Ruinele unei biserici vechi de 1.300 de ani au fost descoperite de arheologi în nordul Israelului, a anunţat marţi Autoritatea pentru Antichităţi din Israel, relatează dpa.
Biserica a fost descoperită în timpul unor săpături în satul Kfar Kama, în Galileea Inferioară, înainte de construcţia unui loc de joacă, potrivit unui comunicat de presă.
Fotografii de la faţa locului arată podele ornate cu mozaic multicolor.
Potrivit arheologului Nurit Feig, biserica include o curte de mari dimensiuni, un pronaos şi un o sală centrală, scrie agerpres.ro.
Au fost descoperite şi alte camere adiacente bisericii, despre care cercetătorii cred că ar fi putut face parte dintr-o mănăstire.
Arhiepiscopul catolic Youssef Matta, şeful Bisericii greco-catolice în Israel, a vizitat situl. Cercetătorii cred că descoperirile arheologice indică importanţa satului creştin.
Satul Kfar Kama este situat aproape de Muntele Tabor, considerat locul Schimbării la Faţă a lui Iisus, aşa cum se afirmă în Noul Testament.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.