X

DOCUMENT Declarația pe propria răspundere pentru ieșirile de la domiciliu

Image result for izolare coronavirus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul de declarație pe proprie răspundere pe care persoanele care ies din case între orele 22. 00 și 06.00 trebuie să o aibă asupra lor în cazul în care le este solicitată de către forțele de ordine. Declarația va trebui printată la domiciliu și prezentată odată cu actele de indentitate.

”Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

”Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, precizează sursa citată.

Declarația conține șase rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă: deplasarea la și de la locul de muncă, consult medical ce nu poate fi amânat, aprovizionarea cu alimente la un  magazin din apropiere, activități fizice de scurtă durată, plimbarea animalelor de companie sau alte situații de urgență.

Totodată a fost publicat și modelul de adeverinta eliberată de angajatormodelul de adeverinta eliberată de angajator.

Aceasta va putea fi folosită ca justificare de salariații care nu pot lucra de acasă. Nu este nevoie de o adeverință pentru fiecare zi, dar trebuie să fie specificată perioada de valabilitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. La reeducare ,la Pitești, ajunsese un favor uriaș dacă ți se dădea voie la tineta sau să faci câțiva pași prin celulă. După ridicarea a doar unei singure restricții, populația va avea lacrimi de recunoștință…urmează demascarea.Defapt are loc acuma la tv.Vezi clipurile cu #și eu stau acasă etc.

 2. Turcia le interzice cetăţenilor mai bătrâni de 65 de ani să iasă din casă
  https://www.zf.ro/business-international/turcia-le-interzice-cetatenilor-mai-batrani-de-65-de-ani-sa-iasa-din-casa-19007653
  Marius Șumudică: “turcii au închis deja 19 destinații și se pregăteau alte 40.”
  “Mi s-a inchis hotelul de 5 stele, managerul a zis că nu-și mai permite să plătească angajații. Nu puteam să stau pe stradă, restaurantele s-au închis, nu puteam să mănânc conserve ca în armată!”
  https://evz.ro/sumudica-explicatii-dupa-evadarea-din-turcia-nu-puteam-sa-mananc-conserve-in-strada.html
  “We have found 242 suspects making baseless and provocative coronavirus posts on social media, and 64 have been detained”
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/turkey-arrests-64-provocative-coronavirus-social-media-posts
  On Sunday morning the Prime Minister requested Australians now stay at home, unless the travel is “essential”.

  “Those holidays that you may have been planning to take interstate over the school holidays are cancelled,” he said.

  He also foreshadowed “far more draconian” measures to be applied in coming days.
  https://www.abc.net.au/news/2020-03-22/coronavirus-lockdown-what-it-means/12079242

 3. FOARTE IMPORTANT!
  De ce nu avem voie să umblăm noaptea? Pentru a nu lua Lumină de Înviere!
  Ar fi bine ca portalul să ne anunțe cum ar trebui să procedăm atunci!
  Luăm vreo declarație cu noi sau nu? Dacă da, atunci ce să scriem în ea?
  Doamne ajută!

 4. Slava Ție Doamne, bogdaproste Maica Domnului, multumi-mu-va vouă sfinților și îngerilor! Mi-a ajutat Preasfantul Dumnezeu și am slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica și împreună cu credincioșii! Slava Ție Doamne! Am trecut numai pe lângă corturi, atât în oraș, cât și prin sate până la parohie. A început o noua robie babiloniana, dar, de data aceasta, regele Babilonului este însuși diavolul! Sa nu credeți că cei pe care a reușit să-i scoată din biserici, ii va lăsa prea curând înapoi.. Poate niciodată… Bine, ca mulți erau scoși duhovnicește deja din Biserica prin ecumenism… Mulțumesc pentru rugăciunile voastre! Am avut senzația că trăiesc parca într-o altă dimensiune. “Dumnezeu m-a ascuns de la ochii lor”, cum spune Sfântul Prooroc David. Sunt cel mai mare păcătos, dar, cu inima pe inimă, cred ca un preot care va vrea să slujească în Biserica, Dumnezeu îl va acoperi cu mana Lui, chiar dacă va avea ispite… Ne-am simțit foarte bine în Biserica și s-au împărtășit aproape toți… “In biserica slavei Tale, în cer ni se pare a sta Nascatoare de Dumnezeu”. Nu trebuie cu nici un chip sa părăsim Biserica. Am lângă mine o biserică, de fapt cea mai mare din oraș, culmea, închinată și Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruinta și, oamenii, stăteau afară și se închinau la un cort și cu fundul spre Sfântul Altar. Înfricoșător!

  1. Ați spus mai demult că sunteți preot nepomenitor. În această situație înseamnă că nu îl mai pomeniți pe ierarhul locului, și că acesta v-a caterisit, și nu mai aveți voie să slujiți în biserică. Dacă ați slujit în biserică, ceea ce este un lucru demn de tot curajul în situația în care autoritățile au interzis acest lucru, înseamnă că sunteți preot care îl pomenește în continuare pe ierarhul locului. Care este de fapt situația? Îl mai pomeniți sau nu pe ierarhul locului? Mulțumesc.

 5. @R,nu îl pomenesc. Am avut o discuție de peste o oră cu el, la care, la orice întrebare, îmi răspundea ca un elev, cu da sau nu. Mi-a spus sa fac misiune în parohie, ceea ce și fac. Atâta timp cât ei (episcopul, protopopul, etc) nu se iau de mine, nici eu nu deschid conflict cu ei. Fiecare cu ale sale…

 6. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, s-a opus noilor propuneri avansate de guvernul de la Sofia pentru limitarea răspândirii epidemiei de Covid-19, numindu-le „extrem de restrictive” și o amenințare la adresa libertăților civile, transmite Radio Europa Liberă.

  „Foamea va prevala asupra fricii”, a spus el într-o declarație, care a fost lansată anunțând veto-ul său.
  https://flux24.ro/presedintele-bulgariei-foamea-va-prevala-asupra-fricii/

  1. Va multumesc din suflet,SFINTITE PARINTE GABRIEL!
   SFINTA TREIME, MAICUTA DOMNULUI SI SFINTII, MEREU SA VA BINECUVINTEZE,si mereu sa va porte de grija, impreuna cu familia dvs.
   SARUT DREAPTA !
   BINECUVINTATI !
   DOAMNE, AJUTA-NE PE TOTI!
   AMIN!

   1. Slavă Domnului ca sunteti bine Parinte!
    Dumnezeu să ne întărească și pe noi sa avem curajul marturisirii! AMIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button