X

Prostia se adâncește și devine tehnologică: Mască „smart” care se conectează la telefon

Pe măsură ce acoperirea feței devine regulă pe fondul pandemiei coronavirusului, firma japoneză Donut Robotics a dezvoltat o „mască inteligentă” conectată la internet, care poate transmite mesaje și traduce din japoneză în alte opt limbi.

Masca albă din plastic se potrivește peste măștile de față standard și se conectează prin Bluetooth la o aplicație de smartphone și tabletă care poate transcrie vorbirea în mesaje text, să efectueze apeluri sau să amplifice vocea purtătorului de mască.

„Am muncit din greu ani de zile pentru a dezvolta un robot și am folosit această tehnologie pentru a crea un produs care să răspundă modului în care coronavirusul a remodelat societatea”, a spus Taisuke Ono, directorul executiv al Donut Robotics.

Inginerii Donut Robotics au venit cu ideea pentru masca în timp ce au căutat un produs care să ajute compania să supraviețuiască pandemiei. Când coronavirusul a izbucnit, tocmai am încheiat un contract pentru furnizarea de ghizi robot și traducători către Aeroportul Haneda din Tokyo, un produs care se confruntă cu un viitor incert după prăbușirea călătoriilor aeriene.

Primele 5.000 de măști de Donut Robotics vor fi expediate cumpărătorilor din Japonia începând din septembrie, Ono caută să vândă și în China, Statele Unite și Europa. A fost un interes puternic, a spus el.

La aproximativ 40 de dolari pe mască, Donut Robotics vizează o piață de masă care nu exista până acum câteva luni. A spus el, un scop este generarea de venituri din serviciile abonaților oferite prin intermediul unei aplicații pe care utilizatorii o vor descărca.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brotherCipuriExterneSănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.