupa umila mea parere, este folosit pentru a castiga atentia publicului ‘ ref.voturi asupra AUR / avocata Sosoaca in Senat. Mie mi se pare cam suie aceasta Sosoaca, prea cu tupeu, NU este in DUH ORTODOX si este azvarlita in fata pentru a se crea imagine si atrage voturi pentru Basescu si sekuristii din partidul AUR. DESIGUR CA SE VOR MASLUI VOTURILE. CA INTOTDEAUNA IN ULTIMII 31 DE ANI.

  IPS TEODOSIE este de admirat ca totusi, incearca sa se opuna autoritatilor, dar NU imi place ca umbla in public cu controversata avocata Sosoaca, una din personajele partidului securistilor lui Basescu, tradator de tara, AUR, care vrea sa prostesca romanii pentru voturi.

  NU merita NIMENI votat, din nici un partid politic, pentru ca acesti neo-comunisti NU au pe DUMNEZEU si vor doar sa se imbogateasca si mai mult in tara ca re a devenit al lui Werner, din pacate. Romanii adevarati, inca NU reactioneaza, nu mai exista sau sunt ocupati cu stransul de bani multi in tari straine si cu uitatul la TV.

  Intelectuali adevarati, de elita NU mai exista. Cei mai multi sunt masoni superbogati ori neo-marxisti, sorosisti, atei sau pagani/ Cei ramasi CURATI sunt prea saraci pentru a indrazni sa faca un partid al oamenilor patrioti si crestin adevarati care sa lupte pentru ORTODOXIE , alaturi de preotii care NU sunt ecumenisti, dar care sunt extrem de putini, din motivele care se stiu: frica de a pierde parohia, salariul , locul caldicel, etc.

  Dar unde mai este HRISTOS in aceasta ecuatie? Corabia se scufunda….Si atunci, de aceea NU ne ajuta DUMNEZEU si Romania se va afunda si mai tare pana la disparitie…

  Referitor la IPS TEODOSIE: Nici un arhiereu ortodox cu Succesiunea Apostolica a lui HRISTOS, desigur si nici IPS Teodosie, NU ar trebui sa poarta masca in BISERICA si nici in AER LIBER.

  Deasemenea, IPS TEODOSIE ar trebuie sa NU se mai lase intimidat de autoritati cu privire la pelerinajul de Sfantul Andrei, iar poporul SI TOTI PREOTII sa-l sustina, fara frica de amenzi SI FARA MASCA IN BISERICA.

  Amintim ca la pelerinajul de la Sfanta Parascheva s-a facut o manipulare. Oamenii au intrat la SFANTA PARASCHEVA pentru ca au fortat intrarea , si nu pentru ca era „”diva”” Sosoaca cu gura mare. Imediat s-a „reactionat” suspect de repede la varful neo-marxistilor din guvern, versus Lucovidus si Vela au „eliberat” cateva ore intrarea la Sfanta Parascheva, „dupa” ce Sosoaca a produs vocalizele politice cu invocarea drepturilor omului si a respectarii Constitutiei in unul din punctele cheie unde se aduna POPORUL la pelerinajel religioase.

  Sa vedem ce se va intampla de ziua SFANTULUI APOSTOL ANDREI. Apare sau NU apare Sosoaca pe post de „”salvatoare””cu camerele TV pe ea puse de trolii din AUR / BASESCU party?!

  Toata lumea ar trebui sa participe la Pelerinajul de SFANTUL ANDREI, indiferent de localitate si de judetul de unde vin. FARA FRICA DE AMENZI.
  HRISTOS S-a rastignit pe CRUCE pentru noi toti, si noi acuma ne temem de niste amenzi amarate?!! Sa le plateasca PATRIARHIA, ca are de unde bani, din donatiile de la Papa Francisc, peste 200 000 dolari donati pentru Catedrala „Mantuirii” Neamului ridicata in DUH ecumenist .

  Sa NU ne lasam intimidati si sa marturisim Dreapta Credinta ORTODOXA!

  Am spus un punct de vedere personal si crestin ortodox, in contextul in care NU exista nici un virus!
  Doamne ajuta! Cu HRISTOS inainte!

  1. Acea AVOCATA MACAR ARE VENA(CURAJ),CEEA CE IN ZIUA DE AZI,LA NOI ROMANII,NU PREA MAI ESTE ACEST DAR! DE FAPT,SUNTEM NISTE LASI!DOAMNE MILUIESTE!

   1. @Eu Eu

    Poate dumneata esti cu lasitate . Romanii inca nu sau mai bine spus ramasita romanilor inca are sange de mucenic ce curge prin vene.

  2. Mintea care nu are înțelepciune dumnezeiască ci doar pe cea lumească, vede totul negru, pesimist, doar făcături intrigi. Si daca ar chiar așa, oare nu are Dumnezeu putere să încurce ițele celor fără de lege? Si frăția ta le amesteci acolo încât să nu înțeleagă nimeni ce se vrea de fapt. Ceva am înteles, ca în spatele acestei avocate este Băsescu. Când vreodata n-a fost vinovat Băsescu? Si când a fost la putere si când nu este si probabil după ce va trece la cele veșnice tot el va fi scos vinovat de celle ce s-ar întâmpla în tara. Gandi-ti un pic înainte de a scrie si nu mai postati telenovele. Dacă IPS Teodosie are o atitudine contra sistemului nu-i bun. Daca avocata Sosoanca vine cu o altă viziune decât cea cu care ne-au obișnuit partidele vechi nu-i bun. Spunea ceva Mantuitorul legat de mintea neînțeleapta: ,,Daca ochiul tău te amintește (mintea în tâlcuirea Sf. Părinți), scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri în viața (în împărăția cerurilor) cu un ochi, decat, avand amândoi ochi, să fii aruncat în gheena focului” (Mt. 18/ 9). Dar si Sf.Apostol Iacov are un cuvânt la care să reflectăm:….,,Dar limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească! Ea este un rău fără astâmpăr; ea este plină de venin aducător de moarte. Cu ea binecuvântăm pe Dumnezeu şi Tatăl, şi cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu. Din aceeaşi gură ies binecuvântarea şi blestemul. Nu trebuie, fraţii mei, să fie acestea aşa. Oare izvorul aruncă din aceeaşi vână, şi apa dulce şi pe cea amară? (Iacov 3/ 8-11). Multa înțelepciune și Doamne ajuta.

 4. Pentru ca am fost fatarnici fata de Dumnezeu, pentru ca nu L-am cautat cu adevarat de aceea a ingaduit Dumnezeu acestea!
  Am preferat lux-ul si comoditatea, odihna si mancaruri pentru satiul trupului, placeri si patimi, rautate si vrajmasie intre noi, vrajmasie impotriva lui Dumnezeu,… crucea pentru cretinul de astazi a devenit un simbol necunoscut nu un adevar asumat, de aceea a fost nevoie de boli si suferinte ca ei sa se mantuiasca pentru ca nu l-au cautat pe Dumnezeu de buna voie si nici nu mai pot de atata trai bun si destrabalat. Este nevoie de cursa lunga pentru vindecare, din aproape in aproape. Impotriva acestora ce apasa acum lumea si Biserica cautand sa o inghita nu poti birui prin fortele tale, nu putem decat sa cerem izbavirea de acest rau de la Dumnezeu, sa vina El sa restabileasca lucrurile, daca ne vom intoarce cu toata fata catre El. Adevarul desi e ca o pietricica mica va omori pe nelegiuitul Goliat, va spulbera minciuna. Acest adevar, aceasta pietricica e Hristos! Numai cu Hristos vom invinge! Biruinta noastra sta in nimicirea cugetelor trupesti, in intoarcerea cu toata inima noastra catre Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.