X

Henry Kissinger: ”Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială, cu efecte asupra macroeconomiei, valorilor democratice şi drepturilor individuale, afirmă fostul secretar de Stat american Henry Kissinger, într-un editorial publicat în cotidianul The Wall Street Journal. 

„Atmosfera suprarealistă a pandemiei Covid-19 îmi aminteşte cum m-am simţit când eram tânăr în Divizia de Infanterie 84, în timpul Ofensivei din Ardeni. Acum, la fel ca la sfârşitul anului 1944, există un sentiment de pericol existent, care nu vizează o persoană anume, ci poate lovi la întâmplare, în mod devastator. Dar există o diferenţă importantă între acea perioadă îndepărată şi actuala perioadă. Rezistenţa americană de atunci era fortificată de un obiectiv final naţional. Acum, într-o naţiune divizată, este necesar un guvern eficient şi cu perspective îndelungate pentru a fi depăşite obstacolele fără precedent ca anvergură şi de nivel mondial. Susţinerea încrederii la nivel public este esenţială pentru solidaritatea socială, pentru relaţionarea între societăţi, pentru pacea şi stabilitatea pe plan internaţional”, declară Henry Kissinger în editorialul publicat în cotidianul The Wall Street Journal sub titlul “Pandemia coronavirusului va modifica pentru totdeauna ordinea mondială / Statele Unite trebuie să îşi protejeze cetăţenii de boală şi să înceapă urgent acţiunile de planificare pentru o nouă epocă”, potrivit Mediafax.

„Naţiunile au coeziune şi înfloresc bazându-se pe încrederea că instituţiile pot anticipa calamităţile, pot opri impactul acestora şi pot restabili stabilitatea. Când se va încheia pandemia Covid-19, multe instituţii statale vor fi percepute ca având eşecuri. Dacă această evaluare este obiectiv corectă este irelevant. Realitatea este că lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi după coronavirus. Disputele despre trecut în acest moment nu fac decât să îngreuneze ceea ce trebuie făcut”, subliniază Henry Kissinger, fost secretar de Stat şi consilier pentru Securitate Naţională în timpul administraţiilor Richard Nixon şi Gerald Ford.

„Nicio naţiune, nici măcar Statele Unite, nu va putea depăşi epidemia printr-un efort strict naţional”

Coronavirusul a avut un impact şi o intensitate fără precedent, răspândindu-se în mod exponenţial, continuă Kissinger, observând că numărul cazurilor de infectare se dublează în SUA la fiecare cinci zile, nu există încă un tratament, iar sistemul medical şi proviziile medicale nu fac faţă situaţiei. “Administraţia SUA a avut o abordare solidă în evitarea catastrofei imediate. Testul final va fi dacă răspândirea virusului poate fi oprită şi dacă tendinţa poate fi inversată într-o manieră şi la un nivel care să menţină încrederea publică în capacitatea americanilor de a se guverna. Efortul de gestionare a crizei, oricât de vast şi de necesar, nu trebuie să ignore sarcina urgentă de lansare a planificării paralele pentru tranziţia spre ordinea post-coronavirus. Liderii politici abordează această criză în principal la nivel naţional, dar efectele virusului de divizare a societăţilor nu cunosc graniţe. Chiar dacă atacul asupra sănătăţii oamenilor sperăm că va fi temporar, impactul negativ structural la nivel politic şi economic ar putea dura generaţii. Nicio naţiune, nici măcar Statele Unite, nu va putea depăşi epidemia printr-un efort strict naţional. Abordarea necesităţilor momentului trebuie dublată în final printr-o viziune şi un program de colaborare globală. Dacă nu putem face aceste două lucruri împreună, ne vom confrunta cu ce este mai grav din amândouă”, subliniază Henry Kissinger, recomandând Administraţiei SUA să lanseze eforturi “majore” în trei domenii, pe baza lecţiilor învăţate din Planul Marshall şi Proiectul Manhattan.

“În primul rând, trebuie consolidată rezistenţa globală la boli infecţioase”, precizează Henry Kissinger, pledând pentru dezvoltarea de noi tehnici şi tehnologii de control asupra infecţiilor: “Oraşele, statele şi regiunile trebuie să se pregătească în mod consistent pentru a-şi proeja cetăţenii de pandemii, prin acumularea de resurse, elaborarea de planuri comune şi explorarea frontierelor ştiinţei”.

“În al doilea rând, sunt necesare eforturi pentru vindecarea rănilor economiei mondiale. Liderii din întreaga lume au învăţat lucruri importante din timpul crizei financiare din 2008. Actuala criză economică este mai complexă: scăderile generate de coronavirus sunt, ca viteză şi amploare mondială, cum nu a mai fost nimic cunoscut în istorie. Iar măsurile necesare de sănătate publică precum distanţarea socială, închiderea şcolilor şi companiilor contribuie la problemele economice. Programele care vor fi lansate ar trebui să încerce să amelioreze şi efectele haosului inevitabil asupra celor mai vulnerabile populaţii”, continuă Henry Kissinger.

Valorile iluministe şi coronavirusul

“În al treilea rând, trebuie garantate principiile ordinii mondiale de tip liberal. Legenda fondatoare a formelor moderne de guvernare este o cetate înconjurată de ziduri apărată de lideri puternici, uneori depotici, alteori binevoitori, însă mereu suficient de puternici pentru a proteja oamenii de un inamic extern. Teoreticienii iluminişti au reformulat acest concept, argumentând că scopul unui stat legitim este să acopere necesităţile fundamentale ale poporului: securitate, ordine, bunăstare economică şi justiţie. Indivizii nu pot asigura pe cont propriu aceste lucruri. Pandemia a generat o situaţie anacronică, o reactivare a cetăţii cu ziduri într-o eră în care prosperitatea este dependentă de comerţul mondial şi de mişcarea oamenilor. Democraţiile lumii trebuie să protejeze şi să susţină valorile lor iluministe. O retragere pe plan mondial din sistemul de echilibrare a puterii cu legitimitatea va produce dezintegrarea contractului social atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional. Totuşi, această problemă milenară a legitimităţii şi puterii nu pot fi rezolvate simultan cu efortul depăşirii epidemiei Covid-19. Este necesară reticenţă din partea tuturor, în domeniul politicilor interne şi diplomaţiei internaţionale. Trebuie stabilite priorităţile. Am pornit de la Ofensiva din Ardeni spre o lume a prosperităţii în creştere şi a demnităţii umane consolidate. Acum, suntem într-o perioadă epocală. Provocarea istorică pentru liderii politici este să gestioneze criza prin construirea viitorului. Eşecul ar putea avea efecte dezastruoase”, concluzionează Henry Kissinger.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

30 comentarii

    1. Cât de scurt și cuprinzător!
      Acum, o să vină Golgota și pentru noi, va trebui și noi să ne ducem/ținem/simțind Crucea din plin pe grumaz ca apoi, după izbăvitoarea încercare și moarte, să ajungem și noi la învierea morților întâmpinând alături de ceilalți, viața veacului ce va să vie….curând!

    1. Are dreptate, lumea se apropie de sfarsit.
      Seceta i-a distrus pe agricultorii romani: 255.655 de cereri de despagubire pentru o suprafaţă de 1.384.367,79 hectare.
      https://www.stiripesurse.ro/numarul-cererilor-unice-de-plata-depuse-in-campania-2020-a-depasit-255000-anunta-apia_1453970.html
      Severe drought. Fires destroy forest and steppe. Near Kiev, Ukraine.
      https://www.123rf.com/photo_39227469_severe-drought-fires-destroy-forest-and-steppe-near-kiev-ukraine-.html
      SUA se indreapta spre razboi civil: Trump amenință cu suspendarea Congresului
      Niciun preşedinte al SUA nu şi-a folosit până acum autoritatea de a suspenda ambele Camere ale legislativului.
      https://www.stiripesurse.ro/tensiuni-la-washington-in-plina-pandemie-donald-trump-ameninta-cu-suspendarea-congresului_1453934.html

  1. Ei, vor să modifice ordinea mondială nu vrăjeala de așa zisă “pandemie”.Dar lumea este toantă și va accepta minciuna in locul adevărului.Auzi teoreticieni iluminiști, adică sataniști cu diplomă….la ăștia ascultăm noi?Ăștia ne spun ce avem de făcut?

    1. Toată vrăjeala asta abjectă produce greață. Asta e, câtă vreme știulimea pune accent pe formă, nu pe conținut și are avantajul democratic al maselor, o să guițe și bată din labe în ovații precum focile la circul stăpânilor care le întrețin subzsitența nedemnă prin metode așișderea. Pe de o parte mă bucur că se întâmplă toate astea, să se cearnă grâul de neghină. Prea trăiește lumea fără de Dumnezeu, ba chiar în hulă. Prea plâng copiii Lui. Tot libertinajul și expansionismul ăsta frenetic care se manifestă de când tehnologia a luat amploare, mai ales în domeniul IT, a produs o generație întreagă de pokemoni ADHD iști streameri, youtuberi, gameri, influenceri, trend setters, videochatteri, din ce în ce mai îndrăzneți, obositori și acaparanți. E puierniță de fătălăi efervescenți robiți de ecrane (demență digitală) și cu sever absenteism în propriile vieți și relații, simț de responsabilitate și integritate civică. Mai vor să fie și somități acum pe te crucești ce bază și pregătire. Sigur, mulțumim lui Dumnezeu că există și vizionari care iscodesc breșele sistemului și chiar înțeleg cu adevărat cum stă treaba cu viața dar câtă vreme gheara monopolistă e a celor însetați de putere și maselor ignorante și isterice, noi privim neputincioși cum lucrurile firești devin aluviuni în fluviul sorții.

      Recomand să îl urmăriți pe Virgiliu Gheorghe, biofizician și profesor în bioetică, un om foarte pertinent și viu, trăitor.

      https://www.youtube.com/watch?v=hH0QxWzUIqU
      https://www.youtube.com/watch?v=XDKS5C2iELY

    2. Nu este nici o vrajeala, pandemia este reala si extrem de periculoasa! Luati o pauza trollilor!
      Chinese Coronavirus Is a Man Made Virus According to Luc Montagnier the Man Who Discovered HIV
      Professor Luc Montagnier, 2008 Nobel Prize winner for Medicine, claims that SARS-CoV-2 is a manipulated virus that was accidentally released from a laboratory in Wuhan, China.
      “With my colleague, bio-mathematician Jean-Claude Perez, we carefully analyzed the description of the genome of this RNA virus,” explains Luc Montagnier, interviewed by Dr Jean-François Lemoine for the daily podcast at Pourquoi Docteur, adding that others have already explored this avenue: Indian researchers have already tried to publish the results of the analyses that showed that this coronavirus genome contained sequences of another virus, … the HIV virus (AIDS virus), but they were forced to withdraw their findings as the pressure from the mainstream was too great.”
      He also added that the purpose of this work was the search for an AIDS vaccine.
      https://www.gilmorehealth.com/chinese-coronavirus-is-a-man-made-virus-according-to-luc-montagnier-the-man-who-discovered-hiv/

    1. Pandemia de coronavirus muta parada de 9 mai, din Piata Rosie, pe 24 august
      “23 august, ziua semnării pactului Ribbentrop-Molotov, a fost declarată de parlamentul European drept ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare. Iar 24 august este atât ziua Independenței Ucrainei cât și ziua în care trupele sovietice au intrat în România și nu au mai ieșit de acolo timp de 14 ani, instaurând acolo – cu armele – comunismul care nu a ieșit timp de aproape cinci decenii.”
      https://radiochisinau.md/exministrul-de-externe-nicu-popescu-despre-transferul-paradei-de-pe-9-mai-pe-24-august-un-sut-diplomatic-foarte-urat-atat-la-adresa-romaniei-cat-si-la-cea-a-ucrainei—107517.html
      Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP): Cele 10 mii de teste rapide, donate la finele lunii martie de către Federația Rusă sunt inutile și sunt de o precizie joasă. ANSP lucrează acum cu teste din China, cu cele donate de OMS și din Spania, care ar avea o precizie de circa 85%.
      https://radiochisinau.md/ansp-testele-donate-de-catre-federatia-rusa-sunt-inutile-la-aceasta-etapa-si-sunt-de-o-precizie-joasa—107528.html

  2. ??? … De fapt bătrânul guru ne povestește ce golănii au mai gândit creierele lor încinse prin cele conclavuri selecte … Bilderberg, CFR si altele similare.. . fratiile care nu mai pot de grija mersului lumii. .. Nimic nou sub soare. ..

    1. De fapt spune ca situatia a cam scapat de sub control si ne apropiem de sfarsitul globalizarii si al acestei “civilizatii”.

  3. Trump anunta o noua “victorie” demna de cea mai mare superputere: 2.569 de decese ieri si 28.326 de morți pana acum
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/bilant-record-de-decese-in-sua-intr-o-singura-zi-presedintele-trump-spune-ca-sua-au-depasit-probabil-varful-epidemiei-1292713
    Rusia nu mai castiga mai nimic din vanzarile petrol si se pregateste de razboi
    Next month, the nation’s coffers will get less than $1 for each exported barrel of oil.
    Between March 15 and April 14, Urals crude averaged just over $19 a barrel.
    https://www.energyvoice.com/oilandgas/235171/pain-of-crude-crash-impacts-russia-as-opec-prepares-to-cut-output/
    Russia Tested Anti-Satellite Missile
    https://www.themoscowtimes.com/2020/04/16/russia-tested-anti-satellite-missile-us-says-a70007

  4. CRIZA COVID-19 ŞI COMPETIŢIA DINTRE MARILE PUTERI
    Beijingul foloseşte această oportunitate pentru a-şi extinde zona de influenţă către Uniunea Europeană sau Rusia, ca şi pentru atenuarea divergenţelor pe care le are cu SUA.
    Schimbarea, în curs, a noii ordini mondiale este un adevăr ce nu mai este negat de nimeni.
    Nu cred într-o pandemie provocată de China, dar sunt convins de faptul că situaţia creată prin extinderea globală a crizei, va fi din plin valorificată de către Beijing în competiţia marilor puteri.
    Deşi guvernul SUA a avut informaţii detaliate despre evoluţia şi efectele pandemiei cu COVID – 19 în China şi Europa, deciziile sale au fost luate destul de târziu accelerând ritmul răspândirii virusului şi, implicit, starea de sănătate a populaţiei. Amploarea şi gravitatea pandemiei au fost minimizate, aspect care poate fi o explicaţie a acestei întârzieri. Această atitudine a liderilor nu a fost doar în SUA. Ea s-a semnalat şi în Marea Britanie, Italia, Franţa, Spania şi chiar în Germania.
    Profitând de ezitările şi confuzia din SUA, China a preluat poziţia de lider al reacţiei globale împotriva pandemiei, transformând chinul de a suporta efectele negative ale crizei, în avantaje strategice atât politice cât şi economice.
    China a devenit cel mai mare producător de măşti chirurgicale din lume.
    Atunci când niciun stat european nu a răspuns solicitării de sprijin a Italiei, China a făcut public, deosebit de vocal, faptul că a furnizat acestui stat, deosebit de afectat, 1000 de ventilatoare, 2 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de sisteme de ventilaţie, 20.000 de costume de protecţie şi 50.000 de seturi de testare. Toate acestea au fost însoţite de o echipă experimentată de medici chinezi care lucrează acum în spitalele italiene.
    https://monitorulapararii.ro/criza-covid-19-si-competitia-dintre-marile-puteri-1-30414

    1. Nea Petrica,nu scrie in stele ca SUA trebuie sa fie eternul lider mondial.Istoria imperiilor lumii din ultimii 3-4000 de ani ne spune ca ,dupa un moment de apogeu care a durat zeci,sute sau aproape 1000 de ani in cazul Imperiului Roman ,toate au cazut,s-au reformat sau au disparut in neantul istoriei.Diferenta este ca China , India,Egiptul,Grecia,Inca,Maya si altele care imi scapa acum ,inainte de a fi imperii ,au fost in primul rand Civilizatii care au traversat ultimii 5000 de ani si dupa ale caror norme,principii,stiinte,arte,etc se conduce lumea de azi si se va conduce inca multe milenii de acum incolo.SUA ,UE,URSS ,Imperiul Britanic ,Reich-ul nazist si tot ce vreti dvs sunt doar niste structuri efemere ale istoriei .Unele au disparut deja altele vor dispare mai curand decat credem.Vor supravietui doar civilizatiile,cei care muncesc ,creeaza , gandesc si se roaga lui Dumnezeu.Din pacate viata noastra ,a oamenilor, e prea scurta sa fim profunzi.Va urez un Paste cu sanatate si bucurie.

  5. Kissinger isi aduce si el aportul, caci ii din aceeasi gasca, la noua ordine mondiala. Tuturor din aceasta gasca, mai vechi sau actuali, li se “sufla” la ureche sa iasa si sa-si dovedeasca solidaritatea si supunerea fata de gasca si de dumnezeul ei, Veliar, cel care le-a asigurat si inca – doar pana la Parusie – le asigura prosperitatea. Totul se descopera, sau nimic din cele ascunse nu raman nedescopeeite. Iata-i!

  6. bai jidane inputit kissinger ba tu ala care ai semnat in al 2 lea razboi mondial ca armata sua sa detoneze cele 2 bombe atomice la Hirosima si Nagasaki tu iesti un crminal de razboi tu si guvernul SUA de atunci cum e posibil sa detonezi arme atomice asupra unei tari care nu are aceste arme dar voi jidanii astia sionisti credeti ca Japonia va uita ?? voi jidanii care va credeti popor sfint voi care ati adus homosexualitatea in lume ati avut parte de doua distrugeri atomice Sodoma si Gomora distrugeri aduse de Dumnezeu ,Extraterestri sau cine au fost aia dar intr-o zi voi veti acoperiti cu multa cenusa radioactiva sa numai ramina nici urma de ADN-ul vostru …HAIL HITLER

    1. Gogule, mai citeste si tu inainte sa postezi ceva. Kissinger avea 23 de ani cand au explodat bombele atomice in Japonia, a terminat Hravard in 1950 si a ajuns sa joace un rol important abia in 1969.

      1. Petre
        Fiind stare de urgenta si de asediu cu ordonanțe militare, vai ce r pe capul nostru, cred ca putem sa-i legam cateva granade la gât stimabilului … asa ca rasplata drept mulțumire pentru grija ce ne-o poarta’ cu noua lui dezordine mondeala
        Oricum Dumnezeu vede!
        Sa auzim ca i-a înghițit pământul ca tot le place lor sa se ascundă prin buncare!

    2. :)))
      Și eu am boală pe el!
      Ăstuia/ăstora (ca și Bill Gates ori șopârla de Șoros cu ochi roșii…), numai când îi/le vezi fața și-ți vine să-l iei la palme, la bătaie!
      Zici că-i un burete de baie uzat, bun de aruncat!
      Restul derbedeilor mondialiști sunt exact la limacșii….lasă dâre scârboase, lipicioase pe unde se târăsc.
      Se spune că Limacsul este hermafrodit ca și tatăl lor Antihristul și se pot înmulți foarte repede…dovadă că toți șefii de stat și de guverne au devenit târâtoare…cică modul natural de a scăpa de ei, este să le pui la dispoziție bere…fiind lacomi, vor năvăli atrași de miros și se vor înneca în bere…

    1. Nu știm cat e de dreapta colegu” dar știm ca e larga si nu ne aduce bine dar Dumnezeu si Măicuța Domnului ne acopera. Noi doar trebuie sa îndemnam lumea sa se trezească la priveghere continua!
      Tonusul spiritual conteaza
      Pentru bogați acum grija lor e sa se ascundă in buncăre dar de ce se tem nu ei se cred stăpânii planetei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button