X

Citiți înainte de a merge la VOT!

În aceste momente de derută, datorate implicării unor clerici în susținerea anumitor politicieni, reprezentanți ai sistemului ce a pus botniță neamului românesc, reamintim cuvântul mereu actual al Părintelui Justin Pârvu referitor la alegeri.

justin parvuPărinte, ce înseamnă a alege?

A alege înseamnă să iei ceva bun din ceva. Ei, acum pe cine să iei din partidul comunist, după care oamenii mer­geau ca oile? Îmi amintesc de cele mai multe ori cum plecam de la mănăstirea Bistriţa şi mergeam vreo doi kilometri, unde era secţia de votare. Şi unde mai pui că monahii erau chiar primii care intrau în sala de votare… Sigur că lumea venea de la biserică şi noi veneam de la votare. Ce făcea monahul nostru în faţa listelor de votare, în cabină? – nu se ştie. Intram şi eu acolo, consultam toate listele, n-aveam habar pe cine să pun ştampila, aşa că, puneam trei-patru ştampile pe foaia de hârtie şi o lăsam acolo… şi unde mai pui că, cu toată povestea asta, ieşea Partidul?! 85% – era bine aranjat. Şi, atunci, cine putea să facă alegere corectă, cinstită? Cum să mai alegi oameni de elită din popor? Căci oamenii de elită se temeau să se mai bage în salata asta bolşevică, gândindu-se la ziua de mâine, la ce-i mai aşteaptă. Avea omul o conştiinţă şi putere de judecată ca să stea de-o parte. Cu toate acestea, ieşea care socotea Partidul să intre la pri­mărie, la strejărie, la prefectură şi… vorba lui Caragiale, „fiecare cu steagul lui”.

Există două conduceri, una de la Dumnezeu şi alta de la cel viclean. Conducerea de la Dumnezeu o formează păstorul cel bun, care intră pe uşă în staul, pe când cel viclean sare în ocol peste gard şi oile nu-l cunosc. Tot aşa şi poporul se află astăzi în situaţia de a nu cunoaşte pe cine alege. În aceste condiţii numai faptul că te-ai dus şi ai intrat în sala de votare este compromiţător.

Ca să alegi ceva valoros trebuia să alegi pe cel mai bun din comună, trebuia să fie gospodar, înţelept, fără vicii, să nu-l întâlneşti oricum, umblând cu păhărelul la deget. Dar, spre surprinderea noastră, tocmai pe ei îi găseşti acolo.

Şi astăzi Partidul Democrat, „PMR”, „PSR”, „CPD” sau oricum şi-ar zice … nu mai are niciun rival şi el este ca pe vremea lui Ceauşescu, şi bun, şi rău. Şi atunci ţăranul nostru merge acolo fiindcă fruntaşul din sat este PSD-ist sau altă coloratură şi-i spune: „Vezi, măi, Ioane, când te duci la votare… tu lucrezi pentru mine şi, dacă vrei să mai rămâi la serviciu – pune acolo votul”, „Da’, am înţeles, tovarăşu”, „Ia şi buletinele soţiei şi ale copiilor şi vino acolo şi alege…” Şi pentru om ca să rămână cu serviciu – merge şi votează cu toată familia. Mi-amintesc … stăteam de vorbă cu un creştin după ce am ieşit de la biserică şi m-a întrebat, că după aceea trebuia să meargă la votare: „Părinte, cu cine să votez?”, „Măi, băiete, n-ai pe cine să alegi, dar fă-ţi o datorie acolo cumva şi, dacă pui acolo o pecete, ai grijă să nu-ţi dai sufletul la judecată aşa uşor, gândeşte-te!” Dar, spre surprinderea mea, el a mers acasă, a luat buletinele soţiei şi ale celor trei copii, s-a dus la urne şi a votat cu toată familia, iar a doua zi comuna Poiana Teiului a ieşit prima pe judeţ cu cele mai multe voturi pentru respectivul partid.

Şi atunci iată toată explicaţia mea în legătură cu omul sărac. Câtă ascultare dă omul acesta, năucit de politica ordinară?! Eu socotesc că o astfel de campanie electorală, la ora actuală, nu este decât o cerşetorie care se învaţă într-atâţia ani de şcoală la oraş; într-o laudă preamăresc un trecut nenorocit şi mai preamăresc altul de viitor. După ce s-au aşezat pe patru ani, au uitat de tot ce-au promis şi mergem mai departe cu partidul în forma lui de sărăcie, de mizerie, fără conştiinţa poporului acestuia ajuns să cerşească o bucată de pâine sau un loc de muncă pe meleaguri străine. Şi acum am ajuns să fim braţele de muncă cele mai ieftine. Până şi negrii din Spania, după cum povestea cineva, au ajuns să spună românilor „sclavii albi”.

Cam asta a ajuns să fie starea de lucru în care-ţi pui întrebarea: „Ce să mai alegem? Unde şi ce să mai dai? Unde este elita unui popor, care trebuie să conducă? Unde mai este omul de jertfă, de sacrificiu, care să se poată pune în slujba adevărului şi a binelui şi să atingă culmile acestea ale Creştinismului nostru ortodox?”

Cam aşa se poate vedea nimicnicia poporului nostru, care de atâţia ani, poate a cincea rundă de alegeri, a rămas tot la vechea formă de guvernământ… în atâţia ani de suferinţă.

Citiți continuarea pe site-ul Atitudini.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

24 comentarii

  1. HA,HA,HA….
   Si daca NU mergem azi la VOT ,nimeni nu PLINGE … este FIX egal cu ZERO BARAT si daca participam si daca NU pentru ei .CARTILE SINT FACUTE fara eroare si PLEBEA e scoasa demult din carti !MAFIA e numeroasa si se autoco firma si mai ales n-o mai 8nteteseaza nici APARENTELE .
   SINT PE CAI MARI incepind cu anul 1996 FARA FRICA !
   .
   iese oricum cine TREBUIE si va face ORICUM tot CE TRBUIE pentru ei si pentru PLEBE exact ce MERITA cum fac de 30 ani .N-ATI AVUT BOSTANII COPTI.!
   DACA acest INDEMN ar fi fost TRIMBITAT cu SIMT de raspundere si DIN CONVINGERE incepind cu anul 1996 cind TOTUL devenise EVIDENT -CRIMINAL. ,ca fusese
   LOVITURA DE STAT ORGANIZATA de SECURISTII ANALFABETI din toata tara (DOAR asa au putut face INFOMETARE ,FRIG SI INTUNERIC ,bineinteles o RATIONALIZARE fortata si artificiala si LA MISTO timp de sapte ani 1982-1989 in cea mai bogata tara de pe glob ,ROMANIA SOCIALISTA ,a cismarului autodidact ceasca(care si azi daca ar trai merita MITRALIAT in rafale pina la blana , pentru SECIRISTII ANALFABETIsi TICALOSI SI TRINTORI TRADATORIdin tata in fiu pe care i-a creat si ni i-a lasat mostenire !tocmai ca sa -l.IMPUSTE si sa urmeze ce vedeti de 40 ani de la fuga criminalul. tradator pacepa din 1979.NE-A CRESCUT SARPELE VENINOS LA SIN ! ).
   NEPARTICIPAREA LA VOT azi inseamna sa nu -ti PERICLITEZI MINTUIREA.ta ,nicidecum pentru a mai INFLUENTA CEVA in mersul societatii CANGRENATE 100%.
   POATE ca sa le mai dati prilejul. sa mai rida si cu wuru ANALFABETII. o data in plus daca si azi dupa atita GENOCID SI BATAIE DE JOC PE FATA ( luind doar un exemplu minim ,salariu minim de 300 euro in comparatie cu pensiile lor,ale CALAILOR , de douazeci de mii de euro si ar fi suficient sa VINA BOMBELE LUI DUMITRU ACUM ,NU MIINE ,pentru ca prea am fost ultimii prosti ai SPECIEI UMANE ,NOI ROMANII ) tot veti merge in continuare la VOT ca ultimii pitecantropi .
   STATI PE PACE !
   NU MAI CONTAM DELOC nici la.vot si nicicind PENTRU SATANISTII -SECIRISTO-MASONI cei care au preluat puterea ACEIASI TRADATORI de !/40/30 ani prin bunici ,fii,nepoti .
   DAR PREA.MERITAM tot ceea ce ne-au FACUT !
   Incep firav sobolanii sa dea din casa, cei mai „slabi ” care sint aruncati peste bord pentru ca dupa 30 de ani DOAR DE JAF SI DEPRAVARE s-au imputinat RESURSELE din KALA .
   Fiecare SINTEM PE BARBA NOASTRA IN FATA JUDECATORULUI care deja pocneste maruntel din BICI .!
   ORICUM mai e prea putin pina la DETONAREA URAGANULUI .
   Sa vedem atunci cum scoate fiecare CAMASA !
   DREPT E DUMNEZEU !
   cititi si va CRUCITI si daca va da mina ,VOTATI !

   https://mediafax.ro/rd-19575748

  2. Nu mergeti la vot.Crestinul nu mai are ce cauta la vot.Sa mi dau acordul sa mi ucida copiii mei si batranii?Toti de pe listele de vot fac parte din organizatia secreta criminala terorista masoneria.Stop votarii .Pana aici a fost pacaleala cu votarea.Nu ne dam acordul pentru viitoarele crime din spitale si azile contra copiilor si batranilor si bolnavilor ca sa li se ia organele si sa faca masonii ce vor cu ele la ritualurile lor.Stop votarii.Vom iesi la vot cand vor fi condamnate oficial masoneria si sionismul,pana atunci crestinii nu mai colaboreaza cu nicio guvernare de orice orientare politruca ar fi ea.

  1. Nu mergeti la vot.

   Patriarhul a fost un prapadit.Iata trecutul lui.Sa nu ne dea el noua lectii,ca nu il crede nimeni.E si dumnealui acolo un functionar,ca n au avut pe cine pune.Sa si vada de pacatele lui.N are el dreptul sa conduca,sa i zica lumea „parintele”patriarh.A mintit la spovedanie ca sa ajunga patriarh.Iata trecutul lui prapadit:
   https://youtu.be/h9lX9z9BXrg

  2. Si pnl-istii ce-au facut? Ti-au furat drepturile, pe Hristos Insusi ti L-au furat de Pasti, cand n-ai putut sa te Impartasesti.

   Dar usr-istii, parca? Dupa mintea lor bolnava tamaia se fumeaza, hai sa interzicem tamaia in Biserica lui Hristos.

   Pe cine vrei sa votezi? Tot te vor vaccina, daca vine 666 tot te vor cipa, tot vor despartii copiii de tine, daca va fi „necesar” asta!

   Mergi la vot! „Iesiti din mijlocul lor, si va osebiti!!!”, nu fitit ca ei, poporul Meu, Eu sunt cu voi in toate zilele, fara Mine nu puteti face nimic, ne zice Domnul

   1. Pt. avari,zgarciti,iata cum va arata omenirea.Nu total fara oameni ci cu palcuri mici si extrem extrem de rarississime.Oamenii de atunci vor avea asezarile exagerat de spatioase in latime din mai multe cauze:frecvente ploi de meteoriti si asteroizi,2. cutremurele devastatoare si in fiecare luna si 3. vanturile cosmice cu viteze incredibile de pana la 2000 de km.pe ora.In ac.conditii locuintele vor fi sub pamant si exagerat de late si fara etaj din cauza cutremurelor.
    https://youtu.be/PyS-OYH-kc0

    1. Toate vor fi in timpul si dupa razboi.Locuintele descrise in film nu vor dura 500-1000 de ani cum exagerat se estimeaza ci maxim 2 ani dupa care se vor darama si vor intra in apa datorita cutremurelor care vor rasturna bucati de scoarta.Populatie va fi intr adevar in zone semi -desertice ,uscate ,Egipt,Orientul mijlociu,pt ca nu vor fi cutremure mari asa de dese.Sunt multe de spus.In filmul de mai sus nu se spune de disparitia de proportii de 80 % a atmosferei ac lucru facand imposibila viata si a salbaticiunilor.Vor fi palcuri mici si extrem de rare de atmosfera dar,ca idee,acesta este viitorul dupa cum e descris ca din umbra,de ac .film.

     1. Graieste adevarul.Crestinii sa constientizeze ca locul lor nu mai este alaturi de actuala guvernare a statelor.Guvernarea actuala prin ceea ce face impinge lumea spre razboi.Biserica prin ceea ce face,cu erezia si cu absolut tot felul de a gandi si proceda mai mult incurca lucrurile in societate si impinge statele lumii spre razboi.Modul gresit din start al Bisericii de a aduce pacea prin intermediul ecumenismului va provoca razboi pentru ca actuala si nebuna conducere din Biserica nu stie,sarmana,ca aducerea pacii se face prin intoarcerea inapoi la Traditie si la Sf Parinti parasite sinodal in insula Creta.Acesti inconstienti si iresponsabili pt care crestinatatea ar fi trebuit sa actioneze mult mai dur ,nu numai intreruperea pomenirii lor,ei sunt responsabilii principali care duc lumea la razboi prin felul cum actioneaza ei,prin ecumenism de fapt bagand intrigi intre religii ,nu cum fals propovaduiesc ei.Ei propaga prin ideile ecumeniste doar ceea ce irita si nu creeaza pace intre confesiuni si religii.

 1. Nu votați ca să nu fiți împreună răspunzători de crimele și nedreptățile celor pe care i-ați votat, căci de nu i-ați fi votat, poate că poporul român n-ar fi dus-o așa de greu. Tot omul asuprit îi blestemă pe cei din conducere, dar și pe cei care i-au ales. Așadar gândiți bine ceea ce faceți, căci de votul fiecăruia depinde starea de mâine a românilor. Și este mai mult decăt clar că nu avem deocamdată pe cine vota, căci toți sunt vânduți străinilor, altfel nu ajungeam în starea de acum. Ei doresc să fie legiferați pe funcții, apoi le veți vedea adevărata lor fața, căci, așa cum am mai afirmat, cum vor avea sigure scaunele, îl vor omorî în primul rând pe tacsu. Aceștia sunt cei pe care îi veți vota de veți merge la vot, să nu zică cineva că n-a știut.

 2. Jocurile pt cine trebuie sa castige alegerile, sunt demult facute de catre baietii de la SRI si STS! Daca tinem cont de „doctrina lui Stalin”, nu conteaza cine si cum voteaza, ci acela care numara voturile”, ce va fi aplicata si la aceste alegeri de catre Sistemul securist din Romania, prin unealta lui, numita STS, coroborat cu atitudinea de turma de oi credula, ignoranta si directionata(de catre mass-media) spre neomarxism, a populatiei tarii(popor nu mai suntem demult), atunci ne putem face o idee clara asupra faptului ca, „fraierii voteaza, iar smecherii beneficiaza intotdeauna de rezultatul favorabil al votului” ! As avea o intrebare pt slugoiul Vela: bai Garcea, tu ti-ai facut treaba, asigurand cadrul necesar pt furtul alegerilor? Caci SRI-ul si STS-ul si-au facut-o cu brio!

 3. Toate partidele aceeași mizerie
  Toți politicienii aceeași infecție
  Cine mai votează în zilele noastre nu poate fi decât o lepră ignorantã;numai oamenii rãi ce se regăsesc în rãutatea politicienilor mai pot vota aceste spurcãciuni,multe din ele(din spurcãciuni)fiind străine de neamul românesc;și ignoranța este un tip de răutate;cu atât de multă informație în jur,o persoană ignorantã nu poate fi decât o scârbă!
  NU VOTAȚI pentru că veți fi pãrtași la bătaia de joc și amarul care l fac alogenii și masonii cu poporul român de zeci de ani!

  1. Nu va suparati, dar nu cred ca pseudonimul dvs. este unul crestinesc.

   Sf. Parinti ne spun ca nici sa nu-i pomenim numele celui rau, caci il intaratam si ne atragem osanda. Stim ca diavolul exista, dar noi nu propovaduim asta. Noi propovaduim ca Dumnezeu exista. Dumnezeul Care il va nimici la pamant, si pe el si pe cei ce-l urmeaza. Parerea mea…
   Doamne ajuta!

  1. Vin cu o propunere pt comentariul de mai sus ca sigla:”pacatosul”,”vai de pacatele mele””trandavul”,”nesimtitorul”,”omul rece”,”pacatos da dar eretic nu”,”curvarul,preacurvarul”,”fariseul”,”inselatul”,”ticnila”,”praslea cel voinic la pacate si slab la virtuti”,”strambul”,tot ce gaseste aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.