X

Vineri, Sfântul Munte face priveghere pentru combaterea pandemiei

Monahii Muntelui Athos se roagă permanent pentru lumea întreagă și fac rugăciuni speciale pentru încetarea noii epidemii.

În mod special, în ședința Sfintei Chinotite din 12 martie 2020, ca o măsură duhovnicească de combatere a coronavirusului, s-a decis ca în Sâmbăta Săptămânii a IV-a din Postul Mare în tot Sfântul Munte și în Biserica Protaton din Karyes să se facă o priveghere specială unde se va cere sprijinul și mijlocirea Maicii Domnului, protectoarea Sfântului Munte și Sfântului Haralambie, grabnic ajutător în epidemii, cunoscut fiind ca „izbăvitor de ciumă și foamete”. După rânduiala locului, privegherea începe din seara zile precedente, adică vineri, 27 martie 2020, începând cu ora 21.00.

Mai mulți părinți athoniți au îndemnat prin mesaje care s-au viralizat pe social media ca și mănăstirile din România să se alăture făcând priveghere, de asemenea, și credincioșii să se alăture Muntelui Athos făcând Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului și al Sfântului Haralambie.

Nădăjduim să trecem repede și cu bine peste această perioadă de încercare. Doamne, ajută!

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. ATENŢIE MARE !

  Admin, te rog să faci un articol separat cu acest mesaj.

  Mai înainte m-a sunat un prieten, care NU intră pe internet. Mi-a zis că a primit mesaj (pe telefon ?):

  PĂRINŢII PUSTNICI SPUN CĂ ÎN URMĂTOARELE ZILE NE PAŞTE UN CUTREMUR !

  Am înţeles că ei simt de mai demult că planează un cutremur asupra noastră, dar pentru următoarele zile simt mai mult.

  PUNEŢI O SFÂNTĂ CRUCE DEASUPRA UŞII DE INTRARE ! Dacă puteţi pune la exterior, mai bine; dacă nu, măcar pe partea interioară !

  Despre partea cu pregătirea fiecăruia din noi pentru veşnicie, asta se subînţelege …

  Să ne rugăm ….

  Iertaţi-mă, oameni buni, dacă v-am supărat cu ceva de-a lungul timpului.

  1. Asa am primit si eu de la parintele Pahomie, cei care stati la bloc puneti o Cruce inauntrul casei deasupra usii, cei care stati la casa e mai bine in exteriorul casei tot deasupra usii. Vine Ingerul Mortii cu mare cutremur, sa nu ne fie frica, toate sunt de la Dumnezeu! Doamne miluieste ne si ai mila de oamenii tai care de lauda si te slavesc!

   1. Doamne Iisuse Hristoase Fiul al lui Dumnezeu ai mila de noi crestinii ortodocsi si ai mila de lumea Ta care Te lauda si Te slaveste!

  2. Acum cel mai de folos este rugaciunea pe timp de noapte, asa cum se face si pe Muntele Athos, ca asta nu este numai treaba lor ci a tuturor crestinilor. Agitatia lumii a scazut mult si acum este mult mai usor sa te rogi, asadar rugati-va la miezul noptii ca nu a mai fost de foarte mult timp o vreme atat de buna pentru asta!

 2. Parintele Justin Parvu:” Doamne, fa ce vrei cu noi, numai mantuieste-ne!”.
  Vor vedea cei care L-au scos din ecuatie pe Dumnezeu ca El totusi exista.
  Doamne nu lasa pe vrajmasii Tai sa ne piarda, caci s-au intarit mai mult decat noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.