X

Bill Gates testează în Kenya și Malawi un “carnet” de vaccinare injectat sub piele

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inginerii americani au dezvoltat etichetarea subcutanată și vaccinarea încapsulată cu nanoparticule. 

Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au inventat nanoparticule injectabile sub piele care emit o lumină fluorescentă invizibilă cu ochiul liber, dar vizibilă de către un smartphone și care ar putea fi folosite într-o zi pentru a confirma că persoana a fost vaccinată.

Fundația Gates, care finanțează proiectul, a lansat, de asemenea, sondaje de opinie în Kenya, Malawi și Bangladesh pentru a stabili dacă oamenii vor fi gata să adopte aceste puncte cuantice microscopice sau preferă să rămână cu cărțile vechi de vaccinare.

Ideea este să scrie dovada vaccinării pe corp, argumentând că în țările în curs de dezvoltare cardurile de vaccinare pe hârtie sunt adesea greșite sau incomplete și nu există înregistrări medicale electronice.

Sistemul, descris în revista Science Translational Medicine , a fost testat până acum doar pe șobolani, dar cercetătorii, finanțați de Fundația Bill și Melinda Gates (partenerul Monde Afrique ), speră să le testeze pe oameni în Africa, în următorii doi ani, a declarat pentru AFP coautorul Ana Jaklenec, inginer biomedical la MIT.

Inginerii au petrecut mult timp pentru a găsi componente care sunt sigure pentru organism, stabile și capabile să dureze câțiva ani, însă…

Cruce luminiscentă

Rețeta finală este compusă din nanocristale pe bază de cupru, numite puncte cuantice , diametru de 3,7 nanometri (nm) și încapsulate în microparticule de 16 micrometri (μm, 1 μm este egal cu o milionime de metru și 1 nm este egal cu o miliardime). Întregul este injectat de un plasture de micro-lungime de 1,5 mm.

După ce au fost aplicate pe piele timp de două minute, micro-particulele se dizolvă și lasă puncte mici sub piele, distribuite de exemplu sub formă de cerc sau cruce. Aceste mici puncte sunt eidențiate de o parte din spectrul luminii invizibile pentru noi, aproape de infraroșu.

Un smartphone modificat, îndreptat spre piele, face ca cercul sau crucea să pară fluorescente pe ecran. Cercetătorii ar dori să vadă vaccinul împotriva rujeolei injectat cu aceste mici puncte. Un medic mai târziu ar putea recomanda un smartphone pentru a verifica dacă persoana a fost vaccinată.

Des chercheurs du MIT ont présenté, le 18 décembre 2019 à Washington, une technologie de vaccination sous-cutanée encapsulée dans des nanoparticules et des nanocristaux qui deviennent fluorescents à l’approche d’une lumière proche de l’infrarouge.
Cercetătorii MIT au prezentat, la 18 decembrie 2019, la Washington, o tehnologie de vaccinare subcutanată încapsulată cu nanoparticule și nanocristale care devin fluorescente atunci când se apropie de lumina infraroșie. K.J. MCHUGH / K.J. MCHUGH ET AL., SCIENCE TRANSLATIONAL MEDICINE (2019) / AFP

Se presupune că tehnica este mai durabilă decât marcajul de pâslă de neșters, pentru care cercetătorii au simulat cinci ani de expunere la soare. Și necesită mai puțină tehnologie decât o scanare a irisului sau întreținerea bazelor de date medicale.

Limita conceptului este că tehnica va fi utilă pentru identificarea copiilor nevaccinați doar dacă va deveni instrumentul exclusiv. De asemenea, vor accepta oamenii mai multe marcaje sub piele pentru fiecare vaccin? Și ce se va întâmpla cu punctele în care trupurile copiilor vor crește?
Fundația Gates continuă proiectul și finanțează sondajele de opinie din Kenya, Malawi și Bangladesh pentru a stabili dacă oamenii vor fi gata să adopte aceste puncte cuantice microscopice.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Contestați și Le Monde, ticăloșilor care ați raportat/blocat OrtodoxINFO!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

 1. Nanotehnologia este unul din punctele slabe ale gigantului militaro-industrial GAZPROM, se pare ca rusii sunt mult in urma chiar daca fac eforturi disperate de imagine (rusii sunt primii la introducerea actelor biometrice, cu mult inaintea americanilor).
  In rest.. interesanta stire, n-are nici 9 (noua) ani de cand s-a lansat… Nu vi se pare cam veche?
  http://news.mit.edu/2011/nano-sized-vaccines-0222

  1. Asa e. E din decembrie 2019 și am publicat-o tocmai pentru a arăta că Bill Gates plănuiește să cipeze omenirea, dinainte de pandemie, care din acest motiv a fost provocată.

 2. Nu stiu daca ați sesizat ca la “stiriorificiale.ro” scrie acolo cine este partener si este Code for România , aceștia la rândul lor , daca mergeți pe fir , sunt sponsorizați pe lângă ING BANK , si de VODAFONE , de-aia “ nu e voie “ sa zici ceva despre legătura intre 5G si CORONGA VIRUS .

 3. Hristos a-nviat!

  Dupa cum unii stiu deja a aparut o boala care afecteaza copiii numita kawasaki, in urma infectarii cu acest nou coronavirus insa ceea ce nu ajunge in spatiul public este faptul ca unii medici cercetatori din occident au facut legatura intre vaccinarea recenta a copiilor si covid 19 care ar induce aceasta boala ce a aparut din senin la copii. Inca se cerceteaza si cu siguranta nu vom afla si noi oficial dar grijile si nelinistea medicilor din sistem care au copii recent vaccinati in occident mai ‘transpira’ si in afara lui.
  Ai nostri vor sa ne vaccineze obligatoriu copiii dar eu incep sa vad din ce in ce mai bine si partea buna a acestui coronavirus: scoate mizeria la suprafata din acest sistem in care traim si ne da multe semnale, chiar ne loveste peste cap, acum insa, sa stim sa le mai si intelegem si sa actionam in consecinta!

  1. Despre deschiderea bisericilor,nu mai spune nimeni nimic? In Grecia Cipru ,lucrurile se mișcă, noi ce facem?

   1. @Horanu,
    Păi nu spune lumea pentru că preoții sunt înfricoșați, marginalizați, ne-plătiți, etc..iar dacă Rechinul ăla Alb din Deal zice NU, ei se execută!
    Am înțeles că o să le dea ceva bani, dar nu știu cât și pentru ce perioadă!
    Sunt încercați și ei, dar trebuie să rupă pisica-n două !

  2. Tunete și fulgere!
   Și eu cred la fel…

   Mark Kendall: Demo: A needle-free vaccine patch that’s safer and way cheaper
   https://www.youtube.com/watch?v=BGRy5VU-LfI

   Traducător: Daniela Dumitrașcu
   Corector: Ariana Bleau Lugo

   MARK KENDALL (bio-inginer): E o plăcere să fiu aici, în Scoția, locul de naștere al acului și al seringii.
   La o distanță de 1,5 km în direcția asta, în anul 1853, un scoțian a cerut primul său patente pentru seringa cu ac.
   Numele său era ALEXANDER WOOD și era la Colegiul Regal al Medicilor.
   Iată patentul.
   Privindu-l, mă uimește faptul că arată aproape identic cu acul pe care îl folosim astăzi.
   Totuși, are 160 de ani.
   Ne întoarcem spre TEMA VACCINURILOR.
   Cele mai mult vaccinuri sunt administrate cu ajutorul seringii cu ac, o tehnologie veche de 160 de ani.
   Și trebuie să recunoaștem – acolo unde este cazul, vaccinurile sunt o tehnologie de succes.
   După apă curată și salubritate, vaccinurile reprezintă tehnologia care ne-a ajutat cel mai mult să lungim durata de viață.
   Este destul de greu să doborâm acest standard.
   La fel ca orice altă tehnologie, vaccinurile au anumite neajunsuri, iar acul și seringa, sunt o parte cheie din povestea acestei vechi tehnologii.

   Să începem cu ceva evident: multora dintre noi, nu ne plac seringile cu ac.
   Împărtășesc această părere.
   Totuși, 20% dintre oameni au o boală numită fobie față de ace.
   E mai mult decât să nu-ți placă acele.
   Înseamnă să eviți să fii vaccinat din cauza fobiei față de ace.
   Administrarea vaccinurilor devine astfel problematică.
   Legat de asta avem o altă problemă cheie, și anume rănile provocate de ace.
   Organizația Mondială a Sănătății are date care indică 1,3 milioane de decese pe an din cauza contaminărilor survenite în urma rănilor provocate de ace.
   Sunt decese survenite înainte de vreme.
   Despre aceste două lucruri probabil ați auzit, dar mai există DOUĂ NEAJUNSURI ale acelor și seringilor despre care poate nu ați auzit.

   UNA e că ar putea să blocheze noua generație de vaccinuri menite să declanșeze imunitate (imunitatea ne-a dat-o Dumnezeu LA PACHET, de ce trebuie o alta, de parcă ar fi un atribut exterior?!)

   AL DOILEA, ar putea întrerupe lanțul de congelare și depozitare despre care vă voi povesti.

   Vă voi povesti despre munca pe care eu și echipa mea o facem în Australia, la Universitatea Queensland, pentru o tehnologie destinată să depășească aceste 4 probleme.

   TEHNOLOGIA ESTE NUMITĂ NANOPATCH.

   Asta este o mostră din Nanopatch (nano-plasture). Min.2.45
   (Arată ca o micro-schemă, cum a zis Otroc Veaceslav)
   Cu ochiul liber pare a fi doar un pătrat mai mic decât un timbru, dar la microscop (min.2:55) se văd mii de terminații mici invizibile pentru ochiul uman.
   Sunt aproximativ 4000 de terminații pe acest pătrat în comparație cu un ac. (adică 4000 de mini-ace)
   Am creat aceste proiecții cu rolul cheie de a lucra cu sistemul imunitar al pielii.
   E o funcție foarte importantă pe care o are Nanopatch.
   PRODUCEM Nanopatch CU TEHNICĂ numită GRAVARE CU IONI PUTERNIC REACTIVI.

   Am împrumutat această tehnică din industria semiconductorilor, prin urmare are un cost mic și poate fi propagată ușor.
   GALVANIZĂM VACCINURILE PE PROIECȚIILE DIN NANOPATCH ȘI LE APLICĂM PE PIELE.

   Cea mai simplă formă de aplicare este să folosești propriul deget, dar degetele au anumite limite, de aceea am creat un aplicator. (min.3.46)
   Este un dispozitiv foarte simplu – îl putem numi deget sofisticat.
   E un dispozitiv declanșat printr-un arc. (declanșează un piston cu ajutorul degetului mare, la fel ca la testerele de înțepat pentru a obține picătura de sânge pentru măsurarea directă a zahărului din sânge, la diabetici).

   (min.3:54 – 3:59, demonstrează pe propria-i piele)

   Când aplicăm Nanopatch pe piele – (click) se întâmplă imediat câteva lucruri.
   În primul rând, terminațiile de pe Nanopatch străpung stratul dur exterior iar vaccinul este repede eliberat în mai puțin de 1 minut.
   Apoi dezlipim Nanopach-ul și îl aruncăm.

   APLICATORUL POATE FI REFOLOSIT.

   Vă veți face o idee despre Nanopatch și imediat veți vedea câteva avantaje cruciale.
   AM MENȚIONAT CĂ NU FOLOSEȘTE ACE.
   ARE PINI PE CARE NICI MĂCAR NU SE VĂD și astfel trecem și peste problema fobiei față de ace.
   Dacă stăm și ne gândim la celelalte două avantaje cu adevărat importante:
   UNUL este îmbunătățirea sistemului imunitar iar CELĂLALT – eliminarea lanțului de refrigerare.

   Să începem cu PRIMUL: IMUNOGENITATEA.
   Durează un pic până de dumirim, dar voi încerca să explic în termen simpli.
   Voi explica simplificat FELUL ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ VACCINURILE.
   VACCINURILE ACȚIONEAZĂ PRIN INTRODUCEREA ÎN CORP A UNUI ANTI-GEN, O FORMĂ SIGURĂ A UNUI AGENT PATOGEN.

   ANTIGENUL, forma sigură a agentului patogen, PĂCĂLEȘTE CORPUL declanșând sistemul imunitar, învățându-l și amintindu-i astfel, cum să se poarte cu invadatorii.
   (contradicție în termeni, moncherr: cum să AMINTEȘTI cuiva care se subânțelege că ȘTIE…din moment ce-și amintește, dar totodată ÎNVĂȚ
   ÂNDU-L, ca și cum nu a avut de-a face niciodată cu așa-ceva și acum trebuie s-o facă?!
   SISTEMUL IMUNITAR NU SUFERĂ DE AMNEZIE, poate fi eventual afectat…tocmai de vaccinuri, nu vice-versa!)

   Când adevăratul invadator vine, corpul declanșează imediat un răspuns imunitar pentru a face față și pentru a neutraliza infecția.
   Face acest lucru bine.
   Așa acționăm astăzi cu acul și seringa, cele mai multe vaccinuri fiind administrate astfel – cu vechea tehnologie și cu acul.
   Dar se poate argumenta că acul ”încetinește” reacția imunitară pentru că ratează punctele cheie de declanșare din piele.

   Pentru a explica asta, trebuie să facem o călătorie prin piele, începând cu unul dintre aceșit pini (min.5:52) și aplicând Nanopatch-ul pe piele.
   Vom vedea astfel aceste date.
   Acestea sunt date reale – vedem acolo UN PIN al Nanopatch-ului care a fost aplicat pe piele iar culorile sunt straturi diferite.
   Pentru a vă face o idee despre mărime, dacă am arăta aici un ac, ar fi prea mare.
   Ar fi de 10 ori mai mare decât ecranul și ar intra de 10 ori mai adânc.
   Este cu totul în afara grilei.
   Veți vedea imediat că avem acești pini în piele.
   Stratul roșu e un strat exterior dur de piele moartă, iar stratul maro și stratul roșu sunt pline de celule imunitare.

   De exemplu, în stratul maro există anumite celule Langerhans – fiecare milimetru pătrat al corpului nostru e înțesat de astfel de celule Langerhans, cele imunitare și mai sunt și altele care nu au fost marcate în imagine.
   Puteți vedea imediat că Nanopatch reușește să facă această penetrare.
   Țintim mii și mii de astfel de celule din stratul de la suprafața pielii de dimensiunea unui fir de păr.

   Fiind cel care a inventat și creat asta, o găsesc extrem de interesantă.
   Dar ce am realizat?
   Ce am realizat țintind aceste celule?
   CE ÎNSEAMNĂ ASTA ÎN LUMEA VACCINURILOR?
   LUMEA VACCINURILOR SE ”ÎMBUNĂTĂȚEȘTE” (ce cercetător NEBUN! Vaccinurile devin din ce în ce mai periculoase și mai des de făcut…câștigă Big-Pharma, OMS-ul și gașca halatelor albe care iubesc banul, NU oamenii și propria conștiință)

   Devine mai sistematizată.
   Totuși, nu știi cu adevărat dacă un vaccin va funcționa, până când nu îți sufleci mâneca, te vaccinezi și aștepți.
   E un joc de noroc până și azi.
   A trebuit să riscăm.
   Am obținut un vaccin antigripal, l-am aplicat pe Nanopatch-urile noastre, am aplicat Nanopatch-ul pe piele, și am așteptat – asta se întâmplă pe un animal viu.
   Am așteptat o lună și iată ce-am aflat. (min.7:36 arată graficul)
   Acest grafic arată răspunsul imunitar pe care l-am declanșat cu un Nanopatch, în comparație cu o injecție în mușchi cu ac și seringă.
   Pe axa orizontală avem doza în nanograme.
   Pe axa verticală avem răspunsul imun generat, iar linia punctată indică pragul de protecție.

   Deasupra liniei se consideră protejat; sub linie, nu.
   Linia roșie e mai mult sub prag iar seringa reușește să ofere protecție doar la doza ridicată de 6.000 de nanograme.
   Dar observați curba foarte diferită pe care o atingem cu linia albastră.
   E cea obținută cu Nanopatch; doza administrată de Nanopatch are o curbă complet diferită de imunitate.

   E o oportunitate cu adevărat nouă.
   Dintr-o dată avem un nou sistem în lumea vaccinurilor.
   Putem chiar să LUĂM UN VACCIN CARE FUNCȚIONEAZĂ, dar e prea scump, și să obținem protecție CU O SUTIME DIN DOZA NECESARĂ PENTRU O SERINGĂ CU AC.
   Dintr-o dată, un vaccin de 10 dolari ajunge 10 cenți, iar asta e important mai ales în țările în curs de dezvoltare.

   Mai există un aspect: putem lua vaccinurile care nu funcționează acum și să le aducem deasupra pragului, ca să ne protejeze.
   În mod sigur în lumea vaccinurilor asta ar putea fi important.
   Să luăm în considerare cele 3 din top: HIV, MALARIA, TUBERCULOZA.
   Sunt responsabile pentru 7 milioane de morți pe an, dar nu există o metodă potrivită de vaccinare pentru niciuna.
   Posibil ca acest nou sistem cu Nanopatch să poată rezolva asta.

   Putem ajuta vaccinurile candidate să treacă peste prag.
   Desigur, am lucrat în laborator cu multe alte vaccinuri care au atins răspunsuri și curbe similare cu cele obținute pentru gripă.

   Aș dori să virez discuția către un alt neajuns al vaccinurilor de azi, și anume…necesitatea de a menține un lanț de REFRIGERARE.
   După cum sugerează numele, E CERINȚA DE A ȚINE VACCINUL DIN MOMENTUL PRODUCȚIEI PÂNĂ LA MOMENTUL ADMINISTRĂRII SALE, LA O TEMPERATURĂ SCĂZUTĂ.
   Asta ridică probleme de operare, însă avem metode să facem asta.
   Acesta este un caz extrem, dar exemplifică provocările de operare, în special în zone sărace în resurse, care trebuie să țină vaccinurile la frigider și să păstreze lanțul de frig. (min.10:08 arată un arab în deșert, cu o cămilă).

   DACĂ E PREA CALD, VACCINUL SE DESCOMPUNE, dar, interesant, ȘI DACĂ E PREA FRIG VACCINUL SE POATE DEGRADA.
   Miza e foarte mare.
   OMS estimează că în Africa, jumătate din vaccinurile folosite acolo, sunt considerate că NU funcționează cum trebuie pentru că la un moment dat, lanțul de frig a fost întrerupt.

   E o problemă mare și e legată de ac și seringă pentru că vaccinul vine în formă lichidă, iar lichidul are nevoie de refrigerare.
   O CARACTERISTICĂ ESENȚIALĂ A NANOPATCH-ului ESTE CĂ VACCINUL E USCAT ȘI, FIIND USCAT, NU ARE NEVOIE DE REFRIGERARE.
   În laborator am demonstrat că putem păstra vaccinul la 23 grade celsius mai mult de un an, fără să-și piardă proprietățile.
   E o îmbunătățire importantă.
   (Aplauze…)

   Suntem și noi încântați de asta.
   Am dovedit cu adevărat eficiența Nanopatch-ului în laborator.
   Ca om de știință îndrăgesc asta și îndrăgesc știința.
   Ca inginer totuși, ca inginer în biomedicină și ca ființă umană, NU voi fi satisfăcut până când nu-l vom extinde în afara laboratorului, către o populație numeroasă, în special către oamenii care au cea mai mare nevoie.

   Am început această călătorie și am început-o într-un fel neobișnuit.
   Ne-am dus în Papua Noua Guinee.
   Papua Noua Guinee e un exemplu de țară în curs de dezvoltare.
   Are cam aceeași suprafață ca Franța, dar suferă de multe din barierele cheie de care ne lovim în lumea actuală a vaccinurilor.
   Sunt problemele de depozitare: în țară sunt doar 800 de frigidere pentru a păstra vaccinurile la rece.
   Multe sunt vechi, ca acesta din port Moresby, multe se strică, iar multe lipsesc din ținutirile înalte, acolo unde sunt necesare.
   Asta e o provocare.

   Papua Noua Guinee are cea mai mare incidență de HPV din lume, papilomavirusul uman, care dă riscul de cancer cervical.
   Totuși, vaccinul nu e disponibil la scară largă, pentru că e prea scump.
   Din aceste două motive, cu atributele Nanopatch-ului am mers pe teren și l-am folosit, l-am dus în Papua Noua Guinee, ne vom întoarce imedidat la asta.

   Nu e ușor să faci o astfel de muncă.
   E provocator, dar nu există altceva pe lume ce aș vrea să fac în loc de asta.
   Pe măsură ce privim înainte, aș vrea să vă împărtășesc un gând: este gândul la un viitor în care, cele 17 milioane de morți pe an pe care le avem din cauza bolilor infecțioase, vor rămâne doar o notă istorică, o notă de subsol realizată prin îmbunătățirea radicală a vaccinurilor.
   Stând în fața Dvs.azi, în locul de naștere al acului și al seringii, un dispozitiv vechi de 160 de ani, vă prezint o alternativă care ar putea să realizeze asta – Nanopatch-ul cu atributele lui: fără ac, fără durere, fără cerințe de refrigerare, dar cu îmbunătățirea imunogenicității.
   Mulțumesc.”

   (la min.13:29, omul ăsta transpirat, cu privire buclucaș-vicleană…parcă beat la toată vorb(ă)rirea…omul fără buze –ca și alți mondialiști, OMS-ști – la modul cum își trecea limba peste ”buze”, mi-arată că nici ăsta nu e om…chiar dacă în interviu a afirmat expre parcă, că este ”ființă umană”…PASS!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button