X

Cum poate profita SISTEMUL să dea jos un site întreg în urma Decretului stării de urgență

cenzura presa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Decretul prin care se declară starea de urgență în România pune o serie de probleme legate de libertatea de exprimare și accesul la informații, arată directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Cristina Lupu. 

„Sunt trei mari întrebări”, arată ea. „Prima – cum este definită informația falsă, cum sunt definite știrile false?”. Pentru că nimeni nu a reușit să ofere o definiție clară și larg agreată în acest sens – la nivel internațional, nu doar în România, reprezentanta CJI arată: „plecăm de la ideea că nu știi ce înseamnă, nu ai o definiție. Iar cei de la ANCOM nu au competența să spună ce e o știre falsă și nici competențe medicale pentru a decide falsitatea, dacă vorbim despre informații medicale”.

„În al doilea rând, decizia este fără drept de apel și e foarte opacă, poate permite abuzuri când vine vorba despre interesul public și munca ziariștilor,” arată ea.

Potrivit Cristinei Lupu, în al treilea rând „ideea de a da jos un întreg site poate să fie o măsură disproporționată – cum dai jos un site întreg, pentru o singură informație falsă? Totul e atât de interpretabil, încât lipsa de transparență și metodologie ne face să ne gândim la toate căile prin care aceste prevederi pot fi abuzate”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Sistemul vrea să reducă la tăcere pe toți cei care nu vor sa intre în aceasta nebunie a lumii acesteia trecătoare care se numește “coronavirus”, care nu este nimic altceva decât o teroare impusă de oculta mondială .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button