X

[VIDEO] Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii furioase, care a aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente, a atacat și jefuit magazine, relatează The Guardian.

Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor privind activităţile din domeniul HoReCa, tansmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

În cele şase oraşe s-au înregistrat tensiuni între forţele de ordine şi manifestanţi.

Patru persoane au fost reţinute pentru provocare de violenţă după ce au aruncat cu petarde şi sticle molotov în forţele de ordine.

La Torino, manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de lux pe care le-au jefuit.

Polițiștii au răspuns cu gaz lacrimogen, încercând să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineaţa.

La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia.

Scena unor confruntări similare a fost și orașul Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Mulțimea furioasă a scandat „Libertate” în timpul confruntărilor cu polițiștii.

Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo.

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. ANUNT DE ULTIMA ORA!!!!
    Se reiau dezbaterile privind vaccinarea obligatorie in Romania.
    Pana maine dimineata mai sunt necesare 500 de semnaturi CEL PUTIN, pentru ca aceasta petitie sa poata fi luata in considerare!!!! Mobilizati-va cu totii, semnati petitia ACUM! Distribuiti neapat petitia la cel putin doua persoane si rugati-va, impreuna vom reusi! Cu noi este Dumnezeu!
    Semnati petitia:https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/09/petitie-online-impotriva-vaccinarii.html

  2. Recent, satanicescul Bergoglio, in incercarea de a-si indreptati gestul despre parteneriatul civil pentru pederastii, a spus: „cel care are cele mai spurcate maini este Iisus. Iisus este cel mai spurcat, nu era un curat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button