X

Spania își lasă cetățenii să se întoarcă la muncă, deși este cea mai afectată țară de coronavirus din lume. Polonia o urmează

Sute de mii de angajaţi din Spania pot reveni de luni la serviciu, informează dpa. Este prima relaxare a restricţiei de circulaţie impuse de guvernul de la Madrid după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

În regiunile spaniole unde luni, a doua zi de Paşte pentru catolici şi protestanţi, nu este sărbătoare naţională, a fost permisă ieşirea din locuinţe a celor care au de mers la muncă. Potrivit estimărilor presei locale, preluate de dpa, la Madrid au beneficiat de ridicarea interdicţiei circa 300.000 de angajaţi.

Până duminică, inclusiv, în Spania a fost permisă deplasarea la locurile de muncă doar pentru personalul cu funcţii considerate vitale. Acum îşi pot relua activitatea unele sectoare cum ar fi construcţiile şi producţia în fabrici.

La sfârşitul săptămânii trecute, bilanţul epidemiei de COVID-19 în Spania era oficial de 166.000 de cazuri, din care 4200 în ultimele 24 de ore – o creştere de 2,6% faţă de sâmbătă, conform ministerului sănătăţii. Datele par să confirme că situaţia se ameliorează.

De altfel, Spania a înregistrat luni 517 decese de coronavirus în ultimele 24 de ore, o scădere semnificativă faţă de cele 619 decese consemnate duminică.

În ciuda statisticilor încurajatoare, premierul Pedro Sanchez a anunţat duminică, într-un mesaj televizat către naţiune, că restricţiile nu vor fi relaxate semnificativ încă minimum două săptămâni, iar măsurile de revenire la normal vor fi adoptate ‘treptat şi cu atenţie’.

Polonia începe repornirea graduală a economiei

Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi ministrul sănătăţii polonez Lukasz Szumowski, transmite Reuters.

”De la 19 aprilie vom începe încet dezgheţarea economiei”, a declarat Szumowski pentru postul de radio RMF FM.

La rândul său, Piotr Muller, purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia, a afirmat că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.

”Deciziile vor fi luate mâine sau poimâine pe baza viitorului scenariu care trebuie să fie pus în practică”, a spus Muller, într-o intervenţie pentru postul public de radio polonez.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 sanguină, potrivit thenews.pl.

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la aceşti donatori poate accelera recuperarea pacienţilor cu COVID-19 şi reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.

Până luni seara, 6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 de cazuri fatale. Peste 400 de pacienţi s-au vindecat complet.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Coronavirusul le-a invatat pe prostituatele din Catalonia sa-si ridice privirea spre cer, pe cele din Germania sa se intoarca in tarile de bastina, iar pe cele din Romania sa se lase de meserie.
  The Catalan border town of La Jonquera, a busy crossing point for traffic between Spain and France, is also home to one of Europe’s biggest and best-known brothels, Paradise. At 2,700 square meters, it has 80 rooms and also provides accommodation for its sex workers.
  Inaugurated in 2010, this establishment shut its doors on March 13, as many other businesses across Spain did .
  “Those of us without any family members here did not know what to do. So we just looked up at heaven”
  https://english.elpais.com/spanish_news/2020-04-03/how-the-coronavirus-crisis-has-affected-sex-workers-in-one-of-europes-biggest-brothels.html
  Bihorean prins în timp ce vindea o tânără cu 400 de euro, pentru prostituție
  https://www.aradon.ro/romania/bihorean-prins-in-timp-ce-vindea-o-tanara-cu-400-de-euro-pentru-prostitutie-1209763/
  UK sex workers in ‘dire and desperate’ need amid coronavirus lockdown
  https://www.theguardian.com/society/2020/apr/13/uk-sex-workers-in-dire-and-desperate-state-amid-coronavirus-lockdown
  English Collective of Prostitutes: Sex workers won’t survive ‘hidden’ coronavirus crisis without government support
  More than 70 per cent of sex workers are mothers, most of whom are single.
  https://www.hamhigh.co.uk/news/coronavirus-kentish-town-prostitutes-sex-workers-covid-19-crisis-1-6586904
  Eastern European sex workers stranded in Germany as coronavirus shuts brothels
  “The coronavirus has been a disaster for me,” said a Polish prostitute in the western city of Bochum.
  Of the estimated 100,000 to 200,000 prostitutes in Germany about 80% are foreign, mainly from Bulgaria, Romania, Poland, and Ukraine.
  “Most have managed to make it back home. But others are homeless”
  https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/news/eastern-european-sex-workers-stranded-in-germany-as-coronavirus-shuts-brothels/
  S-au intors fiicele risipitoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.