X

23/24 iunie 1950: 70 de ani de la răscoala anticomunistă din Țara Vrancei. 15.000 de oameni împotriva regimului comunist și nici un gest al statului român pentru cinstirea memoriei lor!

Se împlinesc, astăzi, 70 de ani de la una dintre cele mai mari revolte anticomuniste desfășurate în timpul Războiului Rece, nu doar din România, ci din întreaga Europă de Est. Înainte cu trei ani de revolta germanilor din Berlinul de Vest (17 iunie 1953), românii din satele Țării Vrancei se răsculau împotriva regimului comunist impus de ocupația socvietică.

Diferența este că despre ei, despre vrânceni, nu se vorbește nimic. Azi, la 70 de ani de la acele evenimente de un eroism și dramatism ieșite din comun, instituțiile abilitate ale statului român nu au catadixit să marcheze în nici un fel memoria acestor zile. O uitare ingrată, rușinoasă, se așterne peste amintirea celor sacrificați în ampla răscoală anticomunistă din Munții Vrancei.

Cuprinzând regiunea muntoasă a județului Vrancea, Țara Vrancei a constituit întotdeauna o entitate teritorială în care oamenii au avut un pronunțat simț al libertății, proprietății și demnității. Comunismul avea să intre în coliziune cu mentalitatea acestor oameni, care nu au acceptat ușor instaurarea acestui regim ilegitim și criminal.

Unul din ultimii supraviețuitori ai evenimentelor, Mihai Timaru, fost ofițer în Armata Regală Română, avea să relateze în cartea sa, „Memorial din Cotul Carpaților”, frânturi din freamătul acelor zile.

Mihai Timaru

Treizeci și cinci de sate din Munții Vrancei, „de la cascada Putnei și până pe malul Siretului”, s-au ridicat la luptă împotriva ocupației comuniste. Revolta a fost condusă de frații Ion, Cristea și Costică Paragină, dar și de frații Ionel și Octavian Voinea.

Grupul de rezistență armată anticomunistă al fraților Paragină era format din 35 de persoane, preoți, învățători și țărani din satele Vrancei. Părintele Filimon Tudosie, starețul mănăstirii Brazi, era duhovnicul întregului grup. Ion Paragină, liderul grupului, era absolvent al Facultății de Litere și Filosofie din București. Combatanții se adăposteau în bordeie săpate în pământ, adăposturi camuflate create pentru a scăpa de urma Securității.

„Ion mă ruga să-i fiu ajutorul lui în calitatea mea de fost ofițer și să mă ocup de armamentul ce-l aveam în dotare și să-i învăț pe tinerii din grupă cum să folosească și să mânuiască armamentul. Armamentul pe care-l aveam în dotare: un pistol de mână, grenadă și pistol mitralieră”, își amintește Mihai Timaru în memoriile sale.

El spune că oamenii erau uniți de „un singur ideal: lupta împotriva fiarei roșii de la Răsărit și pentru a-l apăra pe Hristos și ființa neamului românesc”. Se pare că, la baza declanșării răscoalei a stat și un zvon care circula în acele zile prin sate, anume că sătenii auziseră că autoritățile comuniste doreau să pună mâna pe pe „hrisoavele lui Ștefan cel Mare”, prin care domnitorul lăsase munții și câmpiile din Țara Vrancei moștenire feciorilor vrânceni.

Efective impresionante ale Trupelor de Securitate au fost mobilizate  trimise pentru a-i prinde pe partizanii anticomuniști. Astfel, Ion Paragină, Mihai Timaru și alții au fost încercuiți și arestați, print infiltrarea de cptre Securitate a unor agenți în organizație. Cristea Paragină, Gheorghiță Bălan și colonelul Strâmbei, scăpați din încercuire, se vor retrage spre schitul de la Gura Lepșei, spre cascada Putnei, unde vor pregăti răscoala celor peste 30 de sate din Vrancea, din noaptea de 23-24 iunie 1950.

„Vrâncenii au pus mâna pe coase, topoare și furci și s-au năpustit asupra Securității, dând foc sediilor Partidului Muncitoresc Român (comunist), Miliției și Securității. Răsculații primiseră armament și muniție de la elevii Liceului „Unirea” din Focșani. Armamentul și muniția fuseseră transportate camuflate în căruțe.

„În această încleștare pe viață si pe moarte vor cădea mulți vrânceni, va muri eroic în luptă Cristea Paragină, Gheorghiță Bălan va fi prins, condamnat la moarte și executat, dar jertfele lor vor fi mereu vii în sufletele noastre și ale generațiilor viitoare. Au murit familii întregi, au luat calea închisorilor sute de vrânceni, dar cea mai mare jertfă a dat-o familia lui Anton Paragină. Răscoala a cuprins cel mai mare număr de participanți și a rămas în istorie ca cea mai mare revoltă anticomunistă din România ( peste 15.000 de oameni)”, rememorează Mihai Timaru.

Se știe că forțele de represiune erau conduse de un anume General-Maior Nicolae Ceaușescu. „În mașina în care circula Nicolae Ceaușescu era legat la spate un învățător care se zbătea între viață și moarte”, își amintea Mihai Timaru.

Mihai Timaru a fost condamnat la închisoare pe viață, trecând ulterior și prin cumplitul experiment al reeducării prin tortură de la Pitești. A executat 15 ani de detenție grea, ieșind din închisoare cu ocazia grațierii tuturor deținuților politici adoptate de statul român comunist în 1964, la presiunile Occidentului. Era bolnav, suferind de ficat, rinichi și cu măselele sparte în urma torturilor inimaginabile.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Doamne, pentru rugăciunile acestor bravi romani, ajută – ne și pe noi, sa nu cedam în fata diavolului și a slugoilor lui!

 2. Q – SUNT DISPERATI SI NU MAI AU TIMP – 2Q2Q
  Începând cu min.22:53, Nașul citind de pe ecran un text ȘOCANT care a fost scris acum 78 de ani…mai ACTUAL prin conținut, ca niciodată!
  Cartea se numește ”The Screwtape Letters” – A View of Our World from the Dark Depths of Hell, C.S.LEWIS
  https://www.youtube.com/watch?v=MlBMOEMbJlA
  NAȘUL TV: Cartea s-a numit ”Sfaturile unui diavol bătrân, către unul mai tânăr”, 1942.
  Avem și textul …iată, ce întreabă tânărul diavol:
  ”Cel tânăr: Cum ai trimis în Iad atâtea suflete?
  Bătrânul: Prin FRICĂ!
  Cel tânăr: Bravo…DE CE le era FRICĂ? Război…foamete..??
  Bătrânul: NU…de-o boală! (hopa-tropa…adică de Corona!)
  Cel tânăr:…NU s-au îmbolnăvit?
  Nu erau pe moarte?
  NU a existat niciun leac?
  Bătrânul:…s-au îmbolnăvit… au murit… exista un leac.
  Cel tânăr: Nu înțeleg…
  Bătrânul: Au crezut din greșeală că singurul lucru pe care trebuie să-l păstreze cu TOT prețul este VIAȚA!
  NU s-au îmbrățișat (distanțarea socială….), NU s-au Salutat, s-au depărtat unul de celălalt!
  Au renunțat la toate contactele umane….tot ce este uman!
  Au rămas fără bani…și-au pierdut locul de muncă…și încă s-au speriat pentru viața lor chiar dacă nu aveau nici măcar de pâine.
  Au crezut tot ce au auzit, au citit ziare, și au crezut ORBEȘTE tot ce au citit…
  Au renunțat la libertate…NU au plecat de acasă…NU au mers…NU s-au dus la rude și la prieteni.
  LUMEA S-A TRANSFORMAT ÎNTR-UN MARE LAGĂR DE CONCENTRARE, CU PRIZONIER VOLUNTARI!
  AU ACCEPTAT TOTUL!!!
  DOAR PENTRU A SUPRAVIEȚUI UNEI ALTE ZILE MIZERABILE…
  NU au TRĂIT, AU MURIT ÎN FIECARE ZI!!!!
  A fost ușor să le iau sufletele mizerabile…”

 3. Q – SUNT DISPERATI SI NU MAI AU TIMP – 2Q2Q
  https://www.youtube.com/watch?v=MlBMOEMbJlA
  Începând cu min.1:50:28, Nașul dă filmulețul:
  SECRET CULTURE TV/SC TV –UNIȚI ÎNVINGEM!
  Dr.SCAPRONE din Marietta, Georgia (SUA)…
  -Bună seara, tuturor!
  Sunt Dr.Scaprone din Marietta, Georgia (SUA)…de fapt, sunt din Kennesaw, Georgia.
  Vreau să vă împărtășesc ceva legat de vaccinuri.
  Oh, vai, Doamne!
  E o bombă! Ce-or să spună acum toți cei care neagă…?
  Del Bigtree, Dr.Andrew Wakefield și Robert F.Kennedy Jr. ….
  Uau…toată munca pe care au depus-o, tot efortul lor s-a concretizat azi într-o reușită extraordinară.
  Ce-o să mai zică acum lumea despre aceste vaccinuri?
  O să vă citesc un pic de unde a pornit totul…și care sunt ideile principale ale acestui mare succes împotriva vaccinării.
  Ce se va întâmpla acum în această țară cu toate legile care s-au tot modificat?
  Donald Trump a spus zilele trecute că vrea să lupte pentru drepturile americanilor de a alege singuri pentru sănătatea lor, să aleagă dacă vor să se vaccineze sau nu.
  Știre de ultimă oră privind vaccinarea, Marc Anthony Boyer: GUVERNUL A RETRAS FINANȚAREA CĂTRE FUNDAȚIA GATES ȘI OMS, NCDC…
  Guvernul pierde în instanță procesul ”Vaccinul!”
  Bombă! Au pierdut! Proces crucial!
  Robert F.Kennedy Jr., avocatul părții vătămate în urma vaccinării, DELL BIGTREE – Producătorul documentarului ”Vaxxed”…care e treaba cu toate aceste vaccinuri și toți acești copii afectați?
  În special cu vaccinul Gardasil și toate porcăriile din el …l-am menționat pe Del Bigtree…bineînțeles, să nu-l uit pe Dr.ANDREW WAKEFIELD…”Vaxxed și rețeaua de acțiune pentru consimțământul informat au meritul pentru această victorie.
  Ei au solicitat documente guvernamentale relevante care să demonstreze că toate vaccinurile aprobate de guvernul federal, au fost testate calitativ în ultimii 30 de ani.”
  Și NU există niciunul. Zero!! Nada! Nicio dovadă! Nicio dovadă că acestea (vaccinurile) sunt sigure!
  AU PIERDUT LUPTA!
  Toți acești ani, în care am luptat, în care mi s-au adus reproșuri, la fel și altor medici buni care au informat corect despre pericolul din vaccinuri…
  Repet: NU sunt anti-vaccinare, ci anti- prostie! O spun de ani de zile…
  Dr.BUTTAR spunea recent același lucru…
  Trebuie să vă gândiți, oameni buni, CE se află în aceste porcării (de vaccinuri).
  ”Asta înseamnă că Departamentul pentru Sănătate Publică și toți producătorii de vaccinuri au înșelat cetățenii americani, mai bine de 30 de ani, privind eficacitatea și siguranța vaccinurilor.
  În consecință, continuarea funcționării în forma actuală a 5 agenții guvernamentale pentru sănătate este pusă la îndoială: CDC, FDA, ION, NIH și partea de sănătate din DHHS.
  Dr.FAUCI și Fundația GATES au încercat să forțeze Congresul să treacă o lege care să oblige americanii să primească un vaccin pentru a putea zbura cu avionul sau pentru a se putea întoarce la muncă. ”
  …nu-ți vei putea reînnoi permisul dacă NU ești vaccinat, NU vei putea zbura cu avionul în străinătate, NU-ți vei putea schimba pașaportul, toate aceste lucruri care expiră…iată ce se afirmă aici că asta au vrut să facă.
  Fundația GATES, susținută de GEORGE SOROS, este ACȚIONATĂ ÎN JUDECATĂ de o serie de fundații guvernamentale PENTRU SUTELE DE MII DE MORȚI DIN CHINA ȘI AFRICA.
  Există dovezi că vaccinurile NU au fost niciodată TESTATE corect.

 4. Toți părinții care mă urmăresc știu asta, la fel toți luptătorii pentru știință adevărată.
  Prietenii și familia v-au spus că sunteți nebuni.
  Iar MEDICILOR… SĂ LE FIE RUȘINE DACĂ AU AFIRMAT CĂ SUNT SIGURE FĂRĂ ȘTIINȚĂ ADEVĂRATĂ!
  NE-AU FĂCUT PE NOI, CEILALȚI…SĂ PĂREM NIȘTE NEBUNI DESCREIERAȚI.
  ”NU știi ce spui!”, ”NU ești un doctor adevărat!”, ”Ești o persoană oarecare!”, ” NU te pricepi!”..
  NU e operație pe creier să înțelegi că, dacă vaccinurile au în ele – detergenți, petrol, formaldehidă…urină de porc…ADN uman…ceea ce acum știm că e adevărat, mai mult ca niciodată…
  Toată lumea zicea că ești nebun…
  ”NU te apropia de ăla că e nebun!”
  CE MAI SPUNEȚI ACUM?
  Acesta e doar începutul…
  Ce vor face cu toate legile?
  Cu toate familiile care s-au mutat din cauza modificărilor legilor…
  Ce vor face?
  Aceasta e o schimbare uriașă.
  Noroc de Del Bigtree și Robert F.K.Jr. …și Dr.Wakefield…că au dedicat mii de ore de muncă pentru a demonstra tuturor că aceste vaccinuri NU au fost sigure.
  NU există dovezi.
  NU s-a făcut nicio testare dublu-orb la niciunul dintre cele 135 de vaccinuri care se administrează azi copiilor…pentru a putea merge la școală sau în călătorii…
  Nu am cerut decât să văd știință adevărată!
  Știință adevărată!
  Arată-mi testul dublu-orb!
  Arată-mi DE CE PUI RAHATURI TOXICE ÎN VACCINURI, ÎN BEBELUȘI ÎN ADULȚI ÎN COPII…ÎN FEMEI, ÎN BĂRBAȚI…
  Arată-mi că e sigur!
  ”Oh, dacă ar fi periculoase, nu ne-ar face așa ceva!” Serios?
  Legat de autism…e mul material aici…plus despre cancer, boli, artrită…
  Ies acum rapoartele despre vaccinurile antigripale din ultimii 10-15 ani…legate de HIV…cum sunt urme de HIV în acestea. (ca și în Covid…)
  Ce se întâmplă cu cei care fac vaccinul antigripal?
  Mulți dintre ei fac gripă!
  NU-i chiar așa greu să-ți dai seama, NU e operație pe creier.
  Ai între 6 și 9 virusuri într-o fiolă și mii în aer…și speri că o să se potrivească…
  NU funcționează!
  Cu ani în urmă trebuia să mergi la medicul tău să-ți dea trimitere să te vadă un specialist…apoi au început să le reducă prețul…apoi, îl puteai face doar în anumite locuri…apoi, ți-l făcea la cabinet pentru câțiva bani…ACUM ȚI-L FAC GRATIS!
  CHIAR NU VEZI CUM ÎȚI ESTE VÂRÂT CU FORȚA, PENTRU CĂ PIERD TEREN?
  Au știut asta tot timpul.
  NU știu ce trebuie să se întâmple, pentru ca oamenii să deschidă ochii.
  Dacă este otravă în ceva și cineva îți spune să mănânci că ”e doar o urmă, n-o să pățești nimic”…Ce faci? Chiar iei și mănânci??
  NU ai face asta!
  Atunci cum să-i faci asta copilului tău?
  Are vreun sens vaccinul anti-hepatită B la bebeluși?
  Cei mai mulți dintre voi știți CUM se ia hepatita B…prin folosirea în comun a acelor, comună celor care se droghează, prin act sexual… etc..
  Bebelușii NU fac nimic din toate astea…
  Îți injectează fiul sau fiica, bebeluș perfect, cu un șot de hepatită B.
  Serios? Are asta vreun sens? Cu toate ingredientele pe care le conține?
  MERCUR ȘI ALUMINIU, NEUROTOXINE CARE INFLAMEAZĂ CREIERUL…
  CUM POȚI TU, CA DOCTOR…CU TOATE TRATAMENTELE ȘI STUDIUL, CU TOȚI BANII, CU 10 ANI DE FACULTATE, SĂ NU ȘTII CĂ ALUMINIUL ȘI MERCURUL SUNT NEUROTOXINE CARE INFLAMEAZĂ CREIERUL?
  De ce crezi că pun Polisorbat 80 în ele?
  Ca să poată trece de bariera hematoencefalică și să-ți intre în creier!
  Creierul se inflamează. Acesta NU poate ”transpira”.

 5. Atunci când alergi și transpiri ( pe frunte), NU e creierul care transpiră, ci pielea și mușchii din jurul său.
  CREIERUL INFLAMAT DEVINE ÎNGHESUIT.
  Când stă înghesuit, începi să ai probleme.
  Durerile de cap…de care tot vorbesc copiii…migrene, amețeală, oboseală…de la ASTA sunt.
  Aluminiul și mercurul din tractul gastrointestinal interferează cu Imunoglobina A-IgA (n.t. cu rol în apărarea mucoaselor ) din peretele intestinal pe care-l erodează pătrunzând în sânge și poluându-l !
  Care e legătura dintre bariera hematoencefalică ( de la cap) și tractul gastrointestinal?
  80 – 85% din serotonină este produsă în tractul gastro-intestinal, NU în creier.
  Astfel, se interferează cu transmisia către lobul frontal.
  Cu CE se ocupă lobul frontal?
  Stare și personalitate.
  DE CE CREZI CĂ PAR NIȘTE ZOMBI UNEORI COPIII ĂȘTIA?
  LI SE IAU EMOȚIILE…
  După ce sunt drogați (vaccinați), ajung la școală unde mănâncă prânzul plin de porcării: zahăr, carbohidrați simpli și alte rahaturi…care îi agită extrem pe moment (febra zahărului).
  Și apoi, când intră în clasă ”cad”.
  Te întrebi DE CE nu se concentrează.
  Păi, profesorii ăștia…Dumnezeu să-i ocrotească…știu că muncesc cu dedicație…știu asta…am mulți pacienți profesori…
  Dar unii îți vor spune că copilul are nevoie de medicamente pentru că nu se poate concentra.
  NU! E din cauza dietei și a tractului gastro-intestinal poluat!
  Și a intervenției în procesul de neurotrasmisie din intestin.
  Asta se întâmplă!
  Fiți stăpâni pe voi înșivă!
  Vrem să vedem niște dovezi…
  NU e ca și cum ai spune, ”urăsc vaccinurile” sau că ” n-o să fac niciodată unul”.
  E clar că în anumite situații punctuale sunt necesare.
  Vreau doar dovezi că sunt sigure!
  Cer chiar așa de mult?
  Cei de-acolo de sus vor ca noi..restul, toți aici, jos…să ne certăm .
  Vor să nu ne înțelegem.
  Să fim împărțiți și divizați pentru ca ei să-și poată vedea de planurile lor legate straniu de noi, marionetele lor de dedesubt.
  Insistă prin toate mijloacele până crezi ce vor ei.
  Iată că NU e adevărat!
  UITAȚI-VĂ LA INGREDIENTE, OAMENI BUNI!
  Și asta ar trebui să pună capăt oricărei discuții.
  Ar trebui să fie destul.
  Pare vreunul în regulă?
  Aluminiu, mercur…urină de porc…fragmente de ADN uman…ADN uman de la fetuși umani avortați…
  Îți sună normal să bagi așa ceva într-un nou-născut, bebeluș perfect?
  Chiar? Are sens?
  Se spune că ești ceea ce mănânci.
  Eu zic că ești ceea ce poți asimila.
  Dacă acest tract gastro-intestinal NU funcționează, corpul NU poate primi nutrienții din ceea ce mănânci și bei.
  FIȚI STĂPÂNI PE VOI ÎNȘIVĂ!
  CEREȚI DOVEZI!”

 6. TREZIREA!!!

  Q – PLANUL STRATEGIC DE ACTIUNE – 2Q2Q
  https://www.youtube.com/watch?v=fuX3qEgS64c
  Min.3:46- Scrisoarea unei senioare, citită de către Nașul TV care reflectă foarte bine starea nației în care zace și se complace…ÎNCĂ!
  Românii zic eu sunt împărțiți – în amețiți și patrioți…unii, NU simt pericolul ce-i așteaptă, majoritatea – NU realizează pe lângă ce pericol era să fie expuși și torturați la liber, ca mulți dintre cei 12.000 trecuți DINCOLO….în baza ”legii” și-a OUG militare (urgente sau alerte…), dacă nu era Nașul TV care să-i mai stopeze pe criminalii care ne ”conduc” cu sadism în…șomaj ori la pierderea definitivă a locului de muncă, la boală….de multe ori agravată prin internările abuzive și tratamente degradante, dezumaniza(n)te practicate în spitalele mizerabile, subfinanțate și prost conduse de idioți utili numiți politic (musai!), în/spre UN SFÂRȘIT a toate… în mormânt, coborând apoi cu pace la Iad; și ASTA datorită FRICII care generează supunerea irațională, animalică pentru că fiecare ar avea CEVA/CINEVA de pierdut (casa, masa, serviciu, etc…) :

  ”Bună ziua, Domnule Moraru…
  Sunt o româncă pragmatică și analitică.
  1.Vă scriu pentru că vă respect munca nobilă pentru care v-ați dedicat viața.
  2.Vă scriu pentru că vreau să fiți președintele român – patriot al României….în ultimii ani din viață.
  3.Vă scriu pentru că sunteți un erou și NU vreau să deveniți martir.

  MESAJUL, la fel: să veniți în România după 3 Noiembrie când Trump câștigă alegerile.

  ARGUMENTE:
  1.POPORUL ROMÂN NU ARE O CONȘTIINȚĂ NAȚIONALĂ…DECI, NU S-A TREZIT ÎNCĂ!
  2.Românii, NU au încă o conștiință de sine, NU-și cunosc identitatea, încă!
  3.Românii au nevoie de informațiile adevărate prin Nașul TV pentru pregătirea psihologică și motivarea luptei naționale.
  4.Patrioții vor lupta MOTIVAT, numai când poporul se va implica ACTIV și-i va recunoaște de eroi!
  5.Patrioții – inclusiv cei români, vor avea puterea…deci, victoria sigură numai când Trump va fi reales președinte.
  6.Pentru a ne păstra ţara avem nevoie de Radu Moraru preşedinte, la momentul oportun.
  Nota bene…numai lupta cu oameni puternici, motivaţi, conduşi de un lider puternic şi patriot va duce la victorie.
  Continui să mă rog pentru sănătatea, siguranţa, securitatea Dvs.personală…fiţi vigilent!
  OMO OMINI LUPUS!
  Dar rămâneţi optimist şi credeţi în steaua norocoasă a destinului!
  Vă respect !
  Să fim uniţi!
  Aveţi toţi AŞII ÎN MÂNECĂ…rămâne doar ca poporul să reacţioneze și-atunci victoria va fi a noastră, a patrioților români!
  ESTE TESTUL ISTORIC AL CARACTERULUI ROMÂNESC!
  NU MAI AVEM SCUZE…ACUM SUNTEM INFORMAȚI ȘI LIBERI SĂ NE ALEGEM SOARTA!

  P.S. Doresc să rămân anonimă, poate viața și Dumnezeu îmi va oferi prilejul și privilegiul să ne privim în ochi, vreodată!
  Sunteți unic, ați rămas singura gură de oxigen pentru mine…sunt o senioară și am obosit să văd atâta satanism în lume, și lipsă de rațiune la oamenii din jurul meu…chiar și în cei în care am crezut!
  CU RESPECT!”

  1. „Respect” pentru un alt personaj din sistem??? Poate-ti da si tie cadou o „biblie” protestanta… Magda, eu eram convins ca ai adevarata vedere de ansamblu!!! M-am inselat?! Sau ne apucam acum sa ridicam in slavi personajele nwo, pentru ca spun ce stim si noi, pentru ca spun ce asteptam sa auzim de la antihristii conducatori (vremelnici!)?

   1. Costele, exagerezi!
    Ceea ce am vrut să evidențiez din scrisoarea tipei ăsteia este faptul că românul DOARME, ne-realizând pe ce lume trăiește!
    PUTEREA NEOMARXIȘTILOR, LE-O DĂ(M) NOI, NU ALTCINEVA, NU?

    P.S.Biblii, am slavă Domnului, nu-mi trebuie alta/altele…cer numai ce au fost suficient de putori încât să nu-și fi luat o viață întreagă o Biblie, iar dacă ȘTIU că-i marca Cornilescu, de ce le cer? Pentru că-s MOCA sau pentru că iarăși, DORM pe ei în privința Adevărului de credință?!

    P.P.S. Până una, alta…Nașul este singurul om care vorbește pe față și dă spre vizionare sfinți români (Pr.Făgețeanu, Pr.Iustin Pârvu) sau greci (Pr.Elpidie);
    CE ZICI? FAPTELE VORBESC, NU?

   2. Deci, eu REDAU ceea ce este important pentru noi!
    Personajul – Nașul TV – va da din el, în lumina refelectoarelor…mai mult sau mai puțin, mai târziu sau mai devreme… ceea ce crezi/credeți voi că ascunde…

    În altă ordine de idei, te-ai gândit OARE că face echilibristică până se dumirește el însuși despre Qanoni, Trump și NOM care dă să se nască?

    Sau, te-ai gândit că stă pe muchie de cuțit ca să se limpezească apele și să ȘTIE care-i cu el, de partea lui, cu adevăratul Dumnezeu, NU cu cei care-l așteaptă abia acum pe ”mesia”, maimuțărindu-l pe Cel adevărat?

    DE CE LOVIM PIATRA DIN CANADA, CÂND AUTOHTONII ”NOȘTRI” SUNT LUTHERANI (WUHANIS), MUSULMANI (ARAHAT), ATEI ȘI/SAU SATANIȘTI PRIN COMPORTAMENT, ATITUDINE ȘI ADOPTARE DE LEGI/DECRETE/H.G.-uri CERT ÎMPOTRIVA ȚĂRII ȘI-A POPORULUI ROMÂN?

    DE CE NU URECHEZI TOT POPORUL (SAU POPULAȚIA) CARE-A VOTAT CU PERSONAJE MALEFICE…JIDĂNEȘTI, CU NUME MODIFICATE CA SĂ SUNE ROMÂNEȘTE SAU CHIAR CU MASONI?

   3. Iar dialogul diavolilor + ce spune medicul ăsta în privința vaccinurilor, DE CE te deranjează?
    Că-s spune într-o emisiune marca Nașul Tv?!?

 7. Nu-i pomeneste statul roman de azi fiindca acesta este fratele mai mare (mai”smecher) al statului comunist. Ar bate la ochi o astfel de manifestare. Cum sa te arati a fi impotriva comunistilor cand tu urmezi aceeasi cale? Si NAAVIN a spus tot ceea ce spun eu acum. Sa luam aminte exemplul lor, caci vremurile s-au intors deja. „Feciciti cei prigoniti pentru dreptate ca acelora este Imparatia cerurilor”, asa zice cea de-a 8-a Fericire. De noi depinde unde ne vom petrece viitorul. Dam(aratam) vointa, luam(primim de sus) putere(de lupta). A nu se intelege ca-i vorba de de vreo lupta cu pistoale sau cu grenade. Nu, ci de o lupta avand drept arma sabia Duhului, sabie cu doua taisuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.