X

Iohannis decretează CARANTINĂ TOTALĂ în România. Armata va ieși pe străzi, iar cei din carantină vor fi supravegheați electronic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la finalul unei discuții cu premierul și mai mulți miniștri, instituirea carantinei totale în România – interzicerea circulației în afară de deplasările la serviciu sau pentru cumpărăturile absolut necesare. 

Șeful statului a anunțat și că armata va ieși pe străzi pentru a gestiona mai bine situațiile din teren, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate electronic.

Nu în ultimul rând, persoanele de peste 65 de ani nu mai au voe să iasă din casă.

Cele mai importante declarații ale președintelui:

 • Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul și alți miniștri
 • Am evaluat situația care devine dinc e în ce mai complexă
 • Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate
 • Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției
 • Se vor introduce noi restricții de circulație
 • Ce a fost până acum o recomandare devine obligație
 • Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente
 • Însă aceste restricții devin obligații
 • Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanel în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral
 • Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie
 • Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale
 • Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă
 • Am discutat și alate măsuri care se cer luate
 • Aceste restricții anunțate vor fi prelucrate azi într-o Ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

 1. O rudă se uita la televizor şi am trecut pe acolo acum vreo 10 minute. Ce credeţi că era pe acel post ? O emisiune, cu moderator Cabral. Erau 4 concurenţi, şi stăteau aproape umăr la umăr … În timp ce la Biserică nu poţi veni nici dacă stai la 1 metru unul de altul …
  Decât numai dacă era o înregistrare mai veche. Dar am întrebat persoana, şi mi s-a spus că e de acuma.

 2. Doamne ajuta.
  Tocmai am vorbit cu o prietena din Italia, mi-a spus ca autoritatile au anuntat ca aceasta stare se va prelungi, cel putin pana la data de 31 iulie. Vai de noi !!!

 3. Parlamentarii ar trebui să ia o măsură cu privire la Preşedinte şi decretele lui, cât încă se mai poate.
  Problema e că toţi se tem să nu fie acuzaţi ei pentru morţii (”morţii” ?) de coronavirus. În sufletul meu stăruie această idee. Aşa că am spus-o, chiar dacă nu pot furniza nici o dovadă.
  Simt că parlamentarii şi alţi decidenţi politici sunt şi ei panicaţi cu privire la ce se întâmplă. Dar încă nu ne aflăm în dictatură şi lucrurile pot fi îndreptate. Vedeţi că şi Hitler a ajuns la putere printr-o stare de urgenţă.

  1. Da, si eu cred ca printre parlamentari mai sunt si oameni cu constiinta, care se vad acum a fi intr-o mare incurcatura. Poate ca totusi o rasufla careva, o iesi porumbelul din gura cuiva de sus, dintre cei cu constiinta. Eu n-as risca un asemenea pacat, caci e prea mare pentru a mai nadajdui la mantuire.

   1. ”Eu n-as risca un asemenea pacat, caci e prea mare pentru a mai nadajdui la mantuire.”
    Poţi să clarifici ideea ?

 4. Să nu creadă cineva că, dacă Parlamentul a aprobat decretul Preşedintelui, parlamentarii sunt mână în mână cu el. În situaţia normală, oamenii din Parlament ai Preşedintelui sunt în minoritate. Au aprobat decretul pentru că acesta era trendul atunci, nu vroiau să piardă din imagine. Nici nu ştiau pe propia piele la ce se poate ajunge într-un asemenea ambient.
  Peste 3 săptămâni decidenţii vor putea cântări în cunoştinţă de cauză dacă se justifică să laşi starea de urgenţă sau nu.
  Deja preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a somat public pe cei de la SRI şi SIE să pregătească rapoartele despre coronavirus, pentru a le prezenta în parlament. Dacă se va dovedi că au fost informaţi de servicii cu privire la coronavirus, şi s-au făcut că plouă, trebuie să dea socoteală conform lui Tăriceanu.

  activenews.ro/stiri/Tariceanu-Conducatorii-nostri-au-stiut-din-timp-de-acest-virus-dar-nu-au-facut-nimic-pentru-a-nu-speria-poporul-si-a-castiga-alegeri-anticipate-pe-care-si-le-au-dorit-cu-ardoare-Iohannis-si-Orban-au-fost-informati-de-serviciile-de-informatii-160668

  1. Ati inteles exact ce vreau sa spun asa cu marea lor majoritate inteleg la ce s-au angajat acum. Si Saul a pazit hainele celor ce-l ucideau pe Sfantul Arhidiacon Stefan. Dar atunci era un om, azi este o natiune, referindu-ne doar la Romania. E un pic de diferenta, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button