X

Avocați: Contestați amenzile pentru nepurtarea măștii în exterior. Sunt neconstituționale!

Stare De Alerta în România, După 15 Mai. Ce Este Starea De Alerta | Libertatea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă:

Hotararea nr.  856 din 14 octombrie 2020-
privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea 55/2020:
Articolul 4 “Regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în anexele nr. 1-3 este cel stabilit la art. 64-70 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.”
Si ne ducem la Legea 55/2020, citim art. 65 unde se stabilesc contraventiile, iar mai departe, la art. 66 se stabilesc sanctiunile. Acolo, sub fiecare subpunct a), b), c) – unde se stabileste cuantumul amenzii, exista aceasta

“Notă:
Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 457 din 25 iunie 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 01 iulie 2020, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 66 lit. a), b) și c) în ceea ce privește trimiterile la art. 65 lit. s), ș) și t) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt neconstituționale.

Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, republicată în MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003, dispozițiile din legile și ordonanțele în vigoare, precum și cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituționale, își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curții Constituționale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstițutionale cu dispozițiile Constituției. Pe durata acestui termen, dispozițiile constatate ca fiind neconstițutionale sunt suspendate de drept.
Prin urmare, începând cu data de 1 iulie 2020, dispozițiile art. 66 lit. a), b) și c) în ceea ce privește trimiterile la art. 65 lit. s), ș) și t) din Legea nr. 55/2020 se suspendă de drept, urmând să-și înceteze efectele juridice începând cu data de 15 august 2020, dacă legiuitorul nu intervine pentru modificarea prevederilor atacate.

Litera a) din Articolul 66 și-a încetat efectele juridice, în ceea ce privește trimiterile la litera s), ș) și t) din Articolul 65 din Legea nr. 55/2020, conform DECIZIEI CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 457 din 25 iunie 2020, publicate în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 01 iulie 2020.”
Rezulta clar din decizia CCR ca e neconstitutional!
Deci… in ce baza se dau amenzi? Asta e intrebarea.
CONTESTAȚI!

Avocat Gheorghe Piperea

Obligația de a purta mască în aer liber nu este prevăzută nici în Legea 55, nici în Legea 136. Stabilirea unei astfel de obligații prin hotărâre de guvern sau alt act normativ inferior este interzisă de pricipiul ierarhiei actelor normative, dar și de art.53 din Constituție, conform căruia restricțiile de drepturi și libertăți nu pot fi impuse decât prin lege ca act juridic al parlamentului.

Textele din Legea 55 care stabileau contravenții pentru nepurtarea măștii sunt declarate neconstituționale de către CCR. În acest moment sunt virtual abrogate, pentru ca au trecut deja cele 45 de zile de suspendare a aplicabilității lor și nu au fost încă modificate pentru a fi puse de acord cu decizia CCR. Așadar, pentru fapta de a nu purta mască în aer liber nu se pot aplica decât amenzi ilegale, ușor de desființat în instanță, în procedura plângerii contravenționale. Obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare.

De altfel, recomandarea cu adevărat rațională și cu potențial de eficiență este ca cei care au simptome să stea acasă. Nu este așa de greu. Dintotdeauna, când oamenii au avut simptome de gripă sau alte boli contagioase au stat acasă ori s-au dus la medic. Nicidecum nu au ieșit pe stradă, nu au mers la școală sau la muncă, pentru că nu e nimeni atât de iresponsabil să se pună pe el/ea însu(ă)și și să îi pună pe ceilalți în pericol. Dimpotrivă, sunt puși în pericol ceilalți când cineva convins de la tv că masca sa îi protejează pe terți iese din casă știind că are simptome. Atunci, când garda este lăsată jos, suntem vulnerabili.

Așadar, purtați masca dacă credeți că sunteți asimptomatici, dar nu ieșiți în public cu masca pe figură când știți că sunteți bolnavi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

    1. Va readuc aminte de petitia impotriva vaccinarii obligatorii, pe care doamna Gabriela Dinu doreste sa o inainteze parlamentului pana la alegeri. Sunt deja aproape 40 000 de semnaturi, dar e nevoie de 50 000 pentru a putea fi inregistrata.

      Cime nu a semnat petitia inca, sa o faca neaparat. Aveti nevoie de numele dvs real, si de o adresa de email. Dupa ce ati semnat petitia, verificati e-mailul pentru a va confirma semnatura, verificati si la spam.

      Cine a semnat-o, so distribuie neaparat. Putem vedea cum pionii Big-Pharma vor sa intre in politica, de aceea trebuie sa ne pregatim.

      Semnati cu link-ul de la sfarsitul paginii:https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/09/petitie-online-impotriva-vaccinarii.html

    1. Cei care s-au imbolnavit au fost loviti cu unde electro magnetice prin celulare, si wi fi.
      Renuntati la celulare si internet wifi, cablati-va internetul. Renuntati la obiecte smart.
      Acest virus se poate crea sintetic, la care se adauga deprivarea de oxigen datorita mastii si toxinele din organism si masca. Mancati sanatos si fara pesticide. Glifosatul=neonicotinoidele sunt pesticide care distruge sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button