X

Spre dispariția banilor cash: Plăţile contactless ajută la reducerea contaminării cu COVID-19

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) le-a cerut miercuri procesatorilor de plăţi să facă mai uşoară pentru clienţi plata contactless, pentru a ajuta la reducerea riscului de a contacta noul coronavirus, transmite Reuters.

În urma recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), EBA a explicat că procesatorii de plăţi ar putea ajuta la limitarea extinderii virusului făcând mai uşoare plăţile, fără un contact fizic, cum ar fi utilizarea de numerar.

Plăţile contactless implică deţinerea unui card de debit sau de credit, pentru a fi folosit la terminalul de plăţi, sau folosirea aplicaţiilor de pe telefonul mobil, cum ar fi Google Pay sau Apple Pay.

Autoritatea Bancară Europeană a anunţat că încurajează procesatorii de plăţi să majoreze, acolo unde este posibil, limitele la plăţile contactless la 50 euro (54 dolari) per tranzacţie, conform reglementărilor UE.

În Franţa, unde sunt în vigoare restricţii severe de circulaţie pentru a opri răspândirea epidemiei, brutăriile pariziene cer deja clienţilor să folosească plăţile contactless.

Pentru a-i proteja pe şoferii de autobuz, autorităţile din regiunea Paris au introdus opţiunea de a achita biletele prin sms.

„Autoritatea Bancară Europeană încurajează consumatorii şi comercianţii să adopte măsurile sanitare necesare de precauţie când folosesc terminale care solicită PIN, inclusiv prin luarea în considerare a tuturor metodelor disponibile, cum ar fi plăţile contactless sau plăţile la distanţă (prin telefon sau internet)”, se arată în comunicatul EBA.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Banditii se unesc in “razboiul impotriva coronavirusului”
    Bandele dintr-o favela din Rio de Janeiro ameninta locuitorii sa nu iasa in strada ca sa nu ia “boala bogatasilor”
    Rio’s Favela Gangs Impose Strict Curfews To Fight Spread Of “Disease Of The Rich”
    Gangsters and militias in Cidade de Deus, Brazil, have deployed vehicles with massive loudspeakers blaring prerecorded messages: “Whoever is in the street screwing around or going for a walk will receive a corrective and serve as an example. Better to stay home doing nothing.”
    https://www.zerohedge.com/markets/rios-favela-gangs-impose-strict-curfews-fight-spread-disease-rich

    Pai noi credeam ca “baietii buni” nu banditii sunt cei care lupta cu coronavirusul!

  2. Cehia: pana la 80% din kiturile de testare din China dadeau rezultate fals negative pentru ca nu identificau virusul ci anticorpii la virus! Asta poate explica de ce China nu a mai identificat cazuri noi de coronavirus.
    China sent 150,000 testing kits to Prague which have returned false results up to 80% of the time.
    “they have never been tested positively because it works with antibodies”
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/china-just-sent-150000-test-kits-prague-and-80-them-didnt-work

  3. Asta e din ciclul: “nu lasa nici o buna ocazie sa treaca nefructificata”.
    Am observat si eu ca tot mai multi se stamba la plata cash.
    Daca vi se intampla sa fiti refuzati la plata in cash le spuneti asa.
    Deocamdata cel care incalca legea este cel care refuza cashul la plata. Banul fizic este prin lege “legal tender” (nu gasesc termenul in romana acuma, moneda nationala?) pe teritoriul respectivei tari. Si acest lucru nu poate fi schimbat peste noapte nici de DSP, nici de plavan sau mandolina si daca ar fi stare de razboi!
    In plus, puteti spune: nu am contactless activat pentru ca imi e frica sa nu fiu hackuit iar banca nu ma despagubeste. Ca sa bag cardul si sa bat PINul este mult mai rau; banii mei stau in portofel de zile, rastatura foastra este infectata la fiecare 5 minute de cel din fata.
    Refuza, ii puteti da in judecata.
    https://www.investopedia.com/terms/l/legal-tender.asp
    Pe de alta parte eu nu cred ca se va renunta complet nici o data.
    Ce fac astia acuma e doar profilarea turmei de imbecili dar cashul va fi mereu necesar. Pana si oile alea blegi de suedezi, unde pana si cerssetorii au POSuri, au realizat pericolul digital 100% si-au renuntat.
    Va dau un exemplu de azi chiar
    https://www.cbc.ca/news/business/beer-store-cyberattack-1.5511164
    Lasa tu 30 de milioane fara bere sa vezi revolutie! :D
    Si nici macar nu trebuie un ciber atac, e suficienta o pana majora de curent sau de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button