X

Musulmanul Raed Arafat s-ar putea să-și facă milă și să permită participarea ortodocșilor la Slujba Învierii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zilele trecute am publicat scrisoarea deschisă a unui preot către secretarul de stat Raed Arafat. Părintele Andrei Roșca făcea o comparație credibilă între lucrarea preotului ca salvator de suflet și cea a asistenților Smurd, ce intervin, în cazuri dificile, pentru salvarea trupurilor.

Prin această scrisoare părintele cerea deschiderea din nou a bisericilor. Scrisoarea a ajuns la secretarul de stat Raed Arafat și chiar l-a sensibilizat.

Conform părintelui Roșca, Raed Arafat a sunat și în urma unei discuții a promis că va căuta o soluție ca oamenii să participe cel puțin la Slujba Învierii Domnului, de Sfintele Paști. Ce a scris părintele:

„Rugăciunea aduce răspunsuri!

Am reușit să vorbesc azi dimineața cu domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat. Mi-a multumit pentru îndrăzneală, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Înviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând “Hristos a înviat!”

Am spus acestea ca să ne umplem de mai multă speranță și să ne rugăm mai fierbinte pentru o minune! Doamne miluiește! Înapoi la rugăciune!”

Citiți și:

Biserica Georgiei răspunde la atacuri: închiderea bisericilor este „o ofensă nejustificată împotriva lui Dumnezeu”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

27 comentarii

  1. Pangolinul a mancat banii, s-a spart petrecerea si a ramas desertaciunea
    New York, Madrid, Tunis, Bruxelles, Paris… Les grandes villes du monde désertées
    https://www.youtube.com/watch?v=twixY5Hjn1s
    Domination: Et pour le crash des banques… C’est le “pangolin” qui a tout manger l’argent…
    Le coup du pangolin…
    DRONE | Firenze deserta Coronavirus: i monumenti del centro storico / Quarantine in Florence
    https://www.youtube.com/watch?v=zTJvE7BIZTo
    Jersey City via Drone during coronavirus lockdown
    https://www.youtube.com/watch?v=AiDz8MsA0T0
    r k: Brings tears to my eyes. Same thing in Toronto… How I miss the simple things in life like going out, walking on the street, and living a “normal” life. How I wish world could go back to Jan 1 2020 to redo the last few months.
    1098hennesis: Beautiful and heartbreaking… May God be with you all…

  2. MUSULMANUL ARAFAT SA FACA LEGILE LA EL IN TARA NOI SINTEM POPOR ORTODOX SI DACA NE VOM SUPARA… EU DACA ERAM PRESEDINTELE RO IL EXPULZAM SI CONFISCAM TOATA AVEREA LUI DAR NOI AVEM UN PRESEDINTE CARE ESTE “pasarica”UN PRESEDINTE CARE A FOST TRAFICANT DE COPII CARE SI EL AR TREBUI EXPULZAT LA MATUSEA MERKEL CA LUMEA NU STIE DESPRE RASA ASTA ARIANA EXP.EI CICA AU FOST AICI INAINTEA TRACLOR DACILOR ASA VORBESC SASII ASTIA PRI GERMANIA EU ASCLTAM LA O DISCUTIE IN STUTTGARD ANUL TRECUT

    1. Privind obiectiv musulmanul asta a facut mai mult pentru romani decat au facut romanii. Pentru ca spre deosebire de cei care nu stiu sa se gandeasca decat la buzunar si la burdihan ( incepand de la politicieni pana la vecinul de palier ), a pus bazele SMURD-ului de care beneficiaza inclusiv detractorii lui. Si @gogu probabil ca majoritatea romanilor sustin ca daca ei ar fi fost presedintele Romaniei ar fi facut si ar fi dres dar daca ii iei la bani marunti vezi ca in locul mic pe care il ocupa se gandesc tot la buzunar si burdihan si nu sunt dispusi sa faca nimic in folosul altuia. Si care popor ortodox, ala cu vrem spitale si cu nu mergem la referendumul urii?

      1. Am mai auzit discursul asta, ca a facut multe pentru romani. Credeti-ma, ca sunt foarte multi romani care isi iubesc tara si ar fi facut la fel de multe. Doar ca nu sunt lasati de sistemul corupt in care traim cu totii de ani de zile.
        Si inca ceva: cu ce ma incanta pe mine ca avem SMURD, dar cand ajungem la spital, murim cu zile ?
        Avem o nevoie reala de spitale, fie noi, fie reabilitate (macar sa se deschida cele inchise cu ani in urma), de dotarea acestora, de medicamente, de cadre medicale specializate (de suplinirea posturilor, nu fac fata)… si un alt lucru important, de a scapa odata de coruptia din acest sistem, fiecare medic sa isi faca treaba cat mai bine, fara sa astepte spaga.
        Deci e mult mai mult de facut decat o amulanta dotata care te duce la spital. Pentru mine, aia e doar o floarea care nu e de ajuns ca sa fie primavara.

        1. Bai Gogule…numele ti te potriveste…nu uita ca Dl Arafat a fost cel care a pus la punct serviciul SMURD – la vremea aia (1990), erau tari mult mai dezvoltate care nu aveau un serviciu atat de eficient. Serviciul asta a salvat pana acum sute de mii de vieti.Daca ar fi fost dupa romanasii nostri mioritici, nu am fi avut niciodata asa ceva!

    2. Măi gogu-le, păi până acum Arafat ne-a ajutat să fim pe linia de plutire în criza asta urâtă și tu vrei să fie expulzat?
      Arafat e mai român sufletește decât mulți care-s români numai cu numele

  3. Daca faceti ce va cerem noi o sa puteti merge la biserica. Asa se vrea sa fie pe mai departe. Cei care vor respecta cerintele(legile) statului vor putea merge la biserica. Dar inca n-au aparut cerintele. Sigur vor apare.

  4. Sfântul Nichifor Leprosul apare în Bulgaria și dă leacul pentru Coronavirus

    „…… Am aflat de pe internet că jurnalistul Angel Bonchev pregătea o carte despre un necunoscut pentru noi – Sfântul Nichifor Leprosul – într-un moment critic când lumea este acoperită de pandemia coronavirusului și mii de oameni au murit, uciși de această nouă plagă.

    L-am sunat la telefon și mi-a povestit pe scurt despre viața lui dusă în suferință și despre crucea grea care i-a fost dată. Am fost foarte nerăbdătoare și deranjată în săptămânile precedente de tot ce se auzea pe mass-media, dar în acel moment m-am simțit mângâiată, mai ales când am aflat că Sfântul Nichifor a apărut unui bărbat din Grecia pentru a inspira curaj și dorința de a ajuta oamenii împotriva acestui rău.

    Întrucât până în acest moment nu aveam prea multe informații despre viața lui, acatistul sau rugăciunile, am fost mângâiată de puținul pe care îl știam deja și mi-am spus că sfântul va ajuta, am crezut că va fi cu noi și m-am simțit aproape de el. Am plâns toată noaptea rugându-mă, gândindu-mă la ce se întâmplă în lume și la cazurile de persoane infectate care cresc în fiecare zi în Bulgaria.
    Prima noapte

    În noaptea aceea am adormit la ora 4. În visul meu, m-a vizitat Sfântul Nichifor Leprosul. L-am recunoscut imediat. L-am văzut în rasa lui neagră, în picioare, ținând o cruce de aur în mâna dreaptă. El mi-a adresat cuvintele: „Avertizați pe toți creștinii să se roage mie, în mod repetat. Să citească și slujbele. Există un leac și acesta este Sfânta Împărtășanie. Există și o plantă medicinală, cimbrul, care ucide viruși. Și în orice caz, asigurați-vă că vizitați casa lui Dumnezeu în acest moment dificil, deoarece nu există contagiune acolo și nimeni nu poate fi infectat. Asta a fost prima noapte.
    A doua noapte

    A doua noapte, a venit din nou și a spus de această dată că mulți creștini, și nu numai, s-au rugat lui, deoarece a răspândit și prin rețelele de socializare despre apariția sa în Grecia. De asemenea, mi-a spus să-i spun fiului meu să se roage lui, dar nu o singură dată, așa cum i-am spus; nu este suficient. – „De mai multe ori”, repetă sfântul. A doua zi l-am întrebat pe copilul meu: „De câte ori te-ai rugat Sfântului Nichifor? Și a răspuns că o singură dată, dimineața. I-am explicat că nu a fost suficient.
    A treia noapte

    A treia noapte l-am văzut din nou. Dar de data aceasta, cel mai important lucru pe care l-am înțeles a fost că Bulgaria va fi protejată de virus. M-am întors către el cu întrebarea: „Va fi păzită toată Bulgaria?”. Mi-a spus: „Da!” În acel moment, am văzut țara noastră ca pe o hartă, iar el s-a așezat peste ea, peste Bulgaria de sud, și mai exact undeva peste Plovdiv. Și el a spus: „Sună clopotele, sună clopotele, sună clopotele!” Am întrebat: „Există clopote în Eparhia Plovdivului?” „Da!” A răspuns foarte pe scurt și afirmativ. Apoi s-a înălțat la cer și cu crucea de aur în mână a binecuvântat de sus. Chiar de pe cruce o lumină a coborât și a luminat întreaga țară. Ultimul lucru pe care l-a spus a fost: „Va trece!”

    După toate acestea, s-a produs o schimbare extraordinară în mine. Reasigurarea și puterea pe care Sfântul Nichifor Leprosul, făcătorul de minuni, le-a insuflat în mine, în fața panicii care a cuprins toată lumea, inclusiv țara noastră … ”

    Bazat pe o mărturie din Bulgaria

    În fotografie, un călugăr ținând în mâini icoana sfântului său ocrotitor: Sfântul Nichifor Leprosul. Mănăstirea Vatoped, Muntele Athos.

    https://ro.asceticexperience.com/portfolio/sfantul-nichifor-leprosul-apare-in-bulgaria-si-da-leacul-pentru-coronavirus/

    1. 412 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Bulgaria
      În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 33 de cazuri noi de îmbolnăvire, dintre care au fost spitalizate 23 de pesoane. În total, 146 de persoane infectate sunt internate în spitalele din Bulgaria.
      http://www.rador.ro/2020/04/01/412-de-cazuri-de-coronavirus-au-fost-confirmate-in-bulgaria/

      Al 9-lea deces cauzat de noul coronavirus în Bulgaria
      https://www.europafm.ro/al-9-lea-deces-cauzat-de-noul-coronavirus-in-bulgaria/

  5. Va dati seama cat de suparat e Mantuitorul pe noi de ne-a lasat la mana unui musulman?? Ar trebui sa ne dea de gandit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button