X

O altfel de IMUNIZARE cu altă mască de protecție

Pe lângă respectarea restricțiilor impuse de starea de urgență, Părintele Dan Damaschin de la Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, Iași, propune un set de 10 reguli împotriva oricărui „virus nematerialnic”.

Într-o abordare personală, clericul utilizează, într-o postare pe Facebook, termenii aflați pe buzele tuturor în aceste zile pentru a atrage atenția că este nevoie mai presus de toate de sănătate sufletească.

Autoizolarea

Astfel, Părintele Damaschin îndeamnă la „autoizolarea minții, trupului și mai ales a inimii, pentru a împiedica orice virus nematerialnic să te tulbure și să te infecteze cu răutatea demonică”.

Masca de protecție

Preotul recomandă purtarea măștii de protecție pe gură pentru ca „nici un cuvânt rău să nu fie rostit și să nu rănești pe nimeni” și atrage atenția că masca trebuie purtată inclusiv pe ochi: „Pe acolo este poarta de intrare cea mai ușoară pentru virușii mentali. Nu este nevoie decât să-i închizi și să-ți înalți mintea la Crucea Domnului Iisus Hristos”.

Mișcare, alimentație

Setul de reguli „pe timp de pandemie” îndeamnă la cât mai multă mișcare: „Metaniile mari și închinaciunile în fața Domnului Hristos, Antrenorul tău personal, te vor ajuta să te menții în cea mai bună formă sufletească și nu numai!”, spune Părintele Dan Damaschin.

În ce privește alimentația, preotul explică: „Proteina animală, alcoolul și țigările sunt foarte iubite de microbi și de gândurile necurate, în timp ce Aghiazma, Anafura și, mai ales Sfânta Împărtășanie, sunt rezervate celor iubiți de îngeri”.

Imunizare

Clericul cere încredere în preot care este „jandarmul lui Hristos obligat să te slujească, chiar și la patul de suferință, necondiționat”, „antrenat și imunizat pentru orice tip de luptă, iar dacă va cădea la datorie va fi decorat post-mortem”.

El se adresează și celor care se tem de îmbolnăvire când primesc Sfânta Euharistie. Lor le spune că în Lingurița de împărtășanie este prezent Hristos şi să nu fugă de ea.

Distracție

Setul de norme nu ignoră nici recreația, desigur, în sens duhovnicesc: „Distrează-te cât poți de mult!”, spune părintele. „Găsești pe net o mulțime de Acatiste și Imne duhovnicești. Un karaoke cu familia ta te va ajuta să te simți excelent!”.

Părintele Dan Damaschin, cunoscut pentru grija sa față de semeni, recomandă încălcarea recomandării de a sta în casă atunci când vine vorba de „bătrânii singuri, bolnavi și orfani”.

„Mergi la bătrânii singuri, la bolnavi și orfanii, ce te vor aștepta cu multă dragoste la fereastră. Lasă-le la ușă o pâine, o pungă de mălai, de orez, fasole sau o sticlă de ulei. Nici nu știi cât de bun e pilaful simplu pentru un om flămând!”.

La finalul postării, preotul recomandă: „Crede și cercetează! Fă nu doar ce zice popa, ci mai degrabă ce face el!”.

De altfel, chiar și în perioada de criză Părintele Dan Damaschin a mers cu ajutoare prin zonele rurale din Iași întrucât, spune el, „copiii mamelor sărmane nu știu să tacă de li-i foame”.

Părintele solicită în continuare sprijin în Campania „Grăuntele de lumină” prin care vrea să îmbrace de Paști 7.000 de copii.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Putinstanul vrea sa inceapa vaccinarea in trimestrul patru cu un vaccin creat de un institut care producea arme biologice
  În Rusia au început testările unui vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat în cadrul Centrului Științific de Virologie și Biotehnologie ”Vector” pe șase platforme tehnologice diferite.
  Experții se așteaptă ca introducerea vaccinului să fie posibilă în al patrulea trimestru al acestui an.
  https://sputnik.md/russia/20200320/29600043/rusia-test-vaccin-coronavirus.html
  The Vector Institute has research facilities and capabilities for all levels of Biological Hazard, CDC Levels 1-4 and was part of the system of laboratories known as the Biopreparat. The facility has, at least in Soviet times, been a nexus for biological warfare research, though the nature of any ongoing research in this area is uncertain.
  https://en.wikipedia.org/wiki/State_Research_Center_of_Virology_and_Biotechnology_VECTOR

 2. Sistemul medical a intrat in colaps in Italia: 13 medici au murit luptând împotriva coronavirusului, iar 2.829 de medici şi asistenţi au fost infectați
  https://www.stiripesurse.ro/bilant-negru-in-italia-13-medici-au-murit-luptand-impotriva-coronavirusului-iar-2829-de-medici-si-asistenti-au-fost-infectati_1443180.html
  Franța: Sute de medici au dat statul în judecată
  „La începutul lunii martie, când au înţeles că nu vor fi măşti, au început să spună că nu va fi nevoie. Este realitatea unei neputinţe şi a unei minciuni, adevărul este că nu aveau stocuri”.
  Asociaţia medicilor denunţă lipsa de acţiune a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn. „Practic, ea a explicat că ştia totul, dar nu a făcut nimic”
  https://www.stiripesurse.ro/revolta-in-franta-sute-de-medici-au-dat-statul-in-judecata-din-cauza-modului-defectuos-in-care-gestioneaza-epidemia_1443191.html

 3. Aceste cuvinte de învățătură, precum și altele, la fel de prețioase, care circulă acum pe Internet, pentru întărirea noastră, să le fie de folos la câți mai mulți, și, mai ales, celor cu îndoieli și incertitudini !

 4. Mi-e greață câte corturi am văzut în jurul meu… Ca în timpul robiei babilonice, doar ca acum împăratul Babilonului este diavolul… Oamenii stau cu spatele la biserică și se închină la un cort.. „Casa Mea casa de rugăciune se va chema, iar voi ați făcut-o peșteră de tâlhari”. Parcă biserica era spital duhovnicesc… În Vechiul Testament, criminalii scăpau fugind la Templu. Pai, Hristos ne așteaptă în Casa Sa, sau pe câmpuri?! Noi credem în Hristos, sau în Hristos?! Te închini cu fundul spre Sfântul Altar și crezi că nu Îl superi pe Dumnezeu?!, În Biserica slavei tale, în cer mi se pare a sta Nascatoare de Dumnezeu.. Maine vreau să slujesc în Biserica cu prețul vieții. Rugați-vă pentru mine….

 5. „Mai bine să fiu lepădat în Casa Ta, decât să locuiesc în locașurile Păcătoșilor”, spune Sfântul Prooroc David. Păi dacă biserica ce are icoane, sfinte moaște, sfintele taine, rugăciunile atâtor mii de oameni care s-au rugat de-a lungul atâtor ani, nu mai are harul lui Dumnezeu asupra ei, atunci ce mai are pe fata pământului?! Pe un om dacă vrei să îl găsești, îl cauți la adresa lui, la domiciliu. Domiciliul lui Dumnezeu de pe pământ este Biserica!

  1. DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE,SFINTITE PARINTE GABRIEL !
   SARUT -DREAPTA ,PARINTE !
   BINECUBINTATI !
   DOAMNE,AJUATA-NE PE TOTI !
   AMIN !

 6. @Maria, pe ce te bazezi când spui asta?! Vezi, că dacă te înșeli, hulesti împotriva Duhului Sfant și știi ca, păcatele împotriva Duhului Sfant nu se iartă nici în veacul de acum, nici în cel ce va sa fie….

 7. @Redactor,eu nu pot numi „P…..
  an”, Rusia, cel mai mare popor ortodox din lume.,cum o numește [email protected]….e.Vezi ca nici nu pot reproduce ce spune el, asa cum nu este bine să – l pomenesti pe diavolul pe nume… Eu, prin Rusia, înțeleg Rusia profunda, cea care numai în ultima suta de ani, a dat peste 10 milioane de sfinți mucenici… Nu o confund pe Rusia cu Putin (cu toate ca este aproape singurul președinte care își face crucea ortodoxa) și Patriarhul Chiril, care, poate, fac parte din noua ordine mondiala..
  Asa cum și la noi, noi nu putem fi identificati cu Joianis și guvernul… Și încă ceva :Rusia profunda există și astăzi. Eu la această Rusie ma gândesc… Asa cum cineva ma jignește pe mine, la fel, când jignește un frate ortodox de oriunde este ca și cum m-ar jigni pe mine.. Și încă ceva :ca să vorbești asa despre un ortodox, te descalifica nu numai ca ortodox, dar nici om nu știu dacă te poți numi, ci mai degrabă, pitecantrop…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.