X

Încep intimidările: Preot amendat pentru că a permis credincioșilor să participe la slujbă în biserică

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot din județul Iași a permis mai multor persoane să participe, în biserică, la slujbă.  Polițiștii au evacuat 52 de persoane din lăcașul de cult și l-au amendat pe preot cu 5.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bâlea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au evacuat persoanele din biserică.

„La data de 22 martie, în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Pașcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfășurau activități religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Bâlea.

Preotul a fost amendat potrivit ordonanței care prevede suspendarea tuturor activităților religioase realizate în spații închise. „De asemenea, s-a procedat la sancționarea contravențională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 1/2020.” – a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

 1. Sfânta Împărtășanie ne apără de boli. Nimeni nu s-a îmbolnăvit din asta nici măcar preoții care iau ultima îmbucatura chiar și după bolnavii infecțioși. Așa cum nici un copil nu s-a îmbolnăvit la botez. E aceeași situație. Cine nu-i creștin nu se împărtășește. Simplu. Acum se vede adevărata credință care nu lasă loc de îndoială.

  1. Cum i-au evacuat ?!
   Au tras de ei ? Sau cum ?
   Mai mult ca sigur ca vor pune mina de la mina si nu se vor lasa intimidati de amenda .Credinciosii adevarati sint puternici .
   Am vazut ca la CLUJ un minunat PREOT a iesit pe treptele SFINTEI BISERICI si a impartasit pe multi credinciosi mai ales TINERI SI NEINFRICATI cu LIGURITA UNICA de pe SFINTA MASA ,invocind LA MISTO ca “au uitat” sa o ia cu ei pe cea de plastic de unica folosinta .BRAVO ROMANILOR MEI IUBITI ,ORTODOCSI HABOTNICI !
   UN SPECTACOL MARET DE MARTURISIRE DE CREDINTA ,CU CURAJ SI FERMITATE , IN AER LIBER unde ROMANII PRIMEAU SFINTA IMPARTASANIE DIN SFINTUL POTIR CU LIGURINTA SFINTITAN de pe SFINTA MASA .
   Doamne apara-ne si pazaste-ne de satanisti !
   DOAMNE BINECUVINTEAZA PREOTII SI ORTODOCSII CURAJOSI !
   AMIN !

 2. De ce nu se da Amenda Institutiei nu Preotului, deoarece Hristos dat aceasta porunca Preotilor.
  (Mt 28,16-20; Lc 24,47-48; Fap 1,4-11)
  15 Apoi le-a spus: “Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura. 16 Cine va crede și va fi botezat se va mântui; iar cine nu va crede va fi condamnat. 17 Acestea sunt semnele care îi vor însoți pe cei care cred: în numele meu vor alunga diavoli, vor vorbi limbi noi, 18 vor lua șerpi în mână și, dacă vor bea ceva aducător de moarte, nu le va dăuna. Își vor pune mâinile peste cei bolnavi și ei se vor vindeca”.

  1. Ce legatura are una cu alta?Mai sunt oameni ( sa nu zic preoti) la nivelul demnitatii Capitanului? Si atunci ce sens are intrebarea?Sau vrei sa invoci o ironie fara sens?

   1. Eu am o înregistrare în care jandarmeria scoate cu forța oameni în vârstă ditr-o biserica din zona Neamț.

   2. @ Constantin,
    Tu esti acum pentru prima oara pe OrtodoxInfo? Exista un preot care se semnează Duhul Căpitanului. La dânsul mă refeream! Doamne ajută!

    1. Binecuvântati Parinte Duhul Căpitanului!
     Cum vă aflați? Sunteți bine? Vă rog să ne dați un semn de viață. Multumesc! Gabriela

     1. @Gabriela
      SCUMPUL PARINTE GABRIEL cu nikul “DUHUL CAPITANULUI” deja ne-a dat de veste aseara si ne-a linistit ca totul e OK cu DOMNIA SA si ca TOTUL A MERS DE MINUNE in SFINTA BISERICA impreuna cu CREDINCIOSII.
      MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU si SFINTITULUI PARINTE GABRIEL pentru ca AU INVINS DUMINCA LA SFINTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE, de “SFINTA CRUCE” !
      Il gasesti aici :
      https://ortodoxinfo.ro/?p=93841

      DOAMNE, AJUTA-NE PE TOTI!
      AMIN!

 3. Sunt preot si da ,masura autoritatilor mi se pare destul de corecta,respectivul preot nu stie ce inseamna ascultare,nu e mai presus de lege si mai ales nu e mai presus fata de ceilalti colegi preoti ai lui… trebuia sa se fi gandit la precedentul pe care la creat si la postura in care ia pus pe ceilalti preoti care se supun legii si bisericii!! Si nu va inteleg nici pe voi pentru cum puneti publicului astfel de eveniment!!!

  1. Dar de sfanta marturisire ati auzit !!!!O sa va trebuiasca multa pocainta ca ati transformat preotia intr-un lucru lumesc !!

  2. poate nu stiai dar nici pe timpul exploziei de la Cernobîl (nucleare) nu au închis bisericile, regimul comunist. doar pe timpul terorii roșii din Rusia bolșevică. terenul e pregătit pentru ăla cu coarne (“salvatorul”)

  3. @Vasile Malaescu,
   Duhul Căpitanului si-a asumat curajul marturisirii si acum va legati de el?
   Am intrat in epoca lui Antihrist si cine asculta de legile lumesti, de Antihrist asculta!

  4. Sunteti preot ? Si la hirotonie ati jurat sa ascultati mai mult de legile civile – necrestine , decat de legile Lui Dumnezeu ? Pacat . In ce postura va pune un Preot al Lui Hristos marturisitor ? Va trezeste din amorteala ??? Probabil si Sfintii si Martirii va pun intr o postura inconfortabila nu ???
   Daca dv. nu aveti taria sa marturisiti credinta , este vina Preotului marturisitor ???

 4. Acum se vad cine sunt adevărații creștini ortodocși , creștini practicanți . Cine este alături de biserica si de duhovnic. Piatra de incercare a credinței. Cu nadejdea in Tatal, scaparea in Fiul si acoperamantul in Duhul Sfant vom trecdvsi peste zceasta ispita . Se încearcă o eliminare a credintei prin închiderea bisericilor, fara sa se vada ca scăparea este tot in Casa Domnului acolo unde ” sunt adunați 2 sau 3 in numele Meu, acolo voi fi si Eu”(după cuvantul Lui Hristos) cerând prin rugăciune încetarea acestei epidemii. Har , pace și mila de Hristos Cel Inviat tututor

 5. La nivel mondial se incearca sa se introduca ceva nou si au ales ca metoda privarea de libertate avand drept argument pentru aceasta detentie fortata la domiciliu teama de corona virus. Ei(sistemul) si-a luat din timp masuri; pe cei necredinciosi aproape ca-i au sub papuc, dar problema lor a fost, este si va fi credinciosii ortodocsi (cei habotnici) cu care de fapt vor purta adevaratul razboi. De aceea ne inchid bisericile, ca sa ne supuna, uitand ca noi Il purtam pe Hristos in inima. Mai intai vor sa ne separe, caci asa ne pot domina mai usor, apoi, cine stie? Poate ca urmeaza sa marturisim precum Parintii nostri din temnitele comuniste. Totul este posibil cand ai de-a face cu sistemul lui antihrist.

 6. unde e lege nu-i tocmeala fariseilor
  s-a dus epoca bairamului grecilor din manastirile noastre pana la venirea Bunului Domn Cuza care a dat cu leprele parizite de pamant

 7. Mai bine ne-am ruga sa rezistăm timpurilor care vin, nu sa ne jignim aici sau sa avem discutii inutile. ” Tăcerea e de aur” – haideți să ne interioriza si sa discutam mai mult cu Hristos, ca toate celelalte bune ni se vor adauga, spune Mântuitorul. Doamne ajuta lumea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button