X

[VIDEO] Expert german: „Nu am găsit virus viu pe nicio suprafață!”

Dr. Hendrik Streek a studiat situația din orașul Heinsberg, considerat Wuhanul Germaniei, cu peste 1000 de cazuri de coronavirus.

Expert german: „Nu am găsit virus viu pe nicio suprafață!” (Video)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Măsurile de izolare socială dispuse în lupta contra coronavirusului au fost luate pripit și multe dintre ele sunt complet inutile, întrucât virusul nu se ia așa de ușor cum crede lumea – de pe clanțe sau de pe butonul de la lift, afirmă cercetătorul german Hendrik Streek, directorul Institutului de Virologie din cadrul Facultății de medicină din Bonn.  Dr.Streek este cel care a condus un amplu studiu în zona orașului german Heinsberg, considerat Wuhanul Germaniei, în cadrul căruia s-a concentrat pe căile de transmitere a virusului, constatând că oamenii nu s-au infectat la cumpărături ori la coafor. Mai mult, probele prelevate din locuințele pacienților infectați cu coronavirus, au arătat prezența unui virus mort, care nu mai avea potențial infecțios. „Am luat ARN de la un virus mort”, a explicat Streek.

Aceste descoperiri ar trebui utilizate ca bază de plecare în elaborarea unei strategii de ieșire din criză prin relaxarea acelor măsuri de izolare care nu au o utilitate practică, dar, în schimb, aduc pagube majore economiei și afectează grav populația.

„În comparație cu alte epidemii și alți viruși pe care i-am avut, găsesc aceste măsuri ca fiind drastice! Mi-aș fi dorit să nu se ia imediat această decizie, să nu se fi reacționat atât de dur, ci mai degrabă să ne fi gândit împreună încotro vrem să ne îndreptăm. (…) Cred e foarte important să ne gândim (la o strategie de ieșire din criză – s.n.). Exact de asta am inițiat acest studiu, pentru a aduna date, dovezi, să știm câți au fost infectați, care este exact rata mortalității, să vedem care sunt, de fapt, căile de infectare si să încercăm să le evităm. Există domenii unde măsurile de izolare nu au sens sau unde se pot relaxa. De exemplu, nu am găsit nici o infectare în saloanele de frizerie și, totuși, frizeriile sunt închise. (…) Nu știm dacă fără mască ne infectăm sau nu. Mie mi se pare important, ca om de știință și virusolog, să reflectăm la ceea ce știm și ceea ce nu știm. De pildă, știm destul de bine că nu este o infecție de contact (prin atingere – s.n.). Prin urmare, mânerul de la ușă, calculatorul, telefonul – le putem atinge! Nu aceasta este calea de infectare! Mai știm că, de exemplu, atunci când dansăm lipiți unul de altul sau dacă petrecem – iată!, la petreceri au fost mule cazuri de infectare… Între aceste punți trebuie găsite nuanțe: când poate avea loc o infectare și când nu! Și această abordare poate fi calea către slăbirea măsurilor restrictive.” a spus Streek în cadrul unui amplu interviu la televiziunea germană ZDF.

Profesorul Streek a confirmat relatările potrivit cărora pierderea mirosului și a gustului sunt simptome asociate COVID-19, notând însă că nu se știe dacă acestea apar la începutul bolii ori spre sfârșitul său.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Felicitări pt. inițiativă . Vă susțin cu toată dragostea . Nu-mi vine să cred că mai există asemenea români patrioți. Vă mulțumesc și încă o dată felicitări și doamne ajută !!

 1. Voi face o analiza care nu este evidenta directa ca acest virus este bio-inginerie, dar este destul de aproape.

  Începem cu primul studiu,

  Diferența de caracterizare a receptorului între sindromul respirator sever acut (SARS) și coronavirus asemănător cu SARS de provenienta din liliac.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2258702/

  În acest studiu pe care l-au efectuat în 2007, au preluat CoronaVirus de la lilieci SL-CoV S și l-au amestecat cu SARS din 2003, care era transmisibil uman, chimeric (material genetic amestecat din 2 specii diferite) pentru a vedea dacă pot face SL-CoV S sa se lege de receptorul ACE2 uman. Cu ceva succes (in sensul temporar, deaorece dupa un timp receptorul il respingea). De asemenea, au luat HIV și l-au ambalat cu acești viruși pentru a vedea dacă s-ar lega. De asemenea, cu un oarecare succes. Zhengli Shi de la Laboratorul Cheie de Stat pentru Virologie din Wuhan China a participat la acest studiu.

  În 2013 a fost efectuat un alt studiu.

  Izolarea și caracterizarea unui coronavirus asemănător unui SARS al liliecilor care utilizează receptorul ACE2.
  https://www.researchgate.net/publication/258202912_Isolation_and_characterization_of_a_bat_SARS-like_coronavirus_that_uses_the_ACE2_receptor

  In aceasta cercetare s-a plecat de la inceput (fara a mai cerceta), cu certitudinea că SARS din 2003 provine sigur de la lilieci. Cu toate acestea, nu au găsit legătura directă dintre cele doua.
  O mare parte a studiului a fost surprinderea de diversitatea generală a tulpinelor SARS-CoV-urilor. Acestia afirmă că, chiar și dintr-un singur eșantion, au putut extrage 7 tulpini diferite. Puteti verifica în paragraful final din a doua pagină:
  „În sfârșit, acest studiu demonstrează importanța pentru sănătatea publică a programelor de descoperire a patogenilor care vizează animale sălbatice care au ca scop identificarea „necunoscutelor cunoscute ”- tulpini virale necunoscute, în prealabil, strâns legate de agenți patogeni cunoscuți. Aceste programe, axate pe grupuri specifice de animale sălbatice cu risc ridicat și hotspoturi de apariție a bolii, pot fi o parte critică a viitoarelor strategii globale pentru a prezice, pregăti și pentru a preveni apariția pandemiei.”

  Două dintre persoanele care au participat la realizarea acestui studiu au lucrat pentru EcoHealth Alliance, care este un ONG care se concentrează pe prevenirea pandemiilor la nivel mondial, voi ajunge la asta mai târziu, dar au fost contribuitori majori la un program numit PREDICT USAID. Un alt dintre ei este Xingyi Ge, care în această lucrare este asociat cu Colegiul de Biologie din China. Dar…

  Următorul nostru studiu,

  Un grup asemănător cu SARS de coronavirusuri de lilieci în circulație arată potențial de apariție umană.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4797993/

  Acesta este un studiu din 2015, unde examinează un virus de la liliecii mici cu potcoavă (Rinolofide) numit SHCO14-COV. Ceea ce ei recunosc ca au folosit ceea ce ei numesc un sistem de genetică inversă pentru SARS-CoV, si au generat un virus himeric pentru a afecta șoarecii. Si au facut sa transmita virusul prin receptorii din plamani denumiti ACE2 !!! Replicand mai departe eficient în celulele căilor respiratorii umane in vitro (într-o eprubetă.) !!!

  „Apariția SARS-CoV a prezentat o nouă eră în transmiterea încrucișată a speciilor de boli respiratorii severe, cu o globalizare care duce la o răspândire rapidă în întreaga lume și la un impact economic masiv.”

  Acest articol este pur si simplu înfiorător. Acest articol oferă un compediu clar. Ghiciți cine au fost coautori în acest sens? Xing-Yi Ge și Zhengli-Li Shi. Ambii lucrează la Laboratorul cheie de patogeni speciali și biosiguranță, Wuhan China (singurul de acest fel din China).

  https://www.virology.ws/2015/11/19/bat-sars-like-coronavirus-its-not-sars-2-0/

  Deci, evident, aceasta a fost o problemă globală, nu? Pariați că a fost, cel puțin pentru cei ce stiau. Așa cum este ilustrat de Event 201, dar asta nu e tot!
  Acest lucru a fost atât de grav încât, de fapt, DOD (Department of Defense), în Statele Unite, prin SBIR (Small Business Innovation Research) prin legea CBD192-006, au căutat companii pentru a dezvolta un fel de contramăsuri pentru Corona Viruses, printre altele.

  https://www.sbir.gov/sbirsearch/detail/1606089

  Revenim la programul PREDICT USAID. Acesta a fost un program guvernamental care s-a întins între 2009 și 2019 in care a fost vorba despre colectarea de probe biologice de la diverse animale de pe planeta pentru a găsi boli noi și viitoare. Cu alte cuvinte, construiau o bază de date cu boli care ar putea fi îmbolnăviri viitoare. Nu este o idee proastă, insa daca legi asta cu cele 3 studii pe care ți le-am arătat, unde luau aceste probe și se jucau himeric cu ele pentru a le face să se lege de un receptor ACE2 uman și ai ceva aproape monstruos.

  Deci, există o versiune internațională a acestui program PREDICT USAID. Se numește Disease X (Boala X). În frunte cu nimeni altul decat OMS! Atât de mult încât bunul nostru amic, Anthony Fauci a declarat „că conceptul bolii X ar încuraja proiectele OMS să-și concentreze eforturile de cercetare pe clase întregi de viruși, în loc de tulpini individuale, astfel încât să îmbunătățească capacitatea OMS de a se extinde în tulpini neprevăzute.“ Ce inseamna asta? Colectați cat mai multe probe!
  Așadar, odată cu închiderea programului PREDICT au fost câțiva senatori supărați, precum King și Elizabeth Warren, care, pe 30 ianuarie, au scris o scrisoare către Mark Green de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, solicitând ca programul să primească finanțare. Finanțarea care, fără îndoială, ar merge la ONG-uri și ar extinde finanțările din SUA la OMS. Desigur, Bill și Melinda Gates Foundation au rolurile lor groaznice în asta.

  Ce înseamnă toate acestea? Îți propun această întrebare. Este posibil ca ecologiștii și activiștii din această lume să fi eliberat acest virus, deoarece știau că va provoca o tonă de daune. Pentru a încerca să învețe guvernele noastre o lecție, pe care nu o vom uita curând? Mi-a devenit din ce în ce mai clar că aceste virusuri Corona erau bine cunoscute.

  Au dezvoltat acest virus în China, unde nu există aceleași standarde etice și oamenii sunt descurajați să pună întrebări, luand cel mai urât virus de liliac pe care îl puteți, jucați-vă cu el într-un laborator până când poate infecta oamenii subminand în mod intenționat toate sistemele care existau pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. Dandu-i drumul virusului in China fortand-o pentru apararea propriilor interese ca să scoată toate materialele medicale din lanțul de aprovizionare al Occidentului. Controlează reacția prin frică și panică și tocmai când devine prea mult pentru oricine să suporte elibereaza soluția ceea ce înseamnă mai multă finanțare pentru proiectele care colectează mai mulți viruși din întreaga lume. Da vina pe oamenii ca nu se spala destul pe mâini sau nu poarta măști de față, polarizeaza societatea cat mai mult intre ea (tineri vs batrani, saraci vs bogati etc) Clateste, repeta …

  China a oprit exporturile medicale catre Australia, iar eu sunt 99% convins ca si celelalte tari doar că inca nu se stie.
  https://www.smh.com.au/national/chinese-backed-company-s-mission-to-source-australian-medical-supplies-20200325-p54du8.html

  Ultimul lucru de care aș dori să vă conștientizez, este ceva care a fost publicat în Lancet de OMS.

  Boala X: accelerarea dezvoltării contramăsurilor pentru următoarea pandemie.
  https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30123-7/fulltext

  Aceasta a apărut pe 17 martie a acestui an. Desigur, acest lucru provine direct de la Fundația Bill și Melinda Gates. Vorbind despre pregătirea unui inamic necunoscut, ei il numesc Pathogen X. Cel mai interesant paragraf din întregul articol este acesta.

  „În consecință, putem ipoteza că apariția unui focar catastrofic care implică Boala X este probabil să rezulte din transmiterea zoonotică a unui virus ARN extrem de virulent (numai spune) dintr-o zonă în care o convergență a factorilor de risc și dinamica populației va avea ca rezultat o transmisie susținută de la persoană la persoană. Această premisă nu neagă nevoia de măsuri împotriva altor tipuri de agenți patogeni de importanță pandemică, dar lucrul asupra bolii X pe care l-am făcut este modelat pe dezvoltarea unor contramăsuri medicale împotriva acestui arhetip de patogen particular. Cu toate acestea, dezvoltarea unor contramăsuri medicale nu necesită ca epidemiologia bolii X sa fie cunoscută și rămân multe elemente conservate ale dezvoltării produsului care nu variază pe baza fiziopatologiei sau epidemiologiei consacrate. În primul caz, dezvoltarea de contramăsuri medicale pentru boala X va include inevitabil planurile de detectare a cazurilor și mobilizeaza colectarea de mostre și date către dezvoltatori. ”

  Cu alte cuvinte, supravegherea în masă și colectarea de date a tuturor „eșantioanelor” adica Soylent Green prinde viata!

 2. Cristoiu ori e “mana-n mana” cu “sefii”, ori este nestiutor. La cate a citit mi-e greu sa cred ca-i naiv!

 3. Dacă urmăriți interviul de acum câteva zile dat de David Icke, sau citiți un transcript, omul explică foarte clar, cu argumente, că virusul ăsta nu există (sau, dacă există, nu e letal). Însă există altceva: atacul undelor 5g (sau altele) asupra organismului. La unde de 60 Ghz sângele își pierde capacitatea de a înmagazina oxigen, așa că omul respectiv se poate sufoca.

 4. VIRUSOLOG GERMAN – HENDRIK STREEK – DESPRE CORONAVIRUS:
  -Domnule Streek, acest studiu pe care îl realizați și despre care spuneți că trebuia făcut de mult mai devreme, despre ce este vorba mai exact în acest studiu?
  Suțineți că sunteți omul de știință care a văzut cele mai multe cazuri de Covid 19 în această țară.
  Ce ați văzut în această situație de fapt?
  Care este tabloul simptomatic al bolii?
  Cât de în serios trebuie să luăm această boală și pe de altă parte, cât de relaxați vom deveni la un moment dat în această privință pentru că, pur și simplu trebuie să învățăm să trăim cu această boală.
  Nu va face niciun bine să cufundăm oamenii, de dimineață până seara în panică!
  HENDRIK STREEK: Acest studiu a început datorită rugăminților celor de la Oficiul de Sănătate din Heinsberg de a prelua pentru o perioadă de timp, diagnosticarea, să constatăm dacă într-un anume caz există o infectare cu Covid 19 sau nu.
  În seara asta m-am întâlnit cu un bun prieten care este medic în Clinica din Heinsberg, am stat împreună și ne-am gândit că de fapt, avem o oportunitate de a înțelege mai bine această boală apoi, chiar în cursul nopții am citit studiile disponibile și chestiunile de etică medicală.
  În ziua următoare, am plecat împreună cu cei de la Institutul de Igienă din Bonn, înspre orășelul Gangelt, cu doctoral Ricarda Schmithausen – directoarea Laboratorului de Microbiologie din Universitatea de Medicină din Bonn, colaborând de asemenea strâns cu conducerea din Heinsberg, cu prefectul Pusch și efectiv am mers din casă în casă, acesta a fost PRIMUL STUDIU DIFERIT de cel la care lucrăm acum, dar în acea primă încercare, am mers din casă în casă și am întrebat oamenii DACĂ și CE SIMPTOME AU, i-am întrebat cum cred că s-ar fi putut face infecta, ce alte boli mai au și ce tratamente urmează pentru boli pre-existente, dar am luat și probe, cât și analize de sânge, în același timp am luat probe și din mediul înconjurător…am testat dacă virusul se află pe soneria de la ușă, în aer, în wc, pe suprafața telefonului mobil, pe telecomandă, ba chiar am luat probe de pe pisicile de apartament ?
  Efectiv, am mers din casă în casă timp de mai multe zile și am vorbit cu oamenii, luând și aceste probe, REZULTATUL acestor cercetări l-am deja și în presă, este că APROAPE TOȚI OAMENII INFECTAȚI S-AU PLÂNS DE PIERDEREA GUSTULUI ȘI A MIROSULUI.
  Această afectare a simțurilor durează câteva zile, apoi revin la normal, deci nu este de lungă durată dar iată, acest simptom este un simptom nou descoperit cu ocazia acestui studiu.
  -Și spuneți că acest simptom este foarte acut, am citit un exemplu pe care l-ați dat în presă, în care spuneați că o mamă, nu mai putea simți nici măcar mirosul pampersului plin al copilului ei ?
  HENDRIK STREEK: exact! Este vorba despre o asistentă medicală care apoi ne-a povestit cum s-a testat singură cu oțet, să vadă dacă mai simte mirosul, sfârșind prin a fi foarte mirată de acest simptom.
  La început, pe primul care ne-a descris simptomul acesta, nici nu l-am prea luat în serios gândindu-ne că poate din cauza carantinei îndelungate are aceste impresii, și că poate este doar ceva psihosomatic…
  Invitat: Vă pot întreba cumva…când intervine de fapt acest simptom?
  HENDRIK STREEK: Din păcate, nu știm, credem că acest simptom apare către sfârșitul bolii.
  Am aflat între timp de alte cazuri în care alți nervi sunt afectați.
  Din Iran am aflat de un caz în care simptomul a mers către urechi, persoana respectivă pierzându-și auzul pentru o scurtă perioadă de timp.
  -Perioada scurtă de timp este un factor foarte important în acest caz, deci auzul revine, această pierdere a simțurilor NU este definitivă.
  HENDRIK STREEK: Dar noi NU am studiat pierderea auzului, doar pe cea a mirosului și-a gustului.
  -Dacă spuneți că ați luat probe de peste tot, chiar și de pe pisici, ne întrebăm atunci: UNDE SUNT CEI MAI MULȚI VIRUȘI?
  Este un subiect foarte important pentru foarte mulți oameni și în acest caz, primim mesaje care se bat cap în cap, deci, ce ne puteți spune?
  HENDRIK STREEK: Pisicile au fost foarte cooperante ? și s-au jucat cu bețișorul cu care luam probe…NICIO PISICĂ NU A IEȘIT POZITIVĂ CU COVID 19 LA TESTARE.
  Ce a fost foarte interesant și am descoperit asta sub conducerea celor din Departamentul de Igienă al Universității Bonn, AM GĂSIT VIRUȘI PREZENȚI PE SONERIA DE LA UȘĂ, ÎN TOALETĂ, PE CHIUVETĂ dar, am dus aceste probe în Laboratorul de Virusologie, unde am încercat să cultivăm acești viruși, să vedem dacă acești viruși din probe pot crește, dacă virusul este infecțios, și NU am reușit acest lucru.
  Asta înseamnă că de fapt, PE PROBE AM LUAT RNA (ARN) DE LA VIRUȘI MORȚI, DAR DIN PROBELE LUATE…NU AM GĂSIT NICIUN VIRUS VIU!
  -Asta înseamnă că soneria, mânerul clanței, mânerul coșului din supermarket, pisica, toate acestea NU reprezintă niciun pericol?
  HENDRIK STREEK: DA! DECI, ÎN NOUL STUDIU PE CARE ÎL PREGĂTIM ȘI CARE ESTE MULT MAI DETALIAT, ÎN CARE STUDIEM PE UN EȘANTION MULT MAI LARG, VOM PUTEA SPUNE MULT MAI EXACT UNDE SE GĂSEȘTE VIRUSUL ȘI UNDE NU SE GĂSEȘTE VIRUSUL.
  Dar, pentru mine personal, după rezultatele pe care le avem până acum, că o clanță de ușă poate fi infecțioasă doar dacă cineva a tușit în palmă și apoi a pus mâna pe clanța ușii, și următoarea persoană a pus mâna pe aceeași clanță.
  -Ce înseamnă DUPĂ? Cât timp supraviețuiesc virușii pe suprafață?
  HENDRIK STREEK: un astfel de studiu temporal NU a fost efectuat încă, deci nu știm exact, dar probele au fost recoltate într-o casă în carantină, unde trăiau mulți oameni infectați și cu potential mare de infecție și totuși…NU AM GĂSIT NICIUN VIRUS VIU PE NICIO SUPRAFAȚĂ!
  -Mi se pare o știre foarte bună! Asta înseamnă că a păstra distanța și a ne spăla pe mâini este ceva ce ne ajută foarte mult…
  HENDRIK STREEK: Sunt convins de asta și aici găsesc eu problema discuției noastre, pentru că speculăm foarte mult și discutăm pe tot felul de ecuații și în astfel de socoteli matematice, este deajuns ca unul din factori să fie greșit, și toată socoteala se prăbușește ca un castel de nisip.
  Cred că exact asta trebuie să facem, să adunăm toate datele, încât să reușim să avem probe și dovezi de netăgăduit, pe baza lor putând să dăm atunci recomandări și să luăm decizii.

 5. -Pot să vă întreb dacă Institutul Robert Koch a efectuat cercetări în Heisenberg, în această zonă carantinată unde are multe cazuri la dispoziție?
  HENDRIK STREEK: Nu, nu au efectuat astfel de cercetări, dealtfel, m-a mirat foarte tare acest lucru, de altfel…de aceea în primă fază noi ne-am ținut deoparte…ne-am gândit că este o sarcină a instituțiilor Statului, tocmai pentru că ei ne-au dat și nouă diferite recomandări, recomandări legate de diagnostice, pe cine să testăm, pe cine să nu testăm, și aflând că Institutul Robert Koch nu face un astfel de studio și nici nu se gândește să facă un astfel de studiu, am simțit efectiv că este de datoria mea ca virusolog să facem un astfel de studiu.
  Mi-am dat seama că va fi infinit mai greu un astfel de studiu, având în vedere gravitatea situației, dar un astfel de studiu trebuie făcut astfel încât să găsim răspunsuri pentru politicieni, dar și pentru cetățenii de rând.
  -Încerc să citesc printre rânduri….DORIȚI SĂ SPUNEȚI CĂ SE IAU DECIZII PREA RAPID, LUĂM HOTĂRÂRI PE BAZA UNOR FAPTE CE NU SUNT VERIFICATE?
  Și vă mai întreb odată, mai clar: VI SE PARE CĂ TOT ACEST ”SHUTDOWN”(#STAȚI ÎN CASĂ) S-A ÎNTÂMPLAT PREA RAPID?
  Credeți că ne putem întreba dacă a fost o decizie bună într-adevăr?
  HENDRIK STREEK: Da, întotdeauna după ce s-a întâmplat ceva, putem spune…ar fi fost mai bine altfel…dar cum a fost, totul s-a întâmplat într-o perioadă scurtă de timp în care s-au luat măsuri, una după alta…nu mai știu exact cum a fost, întâi s-au interzis evenimentele mari, apoi s-au închis școlile, apoi a venit îngrădirea dreptului de a ieși din casă, și vis-à-vis de acestă ultimă interdicție, am spus din capul locului că trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă, virusul nu se supune niciunui politician, nu ascultă de oameni, încât gata…de azi, se oprește și nu mai infectează pe nimeni și mai mult decât atât, rezultatele a ceea ce decidem azi, le putem vedea numai peste circa două săptămâni, astfel că abia acum putem, poate, nu știm sigur…rezultatele primelor măsuri luate, dar trebuie să îi lăsăm timp virusului astfel încât să putem vedea rezultate și pe termen lung…astfel vom putea să stabilim CE funcționează și ce nu.
  La fel de greșit găsesc ca azi să renunțăm instantaneu la toate măsurile luate și să spunem că totul a funcționat.
  Ne aflăm în această situație și cred că trebuie să vedem cum manevrăm virusul sau rata de infectare.
  -Ce vreți să spuneți? Că ați fi lăsat totul să decurgă normal (fără#stăm acasă) sau ce ați fi făcut?
  Pentru că vedem exemplul Suediei, mi se pare o pistă foarte interesantă despre care aș dori să vorbim, pe de altă parte, avem țările din Sud Estul Asiei care au încercat foarte, foarte rapid să înțeleagă unde sunt infecțiile, unde merg oamenii, pe unde se plimbă, au măsurat și temperatura oamenilor de pe stradă, i-au pus să poarte măști, etc, etc…toate aceste țări au pus stăpânie pe situație, relativ rapid.
  Trebuie să procedăm și noi la fel?
  Dvs., ce măsuri ați fi propus?
  HENDRIK STREEK: eu cred că o metodă foarte bună a fost cea a Koreei. Să testeze…să testeze cât de mult pot.
  ÎN MOMENTUL ÎN CARE AU GĂSIT UN GRUP, AU LIMITAT DIRECT ACEL GRUP.
  Astfel, NU AU ÎNCHIS TOATĂ ȚARA, CI DOAR AU URMĂRIT CONTACTELE ȘI ACOLO AU TESTAT ȘI AU CARANTINAT.
  DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, ACEASTA A FOST CEA MAI BUNĂ STRATEGIE, ȘI O STRATEGIE CARE S-AR FI PUTUT APLICA ȘI GERMANIEI, PENTRU CĂ AM AVEA POSIBILITATEA DE A O FACE.
  -Vreți să spuneți că avem posibilitatea de a testa?
  HENDRIK STREEK: Da! Pericolul acestui virus este că, atunci când ajungi în spitale, cămine de bătrâni, avem exemplele din Wolfsburg, Wurzburg, sau în Italia…
  -Asta citesc și aud foarte des, italienii au înțeles că spitalele au fost adevărate focare de infecție pentru că la început, nimeni nu a înțeles exact ce are de făcut.
  HENDRIK STREEK:Exact astfel de lucruri trebuie să ne preocupe, cum protejăm populația vulnerabilă cât mai bine și cum putem stopa răspândirea în rândul acestor oameni vulnerabili.
  De exemplu, ar fi de dorit ca tot personalul medical și de îngrijire, să fie testat odată la patru zile.
  Aceasta se poate face după metoda Pool (metodă inventată de nemți), metodă care se folosește și la transfuziile de sânge, cât și la testarea pentru HIV sau Hepatită, sunt metode cu care se ocupă zilnic și virusologii, cât și medicii care vac transfuzii de sânge.
  Astfel de metode, pot fi folosite și la protecția pe termen lung a căminelor, spitalelor, locurilor de îngrijire a pacienților.
  Asupra unor astfel de idei trebuie să ne aplecăm și mai ales să le dezvoltăm, dar aici este nevoie de implicarea mai multor experți care să lucreze împreună, NU doar a unor experți.
  -Pentru că spuneți că este nevoie de mai mulți, și nu doar de unii experți, pentru mine, această criză are o anumită figură, aceasta fiind figura virusologului Drosten (Spitalul Charite – Berlin).
  Considerați că este o greșeală faptul că nu sunt adunate mai multe capete luminate care să lucreze împreună…oameni cu specializări diferite, cum este Consiliul de Etică din care face parte Merkel, Consiliu inițiat de Cancelarul Schroeder…
  Credeți că este posibil ca acest mod de abordare să fi fost mai bun?
  HENDRIK STREEK: Pe domnul Drosten îl prețuiesc foarte mult, sunt urmașul său și colegul său, și îi prețuiesc părerea, NU fără motiv este conducătorul Centrului Național de Cercetare a Virusului Corona.
  Consider că este îndreptățit să fie primul consultat în acest caz.
  Doar că noi, virusologii lucrăm fiecare în mod diferit.
  Probabil că și marele public observă asta…domnul Drost este foarte centrat pe viruși, el cercetează virusul și observă ce anume îl face mai special, cum se schimbă, de exemplu, cum a ajuns de la liliac la om și cum se răspândește.
  Munca mea ca virusolog de exemplu, presupune să văd cum anume afectează acest virus corpul uman, cum reacționează sistemul imunitar, care este tabloul clinic al pacientului…deci, ceea ce face domnul Drosten NU pot face eu atât de bine ca el, dar ce fac eu, NU poate face domnul Drosten la fel de bine ca mine.
  Nu există niciun fel de concurență sau ceva de genul ăsta, ci doar faptul că avem specializări diferite și mi se pare trist că, DIN PARTEA CONDUCERII ȚĂRII S-A MERS PE O ABORDARE MONOTEMATICĂ.
  Invitat: S-ar putea face o masa rotundă cu toți virusologii, sau un schimb de informații cu experții chinezi? Există așa ceva?

 6. HENDRIK STREEK: așa ceva NU există din păcate…acțiunile au fost pornite de BMBF (Ministerul pentru Educație și Cercetare), era plănuit să fie o cercetare mai mare, dar până acum, NU este.
  -Este tardiv ce se întâmplă? O spuneți și Dvs., NU doar ca virusolog, ci o spuneți ca cetățean al acestei țări, ceea ce trăim în aceste momente are o influență extraordinară asupra vieții mai multor oameni astfel încât, trebuie foarte rapid să ne gândim cum va merge mai departe toată această poveste, pentru că, dacă o mai ducem o vreme așa (#stăm acasă), VIAȚA și LUMEA vor fi cu totul altfel când în sfârșit vom putea ieși din case.
  HENDRIK STREEK: În această problemă oscilez, pentru că sunt virusolog, și sunt invitat în platou ca virusolog, și nu ca expert în Economie sau Etică, dar clar am și eu părerea mea și în inima mea este clar că pot cântări și mă pot gândi ce înseamnă anumite măsuri pentru mine.
  Și chiar ca doctor, căci și medicii se preocupă de etică.
  Dacă vorbesc ca cetățean, cred că pentru fiecare este important, dacă vorbim de exemplu despre Economie, este…cum spuneam important pentru fiecare să își stabilească propriile granite și limite.
  Și cred că de exemplu, în economie sunt limitat, nu pot da sfaturi pertinente.
  Dar cunoaștem mulți viruși, am lucrat cu mulți viruși, și știu ce înseamnă o interzicere a părăsirii locuinței, și cum se simt oamenii care trec prin asta.
  Am eu însumi prieteni care se întreabă dacă vor mai avea un loc de muncă sau prieteni care se întreabă dacă își vor mai putea plăti chiria pe termen lung.
  Prin urmare, în comparație cu alte epidemii și alți viruși pe care i-am avut, găsesc că aceste măsuri ca fiind drastice!
  Nu pot estima exact, dar mi-aș fi dorit să NU se fi luat imediat această decizie (#stăm acasă), SĂ NU SE FI REACȚIONAT ATÂT DE DUR, CI MAI DEGRABĂ SĂ NE FI GÂNDIT ÎMPREUNĂ UNDE DORIM SĂ NE ÎNDREPTĂM.
  LIMITA NOASTRĂ ESTE LIMITA CAPACITĂȚII SPITALELOR, NICIDECUM NUMĂRUL INFECTAȚILOR.
  NU am auzit însă din partea autorităților care este orientarea, direcția în care mergem, care este scopul nostru; sunt 1000 de infectați pe zi – prea mult, sunt 100 de infectări pe zi – prea mult, este una singură prea mult!
  Să controlăm 100% infectările, NU putem, dar observ că numărăm tot timpul câte infectări noi apar; AR TREBUI SĂ-I ASCULTĂM PE MEDICII DIN TERAPIILE INTENSIVE, desigur că avem o amânare temporală, totuși, EI POT CEL MAI BINE ESTIMA CARE MĂSURI SUNT POTRIVITE ȘI CARE NU!
  -Deci ar trebui să ne gândim la o strategie de ieșire din criză?
  HENDRIK STREEK: Eu, personal, ca cetățean, consider că este foarte IMPORTANT să ne gândim la asta.
  -Și eu! Dar cum ar arăta această ieșire?
  Aceasta este marea întrebare!
  Cum ieșim din asta?
  HENDRIK STREEK: Exact din pricina asta AM INIȚIAT ACEST STUDIU, pentru a aduna probe, date, dovezi, SĂ ȘTIM CÂȚI AU FOST INFECTAȚI, CARE ESTE CU ADEVĂRAT RATA MORTALITĂȚII, SĂ VEDEM CARE SUNT DE FAPT CĂILE DE INFECTARE și să încercăm să stopăm căile de infectare, să le evităm!
  Dar există domenii unde măsurile de izolare (#stai acasă) NU au sens, sau unde aceste măsuri se pot ușura..
  De exemplu, NU AM GĂSIT NICIO INFECTARE ÎN SALOANELE DE FRIZERIE (coafor pentru doamne  ) și totuși, frizeriile sunt închise….
  -Continuați! Mă interesează foarte mult.
  În magazine, de exemplu…NU ÎNȚELEG DE CE ÎN SUPERMARKETURI PUTEM MINIMIZA RISCUL, înțeleg că oamenii ajută ei înșiși, păstrează distanța, și totuși…în magazinele cu haine NU putem minimiza acest risc.
  Asta NU am înțeles până acum.
  Dvs.înțelegeți?
  HENDRIK STREEK: Eu, de exemplu, mi-am pus PROBLEMA MĂȘTILOR…OAMENII NU MAI POT COMUNICA CU MASCA PE FAȚĂ!
  De fapt, NU știm dacă fără mască ne infectăm sau nu..
  Mie mi se pare important, ca om de știință și virusolog, să reflectăm la ceea ce știm și ceea ce nu știm:
  DE EXEMPLU, ȘTIM DESTUL DE BINE CĂ NU ESTE VORBA DE O INFECȚIE PRIN ATINGERE!
  Deci, mânerul de la ușă, calculatorul, telefonul, le putem atinge, NU ACEASTA ESTE CALEA DE INFECTARE!
  Știm însă că, dacă de exemplu dansăm lipiți unul de altul sau dacă petrecem, iată, la petreceri au fost multe cazuri de infectare.
  Între aceste puncte trebuie să găsim nuanțele, când poate avea loc o infectare și când nu, și această abordare poate fi orientarea către slăbirea măsurilor restrictive.
  -Înainte de a continua cu ceilalți invitați, revin asupra unei fraze pe care ați rostit-o, ”trebuie să lăsăm virusului un pic de timp”, credeți că asta face Suedia acum?
  Ei au ales un alt drum și fac apel la răspunderea fiecăruia, ce face de fapt Suedia?
  HENDRIK STREEK: Cred că Suedia este curojoasă, comparând cu măsurile drastice luate de alte țări, dar, din punctul meu de vederea, chiar NU este greșit cum procedează, pentru că ȘTIM CUM ACȚIONEAZĂ VIRUSUL = PETRECÂND TIMP ȘI APROPIERE CU O PERSOANĂ INFECTATĂ!
  Deci, CÂND SUNTEM FOARTE APROAPE UNII DE ALȚII ȘI DISCUTĂM, ȘI NE SAR PICĂTURI MICI DE SALIVĂ DIN GURĂ, ATUNCI SE POATE AJUNGE LA O INFECTARE.
  Astfel Suedia cere cetățenilor să păstreze distanța, să nu formeze grupuri mari, dar viața normală, de zi cu zi își urmează cursul!
  Și apelează la igiena mâinilor, cât și la protecție reciprocă, atunci când cineva se simte bolnav, rămâne acasă.
  Nu știu exact ce se va întâmpla și cum se va dezvolta situația în Suedia.
  -Aveți cifre acolo?
  HENDRIK STREEK: nu am cifre în acest moment, sunt lucruri care se întâmplă chiar acum, nu pot spune cu siguranță dacă cifrele vor merge în sus sau în jos.
  Astfel de estimări NU le poate face niciun virusolog (Atenție Străinule Cercel și alții…), dar, din punctul meu de vedere, NU mi se pare deplasat ce fac suedezii. ”
  Sfârșit.

 7. Eu tot la fel as spune: sa nu mai cascam gura la ce mai spune betivul Ala de Ciolanis perversu’ Si la nici unul ca el si sa ne vedem de schimbarea noastra prin rugaciune si sa-i lasam pe mai departe sa se afunde in cacat avand impresia ca ei guverneaza. Sa ne indreptam atentia toata catre Hristos Dumnezeu.
  Astia nu merita nici ces mai mica atentie de la noi.

 8. Îmi plac râvna și discernământul tău, sunt de acord cu tot ce ai comentat pe această pagină, însă te rog să nu desconsideri că efectele încă netestate ale 5G-ului se suprapun cu simptomele virusului, harta implementării rețelei cu cea a izbucnirii/ răspândiri și graba autorităților de a continua instalarea modulelor pe timp de izolare și negarea vehementă a reprezentanților fără aducerea de argumente sau dezbateri, privind asocierea dintre cele două. Toate statele, toată mainstream media, Yt, Fb, neagă la pupitru aducând insulte în loc de argumente, ca niște copii prinși în fapt. Se deduce după fețele transpirate și înroșite,intonația lor, duhul. Escapiști. Cenzurează clipuri, șterg prin admini / algoritm, demonetizează conținutul asociativ. E arta războiului, fac orice doar să nu îți îndrepți atenția spre zona cu pricina. Ia uită-te la ce are de zis nenea ăsta că n-ar mai trebui nici copiii duși la școală după ce instalează infrastructura în toate locurile publice și instituțiile.

  https://www.youtube.com/watch?v=Gd2M_BA8OJk
  https://www.youtube.com/watch?v=YvlaytcltDk
  https://www.youtube.com/watch?v=fZTPNzJ9NhI

  V-a picat fisa încă ? Deci instalează infrastructură care poate încălzi subit orice individ izolat de distanțare socială sau în grup, care are identificator de aparat wireless, căști, telefon, smartwatch, sau direct de pe cameră de mass surveillance, și apoi țap ispășitor orice boală cu simptome asociative bombardării cu radiație. Și tot ei te scanează la fiecare intrare. După dau orice decret dictatorial / fascist încălcător de drepturile omului și Cele Sfinte prin lege marțială și dacă se adună oameni să protesteze, ce subit pățesc toți un Covid. Orchestrare pe față a toată tărășenia asta perfidă și premeditată. Doamne ajută, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button