X

[VIDEO] Înmormântare cu zeci de mii de oameni a Mitropolitului Amfilohie de Muntenegru

înmormântare Mitropolitul Amfilohie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Irineu al Serbiei a oficiat duminică înmormântarea Mitropolitului Amfilohie de Muntenegru în prezența a mii de credincioși la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgorița. 
Evenimentul a fost deschis în jurul orei locale 09:00, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei de Muntenegru.

Patriarhul Irineu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu ierarhii muntenegreni și cu reprezentanți ai altor Biserici Ortodoxe surori.

După Liturghie a avut loc slujba de înmormântare, trupul ierarhului fiind depus în cripta catedralei din Podgorița pe care conducătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru și-o pregătise din timpul vieții.

La înmormântare a participat și Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

Mitropolitul Amfilohie a trecut la cele veșnice vineri, 30 octombrie 2020. Ierarhul în vârstă de 82 de ani a fost internat în spital data de 06 octombrie fiind testat pozitiv la Covid-19, dar un test făcut ulterior pe 20 octombrie a avut un rezultat negativ. Pneumonia i-a cauzat decesul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Din cate am vazut in prim-planurile in care se vad oameni, prea putini poarta masca; oare cum o fi la ei cu coronavirusul, cu adunarile mari de oameni si cu purtarea mastii? Daca era la noi, cred ca jandarmeria ii dispersa rapid….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button