X

Americanii se apără de coronavirus cu armele

Numeroşi americani au hotărât să iasă la cumpărături, de teamă ca Guvernul federal să nu restrângă vânzarea de arme de foc şi de muniţie după proclamarea stării de urgenţă, iar pastele făinoase şi hărtia igienică nu sunt singurele mărfuri asupra cărora se dezlănţuie consumatorii.

Astfel în Statele Unite vânzătorii de armament şi-au văzut vânzările ”explodând” odată cu cazurile de covid-19.

Potrivit The Los Angeles Times, vânzările de armament au crescut mai ales în statele cu cele mai multe cazuri de contaminare cu noul coronavirus – California, statul Washington şi New York.

Creşterea este însă notabilă în alte zone, mai puţin afectate, în care numeroşi consumatori îşi achiziţionează pentru prima oară arme de foc, scrie News.ro.

În afară îngrijorarea faţă de creşterea criminalităţii care ar putea decurge din criza sanitară, mulţi americani s-au hotărât să-şi facă cumpărăturile de teamă că Guvernul federal ar putea restrânge vânzarea de arme de foc şi de muniţie din cauza proclamării stării de urgenţă vineri de către Donald Trump.

Din acelaşi motiv, unii cumpără pachete de macaroane, iar alţii îşi fac stocuri de 9 mm.

”Am vândut 12 pistoale în doar două ore”, declară pentru Fox News Gabriel Vaughn, proprietarul unui magazin de armament de la Petaluma, în California, care estimeaază că vânzările de arme de foc şi muniţie sunt de cinci ori mai mari decât de obicei.

”De fiecare dată când oamenii se tem cu privire la viitor, vânzările cresc, iar ei vor mereu acelaţi lucru: armament şi muniţie”.

”Atunci când spun că vânzările explodează, este un eufemism”, subliniază, în Los Angeles Times, proprietarul unui magazin de armament din Tulsa, în Oklahoma.

Potrivit unui comunicat publicat de site-ul de vânzare de armament Ammo.com, vânzările de muniţie au crescut cu 68% în perioada 23 februarie-4 martie, faţă de cele 11 zile precedente.

”Ştiam că instabilitatea politică şi economică au un impact asupra vânzărilor, dar este prima oară când vedem un virus cauzând o asemenea creştere”, declară directorul de marketing al site-ului, Alex Horsman.

”Clienţii noştri vor să fie pregătiţi şi nu doar cu măşti. Ei vor să ştie că, orice s-ar întâmpla, se vor putea proteja pe ei şi familiile lor”.

Donald Trump Jr, unul dintre fii locatarului Casei Albe, şi-a ironizat sâmbătă, pe Twittter, ”prietenii democraţi” care îi cer sfaturi despre ce tip de armă de foc să cumpere ”pentru orice eventualitate” şi care se interesează mai ales de puştile de asalt – o categorie de arme aflată în colimatorul susţinătorilor unei reglementări mai stricte. ”Aha, sunt de acord cu al Doilea Amendament acum?”.

Citiți și:

Citatul zilei (Edward Abbey): “Cetatenii inarmati sunt prima linie de aparare, cea mai buna dar si ultima impotriva tiraniei”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

    1. @Un om
      Stai linistit pacatosule ca si in ro avem arme, sa vedem ce parere o sa mai ai cand vor veni la tine sa ti ia mancarea de la gura nevestei si a copiilor cu arma

  1. Nu de virus se pregatesc ei…ci de ce va urma.Plus de asta,în caz de catastrofă, banii,aurul nu au nicio valoare dar armele sau munitia vor fii la cautare și nu se alterează ca alimentele.E adevărată și cealaltă variantă că, dacă ai o armă nu vei muri …de foame .

    1. In concluzie se pregatesc de haos. Or fi stiind ei ceva… numai noi avem incredere netarmurita in autoritati si in conducatorii iubiti, care lucreaza pentru binele nostru. Ave!

  2. Le vor lua si armele, deocamdata ii lasa sa-si bage banii in ele apoi vor face cumva(vreun decret) si le vor strange de urgenta. Singura solutie(salvare) ramane modelul Hristos. Daca admiti ca Hristos S-a salvat si vei urma Lui atunci esti intradevar biruitorul lumii ca si El, Care a afirmat: „Eu am biruit lumea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.