X

A fost ales noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în persoana PS Calinic Botoșăneanul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în ședința de lucru din data de 21 iulie pe noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a rămas vacant ca urmare a trecerii în veșnicie a Arhiepiscopului Pimen.

Arhiepiscopul ales prin vot secret pentru această slujire este Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, actualul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pentru acelaşi post a candidat şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

***

PS Calinic Botoșăneanul s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957.

În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu.

În 14 mai 1986 a fost hirotonit diacon în Catedrala mitropolitană din Iași de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, iar la 15 august, în același an, a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990 a fost numit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca.

În data de 25 martie 1991, PS Calinic Botoșăneanul a fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitandă din Iași, în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

CV-ul integral poate fi găsit aici.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxăplandemia covid-19
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

 1. Omul lui Daniel, un neica-nimeni, ca in 30 de ani nu s-a auzit nici macar o predica vie din gura lui. Exista vreuna chiar si moarta pe yt? Cine e acest nimeni?

 2. @Macarie,chiar nu ai minimumul de bun simt de îl jignești pe PS,ești pus judecător în locul lui Hristos,nu îți este rușine,cine te crezi,du-te și stai in banca pocăinței,și spovedește te,kit vorbește un mare păcătos,să mă ierti. Bucurii.

  1. Cretanii tin unii cu altii sau unii la altii. Iosif, tu ce zici de pseudo-Sinodul din Creta, esti de acord cu el, acum dupa 4 ani de la tinerea lui, sau nu?

   1. Am asistat la o predica a PS Calinic Botosaneanul in care spunea : Cum erezia lui Arie a scărmănat dogma Sfintei Treimi asa si sinodul din Creta pana la urma va aduce multe clarificari.
    Deci toti zelotistii super-corecti,cei care puneti pe toti ierarhii in aceeasi oala a ecumenismului rog sa nu uite ca Dumnezeu e Judecator si cunoaste inima fiecaruia.

 3. Preoții Sucevei nici nu știu ce i-a pocnit. Curând vor da piept cu biciul fondurilor apăsătoare. Să se pregătescă să-și cumpere parohii cu parale grele.

 4. Fraților, dacă un preot mic de la țară, cu femeie și copii, poate lupta cu erezia, apoi generalul (episcopul) sta și doarme?! Ei, episcopii, ce risca dacă lupta împotriva ereziei?! Le rămân copiii pe drumuri?! Haideți să fim serioși….

  1. Doctorantul ăsta în filozofie ar trebuie să învețe că materia lui favorită a fost condamnată și anatematizată la Sinodul V Ecumenic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.