X

Ierarh grec arestat pentru că a slujit în biserică, ignorând interdicțiile Guvernului Greciei

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sâmbătă, 21 martie 2020, Mitropolitul Serafim de Kythira, Grecia, a fost arestat pe motiv ca nu a ținut cont de interdicția Guvernului Greciei de a se mai sluji în bisericile elene până pe data de 30 martie. 

Ierarhul a oficiat în seara precedentă slujba Acatistului în prezența unui număr redus de credincioși. După ce a fost atenționat că, dacă se va mai întâmpla, va fi prins în flagrant delict.

Fiind adus la comisariatul de poliție, Mitropolitul Serafim a declarat că nu a primit scrisoarea Sinodului Greciei cu privirea la sistarea slujbelor. În cele din urmă, ierarhul grec a fost eliberat, nu înainte de a i se întocmi un dosar.

Incidentul a stârnit un val de nemulțumiri în rândul multor credincioși, în timp ce alții, în frunte cu primarul insulei Kythira, afirma că „nimeni nu este mai presus de lege”.

Amintim că, de câteva zile, Grecia a rămas fără slujbe religioase. Bisericile pot fi deschise doar pentru rugăciune particulară, în condiții aspre, motivate de pericolul infectării cu COVID 19.

Sursa: https://spzh.news

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Astfel de interdicții au valoare nulă! Sfintele Slujbe NU pot fi interzise!
    Iar arestarea în astfel de cazuri nu înseamnă că arestatul este vinovat!

  2. Din cele relatate în știre, chiar dacă sumar (dar, suficient), deduc următorul aspect: cei care s-au manifestat împotriva mitropolitului și a slujbei, cu primarul în frunte, sunt într-0 proporție covârșitoare față de cei f.f. puțini credincioși, participanți sau nu. Asta contează, nu ce a spus sau n-a spus mitropolitul în apărarrea sa. La fel, cred că dacă procentul credincioșilor mărturisitori ar fi fost mare, mitropolitul n-ar fi fost arestat, ci doar avertizat. Pentru cei care mai citesc sinaxarele (nu pentru cei care se trezesc vorbind, pardon, scriind, așa, ca să se afle în treabă și să se umfle în pene), le amintesc că aducerea mucenicilor la judecată și chinuire se petrecea în urma faptului că erau pârâți de necredincioși și arătați cu degetul că erau creștini.

    1. Ati venit la fix cu aceasta talcuire care este “manusa” pentru ceea ce a inceput sa se intample cu toata lumea in aceste zile de detentie la domiciliu. Asadar, fratilor, sa cautam in minte solutii de iesire din acest impas,caci am vazut in talcuirea Sfantului Ierarh Mucenic Ermoghen ce inseamna ascultarea fata de sistemul antihristic.

  3. Fără preoți, biserică,lumea nu se poate mantui niciodată ,voi cei care fac rau ,e mai bună legea pămîntească decât cea Dumnezeiască ,cei care fac asa ceva nu vor sa se mântuie, mântuirea lor e aici pe pământ, dar a uitat ca aici suntem musafiri ,avem nevoie de biserică și de Dumnezeu în vremurile astea ,fără Dumnezeu suntem nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button