X

Ziarist italian: Un virus care schimbă lumea – EPIDEMIE, RECESIUNE, TOTALITARISM, RĂZBOI – Eurasia în joc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernanții noștri din Occident au fost timp de secole conducători cu un înalt grad de criminalitate, întrucât aceștia depind de puteri criminale organizate, economice, militare, religioase și de informații, atât formal „legale”, cât și mafiot- masonice. Cadrul politic, economic și social care s- ar desprinde din conjunctura actuală, corespunde unui design care include precedente în toate fazele istorice în care popoarele au fost supuse și au împărtășit viziunea elitelor.

Spre tehno-feudalism și bio-absolutism

La sfârșitul acestei măreţe reaşezări a Occidentului în termeni de tehno-feudalism și bio-absolutism, vor exista inevitabil consecințe economice în raport cu alte crize epocale, precum cea din perioada postbelică 1918 și 1929. Precum un neştiutor toscan sau, dacă doriți, un inconştient genovez, cunosc economia în general, atât cât am înţeles de la cei mai învăţaţi. Și nu este dificil de întrevăzut, având deja bazele istorice și logice (celebrul cui prodest?), viziunea unei societăți în care consecințele, nu cele ale virusului, ci ale măsurilor luate, mai mult sau mai puțin prostești și instrumentale, de către factorii de decizie (ir) responsabili, că se va asemăna pe plan social cu cea a temutului day after nuclear.

Într- un viitor apropiat, deși lipsa totală de transparență a prevederilor și intențiilor diferitelor regimuri, rezultatele catastrofale pot fi deja văzute în ceea ce priveşte anumite categorii de ființe umane. Deodată avem oameni închiși și privați de toate drepturile oferite prin constituţie, tocmai printr- un decret, fără intervenție parlamentară, persoane care nu pot beneficia de  urgențe medicale. Tratamentele în ambulatoriu sunt refuzate pentru boli cronice, teste clinice, angiografie coronariană, urgențe dentare, fizioterapie, servicii psihiatrice, neoplazice, cardio-circulatorii, dermatologice, de reabilitare, durere, tratamente ORL și orice altceva care nu este de Prim Ajutor sau un virus gripal real sau presupus, de data aceasta cu numele de Coronavirus. Şi făcând o comparaţie cu cea mai banală întamplare domestică: dacă o țeavă din baie se sparge și casa se inundă, crează daune, dacă vântul de nord scoate o bucată de acoperiș și plouă în casă, unde sunt instalatorii și zidarii? Cine te mai ajută, dacă se riscă până la 5 ani de închisoare și o amendă de 5.000 de euro?

 Monetizarea sociocidului

Ne putem imagina care sunt consecinţele, după săptămâni, poate luni, de carantină la domiciliu într-o țară care se plânge deja de cele mai îndelungate perioade de așteptare din Europa, chiar și pentru tratamentele care salveză viața, datorită folosirii la limită a serviciului public de sănătate. O catastrofă în favoarea îmbunătăţirii sectorului privat făcută de aceeași clasă politico-economică, care acum pretinde că ne vindecă de așa-numita pandemie cu măsuri care l-ar face şi pe Mussolini să roșească. O catastrofă care va cădea pe umerii cunoscuţilor obișnuiți, adică a unei populații de sclavi ale căror probleme de sănătate psiho-fizice vor fi fost mărite de prelungirea carantinei fără aer, fără soare, fără mișcare și fără socializare. Toate acestea se vor adăuga la sociocidul categoriilor întreprinderilor mici și mijlocii de producție și comerț, a TVA- ului, lucrătorilor temporari, șomerilor, semiocupaţilor, artizanilor. Un masacru care are loc în aceste zile de carantină, monetizarea închisorii și pagubelor aferente, cu răspândirea discretă și propagandistică a pomenelor, prin excelenţă.

Cine pierde și cine câștigă

O revenire, dacă putem spune, o supraviețuire colectivă, după blocarea și dezmembrarea consecventă a multor entităţi producătoare și distribuitoare, va putea vedea cu siguranță o nouă ierarhie de factură veche, cu o concentrare înspăimântătoare a bogăției la vârf și o extindere cu totul înspăimântătoare a sărăciei absolute și de aici la limita supraviețuirii. Astăzi pe cei 17 milioane, mâine cine știe. Cei care au câștigat în termeni economici și politici sunt întotdeauna aceiași: cei care gestionează banii și știu să speculeze și să transforme crizele în războaie; cei care, având grijă de sănătate, adică de viață, s-au ridicat, din ce în ce mai mult, şi stăpânesc destinul pământesc al oamenilor; și cei care oferă, cu experiență dovedită, răspunsul metafizic la suferințele pământești și dincolo de  lume a credincioșilor.

Când mai apar și Madonele

Putem remarca, cu groază, nota exultantă a site- ului Vaticano.com care ne informează cum pe cer, devenit deodată radiant și care până cu un moment înainte ploaia curgea pe un papă îmbrăcat în alb aşezat într-un pătrat, a apărut…. Madonna, văzută, fotografiată și filmată de credincioși. Evenimentul miraculos ar fi coincis cu cuvintele pontifului: „De ce te temi? Nu aveți credință? ” Și, pac, iată Doamna noastră care să sugereze răspunsul de sus. Și noi, ne-am mulțumit cu o madonină din ipsos care plânge cu  lacrimi de sânge pentru a învinge virusul! În acest moment, chiar și lui Bergoglio îi este garantată canonizarea. Grozav acest virus!

De la revoluție la revoluție. Întotdeauna a lor.

Să lăsăm glumele la o parte, deşi este cam greu. Întrucât, din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, ne-am mutat de la câmpuri, meșteșuguri și mecanică la fabrici, la abur și electricitate, s-ar părea că trecem acum de la acea revoluție industrială, prima cea a mașinilor și a doua tehnologică, dacă doriți, la „civilizația” distanțelor globalizate prin mijloace electronice și telematice. În ceea ce privește cine va exercita controlul și în folosul cui, în acest moment, nici un ’89 și nici un ’17 nu se întrevede, doar imperii și suverani. Managerii și băncile. Cu toate acestea, nu se ştie niciodată. Istoria poate face glume neașteptate.

Oportunitate creată sau exploatată?

Să lămurim de la început că aici nu vom vorbi, oricât de justificat ar fi, despre tema celorlalte argumente: analiza unei conspirații a celor puțini împotriva multora, care – ne-au fost livrate de o mie de ori de teoreticienii conspirației – Istoria și cronica se dovedesc a fi metoda, dintotdeauna, obișnuită și indispensabilă, pentru a exercita puterea și a acumula averi din partea unei minorităţi parazitare. Și nu a fost nevoie de Marx să dovedească acest lucru, chiar dacă a făcut-o mai bine decât ceilalți.

Aceeași extindere a Coronavirusului în Statele Unite care, la momentul acesta, depășește Italia, ca epicentru al infecției, ar putea pune la îndoială unele ipoteze prezentate de investigatori cu o bună experiență în demascare. Dar nu ne interesează, chiar dacă trei și mai multe indicii ar reprezenta o bună probă, pentru a demonstra că Coronavirus 2020 a fost scos dintr-un laborator de cercetare pentru războaiele biologice și împrăştiat împotriva țărilor nedorite și, apoi, scăpând de sub control,  s-a întors acasă. În plus față de indicii, ar mai exista precedente: notoriile experimente chimico-farmaceutice-psihice CIA  ale răufamatului Allen Dulles pe proprii cetăţeni din metrouri și pe străzile marilor orașe americane, medicamentele sterilizante distribuite femeilor necunoscătoare din sudul lumii, uraniu împrăștiat din bombardiere pline pe țări întregi, din Irak până în Serbia, fosforul aruncat pe locuitorii fără apărare din Falluja și Gaza, dioxina agentului Orange (Monsanto, veninul agricol universal Roundup) care în Vietnam a contribuit la cele trei milioane de civili uciși.

Cucerirea Heartland

Las altora să aprofundeze. Complotul adevărat, adevarata conspiraţie, expusă fără  ruşine şi revendicată, este profitarea de această situaţie. În ceea ce privește relațiile de putere dintre grupurile de elită și masele slăbite fizic și psihologic de un mediu otrăvit, sau distruse de o manipulare sistematică a minților și sentimentelor, vom vorbi pe larg în capitolele care urmează. Ne interesează alt aspect, nu dilema în sine, ci strategia care a luat fiinţă în urma acestei pandemii, spontane, întâmplătoare, accidentale sau provocate. Modul în care au gândit să profite de ea, într- un moment de impas, cei care se propun, pentru cucerirea lumii, demontarea și supunerea blocului continental eurasiatic, Heartland, „inima lumii”, a căror năzuinţe sunt  obiectivele de război diplomatic ale lui Zbigniew Brzezinski, pe de o parte și blocul care îi rezistă, încă, pe de cealaltă parte.

Încercarea de la Washington de a stăpâni, prin îndatoriri, provocând vecinii coreeni, încăierarea propagandistică, depășirea de acum evidentă a hegemoniei economice mondiale a gigantului demografic, tehnologic și producător chinez, s-a întors împotriva Statelor Unite și nu a mai fost acceptată cu entuziasm, nici de industriile americane situate în China, nici de sateliții europeni. Organizația de cooperare din Shanghai, băncile de dezvoltare eurasiatice,  însăşi Șoseaua Mătăsii, „Drumul și Centura” , acordurile comune de apărare sunt toate lucrările în curs, care întăresc unitatea strategică a Chinei și Rusiei și implică majoritatea țărilor din zonă , chiar şi din Africa. Iar SUA nu este în măsură să se opună cu ceva asemănător la nivel global, nici în America Latină, unde aceştia sunt constrânşi de desele lovituri de stat pentru a recupera o majoritate care va fi cu siguranță una tranzitorie, având în vedere resentimentele pe care jafurile neoliberalilor și a caudililor le trezesc în masele subcontinentului. Mai ales că opinia publică a acestor țări este din ce în ce mai mult în favoarea colaborării financiar-industriale cu Rusia și China.

Şoseaua Mătăsii

La fel şi Europa, unde creatura americană UE, a slăbit deja din cauza Brexit, în timpul Covid-19 a fost subminată la bază din cauza  ineficienței și pierderii credibilității, tocmai pentru a demonstrarea neputinţa sa, împreună cu aroganța autoreferențială a organelor sale și a patroanei sale germane reprezentată la Bruxelles de Ursula von der Leyen.

Războiul ca ultimă soluție

În celălalt continent, Africa, care în mare parte este contestată de Franța neo-colonială, SUA foloseşte instrumentul militar AFRICOM: principate, baze, forțe speciale, contingente pentru instruirea armatelor locale și, ca și în Orientul Mijlociu, a importat terorismul jihadist pentru a justifica intervențiile pentru apărarea multinaționalelor lor. În fața acestor forme tradiționale de colonialism, bine cunoscute de acele popoare, care încă nu au scăpat de ele nici după decenii, există investiții și lucrări de infrastructură, complet lipsite de elemente militare, cu care intervin chinezii și rușii pe întregul continent. Nu este dificil să ne imaginăm ce abordare pe termen lung poate avea cel mai mare consens din partea populațiilor, având în vedere guvernele vândute și  clasele de guvernare corupte.

Calea Armelor

Toate acestea conducătorii americani le știu și se cutremură. S-ar părea că, la nivel global, în ciuda celor peste 900 de baze militare americane care consteleză întregul glob pământesc şi asediază Rusia și China, lucrurile se îndreaptă către avantajul strategic, geopolitic și geoeconomic al blocului eurasiatic. Pentru a ne exprima în termeni istorici, echilibrul pare să se deplaseze de la puterea maritimă din vestul Atlanticului, Oceania, așa cum Orwell numește realitatea anglo-saxonă, spre cea a maximului bloc terestru, geografic și demografic, Eurasia, unde resursele, piaţa și tehnologia se angajează să creeze o vastă zonă mondială de pace, comerț și dezvoltare.

Eurasiatici sau euro-americani?

Atracția pe care acest centru de gravitate economică, dar și culturală, o exercită față de Europa este ireversibilă, dacă nu imediat, atunci pe termen mediu și lung și, prin urmare, perceput de Washington ca posibiltate de a fi evitată cu orice preţ. Și acest lucru este recunoscut, dacă nu chiar de conducătorii UE, care își datorează posturile către NATO și subordonării SUA, atunci cu siguranță va fi recunoscut de către protagoniștii economiei europene financiare, producătoare și investitoare, cu inevitabile repercusiuni asupra opiniei publice, așa cum am văzut, de exemplu, în Italia, cu aversiunea exportatorilor, a sectoarelor politice precum M5S și Lega, precum și a majorității oamenilor şi a sancţiunilor împotriva Rusiei.

Într-un cadru asemănător pot fi ancorate, eforturile de propagandă ale unui sistem mass-media uzat și care se prăbușește, a editorilor și jurnaliștilor care își datorează mandatul domeniilor mafiei masonice, precum Bilderberg, Trilateral, Forumul Economic Mondial din Davos. Orice schimbare a paradigmei geopolitice, precum cea care se întrevede, va avea proprii defăimători virulenţi şi ameninţători a tot ceea ce este rus sau chinez.

În Statele Unite, dincolo de valurile președintelui Trump, întotdeauna condiționat de diferite unghiuri ale puterii, care gestionează politica externă, într-un domeniu politic sau în altul, cu o puternică prevalență democratică, este partidul de război, identificat ca fiind neoconservatorii de origine bushiană și keneyană, operează acum în ceea ce se numește „guvern paralel” sau „Deep State” Pentagonul și industria sa, marile industrii petroliere și chimico-farmaceutice, Wall Street, Intelligence.

Vreme de război?

Plăgile, recesiunile, tensiunile sociale, care se succed reciproc în cascadă, conduc frecvent grupurile de putere care știu să profite de ele, spre diversiunea războiului. Ceea ce în cercurile acestor puteri se preconizează şi se urmărește încă din perioada postbelică, a războiului rece și, cu o vigoare deosebită, astăzi, odată cu nașterea noului război rece. Utilizarea propagandistică care s-a făcut în jurul virusului gripal mai mult sau mai puțin normal, numindu-l obsesiv “chinez” şi toată afişarea SUA ca o  superputere; de neoprit este, nici măcar de o epidemie, dezvoltarea chineză în comparaţie cu Statele Unite în plină infrastructură prăbușită și devastată de o sărăcie care infectează sectoare din ce în ce mai mari ale societății; conștientizarea puterii militare și geopolitice în creștere a Rusiei, un câștigător clar pe tabloul de șah arab, stabilește parametrii unei hegemonii în schimbare rapidă. Și necesită, ca singură soluție, un război în timpurile care vor veni.

Europa, nu un continent, ci un apendice

În ceea ce privește națiunile europene, subiecții până acum paralizați în libertatea lor de mişcare de o ascultare oarbă și absolută față de SUA din cercurile lor conducătoare, ar fi timpul să se încheie această relație nefirească, militară, economică și culturală; relație de subordonare impusă odată cu cel de-al doilea război mondial, dar adesea pusă la îndoială de către mase. Un artificiu, cel Atlantic, datorită căruia SUA a asigurat controlul și stăpânirea asupra unei Europe aflate la 8000 de kilometri distanță de ocean, în detrimentul unei conexiuni cu lumea asiatică, la toate nivelurile și cu toate avantajele schimburilor sinergice și comunicare terestră. De pe vremea lui Alexandru cel Mare și apoi a Romei și a Veneției.

Noi, care ne aflăm în poziția unei națiuni căreia, cu măsuri neconstituționale și, prin urmare, ilegale, restrictive, dreptul de a fi astfel în libertate și autodeterminare a fost refuzat, avem puține de spus. Nu putem decât să sperăm că cine a jucat cartea virusului să piardă tot pachetul.

traducere de Nicoleta D.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. Azi Titanicul nostru, maine si al celor care joaca aceasta sinistra carte. Numai ca unii sunt absolviti prin scufundarea fortata a Titanicului, pe cand celorlalti li se va imputa aceasta scufundare. Cine va ramane insa pe veci cu coroana(cununa) si cine cu corona?

    1. Un articol foarte bun scris de catre ziaristul Italian. Se mai adauga peste 2 milioane de copii morti in Iraq si cei care vor mai muri in perioada ce vine din cauza Covid 19, pe tot globul si la noi in Tara , când se va deschide cutis Pandorei si in sistemul medical de stat. Nu vor face fatā infectarilor si infectarilor. In acelasi timp, granitele NU s-su închis. Vom intra curând in line dreaptā, când cei care conduc Tara din afara vor zice : trebuie sa Mai moara, duceti-va in Bucuresti. .. Aici e cheia :”Cei care au câștigat în termeni economici și politici sunt întotdeauna aceiași: cei care gestionează banii și știu să speculeze și să transforme crizele în războaie; cei care, având grijă de sănătate, adică de viață, s-au ridicat, din ce în ce mai mult, şi stăpânesc destinul pământesc al oamenilor; și cei care oferă, cu experiență dovedită, răspunsul metafizic la suferințele pământești și dincolo de lume a credincioșilor.” Suntem pe Calul Galben din Apocalipsā. Urmeaza sa se întâmple tot cees ce scrie la Sfânta Biblie. Sā NU uitām sa me rugam la DUMNEZEU. Cred CA Este si o pedespsa pentru preotii ortodocsi carora le e frica sa iasa cu CRUCEA in mânā in fruntea natiunii române si acest lucru e clar lepadare de HRISTOS .Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button