X

Popor de iude, stați acasă, închinați-vă la televizor, luați Lumina Sfântă de la brichetă și dormiți liniștiți

... dintre cel dintâi sunt eu!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE:

Pe vremea comunismului, nu au avut curaj să închidă biserica… Suntem la o altă etapă în care prin lege, lucrurile s-au transformat în infracțiune.  Ești pedepsit că mergi la biserică! Putem să ne asumăm lucrul acesta? Sa nu ne temem, să privim cu pace și rugăciune.
Trebuie să înmulțim “Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine păcătosul!” Ce o sa ne facă? O să ne bage la pușcărie că mergem la biserică? Și ce? Câți nu au făcut pușcărie pentru biserica, pentru Dumnezeu? Avem atâtea exemple…
Harul Lui Dumnezeu nu-L putem afla fără suferință!

PS Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei
#impreunaspremantuire
#psihologiaortodoxa

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacia din Iași, dr.Vasile Astărăstoae revine cu câteva gânduri despre criza COVID-19. El susține într-o scurtă analiză că avem a face mai mult cu o isterie generală menținută copios de guverne, OMS și media dând impresia unei apocalipse imimente și să justifice astfel măsurile draconice fără precedent.

Vasile Astărăstoaie face apel la rațiune și arată că în fapt mortalitatea nu este acum în plină pandemie de SARS-CoV-2 mai mare decât într-un alt an în lume sau în România și că măsurile luate peste tot sunt exagerate și au doar rolul de a isteriza populația și de a prăbuși economiile naționale..

În final el atrage atenția asupra interdicției din Noaptea Învierii când toți creștinii ar trebui să fie în biserici pentru a lua Lumina Sfântă, interdicții care au a face doar cu lumea seculară și nu cu un pericol real.

”Scriam că, în actuala pandemie, numerele atrag atenția (infectați, vindecați, decedați, carantinați, izolați), ca și cum ele ar conține revelațiiafirmații despre viață și profeții despre viitor. Pe baza numerelor se construiesc scenarii, se fac prognoze, se fundamentează măsuri de izolare socială etc. Cei “patru cavaleri ai apocalipsei” (OMSpresa isterizantăpoliticieni populiști și ONG-uri “progresiste”, puternic sponsorizate de grupuri de interese) ne bombardează zilnic cu un număr aparent înfricoșător – numărul de decese din fiecare zi a pandemiei. Dacă îl scoatem din context, într-adevăr, acest număr impresionează și justifică măsurile dure recomandate de OMS – acest templu al birocraților din sănătatea publică. Dar dacă privim din alt unghi, ne întrebăm: care este structura mortalității în plină pandemie COVID-19?

La 1o aprilie 2020 populația globului era de 7.776.850.103 locuitori. La această populație, în perioada 1 ianuarie -10 aprilie 2020, s-au înregistrat un număr de 16.229.044 decese, număr aproape egal cu numărul deceselor din aceeași perioadă a anului 2018 (16.159.133decese).

Cauzele morții în 2020 au fost în ordine: bolicardiovasculare (aprox. 5 milioane cazuri), cancer(2.266.533 cazuri) HIV/SIDA (463.933 cazuri)… malarie (270.703 cazuri) gripa sezonieră (134.210 cazuri) etc. Și COVID-19? Penultimul loc, cu voia dumneavoastră, cu un număr de 97.595 decese (la 1.632.898 cazuri confirmate –număr mult mai mic decât în realitate din cauza netestării în masă). Cu alte cuvinte, 0,60% din mortalitatea generala. (surse WHO și worldometers.info). Dar această mortalitate de 0,60% a impus măsuri extreme, începând cu suspendarea drepturilor civile și terminând cu izolarea sau carantina a peste 4 miliarde de locuitori, cu impact negativ asupra vieții economice și sociale.

În România, este destul de dificil sa obții date. Putem menționa că, în intervalul 1.01.2018 -10.o4. 2018 erau declarate aproximativ 90.000 decese (264.317 decese pe întreg anul), iar cauzele cele mai frecvente au fost: boli cardiovasculare, cancer, boli ale aparatului respirator, accidente de trafic etc. (surse INS și INSP). În 2020 (10 aprilie), COVID-19 era direct (sau bănuit) la originea a 265 de decese. Impactul economic negativ a fost prezentat de Primul Ministru Ludovic Orbande la o creștere economică de 4% la o ”creștere negativă” (?!) de minus 2%.

În concluzie, între bagatelizarea pandemiei și apocalipsa COVID-19 numerele ne îndeamnă la o atitudine rațională în care trebuie să evaluăm impactul negativ (inclusiv economico-social) al măsurilor adoptate.

P.S.1. Dată fiind mortalitatea deosebită în pandemia COVID-19 (0,6o % din mortalitatea generală) trebuie să înțelegem interdicția impusă creștinilor pentru Sfânta Noapte a Învierii: stați acasăStați acasă nu umblați fleaura prin cimitire și biserici. Stați acasă, închinați-vă la televizor, luați Lumina Sfântă de la brichetă și dormiți liniștiți. Lumea seculară vă veghează.

P.S.2 Se vehiculează cifre “înspăimântătoare” a mortalității prin COVID-19 din Italia, Spania, Franța, Suedia, Olanda, Elveția, Marea Britanie, SUA etc. Totuși, la o analiză atentă, ele depășesc global, cu puțin o zi din mortalitatea din 2019.

P.S.3 În contextul stării de urgență, repet: la noi au fost luate măsuri raționale din timp, spitalele au fost dotate, există suficiente paturi de ATI, suficiente ventilatoare, echipamente de protecție eficiente și suficiente pentru personalul medical, conducătorii sunt înțelepți și grijulii față de noi. Până și domnul Marcel Ciolacu (PSD) se gândește tot la noi și dorește să ne vaccineze (cu forța dacă nu înțelegem de vorbă bună).”, susține Vasile Astărăstoae.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

91 comentarii

      1. Biserica cea Una nu poate fi inchisa, biserica din parohie (locasul de cult) da. Inchis cu cheia nu numai la noi ci si la parohiile de rusi si greci.
        Inchis, lacatul pus si afis cu “Ne cerem scuze pentru inconvenienta”.
        De la Daniel ne asteptam, nu si de la Kiril in care ne pueam mari sperante.

  1. Astăzi am fost 6 oameni la biserică, dintre care 2 copii. S-au impartasit 3 oameni, dintre care 2 au fost copiii. Mulțumesc lui Dumnezeu…

    Apreciază

    1. Vrem si noi sa mergem la biserica, vrem sa ne spovedim, sa ne impartasim, mai ales ca vine Invierea Domnului. Cum sa procedam ?
      Am vorbit cu un prieten in seara asta, a spus ca el a fost la biserica, a stat afara de unde a auzit slujba. Poate cand e un numar restrans de 10-20 de oameni, e posibil. Dar sunt sute care vor sa vina la biserica. Cum sa facem ?

    2. Bravo! Doamne ajutā! Sa-L marturisim pe HRISTOS si sa mergem cu totii în noaptea de Înviere la bisericā! Ca sa fim OK si cu autoritatile, sa avem si masti si declaratiile cerute. Eu voi incerca si in Joia Mare, Vinerea Mare si apoi la Înviere, chiar cu riscul unei amenzi. O voi contesta in instanta si nu o voi plati ! Va bifare pe declaratie, pun insotire minor si sau ruda bolnava pentru terapie religioasa obligatorie, adica copilul a cerut sa fie dus la Biserica, sa-L întâlneasca pe Dumnezeu!

      1. Asteptam si curajul si marturisirea Lui HRISTOS si din partea tuturor preotilor din România, sa deschida bisericile :”Lāsati copiii sa vinā la Mine”, asa cum a grāit si Mântuitorul nostru IISUS HRISTOS acum 2000 de ani. “Îndrāzniti, Eu am biruit lumea”. … Doamne ajutā!

      2. Dar te poți spovedi și împărtăși și acum. Părintele duhovnic trebuie să vină acasă sau să vă primească într-un loc.

    1. Coronaavort: 600 lei avortul la Coronis Medical
      http://coronis.ro/oferta-intrerupere-de-sarcina/
      Avortul rămâne principala cauză a morții și în 2019
      Din 1958 până în prezent în România au fost înregistrate aproximativ 23 de milioane de avorturi.
      „A mai murit o Românie”, este expresia prin care atrăgea atenția asupra acestei statistici sumbre Mitropolitul Ioan într-o pastorală de Crăciun.
      https://basilica.ro/avortul-ramane-principala-cauza-a-mortii-si-in-2019/

      Ortodocsii nostrii ca brazii …

    2. PROFETIA Parintelui Justin Parvu: “MAI SUNT 12 LUNI de libertate si vine urgia”
      https://ortodoxinfo.ro/2013/07/05/profetia-parintelui-justin-parvu-mai-sunt-12-luni-de-libertate-si-vine-urgia/
      Dumnezeu ne-a mai dat 8 ani, dar de-acum vine urgia.
      Comune şi oraşele din Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Bacău, Galaţi, Alba, Satu Mare, Ialomiţa, Sălaj, Suceava, Neamţ sau Botoşani au anunţat că sunt la limita colapsului financiar.
      http://epochtimes-romania.com/news/criza-covid-19-edilii-orasele-mici-si-ai-comunelor-anunta-ca-sunt-in-pragul-unui-colaps-financiar—299979
      Pustnicul Zosima: „O să fie MARE MĂCEL ÎN ORAȘE în România”
      * Este canonul românilor pentru cele peste 25.000.000 de avorturi şi alte mari păcate. Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a sute de mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi; patimile şi păcatele, vor scoate milioane de români în stradă, avănd loc acest mare măcel în Romănia.
      https://ortodoxinfo.ro/2018/06/06/pustnicul-zosima-o-sa-fie-mare-macel-in-orase-in-romania/

      1. Uite de când e articolul. Nu o sa fie nici un măcel. Mare păcat ruperea de unitate ecleziastică. Dar am sa te întreb ceva, dacă crezi in profetii o sa crezi și în profeția că antihrist o sa fie încoronat de patriarh la Ierusalim. Încă nu o fost încoronat nimeni, nu va mai stresați aiurea.

        1. Din pācate, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este încā inchida si de Ceremonia Religioasa a Aparitiei Sfintei Lumini, vor fi prezenti circa 12 oameni, dintre care ,: Patriarhul Ierusalimului, câtiva arhierei si preoti de culte crestine si obligatoriu câtiva din Politia israeliana, traditional , ca in fiecare an. Ceea ce NU e traditional, Biserica Sfântului Mormânt va fi inchisa publicului, ceea ce este strigātor la cer. “Dacā Voi nu veti striga, atunci pietrele vor striga!”. Este prima data in istorie, de sute de ani, de pe vremea otomanilor când Biserica se inchide si Sfânta Lumina a aparut afara la stâlp, la rugaciunile fierbinti ale ortodocsilor. Ce va fi anul acesta?! In duh, ar fi un punct de vedere sa ne temen ca o “întronare” a lui sarsailā anticrist, deoarece spurcatul are multe fetze si una ar fi si isteria Covid19. Mai ales ca se poarta manusi. Sa astupe ghiarele intunecimii sale. Ce stim noi?! Poate ca îl vor întrona acum pe anticrist, cu usile inchide, sub paravanul isteriei Covid 19?! Doamne ajutā si ne aparā si ne pazeste si iarta-ne Doamne si te îndurā de noi toti si anul acesta si trimite-ne Sfânta Luminā!

    1. Câtă vreme am fost naiv, am luat apărarea 100% poporului, că e stofă bună, potențial, cu răbdare, cu bunăvoință, că se schimbă și își găsește firea. Când mi s-a năruit lumea, am văzut că oamenii ăștia sărmani au rămas blocați emoțional la vârsta de 12-14 ani, foarte infantili și traumatizați săracii, socializarea e un amalgam stânjenitor de episoade maniacale vesele și un joc prost de putere care îți seacă și știrbesc demnitatea, practic să fii cățeluș obedient de poală, nu ai dreptul la personalitate și gândire proprie, critică. Dacă îndrăznești să contești cu bun simț autoritatea și deciziile lor, ți-o retează că se simt încolțiți. Creșterea copiilor se bazează pe sindrom Stockholm și rafale tiranice și obsesii de control, grabă, ură, abuz, ieșiri necontrolate și 100% psihopatii și sociopatii simultane chiar, sunt la pământ cu discernământul de orice soi, lumesc și duhovnicesc. O carte de 10 lei din chioșc n-ar citi despre cum să crești un copil sau să fii adult, preferă să cârpească propria educație primită și atât în speranța că acoperă toate golurile. E mult dacă le ceri dezvoltare personală constantă, cine mai stă și se uită la emisiuni de divertisment sub mediocre și știri cancane atunci, cine se mai îngrijește de vicii și patimi ? Prea mult de cerut, o autonomie și puterea de a avea un punct de vedere diferit, te face țintă în mișcare afară de turmă că deh, complacerea. Mai bine să gândească și facă altul pentru tine.

      Cultură nu vor, intelectuali nu sunt, psihologie nu, spiritualitate nu, credincioși nici atât cât măcar să deschidă o Biblie și să și afle cuvântul Domnului nu doar să se boteze, căsătorească, facă pomeni și înmormântare “că așa e la noi”. Tratează și fac totul pe genunchi, hai dă-i și-așa că merge. Ca om adus pe lume, e șocant și de o ignoranță crasă a nu-ți justifica această experiență pe pământ, relația cu Creatorul și legile în care se încadrează și funcționează om, animal, natură, instituție, tot. Ai material cât pentru o viață întreagă de studiu și analiză, contemplare, tot ce ai vrea și ai avea nevoie vreodată, angajat într-o relație dinamică cu El. Nici pomeneală însă.

      Cu astea am ajuns la concluzia că și-o merită, când toată lumea e cu instinct de sardină și se îngrămădește în identitatea și pasivitatea de grup, ca-n clipul ăsta.

      https://www.youtube.com/watch?v=6zOarcL1BSc

      Asta e, abia când începem să fim secerați în masă se trezește neuronul amorțit, dacă și ăla, că mai e și instinctul de autoconservare și poate ia fața conștiinței. Doamne iartă-mă

      1. Ar trebui sa observam ca ce se intampla acum este un sindromul Stockholm la scara planetara. Oamenii au fost adusi in situatia in care simpatizeaza cu cei care-i tin ostatici.

        Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Persoanele captive încep prin a se identifica cu răpitorii, ca un mecanism defensiv, din teama de violență. Micile semne de bunătate venite din partea răpitorului sunt amplificate, întrucât într-o situație de captivitate, lipsa perspectivelor este prin definiție imposibilă. Încercările de evadare sunt și ele percepute drept o amenințare, întrucât, într-o tentativă de evadare, există marele risc ca cel răpit să fie afectat și rănit.
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_Stockholm

        1. https://youtu.be/Fg–3LKZIOo?t=6805

          E de văzut clipul ăsta, omu’ a avut revelația ortodoxă de curând și a făcut o analiză bună a tot ce se întâmplă în state (și în lume până la urmă). Îmi place că e limpede în analiză, fără tulburare. Dumnezeu l-a luminat bine, s-a rugat să-I arate ce trebuie pentru prezentare.

        1. Calm fraților!Prin rugăciunile tuturor/unele mai fierbinți, altele cu nevrednicie,sau toate cu nevrednicie(ale mele,da),domnul nostru Iisus Hristos, v-a face dreptate.Nu v-a sta cu mâinile în sân. Nimic nu lasă neplătite.Toti cei care sunt implicați, în această escrocărie, vor plăti.
          Este tragic,să nu luăm Sf.Lumina a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, din mâinile slujihoților săi/preoții!
          Sfintele biserici nu vor fi goale.Alaturi de Sf.părinți ce vor săvârși Sf.Liturghie, toți sfinții, vor cânta laolaltă cu dânșii. Fie ca bunul Dumnezeu să ne fie alături, să ne trimită și nouă din ceruri câte o Sf.lumină/ca lumină aprinsă ,dar și sufletească!??????Voi cei de acolo, cu toate șmecheriile pe care le faceți sau încercați să ne îndepărtați de: creștinism;ortodoxie;botezul;Sfintele Taine;Sfânta Biserică nu veți reuși!Deschideți porțile la perete, ale Sf.Biserici în noaptea de Înviere și în zilele de Denie!

      2. Atata amar de text din care nu ai inteles ca to mai doctrina voastra religioasa distruge vieti!?
        Evoluati si voi odata pentru ca ati ramas singurii salbatici din lumea civilizata. Si nu sunteti vreun model ci ultimii in civilizatie si educatie.
        Stati naiba acasa asa cum va cere pana si biblia…daca ati citit-o.
        Cititi macar istoria religiei voastre, totul este un basm iar voi ati devenit drogati mintal de acest basm. Uitati-vs bine la voi ce faceti in lipsa acestui drog. Teroristi si nimic mai mult. Imi e scarba de voi, salbaticilor!

        1. @Florian,
          1. Da-mi un singur exemplu de om care s-a pus rău cu Dumnezeu și a sfarsit-o bine.
          2. Du-te la Ierusalim de Paște cand coboară Sfânta Lumină, sau de Schimbarea la Față cand coboară Sfantul Nor, sau de Bobotează cand se intoarce Iordanul inapoi, să fii prezent FIZIC la oricare din aceste evenimente, pe urmă te rog sa imi spui ca nu este adevărat nimic din toate astea!
          Pana si sultanul Salladin cuceritorul Ierusalimului, musulman, a fost marcat profund de minunea Sfintei Lumini cand a participat la slujba de la Sfântul Mormânt!!!
          Dar pana ce tu nu ai fost FIZIC acolo sa vezi cu ochii tăi, NU avem ce discuta!!!

        2. Îmi pare rău dacă asta crezi, n-am vrut să tulbur deși am revărsat frustrare în comentariu. Dacă a avea râvnă și a fi însetat după comuniune cu Dumnezeul care te-a făcut e terorism și sălbăticie … înseamnă că nu ai avut o întâlnire corectă cu El ca să guști din dulceața Harului (care nu e raționalizată ca experiență, e trăită ca fiind tainică și mai presus de fire, facultăți mentale). Civilizația și tehnologia sunt foarte bune și permise, dar când eclipsează și acaparează omul sterilizează sufletul. Îți doresc numai bine.

        3. Eu sa fiu in locul tau as ruga pe cineva blocheze pe dinafara ferestrele si usile locuintei. Asa vei fi sigur ca nu vei fi terminat de “talibani

      3. Stimate dle Andrei M, am citit cu interes punctele dvs de vedere, incerc de multi ani sa indrum aproapele spre cultura si dezvoltare personala, explicandu-le ca la un real proces, cu solide argumente, ortodoxe, psihologice, educationale, sociale…cred ca am luptat cat am putut, nu vor sa faca niciun un pas, sa incerce macar…Nu cred ca sunt naiva, sunt in domeniul medical, deci cunosc multe sisteme.

        As fi onorata, daca ati fi de acord sa avem discutii in privat pe temele expuse .
        Simt nevoia sa port dialog cu cineva ca dvs care intelege profund situatia. Multumesc. Via Colabris este facebook-ul meu, va rog sa imi trimiteti acolo mesaj.

    2. Eu am zis ca mi-e cel mai teama de conationali.
      Cu strainii, aia nu se sinchisesc prea mult de Ortodoxie. Daca le spui ca trebuie sa te rogi le pari un ciudat si nu insista asupra ta.

      Dar la romani e mai rau.
      Primul pas la romani e sa te ia in bascalie.
      Pasul doi sa ia in bascalie preotii “spagari cu limuzine”.
      Pasul trei ca esti incuiat si ca esti anti-tehnologie sau anti-progres.

      Daca cumva faci greseala sa le arati ca nu toti preotii sunt spagari sau ca esti mai legat de tehnologie sau progres decat ei, atunci esti mazilit.
      Esti urat pentru ca “te crezi superior”.
      Iar din acel moment devii o tinta a invidiei si rautatilor de tot felul.
      Invidia si barfa sunt sport national.

      Cand va veni semnul fiarei sunt convins ca romanul o sa inroseasca firul rosu ca sa te verse ca nu ti-ai pus semnul. Nu pentru ca ar crede ca iti face un bine. Nicidecum!
      Va dori sa te vada suferind stiind ca nu vei accepta!
      De asta mi-e cel mai frica in Romania. In strainatate, strainul spune lasa-l ma in pace ca moare de foame, vine el dupa noi. In Romania vor trece la violente gratuite imediat.
      Si Romania are acest trecut urat recent. Uciderea si persecutia crestinilor!

      IUBITI-I SI AJUTATI-I PE CEI AMARATI DAR SA NU AVETI INCREDERE IN NIMENI, NICI MACAR IN CEI PE CARE II AJUTATI DIN MILA!!!

      1. Din păcate cam așa e … în state se recompensează turnătoria. Uite cum peste noapte au uitat de sute de ani de istorie, capitalism, democrație și servesc niște comunism. Dacă nu-ți convine de Gigel, ți-e antipatică fața lui sau cum s-a uitat la tine într-o zi, pac reclamație, amendă sau bulău. Cam stalinistă practică. Necaz pe capra vecinului. Să ne păzească Dumnezeu de așa ceva

        https://www.youtube.com/watch?v=06Fyg4maLWg

  2. Bună seara distinsului autor (anonim, evident … ), foarte interesante statisticile profesorului Astarastoaie si e de apreciat moderatia si realismul analizelor domniei sale. .. Ce nu am priceput din material este de unde vine titlul, cu poporul de iude. .. Nu există nici un insert al autorului care să justifice în vreun fel aprecierea sa injurioasă la adresa întregului popor ortodox … Distinse redactor, fără pretenția de a da lecții nimănui, eu unul însă știu că ierarhia BOR a indicat o anumită conduită in aceste vremuri interesante , pe care e musai să o respectăm … Astfel, a dezbate ce e cu poporul de iude în condițiile date e fatarnicie prea putin creștineasca. .. Haideti că suntem cu totii afectati in trairile noastre duhovnicesti ca să nu ne mai insultăm gratuit si ipocrit. .. O Săptămână a Patimilor cu smerenie si folos si să ne pregătim a primi Lumina Învierii si pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos asa cum trebuie. ..

  3. Poporul român are potențial în măsura în care își aduce aminte de istoria sa Ortodoxă, apărată de Voievozi cu mult sacrificiu. Nu trebuie să ne pierdem speranța, ci doar să conștientizăm că suntem praf și pulbere în credință, că nu-l urmăm pe Hristos și asta ne descalifică ca popor născut ortodox, singurul din istorie.
    Fără bravare, dar pentru Hristos merită să infundam și închisorile. Or să ne bage pe toți? Dar suntem noi uniți?
    Îi avem ca exemple pe Sfinții Mărturisitori din închisorile comuniste, dar se pare că ei au fost ultima zvâcnire a acestui neam…

      1. Pozitia expusă este una evident formalistă, care nu rezolvă nimic, doar scuză comportamentul ierarhiei BOR, în frunte cu cel ce abuziv este desemnat ca Patriarhul României. .. Preafericitul nu este Patriarhul României, ci doar șeful cultului ortodox oficial din România. .. Dacă ar fi fost Patriarhul României ar fi avut suficientă autoritate să solicite o audienta la seful puterii seculare pentru a cere respectarea Sărbătorii Învierii Domnului, taina cea mai scumpă sufletelor noastre … Asa cum doamna Merkel a putut schimba legea marțială în România, la fel se putea proceda în cazul sărbătorilor pascale. .. QED.

    1. dar se pare că ei au fost ultima zvâcnire a acestui neam…

      Cei ce au fost ultima zvacnire a acestui neam sunt cei ce ne-au dat un exemplu clar, au cazut mereu tradati! Tradati de niste sateni, de niste neamuri, de niste cunostinte, de niste… romani.

      Si Domnul ne spune ca asa va fi la final. Si noi trebuie sa ne ascundem, sa fim intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii. Domnul nu a spus, salvati-va tarile! Nu scrie nicaieri in Apocalipsa ca la final trebuie sa ne salvam tarile. Ramane porunca cu iubirea aproapelui, nu cu iubirea conationalului sau a tarii. Si totusi aceasta porunca reprezinta salvarea.

      Oamenii se revolta cand le prezinti aceasta realitate. Voievozii, piepturi goale si curajul, sunt fantezii. Fantasme, visuri, dorinte imaginate de un creier care nu accepta realitatea ca s-a terminat asa. E ca atunci cand rudele decedatului pastreaza lucrurile neimportante ale celui adormit. Mintea nu accepta noua realitate.

      Or să ne bage pe toți? Dar suntem noi uniți?

      Mereu se repeta NOI! Nu exista NOI.
      Daca ceri maine ajutor sa ridici un gard daca apar 2 si unul dintre ei nu e cititorul blogului.

      Ati construit un blog cu multi cititori. E laudabil!
      IMPINGETI OAMENII SA ISI IUBEASCA APROAPELE SI SA NU MAI FIE CITITORI! SA TRAIASCA IN OFFLINE DAR CU FAPTE DE AJUTOR PENTRU APROAPELE. FIECARE SA GASEASCA OAMENI CU NEVOI, LIPSITI DE AJUTOR SI SA OFERE AJUTOR ACESTOR OAMENI. NU TREBUIE SA FIE NEAPARAT CONATIONALI (pentru ca o cincime dintre romani lucreaza oricum in afara tarii), NU TREBUIE SA LE OFERE INCREDEREA, CI DOAR AJUTOR DIN PORUNCA DOMNULUI.

      Doar asa vom vedea din nou ce inseamna NOI!
      Stiu ca pentru un blog conteaza numarul de cititori. “Numarul de accesari” ale unui articol. Cum suna, numarul de accesari, nu de oameni.
      Un numai mare de cititori nu inseamna NOI. Un numar mare de oameni care ajuta inseamna multe grupuri mici de NOI.
      Aceste grupuri mici sunt Romania.
      Oamenii dispusi sa faca acest pasi trebuiesc impinsi in offline, sa traiasca offline, ca in scurt timp o sa fim toti offline oricum.
      Asta e o solutie realista, usor aplicabila si cu bataie lunga.

      1. Cred că sunteți mai pesimist decât este cazul. .. Acest urât incident ne-a cam arătat în splendoarea credinței noastre. .. Dar acest lucru îl stiam încă dela Referendum, nu am aflat lucruri noi. .. Personal simt această perioadă ca o încercare a tăriei credinței personale. .. Am convingerea că voi iesi întărit în credință, că Lumina Învierii va fi la fel de puternică si tămăduitoare sufletelor noastre. .. Atitudinea asta plingacioasa nu folosește nimanui, Mântuitorul este mereu cu noi dar nu se poate coborî în mijlocul nostru să ne încurajeze. ..

        1. Nu este nicio splendoare domnul meu. Credinta fara iubirea aproapelui nu are absolut nicio valoare. Necredinciosul budist care practica iubirea aproapelui are mai multe sanse la mantuire decat noi.

          Daca ar fi o farama de credinta adevarata cred ca Mântuitorul ar cobora intre noi si ne-ar vorbi. Mai ales ca in timpurile astea Domnul va face minuni mari pentru cei ce cred cu adevarat.
          Au fost oameni care au vorbit cu Domnul, cu Ingeri, cu Sfinti.

          Este mare pacat si necredinta sa spuneti ca Domnul nu se poate cobora in mijlocul nostru. Moise a vorbit cu Dumnezeu cum vorbiti dvs. cu cineva drag care e in viata. Sfintii nostri la fel, ca altfel de unde puteau sa stie si sa profeteasca.

          Oamenii traiesc azi mai mult online decat real. Nu spun ca internetul este rau. E bun dar pentru chestii lumesti, pentru vanzare cumparare, pentru comunicare, pentru a invata.
          Insa Dragostea nu se poate online.

          Am sa va dau un exemplu, sunt copii carora nu le lipseste nimic. Parintii lor muncesc si le ofera tot. Dar acesti copii sufera enorm, ca nu lucruri isi doresc, ci prezenta reala a parintilor.

          Lipsa faptelor din Dragoste este cel mai mare rau acum in societatea noastra.

          1. Atunci când am spus că nu se poate coborî să ne încurajeze m-am referit la prezenta Sa fizică, astfel cum L-i s-a arătat Apostolilor după Sfintele Sale Patimi. .. În rest, păstrez sentimentul că trăim vremuri de încercare, care ar trebui să ne întărească în credință pe toti. .. Altfel, vă respect opinia si vă doresc numai bine …

    2. @ Ortodoxinfo: aveti peste 40000 de followers , daca tot vorbim de unitate va rog sa incercati sa organizati o intrunire generala in care sa ne vedem om cu persoana , sa dezbatem , sa propunem, sa ne rugam … Zicea parintele Justin Parvu la un moment dat : 2000 de oameni daca as avea ( se referea la cei care au rugaciunea ) … As schimba multe… Va rog .. Sa ne adunam , sa ne cunoastem … .. Si 300 de oameni daca ne strangem si ne unim ,, nu e deloc putin

      1. Fii la Biserica de Inviere si ne vom intalnii cu totii!!
        Altfel, apelul tau suna cam asa: ia iesiti la interval toti cei care aveti de gand sa contestati in vreun fel sistemul, sa va cunoastem noi, astia din servici(ul strainilor de neam romanesc)i !!!

      1. Da ma, ungurii sunt mai oameni ca noi. Bulgarii sunt super oameni, premierul lor isi declara public credinta.
        Noi am ramas de caruta! Suntem de toata rusinea.

  4. Oameni buni, poporul nu se va trezi pana cand nu va aparea un.lider care sa-l trezeasca. Priviti in istorie. Tot timpul asa a fost. Atata timp cat au existat un Mircea, un Stefan, un Mihai, un Horea Clisca si Crisan, un Tudor, etc poporul roman s-a miscat Dupa ce n-au mai fost ei poporul s-a culcat la loc.

    1. :))) Foaarte tare pentru că e foarte adevărat!
      Dar…când sabia e deasupra capului, ce faci, te pleci resemnat sub ea?

      1. Magda, spun inca o data: poporul se strange DOAR in jurul unui lider, care vine cu solutii si idei in stare sa coaguleze constiintele si aspiratiile oamenilor. Daca liderul nu apare , atunci poporul ramane in standby/ amortire/ adormire, cum vrei sa-i spui. Asa a fost tot timpul in istoria noastra dar si a altor popoare.

        1. De acord cu tine, dar nici să stai să te încalece ăștia așa cum o fac CU NERUȘINARE, CU CINISM, CU SADISM, iar tu să stai și să taci pentru că nu există niciun lider…îl am pe Hristos, pe Maica Domnului și pe toți sfinții din Cer…alături de conștiința mea care nu doarme și se revoltă, spunând că trebuie să iau apărarea fratelui / sorei mele care e mai slab/ă în credință, nu are voință și îi este frică!
          Cine ar fi liderul ăsta? Îl știi?

  5. Nu ma intriga masurile draconice pe care le-a luat statul asta ateu si masonic, pt ca stiu ca santem condusi de oameni naimiti si vanduti satanei, ci ma intriga faptul ca patriarhul a acceptat aceste masuri draconice incurajand ca oamenii sa stea acasă, in loc sa ii cheme la biserica! Preotii sant fricosi la fel ca si cei care ii conduc! Azi au fost la Biserica noastra in jur de 30 persoane din care s-au impartasit 25! Cei fricosi le-am spus sa stea acasa, iar cei care nu se tem de amenzi si consecinte sa isi asume! Slava Domnului pt toate! Nu va scriu spre lauda ci spre Slava Lui Dumnezeu! Mai sant Ierarhi cu constiinta lucratoare si frica de Dumnezeu care ne incurajeaza sa chemam oamenii la Biserica! Mantuire tuturor si Saptamana Patimilor sa ne fie si noua o urcare spre Golgota impreuna cu Domnul Hristos, rastignindu- ne patimile si o Inviera Duhovnicească in Hristos Domnul!

    1. Ma bucur sa aud asta, ca ati fost 30. Si eu fac parte din cei care vreau sa merg la biserica, dar daca biserica e inchisa cu lacat si pazita de jandarm, cum sa ma duc ? La biserica la care mergeam inainte veneau cel putin 200-300 in fiecare duminica, din care mai mult de jumatate se impartaseau. Acum ce ar trebui sa faca acesti oameni ? Sa vina toti ? Ca imediat isi vor lua amenzi sau poate chiar vor fi inchisi, fiind atat de multi, pentru “zadarnicirea combaterii bolilor”.
      Sunt credincioasa, ma spovedesc des, ma impartasesc cand randuieste duhovnicul si imi doresc din toata inima sa merg la biserica, mai ales in perioada asta.
      Dar cei care stau acasa, nu inseamna ca sunt fricosi sau lasi… pur si simplu nu stiu cum sa abordeze situatia. Crezi ca nu plange inima in multi din noi, care am vrea sa fim acolo ?
      Vreau sa imi raspundeti la intrebare: unde e biserica, la oras sau la sat ? In mijlocul orasului, inconjurata de echipaje de politie ? Cate drumuri si intersectii traversati pana sa ajungeti la biserica ?

    2. Citind acest comentariu m-a traznit un gand.
      Inclin sa cred ca este al 2-lea test al Lui Dumnezeu pentru poporul roman.

      Primul test a fost Referendumul Pentru Familie.
      Al doilea test e mersul la Biserica acum in Noaptea Invierii.

      1. Și Părintele Calistrat spunea că autoritățile ar putea fi rezonabile vreme de o oră, cu măști și mânuși, distanțare de 1-2 metri între oameni, apoi toți acasă. Credinciosul pe “barba sa” dar să nu le vină vreo idee să tragă preoții la răspundere prin asta. Apar mai multe întrebări, dacă spre exemplu amendează și încarcerează 5 sau 10 milioane de oameni în toată țara pentru o ieșire scurtă.

        1. Da se poate tine slujba in curtea Bisericii, oamenii sa stea rasfirati si regula sa fie ca niciunul sa nu se miste de pe locul sau cand va fi sa ia lumina. Trec cativa oameni cu lumina printre credinciosi si le ofera lumina. Poate fi o idee.
          Ideea de baza e ca daca exista vointa solutii se pot gasi.

  6. Oooo, inca mai avem valori. Dar cine sa le mai asculte. A fi cult si credincios e o crima. A fi in-cult si satanist e o virtute.
    Prostia adera la prostie. E o lege pe care vad ca nimeni nu prea o spune. Popor needucat, v-ati facut zei din basesti, udroaie, wuhanisti, charlisti crezand ca prin alipire de ei veti parea culti, puternici si liberi (de Hristos ca doar nu de satana). Ati vrut o tara ca afara. O aveti dar in partea cea mai abjecta a ei – lepadarea de Adevar, de Viata. Si nici macar n-ati primit si nivelul de bunastare al lor castigat prin vanzarea Lui Hristos. Caci n-aveti de unde sa furati si voi cum fura occidentul. Si ati ramas de prosti. Si cu banii luati si cu statutul de lepadati de Hristos.
    Pacat de moarte este sa alegi antiHristi in conducerea tarii. Dar nimeni nu o spune. Astazi, dincolo de drama unui virus, cu nimic mai special decat altii, care a dus la moartea celor cu sistem imunitar slabit, v-ati incolonat ca o turma fara coloana vretebrala Hristica, daruita prin stramosii nostri, sub batjocura antiHristilor carora, pentru fix 30 de arginti v-ati vandut.
    Pe nebagate de seama Romania a devenit sufocata de antiHristi in toate institutiile ei de conducere. Si astazi ei dau ordine si molustele executa. Aveti datorie sfanta cei din politie, jandarmerie, armata, etc. sa va opuneti batjocoririi neamului vostru romanesc. O lege care discrimineaza ortodoxia este ilegala, imorala si satanica.
    Legiuitorii sunt inregimentati in armata antiHristului, institutia judecatorului a fost de mult desfiintata, executivul e condus de antiHristi. Cei ce sunteti pusi sa faceti controale aveti datoria sa mai salvati ceva din sufletul vostru si al neamului romanesc.
    Nu ne spuneti ca si alte culte au aceleasi interdictii. Ele nu sunt ale Lui Hristos Cel Viu. La hristosul lor, nici adeptii lui nu vor sa mearga. hristosul lor i-a castigat deja. Acum le slujeste el lor. Dupa despartirea oilor de capre, vor vedea cine este stapan si cine rob, caci astazi ei se simt stapani. Tot circul asta este preambulul a ceea ce vor implementa cat de curand. Lupta se da intr-un ritm accelerat de catre cei cu un picior in groapa caci vor sa-si instaleaze stapanul pe scaunul domniei inainte de a se duce din lumea aceasta. De aceea sunt masurile acestea accelerate incat, in fiecare zi, se fac salturi cat ar fi trebuit sa se intample in zeci de ani. Intr-o luna am ajuns sa credem ca ne vor binele interzicandu-ne mersul la biserica transformandu-ne un maimute speriate si apostaziate. Trezeste-te popor roman ortodox si nu-ti mai vota calaii.

  7. Sora Mihaela, iertati daca ati inteles ca v-am facut fricoasa, va inteleg durerea, in primul rand cautati preotii care nu se tem sa marturiseasca deschis pe Hristos! Cand era “libertate ” era usor sa chemam oamenii la biserica si sa le vorbim de Hristos! Iar acum ce facem? Inchidem usile de teama ca vom lua amenzi? Da, santem la sat dar Preacurata ne ocrotește! Zilnic trece politia dar parca nu vad biserica! Sa ne lasam in mainile Domnului intru totul si ne va pazi! Iertare!

  8. @@@Andrei M,a ți descris o parte din conaționali;dar sunt și oameni complet diferiți de ceea ce a ți expus în acel comentariu de mai sus;haideți să trecem la acțiune și poate îi tragem și pe cei neștiutori lângă noi.

  9. @@@Grigore,aveți perfectă dreptate când spuneți că vă este frică de conaționali;exemple negative au tot fost de a lungul istoriei,trãdarea,răutatea,viclenia sunt înrãdãcinate în pãcatul strămoșesc
    Dar haideți să trecem la fapte,poate i tragem după noi și pe cei mai puțin neștiutori

  10. @@@Marian,faceți apel la trezirea poporului român dar trebuie să știți că el nu se va trezi atâta timp cât nu vor exista oameni ce acționează prin fapte,nu doar vorbe;haideți să actionãm pentru a le da un imbold celor ce încã mai dorm!

  11. @@@Traian,susțineți că poporul decât atunci când va avea un lider să l trezească;dacă vă spun că există acel lider,sunt doi de fapt,sunteți în stare să i urmați prin fapte nu vorbe?ei au trecut la acțiune fără să le mai pese de urmările faptelor lor,farã să se mai gândească la integritatea lor fizică.
    Voi trimite un email pe adresa acestui blog pentru ca adminul blogului să facă apel la unitate,la susținere,la acțiune practică.
    Ni s a ivit o șansă nesperată pentru a ne schimba viitorul.

  12. @@@Valentin,haideti sa demonstram ca poporul roman nu este cel mai credul si fricos din lume;haideti sa trecem la fapte!

  13. Primit pe whatsapp

    “In aceste zile tulburi se da o lupta pentru fiecare suflet. Cine doreste sa se alature in rugaciune, in fiecare seara vom face Canonul impotriva ereziei si apostaziei, facere a Sfantului Ierarh Petru Movila la 1646.”Grăbeşte-Te să-i spulberi pe neaşteptate, Doamne Iisuse Hristoase, ca să nu ne robească prin învăţăturile lor, căci duşmanii Te hulesc şi pe noi ne ameninţă; loveşte-i, dar, cu Crucea Ta, pe cei care se luptă cu noi şi curmă degrabă urzelile lor, ca toţi cei ce fac rău robilor Tăi să înţeleagă şi să cunoască aievea cât de puternică este, prin
    rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, credinţa ortodocşilor, Unule Iubitorule de oameni.”
    https://drive.google.com/file/d/15kOopO1_IyI5RinpzIMQwCF2jFeUbbt0/view

    Canon de rugăciune împotriva ereziei şi apostaziei şi pentru împăcarea Bisericii !

    (facere a Sfântului Ierarh Petru Movilă †1646)

    Cântarea 1, Irmos

    Pe Tine, Hristoase Împărate, Care credinţa cea adevărată în Tine ai pus-o ca piatră şi temelie de nezdruncinat a Bisericii Tale, pe Tine Care ne-ai lăsat făgăduinţa neamăgitoare că Biserica nu va fi biruită de porţile iadului, răscumpărând-o cu cinstitul Tău sânge, Te rugăm cu lacrimi: izbăveşte-ne grabnic de necazurile ereticeşti de acum şi de strâmtorările apostaţilor.

    S-au deschis porţile iadului, buzele hulitoare de Dumnezeu, ca să înghită fără milă Sfânta Ta Biserică, dar Tu, adevăratule Împărat, Hristoase, închide-le, pune-le stavilă cu puterea Ta cea dumnezeiască. Te rugăm cu inima înfrântă, izbăveşte Biserica de toate strâmtorările, căci ai răscumpărat-o cu sângele Tău cel curat.

    Tu eşti piatra cea din capul unghiului şi Capul Trupului Tău, Capul Bisericii Tale, Hristoase Împărate. Loveşte-i cu lemnul Crucii Tale pe câinii care o tulbură şi o dezbină, iar ei dăruişte-i pace cu dumnezeiasca Ta putere, căci ai răscumpărat-o cu sângele Tău cel curat.

    Pe tine, Maică binecuvântată, pântece care L-ai purtat pe Dumnezeu, chezăşie şi acoperământ al neamului creştinesc, te rugăm din inimă: ocroteşte turma Fiului tău, care este tulburată de lupii cei fioroşi, şi izbăveşte-o de năvala lor ucigătoare de suflet, căci Fiul tău şi Dumnezeul nostru a răscumpărat-o cu sângele Său cel curat.

    Cântarea a 3-a, Irmos

    Tu, Mântuitorule şi Iubitorule de oameni, Cel ce vezi prigonirea Bisericii Tale de către duşmanii cei vicleni, milostiveşte-Te şi ascultă rugăciunea noastră şi, milostiv fiind, izbăveşte-o degrabă de toate necazurile şi scârbele, şi întăreşte-o în pacea adâncă pe piatra mărturisirii adevărate, ca să Te slăvim cu toţii într-un gând pe Tine, Cel ce eşti Dumnezeu deofiinţă cu Tatăl şi cu Duhul.

    S-au sculat lupi grei, Doamne, speriind şi împrăştiind fără milă turma Ta de oi cuvântătoare, şi încearcă să o înghită cu amăgirea cea diavolească; dar Tu, Hristoase, păstorule bun care Ţi-ai dat viaţa pentru noi, slobozeşte-ne de fiarele acestea şi izbăveşte-ne degrabă, ca să Te slăvim cu toţii într-un gând pe Tine, Cel ce eşti Dumnezeu deofiinţă cu Tatăl şi cu Duhul.

    S-au sfătuit apostaţii şi păgânii să dărâme Biserica Ta, Hristoase, cu amăgirile cuvintelor mincinoase, dar noi cu lacrimi ne rugăm Ţie: adunările acestora împrăştie-le, precum de demult ai împrăştiat adunătura de neamuri la zidirea turnului şi nimiceşte-le, ca să Te slăvim cu toţii într-un gând pe Tine, Cel ce eşti Dumnezeu deofiinţă cu Tatăl şi cu Duhul.

    Marie, Născătoare de Dumnezeu, Care L-ai născut pe Mântuitorul şi Izbăvitorul lumii, cu rugăciunile Tale, scapă Biserica Fiului Tău de toate nenorocirile, necazurile şi vicleşugurile schismatice, ca să-L slăvim cu toţii într-un gând pe Hristos, Cel ce este Dumnezeu deofinţă cu Tatăl şi cu Duhul.

    Cântarea a 4-a, Irmos

    Ca să izbăveşti Biserica de amăgirea duşmanului, Stăpâne Hristoase, Ţi-ai vărsat fără cruţare sângele, iar acum, Iubitor de oameni fiind, Te rugăm s-o izbăveşti de toate ereziile nou-urzite şi de amăgirile schismatice şi să o păstrezi nestricată.

    Fără milă şi-au ascuţit trădătorii dinţii şi, precum fiarele, au căscat gurile ca să înghită Biserica Ta, Hristoase Împărate, dar Tu sfărâmă-le dinţii amăgitori, păzind de ei nevătămată turma Ta, ca un Iubitor de oameni.

    Te rugăm cu râvnă, Mântuitorule, spre ruşinarea amăgitorilor duşmani să luminezi cu înţelepciunea Ta cea dumnezeiască inimile întâi-stătătorilor Bisericii, şi cu lumina cunoaşterii Tale sfinţeşte propovăduirea lor şi luminează-le mintea, ca un iubitor oameni, spre întărirea credinţei celei întru Tine.

    Stâpână Preacurată, mintea desfrânată a celor ce s-au lepădat de Dumnezeu biruieşte-o cu puterea neadormită a rugăciunilor şi adă-i în Biserica Ortodoxă, alungă degrabă din inima lor bezna amăgirii, ca să slăvească dimpreună cu noi, cu dreaptă credinţă, pe Hristos, Iubitorul de oameni.

    Cântarea a 5-a, Irmos

    Hristoase, Iubitorule de oameni, dă ierarhilor Tăi şi tuturor cârmuitorului Bisericii Tale priceperea de a îndrepta cu dreptate cuvântul adevărului Tău, Mântuitorului, şi toate ereziile şi apostaziile stârpeşte-le, Binefăcătorule multmilostiv.

    Ne rugăm Ţie, Hristoase, dăruieşte Bisericii Tale darul de a Te slăvi în pace, în dreaptă credinţă, Iubitorule de oameni; şi, scoţând-o degrabă din răutăţile şi prigoanele dăunătoare, izbăveşte-o de toate nevoile care vin din partea apostaţilor ce au înconjurat-o, Binefăcătorule multmilostiv.

    Cu de-a sila sfâşie apostaţii amăgitori haina Bisericii Tale, Hristoase, ţesută din înalta cuvântare de Dumnezeu; dar Tu, Bunule, cu puterea Ta cea dumnezeiască, grăbeşte-Te şi scoate-o şi scap-o din cursele lor pierzătoare de suflet, Binefăcătorule multmilostiv.

    Viţei graşi au înconjurat Biserica Fiului tău, Născătoare de Dumnezeu, şi, ca s-o înghită, şi-au căscat fălcile hulitoare, răcnind ca nişte lei, dar tu, Ajutătoare puternică creştinilor la nevoie fiind, vino acum şi degrabă stârpeşte-i pe ei, rugându-Te cu sârguinţă pentru noi lui Hristos, binefăcătorul cel multmilostiv.

    Cântarea a 6-a, Irmos

    Valurile mării amăgitoare s-au înălţat peste măsură spre înecarea Bisericii Tale, Hristoase, dar acum Tu, precum de demult sculându-Te ai oprit marea cea văzută, opreşte valurile ei, şi cu rugăciunile tuturor sfinţilor Tăi izbăveşte Biserica Ta de la înecul ducător la pierzanie.

    Apostaţii şi-au încordat arcul şi au scos armele ca să-i omoare pe robii Tăi săraci şi sărmani, care cred cu dreptate în Tine, dar Tu, Hristoase, cu rugăciunile tuturor Sfinţilor Tăi, fă ca armele acelora să intre în inimile lor şi arcurile lor să se frângă, iar pe noi să nu ne rănească deloc.

    Din adâncul inimii, ne închinăm cu lacrimi Ţie, Hristoase Împărate, rugându-ne cu râvnă: izbăveşte Biserica Ta de aceste nenorociri şi de clevetirea grea a potrivnicilor şi păstreaz-o nevătămată şi în adâncă pace, spulberând degrabă toate ereziile şi apostaziile cu rugăciunile tuturor sfinţilor Tăi.

    Apostazia de trei ori afurisită, Preacurată, a stârnit uneltirile amăgitoare, voind să dărâme din temelie Biserica Fiului tău, răscumpărată cu sângele Său cinstit, dar Tu grăbeşte-te, adăpost al creştinilor, şi, cu rugăciunile Tale de Maică şi ale tuturor Sfinţilor roagă-Te lui Hristos să stârpească uneltirile lor şi să aducă pace în Biserică.

    Condac, glasul al 4-lea:

    Grăbeşte-Te să-i spulberi pe neaşteptate, Doamne Iisuse Hristoase, ca să nu ne robească prin învăţăturile lor, căci duşmanii Te hulesc şi pe noi ne ameninţă; loveşte-i, dar, cu Crucea Ta, pe cei care se luptă cu noi şi curmă degrabă urzelile lor, ca toţi cei ce fac rău robilor Tăi să înţeleagă şi să cunoască aievea cât de puternică este, prin rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, credinţa ortodocşilor, Unule Iubitorule de oameni.

    Cântarea a 7-a, Irmos

    Dumnezeule şi Răscumpărătorule, Mire al Bisericii, Te chemăm cu osârdie: scapă Mireasa Ta din mâinile nelegiuiţilor, care vor s-o nimicească, stârpeşte puterea amăgirii lor, ca să putem cânta fără încetare: „Bine eşti cuvântat Doamne”.

    Doamne, desfă degrabă legătura amăgirii, pe care încearcă s-o ţese şarpele ispititor al Bisericii Tale, şi rupe mrejele lui, ca, fiind izbăviţi de acestea, să strigăm într-un glas: „Bine eşti cuvântat Doamne”.

    Dă-ne răbdare bărbătească, Mântuitorule, care ne-ar scăpa de la necaz, şi nu ne duce peste puteri în ispită, ci izbăşte-ne de toate amăgirile viclene ale apostaţilor, care năvălesc peste noi, ca mereu să strigăm în Ortodoxie: „Bine eşti cuvântat Doamne”.

    Fă rugăciune către Fiul Tău şi Dumnezeul nostru, Marie, mireasă de Dumnezeu, ca, ridicându-Şi puterea Sa dumnezeiască, să vină să scape Biserica Sa de nenorocirile pe care ni le fac apostaţii şi de ereziile păgâne şi să-i izbăvescă de amăgitori pe cei care-I cântă cu evlavie: „Bine eşti cuvântat Doamne”.

    Cântarea a 8-a, Irmos

    Mântuieşte-ne pe noi, Hristoase, Iubitoarele de oameni, care ne pierdem şi în fiecare zi ne împuţinăm din pricina amăgelii apostaziei, precum l-ai scăpat pe Petru, care se îneca în mare, întărind cu putere pe piatra adevăratei Tale mărturisiri pe cei care cântă cu credinţă dreaptă: „Toate lucrurile Domnului pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi pe El în veci”.

    Latră la Biserica Ta, Hristoase, rânjind cu hulire ca leii cumpliţi, copiii trădării în curtea lor de amăgire, vrând să o fure fără cruţare. Dar Tu, Doamne, Care, Ţi-ai vărsat sângele pentru ea, nu-i lăsa în mâinile duşmanilor pe cei ce cântă cu credinţă: „Toate lucrurile Domnului pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi pe El în veci”.

    Hristoase, Judecătoarele veşnic, întăreşte-i în dreapta credinţă pe ierarhii Bisericii Tale şi apără Biserica neînfrântă de porţile iadului după făgăduinţa Ta, Doamne, şi izbăveşte-ne de necazurile care ne apasă pe noi, cei ce cântăm cu credinţă: „Toate lucrurile Domnului pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi pe El în veci”.

    De la Tine primind trupul, Preacurată, S-a născut Cel care prin Cuvânt dumnezeiesc le-a făcut pe toate; Te rugăm, Preacurată, din inimă: roagă-L să ne scape de înşelarea duşmănească, şi să izbăvească acum Biserica Sa de necazul ce o apasă, şi să-i mântuiască pe cei ce cântă cu credinţă: „Toate lucrurile Domnului pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi pe El în veci”.

    Cântarea a 9-a, Irmos

    Turma Ta cea cuvântătoare, prigonită şi tulburată de lupii cei lacomi, Hristoase, strigă cu glas tare: „Ai milă, îndură-Te şi ne izbăveşte grabnic de cursele vrăjmaşului, ca să nu pierim, ci să Te preamărim în veci pe Tine, Cel ce eşti singurul Cap al celor credincioşi”.

    Rugăciune

    Tremurând şi temându-ne cu frică mare, căci cunoaştem păcatele noastre fără măsură, îngenunchem către Tine, Doamne Iisuse Hristoase, şi Te rugăm: întăreşte-ne credinţa, linişteşte Biserica şi izbăveşte-o grabnic de amăgirile trădării apostaţilor, ca să Te preamărim în veci cu evlavie pe Tine, Cel ce eşti singurul Cap al celor credincioşi. Spulberă, Mântuitorule, amăgeală crâncenă a tuturor ereziilor şi stârpeşte din rădăcini paguba apostaziei, potoleşte sfâşierile bisericeşti, oile rătăcite adună-le şi du-le în turma Ta sfântă. Te rugăm, Hristoase Doamne, să ne linişteşti şi pe noi în Ortodoxie, ca să Te preamărim în veci pe Tine, Care eşti singurul nostru Cap al celor credincioşi.

    Roagă-te, Preacurată, Fiului şi Domnului Tău să risipească toate pâraiele amăgirii şi să le sece grabnic, iar pe cei rătăciţi să-i îndrepte spre cunoaşterea adevărului, să liniştească Biserica Sa şi pe noi toţi să ne întărească în credinţă cu dreptate. Sfântă Fecioară, pe Tine Te rugăm, ca să Te preamărim în veci cu credinţă dreaptă, ceea ce eşti cu adevărat Născătoare de Dumnezeu.

  14. Salutaire prieteni dragi,
    Va rog sa urmariti ce ne transmite acest om cu intelepciune care se numeste Calin, Calin Georgescu dupa mine un mare suflet dar trebuie neaparat sa-l corelam cu Marii Duhovnici si asa vom afla scaparea la Dumnezeu!
    Ne aflam deja in al doisprezecelea ceas! Haidem sa clatinam scaunul Uraciunii noastre nationale !
    Dumnezeu fie cu noi!
    Sper sa ne regasim pe noi insine si asa sa urmam lui Hristos! Doamne ajuta slabiciunii noastre!

    https://youtu.be/zf1m_SSrk14

    1. Fără supărare … dar ce-i cu aroganța și șarmul ăla ? Vorbește mult și spune puțin. Da, are și replici bune dar duhul e de om viclean. ” Neapărat corelat cu Marii Duhovnici ? ” Să fim serioși …

      1. Va multumesc ça macar ati privit dar daca reuseati sa treceti peste aceasta arroganta pe care care o invocati stimate domnule Andrei M ar fi fost mai bine, nu e asa?
        De aia noi pierdem asa de mult timp pretios si sfarsim descurajati si macelariti de cei de alt neam!
        Fara suparare, Da?

    2. Mi se pare că urlă trufia și părerea de sine în el. Pare încă un alt carismatic cu surâs și papagal pe umăr, mai vorbește și în lozinci. Nu mă interesează să fiu sedus de discursurile în sine, cu aceleași remarci deștepte de care ne place să ascultăm de zeci de ani, ci să văd ca exemplu energia omului pe lână ce spune pentru că până la cuvântul în sine care e foarte important mai avem duhul, limbajul corpului, intonația, care spun suficient despre dânsul. N-are treabă, nu e ce trebuie. Determinare, tenacitate, hotărâre, indignare, jertelnicie, unde-s astea ? Mi se pare încă un șmecher libidinos care și-o încearcă

        1. Total gresit nu sunt de acord cu ce spuneti !
          El este un tip incercat la fel cum suntem noi toti!
          Eu stau deoparte si analizez, fiecare stam si analizam si sfarsim prin a adormi in front iar ciné actioneaza de rapt fura… tôt!!!

          1. Mda…
            Andrei M și toți cei care sunt împotriva lui Călin Georgescu o fac, NU pentru că ar fi arogant cu adevărat (cine dintre noi sau din clasa politică NU E într-o oarecare măsură?!?) ci, de faptul că a acționat pe palierul ocult…Clubul de la Roma, al cărui tartor suprem e șarpele de la BNR ales pe viață…deci viețaș BNR-st!
            Doi…consideră aroganță afirmația făcută de către Călin Georgescu care spune că ARE soluții și chiar cere ”folosiți-mă”!
            Este și un strigăt mascat politicos, pentru că – probabil – chiar vrea, prin cunoștințele dobândite să acționeze pentru noi, și NU împotriva noastră, cum au făcut parlahoții neamului prost, nu al nostru!

            P.S. Mie mi se pare ok Călin Georgescu! Eu i-aș acorda o șansă prin încrederea mea dată!
            P.P.S. Model de aroganță MAXIMĂ, nu i / vi s-a părut cel împușcat în fular, care a vrut să scape astfel de pușcărie? Ăla – fost prim-sinistru al României avea/are față, atitudine tipică de cutră politicianistă super-arogantă!

        2. Ce siropos, parcă mă uit la un film indian new age-ist. S-au trezit ezoteriștii să fie gingași. Acum duduie orice canal, toți și-o-ncearcă cu metodele proprii, am văzut oameni care postează link-uri cu previziuni bazate pe hipnoză regresivă și alte drăcării pe alte site-uri de știri și secțiuni de comentarii pe platforme media. E tragic că mulți atrași de zona asta în care chiar cred și participă necontestând sau comparând. Și câtă programare neuro-lingvistică, împletită cu adevăr. Nu e în întregime vina lor dacă nu au avut contact și inițiere în ortodoxie, un liant din familie, prieteni, sau experiențe edificatoare. Depinde de structura interioară a omului și participarea la taină, când e omul gata să facă saltul credinței (de bunăvoie, sau la nevoie). Mulți sunt bine intenționați, dar ignoră complet alunecând în prejudecăți și disprețul din oficiu pe care îl manifestă “știulimea” față de stereotipul clerical binecunoscut. Acum să înțeleagă oamenii ăștia “dilema” ” tehnici vs relație” în ce privește raportarea lor la Divin. Obsedați fiind mulți de legile și meandrele lui Dumnezeu, alunecă în toate mijloacele sterile de a-și interpreta și implicit controla viețile folosindu-se de numerologie, astrologie, bioenergie, parapsihologie, radiestezie, toate posturile străine pe care le poți prinde și te pot ajuta să “iasă ca tine”. Numa’ să te smerești și să-ți recunoști limitele nu, ca om care oricum nu știe nimic. Sute de trucuri și proceduri care să te tâmpească de cap și de care să ții cont în obsesia ta pentru control, numai relația cu El Viu și Adevărat, Întreit în Persoană să n-ai și să trăiești. Și Îl exasperează pe Dumnezeu care are răbdare cu ei să conștientizeze, să obosească, ca atunci să izvorască nădejdea către El, înfrânți fiind, cunoscându-și locul. Orișicum e un proces frumos cum ajunge fiecare la Domnul și fiecare are un rost și un moment, cine știe când se întorc cu câtă râvnă o fac și câți mai aduc cu ei. Să sperăm că Dumnezeu ne va da putere și credință să îndurăm ce ni se îngăduie până ni se alătură alți frați și surori. Doamne ajută.

        3. Da este INFRICOSTOR, este Clara iesirea sau mai bine zis invadarea Pamantului de catre diavoli, restul, caci deja cei influenti sunt de mult timp intrati in guvernanti.
          NU este deloc in régula fratilor si va spun trebuie sa avem bagajul marturisirii pregatit plus rugaciunea neincetata caci aceasta ne va mantui iar de vom fi facut fapte bune cu atat mai bine.
          Eu cred ça am fost stropiti cu toti cu ceva iar virusul asta este aerul pe care il respiram altfel nu imi explic.
          Nu vreau sa par ca nu am coerenta in céea ce spun ci doar ça timp de politica nu mai este dar mai e timp de rugaciune catre Dumnezeu.
          Mai mult, ar trebui si asta vom face sa convingempreotii si pe mine sa iasa dintre zidurile de piatra si sa ii reprezinte pe credinciosii abandonati in aerul stricat, inaintea lui Hristos.
          Caci daca parintii sunt despartiti de copii ce le va zice Dumnezeu preotilor daca nu fix asta : Bine sluga vicleana dar unde sunt cei pe care ti i-am sa ai grija de ei?
          Iar preotii vor Da raspuns intrun glas soptit : Afara sunt Doamne, in siguranta .
          Da? Oare asa sa fie?

        4. Am urmărit intervenția sa și a soției implicit canalul ei. Cum se lasă românii vrăjiți de spâni de margine de drum și balivernele lor, ai crede că au citit Harap Alb în copilărie. Practic cerșesc a fi duși de nas a nu știu câta oară în istorie. Mă amuză că nevastă-sa vorbește cu e din a, dacă știți expresia. Are acel ton alintat de cucoană pedantă și pudică, indignată și cosmopolită, de societate înaltă. Tragicomic dacă formula asta prinde tracțiune și e considerată salutară pentru țară. Doamne apără pe români

  15. Multumesc Magda
    Vazut obiectiv
    Este de o viziune 90% ortodoxa si Da merita folosit!
    Sunt mai de crezare cei de acum si de cand Romania nu mai are vlaga si ma refer la popor?
    Ne gandim si noi un pic ca nu cumva sa ajungem vanatul pe care si-l doresc parlahotii astia ca sa fiu in aceeasi nota cu voi.
    Dumnezeu sa binecuvinteze actiunile noastre de eliberare!!!!?DA

  16. În timp ce țara chiar se prăbușește economico-financiar prin ținerea cu forța în casă a oamenilor care pot și vor să muncească, în timp ce sunt trimiși forțat în șomaj tehnic, milițienii care și-au permis să-i pună botniță lui Eminescu, având ochii larg deschiși, chiar speriați…ăsta fiind un mesaj ȚINTĂ, EXTREM DE AGRESIV în care arată că ne calcă și ne vor călca în picioare toate valorile națioanale, un gheneral – ca mulți alții – ieșiți la pensie dar prin tot felul de funcții sinecuriste, io-te ce MULT câștigă, spre deosebire de sclavii pauperizați continuu:
    Cam cât ne costă un milițian d-ăsta:

    https://www.comisarul.ro/articol/caz-socant!-pesedistul-asta-ne-costa-540-de-milioa_901054.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    ”Caz șocant în Parlament. Pesedistul ăsta ne costă 540 de milioane vechi lunar. Pensie, salariu de parlamentar, cheltuieli curente. Are pensie 120 de milioane lei vechi. Salariu de parlamentar încă 116 milioane. Mai primește 65 de milioane suma forfetară pentru cazare în București. Cu cei 200 de milioane alocate biroului său parlamentar, 14 pentru combustibil, 5 pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 20 diurna (peste un milion jumătate per zi de activitate în plen), generalul-pensionar VIORE SALAN ne costă 540 de milioane lei vechi lunar.

    Grigore Cartianu a făcut pe Facebook calculul în lei noi:

    Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimțită! Una ca mare șef în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar.

    Acest rechin cu două burți se numește Viorel Sălan, are 58 de ani și este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut a făcut două vrăjitorii (politice) prin care și-a asigurat venituri colosale până la sfârșitul vieții. Din banii noștri.”

    Nu vă revoltați?
    Observați că, pe lângă salariu de parlahoț, pensie nesimțită ce alte beneficii are/au?!
    -200 de milioane alocate biroului său parlamentar,
    -14 pentru combustibil,
    -5 pentru deplasări în circumscripție și
    -cel puțin 20 diurna (peste un milion jumătate per zi de activitate în plen)

    Să-mi arate și mie cretinul ăsta, ca tot ce ține de Parlahoție, birourile lor…filmate, cu program cu publicul, public care să iasă și să pună că s-a plâns unui parlahoț și l-a rezolvat!
    NICIUNUL N-O S-O FACĂ pentru că birourile sunt DE POZĂ!
    Dacă ar fi existat pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, NU se mai ajungea la tribunal, nu se mai sinucidea lumea, n-ar fi plecat în afară, mâncând pământul!
    Ăștia, cică vor fi stăpânii peste plantația România, până la sfârșitul anului…ei, acum vă întreb eu pe voi: nu sunt proști românii că votează astfel de specimene zis politice?
    Într-un fel, ne-am făcut-o cu mâna noastră…dar acest joc murdar, perfid, cinic…trebuie să înceteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button